Şimdi Ara

AMD Fluid Motion Frames önizlemeden çıktı: DX11 ve 12 oyunlarına yüzde 97 FPS artışı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
1.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AMD Fluid Motion Frames (AFMF), 24.1.1 sürümlü Radeon Adrenalin sürücüsü aracılığıyla resmi olarak tamamen yayınlandı. AFMF, AMD'nin FSR 3 için kullandığı kare oluşturma teknolojisinin sürücü seviyesindeki versiyonu konumunda. DX11 ve DX12 API kullanan binlerce oyunla uyumlu olsa da bazı dezavantajları da var. Öte yandan AMD, AFMF'nin performansı 1080p'de %97'ye ve 1440p'de %103'e kadar artıracağını iddia ediyor.

AMD Fluid Motion Frames çıktı

Kare oluşturma teknolojisine sahip FSR 3, geçtiğimiz eylül ayında piyasaya sürülmüş olsa da, o zamandan beri sürücü düzeyinde AFMF özelliğinin tam sürümünü bekliyorduk. Bu özellik Ekim ayında RX 6000 ve 7000 serisi ekran kartları için bir önizleme sürücüsünün parçası olarak ve ardından bu ayın başlarında yeni bir önizleme sürücüsünde Radeon 700M serisi için gelmişti. Kısa süre önce çıkan AMD Software: Adrenalin Edition 24.1.1 WHQL onaylı sürücüler, AFMF'nin beta statüsünden ilk kez çıktığını gösteriyor.

AMD Fluid Motion Frames önizlemeden çıktı: DX11 ve 12 oyunlarına yüzde 97 FPS artışı
    AFMF esasında temelde FSR 3 kare üretimidir ancak FSR ile birlikte gelen yükseltme teknolojisinden yoksun durumda. Zaten bahsettiğimiz dezavantaj da burada. FSR 2'ye kıyasla FSR 3'te olduğu gibi kare üretiminin kare hızınızı neredeyse iki katına çıkarmasını bekleyebilirsiniz, ancak sadece AFMF etkinken görsel kalite kesinlikle daha düşük olacak.

Ayrıca Bkz.Nvidia RTX Remix eski oyunları modern hale getiriyor: Örnekler büyüleyici

Sürücünün sürüm notlarında, görüntü kalitesini mümkün olduğunca yüksek tutmak için hızlı görsel hareket sırasında kare üretiminin dinamik olarak kapatıldığı belirtiliyor, ancak üretilen kareler doğal olarak orijinal karelerden daha düşük kalitede.

Performansı oyun motorunun dışında artırdığından, yeni FPS'yi görmek için AMD Software Performance Metrics Overlay'i kullanmanız gerekecek. Radeon Boost yükseltme ve Anti-Lag içeren HYPR-RX'in bir parçası olarak, önümüzdeki aylarda görüntü kalitesini, akıcılığı ve gecikmeyi yükseltmeye odaklanan güncellemeler vaat eden teknolojiyi geliştirmeye devam etmeyi planlıyor.

AMD ayrıca FreeSync gibi değişken yenileme hızı teknolojisinin kullanılmasını öneriyor. Ek olarak, kare üretimi gecikmeyi artırdığında AMD mümkünse Radeon Anti-Lag veya Anti-Lag+'ın etkinleştirilmesini ve ayrıca AFMF kullanırken kare hızını 60 FPS veya üzerinde tutulmasını öneriyor. Ancak bunlar kesin gereklilikler değil.

Tüm DX11 ve DX12 oyunlarında çalışıyor

AFMF'nin en iyi yanı ise temelde tüm DX11 ve DX12 oyunlarında çalışabiliyor olması. Bu, yalnızca RTX 40 serisi GPU'larda ve yalnızca destekleyen oyunlarda çalışan DLSS 3'ten önemli ölçüde farklı. Açıkçası uyumluluk ve kapsayıcılık konusunda AMD oldukça iyi iş yapıyor. Bununla birlikte FSR’nin aksine AFMF yalnızca AMD GPU'larla bu yukarıda bahsettiğimiz ürün ailelerinde çalışacak.

AFMF, 1080p'de %97 ve 1440p'de %103 performans artışı iddiasıyla geliyor. Tabii ki, bu rakamlar "kadar" ile nitelendiriliyor ve bu kazanımlar kesinlikle belirli oyunlara ve kalite ayarlarına bağlı olarak değişecektir.

