Şimdi Ara

AMD FX 6300 OVERCLOCK (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
1
Favori
22.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aynı işlemciden var...4,4 e rahat vurdu benimki...12 tane Hava türbülansı var kasada :D İşlemci soğutucumu da kassam 2-3 puan daha atar sanırsam...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sgt.Gaz

quote:

Orijinalden alıntı: metin abi 52

quote:

Orijinalden alıntı: LANVİN1

işlemciye biosa girmeden basitçe bir programla overclock yapılmazmı overclock potansiyeli çok iyi diye almıştım bu işlemciyi

Elini korkak alıştırma,biosa gir,işlemci çarpanını 20 yap,C1E , AMD cool'n quiet ve AMD turbo core yi i disable yap.F10 a bas,yes de tamam.

Merhaba hocam benim şöyle bir sorunum var işlemci yükte değilken AMD cool'n quiet'ın etkisiyle 1500mhz'e falan çekiliyor. Kasanın içinden garip bir cozurtu geliyor. Psu'dan sandım ama steteskopla baktım sanırım psudan değil. Ekran kartının ordan geliyormuş gibi görünüyor ama metal kasa sonuçta yankı yapabilir. Neyse rarlama gibi bir işlem yaparken 3800 mhz'e geliyor ve cozurtu kesiliyor. Ben işlemcinin hızını ve voltajını sabitlemek istiyorum (evo 212 soğutucu var.) Bunun için biostan neleri kapatmam lazım? C1E ve Amd turbo core ne işe yarıyor?
    Şimdiden teşekkür ederim

Turbo core,işlemci yüke binince bi kaç çekirdeği hızlandırma olayı.Elleme.
    Senin yapacağın C1E ve Col'n quiet zımbırtılarını disabled yapmak. Bunlar güç ve hız düşürür.

• 1.4000v ve FSB 215MHz x 21 = 4,5 GHz de kullanıyorum (STABIL). 1 saat prime95 sonrası max 44, boşta ise min 10 dereceyi gördü. TT TG2 macun ve Xigmatek Gaia ile birlikte sessiz bi şekilde kullanıyorum. FX 6300 resmen gel beni hızlandır diye bağırıyodu default ayarlarda boşta 4 dereceyi görüyodum bazen kesinlikle fiyatından fazlasını hakkeden bi işlemci. daha yükseği de olur fakat şimdilik gerek yok benim için yeterli
  • 6300 candır ya hiç voltajdan anlamam manuel 4'de kullanıyordum. anakartın yüksek performans modunu seçiyorum o ayarı veriyor (4.4) 1 yılı geçti gayet mutluyuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: snurce

1.4000v ve FSB 215MHz x 21 = 4,5 GHz de kullanıyorum (STABIL). 1 saat prime95 sonrası max 44, boşta ise min 10 dereceyi gördü. TT TG2 macun ve Xigmatek Gaia ile birlikte sessiz bi şekilde kullanıyorum. FX 6300 resmen gel beni hızlandır diye bağırıyodu default ayarlarda boşta 4 dereceyi görüyodum bazen kesinlikle fiyatından fazlasını hakkeden bi işlemci. daha yükseği de olur fakat şimdilik gerek yok benim için yeterli

hocam balkona falan mı koydun bilgisayarı boşta nasıl değerler o öyle.

• ugurr999 kullanıcısına yanıt
    dediğin gibi balkona koymadıysa kasayı boşta da olsa 10 derece imkansız
  • Coretemp ile baktıysa, FX lerde bazen böle olmadık rakamlar veriyor.
    Bios en doğru sonucu verir.
  • Fx-6300 candır. 5.0 'a kadar overclocklanabiliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • balkon olayına iyi güldüm yanlız :D bende şaşırdım oda sıcaklığından bu kadar düşük olmasına ama sonuç bu bios üzerinde de durum aynı bu arada :)

sizin için şuan aldığım ss de aşşağıda :)

AMD FX 6300 OVERCLOCK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snurce -- 6 Mart 2014; 2:39:33 >

• Dediğim gibi bios üzerindede aynı değerleri okuyorum ama buda aida64 programından :)

AMD FX 6300 OVERCLOCK

@metin abi 52

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snurce -- 6 Mart 2014; 2:36:21 >
  • bence boşuna yapıyorsun overclock bu haliyle neyine yetmiyorki :) kendi ihtiyaç duyduğu anda zaten çıkıyor 4 ghz
  • blackcat67 kullanıcısına yanıt
    Turbo ile 4.1ghz e çıktığı doğrudur fakat tüm çekirdekleri aynı anda çıkarmıyor (Core Temp yükleyerek açıkça görebilirsin) ayrıca basit bi kullanıcı değilsen 3,5ghz ile 4,5 ghz arasında hissedilir bi fark var emin olabilirsin :)
  • quote:

balkon olayına iyi güldüm yanlız :D bende şaşırdım oda sıcaklığından bu kadar düşük olmasına ama sonuç bu bios üzerinde de durum aynı bu arada :)

sizin için şuan aldığım ss de aşşağıda :)

AMD FX 6300 OVERCLOCK

Gözümden kaçmış. 4 çekirdek hız düşürmüş.
    Disabled olacakları yaptınmı.

• quote:

Orijinalden alıntı: blackcat67

bence boşuna yapıyorsun overclock bu haliyle neyine yetmiyorki :) kendi ihtiyaç duyduğu anda zaten çıkıyor 4 ghz

Arada en az 10-15 fps fark var.
  • bu işlemcide tüm çekirdeklerin ısısı tek tek gözükmüyormu yoksa sorun benim anakarttamı çekirdek ısılarını göremiyorm :D
  • çok garip o kadar düşük olması sıcaklığın bana pek normal gelmedi yinede
    aida64 programı ile görebilirsin yukarıda resmide var programın
  • tüm çekirdekler hız düşürüyo güç tasarrufu için bilerek kapatmadım onları :))
  • quote:

tüm çekirdekler hız düşürüyo güç tasarrufu için bilerek kapatmadım onları :))

Hız düşürme olayı,masaüstü kullanımı içindir.
    Yükte hız düşünce ,overclockun bi anlamı kalmaz ki,performans düşer.
  • +1

kesinlikle katılıyorum fakat güç tasarrufu bunu yapmam daha mantıklı geldi yeri geliyo 1 hafta kapatmıyorum aleti :) ayrıca bu şekilde bile bikaç ağır program açıkken oc kendini yeterince hissettiriyor ben memnun kaldığımı söyleyebilirim :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snurce -- 10 Mart 2014; 13:32:01 >
  • http://valid.x86.fr/08uurq

Sizde biraz daha zorlasam mı? Şu anda bu ayarda stabil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Laztronot -- 30 Mart 2014; 20:08:20 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.