Şimdi Ara

AMD Fiyat / Performans Bilgisayar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Uzun zamandır aklımda olan bir bilgisayar için araştırmalara başladım. Şu anki fiyatı toplamda 2.511 TL oldu. Performanstan çok fazla ödün vermeden daha ne kadar fiyat düşürebilirim, bu konuda yardıma ihtiyacım var.

- İşlemcinin AMD A8 veya A10 olmasını özellikle istiyorum, zira sadece oyun bilgisayarı olacak.
    - Sanıyorum ram'de bir iyileştirme yapılabilir. Tek isteğim: 8GB, kaliteli ve ömür boyu garantili bir parça almak.
    - Ekran kartı olmasını istiyorum. İncelemede de göreceğiniz gibi A8 ile R7 birlikte Battlefield 4'ü 40 FPS gibi bir ortalamada götürebiliyor. Tek başına A8 veya A10 yeterli olmaz sanıyorum.
    - Bilgisayarda HDD gürültüsünden çok sıkıldığım için sadece SSD olsun istiyorum. Bu da oldukça yüksek maliyet getiriyor farkındayım. Mümkün olduğunca vazgeçmek istemiyorum SSD'den. SSD almışken de maksimum yazma ve okuma hızı istiyorumki en iyi verimi alabileyim. O yüzden Samsung 840 Pro ekledim listeme.
    - Coolermaster kasayı boyutları açısından özellikle istiyorum. Bu kasa olunca da modüler güç kaynağı şart. Yoksa kasa içi hava sirkülasyonu kötü etkileniyor gördüğüm kadarıyla.

Şöyle bir listem var:

Anakart : ASUS F2A85X-V FM2 İnceleme - 273 TL
    İşlemci : AMD A8 7600 veya AMD A10 7850 A10 7850k 540TL
    Ram : Corsair 8GB (2x4GB) Vengeance Pro 2133Mhz İnceleme - 285 TL
    Ekrankartı : Radeon R7 260X İşlemci & Ekrankartı İnceleme - 430 TL
    SSD : Samsung 840 Pro 256GB İnceleme - 571 TL
    Güç Kaynağı : Seasonic M12II Bronze 620W İnceleme - 247 TL
    Kasa : Cooler Master Elite 130 İnceleme - 165 TL

Sizin düşünceleriniz ve önerileriniz neler olabilir?

• @flagbearer A8 işlemcinin de çıkmasını bekleyeceğim sanırım. A88x'ler de çıkmış olur. Nisan gibi alım yapabilirim bu yüzden. Hem işlemci fiyatında da iyileştirme olur. 2.5 HDD ikinci tercih kalsın, ben yine SSD'lerle devam ediyim

@metin abi 52, Mantle teknolojisini de düşündüğüm için FX işlemcilere yönelmedim henüz. Dediğim gibi biraz zamanım var. Bu zaman içinde A8-10'lar mantle ile vaad ettiği %40 başarım artışı sergileyemezse o zaman FX'leri listeye ekleyebilirim.
  • Tam benim kafadansın a10 7850k biraz tuzlu geldi ülkemize aslında ama şöyle yap derim
    sagate barracuda 1 tb 183 tl
    CORSAIR 8GB (2X4GB) 1600mhz 265 tl
    COOLER MASTER RC-K380 600Wl 318 tl
    A10 7850k 540 tl
    POWERCOLOR R7 250 O.C. GDDR5 251 tl
    ASUS A55BM-E A55 Soket FM2+ 134 tl

=1691 tl tabi % 25 indirimle
    hepsi vatanda mevcut
    üstünede monitör filanda alabilirsin 800 tl ye yakın para kalıyor bende düşünüyorum almayı bakalım.
  • A10'u 150$ civarı bekliyordum ben de ama... O yüzden A8 bekliyim diyorum. Fiyatı biraz daha uygun olur, peformans farkı da büyük değil. Malum A10 95 W, A8 65W çekiyor yükte, baya fark da var aralarında. Ne işime yarayacaksa aradaki 30W

Anakart, ram ve ekran kartı önerilerini beğendim ama. Bana yaklaşık 320 TL indirim yaptıracak. Güç kaynağını kasa seçimimden dolayı değiştirmeyi düşünmüyorum. Hem senin önerdiğin daha pahalı.
  • Hocam cf varsa işin içinde 260la olmuyor okuduğum kadarıyla 240 ve 250 ile oluyor en iyi seçenekte 250 dir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD İşlemcili Sistem Tavsiyesi
    4 yıl önce açıldı
    Sistem upgrade - intel VS Amd
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Anladım. Bunu da bir araştırıyım. Yalnız şunu fark ettim; 250 ile 260 arasındaki fiyat farkı, performans farkında daha yüksek. En iyi seçenek zaten 250 gibi duruyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.