Kaynak:https://community.amd.com/t5/gaming/amd-software-24-1-1-amd-fluid-motion-frames-an-updated-ui-and/ba-p/656213
    Kaynak:https://www.tweaktown.com/news/95767/amd-fluid-motion-frames-has-launched-bringing-frame-generation-to-every-directx-11-and-12-game/index.html

• Wattman hatasını, GPU'dan dolayı mı aldığınızı sanıyorsunuz  Bizim insanımız araştırmak yerine, ne okursa,onu gerçekmiş gibi varsayıyor, Wattman hatasının ana nedenlerinden birisi PSU ve RAM. bu 2 parçadan dolayı Wattman yiyorsunuz. Wattman hatası alan insanların hatayı kendilerinde aramaya çalışsalar AMD' ye suç bulmayacaklar aslında, adam 50k sisteme bomba gibi psu'ya emanet ediyor, 12v kanalından kaç w verdiği belli değil, diğer yandan ram alıyor, adı sanı duyulmamış merdiven altı firmaların logo basıp, tr piyasasına sürdüğü ramler. sonra wattman alıyorum, yok öyle bir dünya. Deneyimli bir bilgisayar kullanıcısı, daha doğrusu az, çok bilgisayardan anlayan bir insan evladı WATTMAN yemez

O iş öyle değil hocam. Zamanında AMD'den çok çektim, 1 yıla yakın uğraştım. O süreçte neler yapmadım. Envai çeşit eski driver denedim, underclock, undervolt denedim, frekans steplerini kaldırıp sabitledim. Diğer donanımları söktüm, değiştirdim. 180W tdp'li kart için için 850W platinium sertifikalı psu aldım. Yok... Servise gönderdim sıkıntı göremediler. Sonunda nasıl çözdüm biliyor musun? Kartı satıp nvidia alarak. Onun üzerine yine kart değiştirdim, cpu da değiştirdim. 2 nesildir nvidia kullanıyorum, bir kere bile donmaymış, mavi ekranmış, sürücü restartıymış yaşamadım. Şu an aynı donanımla RTX4080 kullanıyorum.

Uzun lafın kısası AMD'nin yazılım konusundaki beceriksizliğini savunmanın da anlamı yok. Bu yıllardır bilinen birşey. 3 farklı nesilde AMD kullandım hepsinde de problem yaşadım. Siz hata almadıysanız ne mutlu size, kendinizi şanslı sayın. Ama aynı donanımlarda nvidia stabil çalışıyorsa suçu başkasında aramayın.

Bilgisayar mühendisiyim bu arada. Forumdaki çoğu kişinin yaşından daha fazla deneyimim vardır.
  • Adamlar cosmaya basladi yaw noluyor :))))

• Steamdeck e bir faydası olurmu bunun elimde lcd model var, sonuçda içinde amd rizen 2 var içinde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kreuger -- 24 Ocak 2024; 12:25:54 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • amd 6000 ve 7000 ekran kartı serisinden sonrakilerde olacak. 6900xt ve 6800 ekran kartlarında neler yapacak bakalım. gerçi ihtiyacım olmadı pek ama gene de iyi bir haber.

• AMD geriden gelse de avantajını her zaman koruyor. Linux tarafında ki uyumluluk, hackintosh yapılabilir olması ve fiyat avantajından dolayı AMD önde benim için.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sonuçlar iyi olsun yeter. Bu özelliğin stabil olmasıda önemli. FSR 3 baya başarılıydı,kendim bizzat test ettim sonuçlar mükemmeldi.

• intel de i740tan beri ekran kartı hayalleri kuruyo. AMD intelden sonra girdi piyasaya, intel hala arkadan nal topluyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kreuger kullanıcısına yanıt
    Steamdeck'i bilmiyorum ama 780M'li konsollarda kullanılabiliyor.

• İzlediğim videolarda 60fps altında input lag rahatsız edici görünüyordu. 60fps altında derken 30lu fpslerde mesela... Bu civarda fps alıyorsanız çok da beklentiye girmeyin.

Bana göre en iyi kullanım senaryosu, yeterince fps aldığınız (60+) ancak monitörün refresh rate'inin altında kaldığınız durumlarda kullanılması.

• Tam sürüme geçince FSR 3 gibi olacak diyen bir forum üyesi vardı. Onu bu konuda göremedim ama gelse güzel olurdu. :D :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zwirek4809 -- 24 Ocak 2024; 15:42:15 >
  • Teknoloji üreteceklerine wattman hatalarını düzeltmeyi denesinler.

• AMD çıkartıp masaya vurmuş gine

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Skylik S kullanıcısına yanıt

Wattman hatasını, GPU'dan dolayı mı aldığınızı sanıyorsunuz AMD Fluid Motion Frames önizlemeden çıktı: DX11 ve 12 oyunlarına yüzde 97 FPS artışı Bizim insanımız araştırmak yerine, ne okursa,onu gerçekmiş gibi varsayıyor, Wattman hatasının ana nedenlerinden birisi PSU ve RAM. bu 2 parçadan dolayı Wattman yiyorsunuz. Wattman hatası alan insanların hatayı kendilerinde aramaya çalışsalar AMD' ye suç bulmayacaklar aslında, adam 50k sisteme bomba gibi psu'ya emanet ediyor, 12v kanalından kaç w verdiği belli değil, diğer yandan ram alıyor, adı sanı duyulmamış merdiven altı firmaların logo basıp, tr piyasasına sürdüğü ramler. sonra wattman alıyorum, yok öyle bir dünya. Deneyimli bir bilgisayar kullanıcısı, daha doğrusu az, çok bilgisayardan anlayan bir insan evladı WATTMAN yemez

