Şimdi Ara

AMD FX 6300 OVERCLOCK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
1
Favori
22.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AMD FX 6300 İŞLEMCİSİNİ DÜN ALDIM OYUNLARDA ESKİ İŞLEMCİM ATHLON X4 640 GÖRE MESELA 30 FBS ALDIĞIM BİR OYUNDA 47 FBS ALIYORUM ŞU AN FAR CRY 3 ESKİ İŞLEMCİMLE 35-40 FBS CİVARI ALIRKEN 50-60 ARASI ŞU AN YANİ ESKİ İŞLEMCİYE GÖRE 10-15 FBS ARTIŞ SÖZKONUSU ANCAK MERAK ETTİĞİM ŞU BU İŞLEMCİ STOCK HALDE 3.5 GHZ BİR KAÇ YERDE OKUDUĞUMA GÖREDE TURBO İLE 4.1 GHZ ÇALIŞIYORMUŞ DOĞRUMUDUR?İŞLEMCİMİN SÜREKLİ 4.1 GHZ ÇALIŞMASI İÇİN NE YAPMAM LAZIM AYAR FALAN VARMI BİRDE EN BASİTİNDEN BU İŞLEMCİYE OVERCLOCK NASIL YAPABİLİRİM PSUM SLİNCE 550 WAATT +80 PLUSLARDAN DEĞİL AMA KALİTESİZ BİŞİDE DEĞİL YANİ PSU ancak şöle bişi var geçen cyclone 6850 amd overdriveden biraz overclock yaptım masaüstüne siyah ekran geldi oyunlar açılmadı kartı tekrar default ayarlara getirince düzeldi bu sistemi sitabil halde nasıl overclok yapılır en basitinden vede yapmaya değermi

amd fx6300
    msı cyclone power edition 6850
    10gb 1333 ram
    gigigabyt 970 anakart
    slience 550 waat psu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cutrera -- 22 Ocak 2013; 14:25:34 >

• Cutrera kullanıcısına yanıt
    Cutrera demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Orijinalden alıntı: LANVİN1

işlemciye biosa girmeden basitçe bir programla overclock yapılmazmı overclock potansiyeli çok iyi diye almıştım bu işlemciyi

Elini korkak alıştırma,biosa gir,işlemci çarpanını 20 yap,C1E , AMD cool'n quiet ve AMD turbo core yi i disable yap.F10 a bas,yes de tamam.
  • biostan ayar çekmen lazım. ama fx6300 tam olarak nasıl yapılıyor bilmiyorum. az sonra bilgilendirirler merak etme.

edit: ayrıca stok fanla overclock işi biraz zorluyo. iyi bir cpu fanı almanızı öneririm ayrıca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netstat -- 22 Ocak 2013; 14:23:00 >
  • Öncelikle BIOS'a tam hakim olman gerekiyor, bu işlerden pek anlamıyorsan bulaşma bence, internetlerden rehber falan ba onları ku kendini bu konuda geliştir, Overclock ço hassas bir konudur. Ayrıca Hd 6850'nin saat hızlarını çok aşırı artırmışsın, her seferinde 10'ar mhz artırıp yarım saat oyun oyna tekrar artır, artırdıktan sonra siyah ekran sorunları falan verirse demek ki çok ileri gitmişsin br tık gerisine al tamamdır. Overclock gibi hassas konularda yanlış yaparsan sistemi yakabilirsin. Dkkat et.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hiper-Nova

Öncelikle BIOS'a tam hakim olman gerekiyor, bu işlerden pek anlamıyorsan bulaşma bence, internetlerden rehber falan ba onları ku kendini bu konuda geliştir, Overclock ço hassas bir konudur. Ayrıca Hd 6850'nin saat hızlarını çok aşırı artırmışsın, her seferinde 10'ar mhz artırıp yarım saat oyun oyna tekrar artır, artırdıktan sonra siyah ekran sorunları falan verirse demek ki çok ileri gitmişsin br tık gerisine al tamamdır. Overclock gibi hassas konularda yanlış yaparsan sistemi yakabilirsin. Dkkat et.
    ilk önce fbs değil fps sonra biosa girip orda oc yapman lazım.6850 eye fazla yüklenmişsindir ondan olmuştur anladığım kadarıyla psu xilence 550 wat sorun çıkartmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: Krinorex

ilk önce fbs değil fps sonra biosa girip orda oc yapman lazım.6850 eye fazla yüklenmişsindir ondan olmuştur anladığım kadarıyla psu xilence 550 wat sorun çıkartmaz

Alıntıları Göster
    işlemciye biosa girmeden basitçe bir programla overclock yapılmazmı overclock potansiyeli çok iyi diye almıştım bu işlemciyi
  • quote:

anakartının cd sınde EasyTune6 dıye bır program olmalı onunla yapabılırsın
  • quote:

Elini korkak alıştırma,biosa gir,işlemci çarpanını 20 yap,C1E , AMD cool'n quiet ve AMD turbo core yi i disable yap.F10 a bas,yes de tamam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metin abi 65

quote:

Alıntıları Göster
    ama turbo core biostanmı açılıyor otomatik turbo aktif değil yani inteldekiler gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: Cutrera

ama turbo core biostanmı açılıyor otomatik turbo aktif değil yani inteldekiler gibi

Alıntıları Göster
    seni aydinlatiyim amd nin ekran kartı için kullandıgın yazılımdan islemciyede yapabilirsin bunlar kilidi açık işlemciler amd nin overdriveri ile yapilabilir kolay gelsin ayni islemciye sahibim turbo core otomatik aktif zaten cpu-z ile kullanirsan görebilirsin ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: racyrocq

seni aydinlatiyim amd nin ekran kartı için kullandıgın yazılımdan islemciyede yapabilirsin bunlar kilidi açık işlemciler amd nin overdriveri ile yapilabilir kolay gelsin ayni islemciye sahibim turbo core otomatik aktif zaten cpu-z ile kullanirsan görebilirsin ..

