Şimdi Ara

AMD FX 8320 aldım.. Kazıklandım mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Resimde görüldüğü gibi Microsoft'un msinfo32 komutu işlemciyi böyle tanıyor. 4 gerçek çekirdek, 8 mantıksal işlemci. Yani 8 çekirdek yok. 8 işlemci değil.

Eğer bunu 8 işlemci sayıyorsak, İntel İ3 lerde 4 işlemci mi ? Y a d a O eski zamanlarda 478 pin P4 3.0 mhz HT (hyperThreading) işlemcileri iki işlemcili mi diyorduk. Ben iki işlemci gibi çalışan tek işlemci diyordum. Bu işlemcilerde 8 işlemci gibi çalışan 4 işlemci çekirdeği. Demek ki FX 4??? ler 2 çekirdek, FX 6??? larda 3 çekirdek.

Biraz hayal kırıklığı oldu ama. Performasından çok memnunum. Oyunlarda süper ve 7.7 windows performansı.

• Her biri iki gercek çekirdekten olusan 4 modül var işlemcide. 4 görünmesinin sebebi o. 8 i de fiziki çekirdek yani :).

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rahat ol
  • bende fx8350.var ama oyle yazmiyor mantiksal falan . senin 4 cekirdek yazan yerde 8 cekirdek yaziyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• yok birşey kardeş devam et sen
  • hakangd H kullanıcısına yanıt
    Yok Yok kazık yemedin.

Fx8320 gayet iyi f/p ürünüdür.
  • Bir tane de İntel sistemim var benim. Bu AMD daha çok çocuk "benim blgisayardan uzak dursun, oyun oynasın" için. Benim sistem İ5 4460 (1150p) Ona baktım onda 4 fiziksel 4 mantıksal işlemci yazıyor. Bu FX i sekiz çekirdek işlemci olarak aldığım için şüphe oldu ... cevaplayan arkadaşlar TŞK.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yuri Boyka.. kullanıcısına yanıt
    İşte böyle AMD sahipleri yazarlar, onlarda ne yazıyor acaba diye merak ettim de bu konuyu açtım. Acaba 8350 mi alaydım. Yani arada 90 TL fark vardı. Ben o 90 TL ile RAM aldım. Zaten 3500 Mhz gayet yeterli bir hız günümüz şartlarında, 500Mhz aradaki farktan daha iyi olur diye düşündüm.

@Yuri Boyka Senin 8 çekirdek, kaç mantıksal işlemci yazıyor ?
  • Görev Yöneticisi > Performans > CPU Kullanımı yanında 8 adet kutu varsa için rahat olsun. Eksik çekirdek koycak halleri yok
  • O işlemci o şekil, AMD öyle üretti kazık yemediniz yani.

Bazı test programlarında da 4X görünüyor zaten.

http://i.hizliresim.com/eXDvZR.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 11 Ocak 2014; 14:37:10 >
  • Senin işlemci 4 çekirdek eksik çıkmış

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herhangi bir sıkıntı yok.İşlemci gerçek 8 çekirdek.
  • Biostan sanallaştırma seçeneğini seçersen sanal makine olayı biraz hızlanabilir belki.
  • modül yapısı yüzünden öyle gözüküyo.benim 8350 öyle değil diyen arkadaşın da öyle yani için rahat olsun.zaten ikisi aynı işlemci saat hızları farklı sadece
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakangd

İşte böyle AMD sahipleri yazarlar, onlarda ne yazıyor acaba diye merak ettim de bu konuyu açtım. Acaba 8350 mi alaydım. Yani arada 90 TL fark vardı. Ben o 90 TL ile RAM aldım. Zaten 3500 Mhz gayet yeterli bir hız günümüz şartlarında, 500Mhz aradaki farktan daha iyi olur diye düşündüm.

@Yuri Boyka Senin 8 çekirdek, kaç mantıksal işlemci yazıyor ?

mantiksal yazmiyor. senin 4 cekirdek yazan yerde 8cekirdek yaziyor. aygit yoneticisine girince 8tane alt alta cekirdek yaziyor.
    oyle yazdigina bakma . 8320 ve 8350 gercek 8 cekirdek. keske 8350 alsaydin butceni zorlayip. sonucta bir kere aliniyor ve aradaki 90 lirayi vermeyi sonuna kadar hak ediyor 8350

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bütün cevap yazan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Soruma cevap aldığımı düşünüyorum. Ama şu an başka bir sorunum belirdi. Dün akşam yeni aldığım SSD yi sisteme taktım durup dururken ısı arttı. Kafayı yiyeceğim. 29 derecede açılan işlemci sonra 33 - 34 derece sabit çalışan sistem 46 derece açılıyor ve En ufak mozilla firefox bile açsan 50 derece oluyor. Soğutucuyu söktüm yeni macunladım bağladım ama bir gelişme yok. şu an 46 derece sistem. Acaba anakartın (MSI970A g46) bu ısı ölçen sensörüyle falan mı ilgili?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.