• gidi G kullanıcısına yanıt
    zamaninda amd intelin onune gectiginde ATI yi satin almisti, bunun bedelini cok uzun yillarca odemek zorunda kaldi. Iki cephede birden savasmanin neticesinde uzunca bir sure iki cephedede geride kaldi. Simdi islemci tarafinda yuzler gulse de ekran karti tarafinda hala geriden gelmeye, maliyete oynamaya devam ediyor. Ne intel(yeni basladilar diyelim) ne nvidia bu topa girmediler. Eger amd kartlarini dogru oynar rakipler hata yapar vb bir sekidle sartlar elverisli hale gelecek olursa Amd yillar once ekmis oldugu ekinin hasattini bir anda yapabilir. Misal AI hizlandirici pazari vb gibi. Gpu tarafinda kar etmiyorlar demiyorum sozum yanlis anlasilmasin, ama sektor lideri olamadilar demek istiyorum ki, Ati daha ati iken nvidia ile basa bas guresiyordu, rolleri arada degisiyorlardi.

• symbiat kullanıcısına yanıt

nvidianın makası açtı fakat amd en azından fiyat performans kartlar çıkarabiliyor. Ayrıca intel de zamanında i740i üreten firmayı satın almıştı. İntel 90lardan beri ekran kartı işine girmeye çalışıyor. core i serisi yeni çıktığında da benzer hamleler yapmıştı. Kısaca intel yaptığı bütün hamlelerde başarısız oldu. İntelin tek başarısı bel altı vurmak. İşlemci alana zorla wifi yongası vs kakalıyor, amd sattırmamak için rüşvet vb her yolu deniyor. AMD de çok hatalar yaptı fakat intele göre milyon kat daha kullanıcı dostu bir firma. Onlar olmasa hala pentium4 gibi işlemciler kullanıyor olurduk.

• Apex te öylesine deneyeyim dedim hızlı fps oyununda bile iş görüyor. 1440p de 280 300 fps aldığım oyun 500 580 fps leri gördü hem de 2.3 ms frame süresiyle (6900tx, r5 3600)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ruaF1912 kullanıcısına yanıt
    Hocam neden peki nvidia kartlar sorunsuz takır takır çalışırken amd'de wattman hatası alınıyor ? psu sağlam psuda olsa RAM'lerde sağlamda olsa yine alınıyor wattman hatası gpuyla alakası yoksa neden başka gpu takınca sorun kalkıyor ortadan.

• QuexSeeL kullanıcısına yanıt
    Verdiği sayı önemli değil. Akıcılık önemli. Sen zaten 280 300 FPS alıyormuşsun açık olsa bile bir şey hissetmezsin ki. 70-60 FPS aldığın oyunda deneyeceksin ki farkı göreceksin. :D Fark varsa tabii ki :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zwirek4809 -- 25 Ocak 2024; 00:22:20 >
  • 4S14N_HUNT3R kullanıcısına yanıt

Mesajda dediğim gibi, bilgisayar ile az çok haşır,neşir olan birisi wattman yemez. NVIDIA kart takınca sorun aslında ortadan kalkmıyor. AMD yazılımı, biraz daha ofansif NVIDIA'ya göre. diyor ki kardeşim senin sisteminde, yerinde gitmeyen birkaç donanım var, onlara hiza çek, öyle gel. WATTMAN yediğinizde aslında sisteminiz için iyi bir hata mesajı yiyorsunuz, Nerede yanlış yapıldı bu sistem toplanırken, hangi parçadan kısmamalıydım gibi,gibi.

• ruaF1912 kullanıcısına yanıt
    O iş öyle değil hocam. Zamanında AMD'den çok çektim, 1 yıla yakın uğraştım. O süreçte neler yapmadım. Envai çeşit eski driver denedim, underclock, undervolt denedim, frekans steplerini kaldırıp sabitledim. Diğer donanımları söktüm, değiştirdim. 180W tdp'li kart için için 850W platinium sertifikalı psu aldım. Yok... Servise gönderdim sıkıntı göremediler. Sonunda nasıl çözdüm biliyor musun? Kartı satıp nvidia alarak. Onun üzerine yine kart değiştirdim, cpu da değiştirdim. 2 nesildir nvidia kullanıyorum, bir kere bile donmaymış, mavi ekranmış, sürücü restartıymış yaşamadım. Şu an aynı donanımla RTX4080 kullanıyorum.

Uzun lafın kısası AMD'nin yazılım konusundaki beceriksizliğini savunmanın da anlamı yok. Bu yıllardır bilinen birşey. 3 farklı nesilde AMD kullandım hepsinde de problem yaşadım. Siz hata almadıysanız ne mutlu size, kendinizi şanslı sayın. Ama aynı donanımlarda nvidia stabil çalışıyorsa suçu başkasında aramayın.

quote:

Deneyimli bir bilgisayar kullanıcısı, daha doğrusu az, çok bilgisayardan anlayan bir insan evladı WATTMAN yemez

Bilgisayar mühendisiyim bu arada. Forumdaki çoğu kişinin yaşından daha fazla deneyimim vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 25 Ocak 2024; 08:37:47 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.