Şimdi Ara

AMD FX 6300 OVERCLOCK (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
1
Favori
22.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • TMPIN1 olan yer anakart üzeindeki cpu soketinin sıcaklığı, cpu sıcaklığı değil öncelikle o konuda anlaşalım :)

225 Görünen yer ise CPU nun kendi içerisindeki sensörün ölçtüğü sıcaklık değeri. Tabi bütün sensörlerin bozulma yada yanılma payları var.

ancak reset atmasını başka birşeye bağlıyamıyorum. Hem CPU voltajı olmaması gereken seviyelere çıkıyo hemde sıcaklığı.
  • Sgt.Gaz S kullanıcısına yanıt
    Evet sanırım senin dediğin gibi yalnız şimdi baktım çekirdeklerin durumuna 4 çekirdek sabit 3.8 ghz de çalışıyor biri sürekli değişken biride 3.8 ve 1.4 e gidip geliyor ara sıra
  • Arkadaşlar konuyu hortlatmış gibi olmayayım ama bende bu konuyu görünce overclock bir deneyeyim dedim.Amd ekran kartı sürücüsünden FX 6300'ü 4.3 Ghz ye çıkardım ama overclock tamamlanınca Windows 7'nin aero özelliği gitti.Geri getirme işlemlerini teker teker denedim ama geri gelmiyor.Overclock'u geri çektiğimde düzeliyor.Tekrar overclock yapıyorum yine gidiyor.Birde bende overclock yapmak istiyorum işlemciye.Soğutucum Xigmatek Gaia.Bana nasıl yapacağımı bir anlatırsanız çok mutlu olurum.Şimdiden teşekkürler.
  • SlicerMutterRed S kullanıcısına yanıt
    Şu konuya bak iyice
    http://forum.donanimhaber.com/m_82524307/tm.htm
  • beyler şu konuyu güzel bilen /fx x 6300 de overclok) lütfen bana ulaşabilrmi faceden yada baska bir yerden güzelce bi sohbet edelim biraz acil işim ?? :)
  • antikalair A kullanıcısına yanıt
    istersen ben yardımcı olabilirim yarın veya bu gece fakat çok bir şeyi yok zaten kim ne derse desin sen yine kendin voltaj vererek deneyeceksin yavaş yavaş daha sonra stabilliğine bakacaksın
  • arkadaşlar merhaba sizlere sormakistediğim bir kaç sorum var

amd fx 6300
    asus m5a97 2.0
    western 1 tb 7200 rpm hdd
    g.skill ripjaws 1600 mhz 4gb ram
    sapphire 265 dualx
    coolermaster 212x hyper soğutucu

bu sistem sizce yeterli midir uyumsuzluk yaşarmıyım. overclock yapmaya gerek var mıdır. bide ekran kartı bana garip geliyor görüntü acısından.

yardımcı olabilir misiniz
  • Metin Bey ne diyorsa yapın sayesinde overclock yapabiliyorum sorunsuz. 4.5 ghz de çalışıyor şu an

Şu konunun son sayfalarında bios görselleri var belki yardımcı olur :

http://forum.donanimhaber.com/m_88155572/f_//tm.htm#88155572
  • hayalasg H kullanıcısına yanıt
    O işlemci ekran kartınıza her türlü yeter başka bir şey yapmanıza gerek yok ama eğer daha fazla performans isterseniz overclock düşünebilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurr999

quote:

Orijinalden alıntı: snurce

1.4000v ve FSB 215MHz x 21 = 4,5 GHz de kullanıyorum (STABIL). 1 saat prime95 sonrası max 44, boşta ise min 10 dereceyi gördü. TT TG2 macun ve Xigmatek Gaia ile birlikte sessiz bi şekilde kullanıyorum. FX 6300 resmen gel beni hızlandır diye bağırıyodu default ayarlarda boşta 4 dereceyi görüyodum bazen kesinlikle fiyatından fazlasını hakkeden bi işlemci. daha yükseği de olur fakat şimdilik gerek yok benim için yeterli

hocam balkona falan mı koydun bilgisayarı boşta nasıl değerler o öyle.

bozuk sensor yada core temp faciası :)

• yanlış yere yazdıgımı fark ettim silinebilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redline57 -- 18 Ekim 2014; 1:44:55 >
  • Bende FX 6300 kullanıyorum default ayarlarından hiç çıkmadım henüz. Voltaj artırmadan en kolay kaça ve nasıl çıkartırım?
  • LeprechauNs kullanıcısına yanıt
    bunun konusu var fx 6300 stabil overclok ayarları diye oradan rahatça bulabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: snurce

Dediğim gibi bios üzerindede aynı değerleri okuyorum ama buda aida64 programından :)

AMD FX 6300 OVERCLOCK

@metin abi 52

sayfaları sonuna kadar okudum

bide demiyorlar mı

amd çok sınıyor amd alınmaz soba almaya gerek yok gibi laflar

ısılar çok iyi bence

geçen sene bu aylarda benimde amd fx8350 stock hızda ile corsairh100i aynı sıcaklıklarda geziniyordu fanlar full hızda tabi

• fthyrr1976fy F kullanıcısına yanıt
    sıvı soğutma mı?
  • Snrszbz kullanıcısına yanıt
    aynen kardeşim corsairh100i ile+amd fx8350 9 derecelerde geziniyordu
  • fthyrr1976fy F kullanıcısına yanıt
    o sıcaklık fazla düşük gibi geldi bana ama hiç sıvı soğutma kullanmadım bilmiyorum. Amd çok ısınıyor lafı hurafe zaten inteller daha fazla ısınıyor fakat dayanma sıcaklıkları daha yüksek
  • quote:

Orijinalden alıntı: Snrszbz

o sıcaklık fazla düşük gibi geldi bana ama hiç sıvı soğutma kullanmadım bilmiyorum. Amd çok ısınıyor lafı hurafe zaten inteller daha fazla ısınıyor fakat dayanma sıcaklıkları daha yüksek

sonuna kadar doğru

şimdi intel i7 4790k +corsairh100i var rüyamda görüyorum o ısı(sıcaklıkları) bence intel daha sıcak işlemicler
  • 1 senedir kullanıyorum bende. Gayet memnunum. Ama bazen normal çalışıyor, bazen turboya geçiyor. Hiç bir ayar yapmadım. Bios'ta orta seviyede.
  • quote:

Orijinalden alıntı: *GameOver*

6300 candır ya hiç voltajdan anlamam manuel 4'de kullanıyordum. anakartın yüksek performans modunu seçiyorum o ayarı veriyor (4.4) 1 yılı geçti gayet mutluyuz

hocam bu konuya en son 2014 de yazmnışsınız fakat aktif olduğunuzdan yazıyorum bende fx 6300 var ve bunu voltajla uğraşmadan en kolay yoldan 4.4 de kullanmak istiyorum hangi ayarları nasıl yapmam gerek.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.