Alıntıları Göster
    teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cutrera

teşekkürler

Alıntıları Göster
    benim 6300'da kendi kendine overclock çekmiş 3800 yapmış eve gidince sıfırlayacam
  • quote:

Orijinalden alıntı: *GameOver*

benim 6300'da kendi kendine overclock çekmiş 3800 yapmış eve gidince sıfırlayacam

Alıntıları Göster
    bnce fx6300 fx4130 yetişmiyor ya bak bende 16 gb ram 3gb ekrankartı war her oyunu kaldırıyor wallaa birde sıvı sogutucu olaması şart amd de

• quote:

Orijinalden alıntı: yesrip2

bnce fx6300 fx4130 yetişmiyor ya bak bende 16 gb ram 3gb ekrankartı war her oyunu kaldırıyor wallaa birde sıvı sogutucu olaması şart amd de

Alıntıları Göster
    Bnm 6300 4.4 ghz de çalışıyor voltaj 1.375
  • quote:

AMD FX 6300 İŞLEMCİSİNİ DÜN ALDIM OYUNLARDA ESKİ İŞLEMCİM ATHLON X4 640 GÖRE MESELA 30 FBS ALDIĞIM BİR OYUNDA 47 FBS ALIYORUM ŞU AN FAR CRY 3 ESKİ İŞLEMCİMLE 35-40 FBS CİVARI ALIRKEN 50-60 ARASI ŞU AN YANİ ESKİ İŞLEMCİYE GÖRE 10-15 FBS ARTIŞ SÖZKONUSU ANCAK MERAK ETTİĞİM ŞU BU İŞLEMCİ STOCK HALDE 3.5 GHZ BİR KAÇ YERDE OKUDUĞUMA GÖREDE TURBO İLE 4.1 GHZ ÇALIŞIYORMUŞ DOĞRUMUDUR?İŞLEMCİMİN SÜREKLİ 4.1 GHZ ÇALIŞMASI İÇİN NE YAPMAM LAZIM AYAR FALAN VARMI BİRDE EN BASİTİNDEN BU İŞLEMCİYE OVERCLOCK NASIL YAPABİLİRİM PSUM SLİNCE 550 WAATT +80 PLUSLARDAN DEĞİL AMA KALİTESİZ BİŞİDE DEĞİL YANİ PSU ancak şöle bişi var geçen cyclone 6850 amd overdriveden biraz overclock yaptım masaüstüne siyah ekran geldi oyunlar açılmadı kartı tekrar default ayarlara getirince düzeldi bu sistemi sitabil halde nasıl overclok yapılır en basitinden vede yapmaya değermi

amd fx6300
    msı cyclone power edition 6850
    10gb 1333 ram
    gigigabyt 970 anakart
    slience 550 waat psu

Çarpanı 21.5 yap voltajı 1.375 tabi soğutucun iyi ise.Böylece 4.4 ü görürsün.4.1 istiyorsan 20.5 yap çarpanı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daghan1997 -- 13 Eylül 2013; 14:40:58 >

• quote:

sıvı soğutucu şartmı Benim 6300 @4.4 bechmarka soktum üst üste fanı aldım sona,42-43 dereceyi geçmedi(212 hyper evo).Yanlış bilgilendirmeyelim insanları...Bu arada fx6300 hd7950 de bile oc ile kasıntı yapmaz,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daghan1997 -- 28 Eylül 2013; 11:37:08 >

• quote:

Abartmasak ? Bende fx6300 kullanıyorum, tamam stok fan resmen çöp ama 212 evo tak kafa rahat olsun 4.1 gz de sorunsuz ve ısınmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: experienced

quote:

Abartmasak ? Bende fx6300 kullanıyorum, tamam stok fan resmen çöp ama 212 evo tak kafa rahat olsun 4.1 gz de sorunsuz ve ısınmıyor.

Alıntıları Göster
    70-100 lira arası soğutucularla yükte 50 dereceyi geçemeyen işlemcilere sıvı soğutma şart diyen arkadaş bir kanıt varsa göster ki yok bilmeden yorum yapılmasa daha iyi olur forum

• +1

fx 6300 default ayarlarda şu an hyper 212 evo ile 1 saatlik prime95 testi sonrası max. 47 derece oldu. İşlemci canavar
  • quote:

Orijinalden alıntı: metin abi 52

quote:

Merhaba hocam benim şöyle bir sorunum var işlemci yükte değilken AMD cool'n quiet'ın etkisiyle 1500mhz'e falan çekiliyor. Kasanın içinden garip bir cozurtu geliyor. Psu'dan sandım ama steteskopla baktım sanırım psudan değil. Ekran kartının ordan geliyormuş gibi görünüyor ama metal kasa sonuçta yankı yapabilir. Neyse rarlama gibi bir işlem yaparken 3800 mhz'e geliyor ve cozurtu kesiliyor. Ben işlemcinin hızını ve voltajını sabitlemek istiyorum (evo 212 soğutucu var.) Bunun için biostan neleri kapatmam lazım? C1E ve Amd turbo core ne işe yarıyor?
    Şimdiden teşekkür ederim

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.