Bildirim
AMD FX 8320 BE Overclock (4. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: Reanimate
dediğin gibi macunu sürdüm fark oldu ... max 50 şimdi ... macunu karıştırınca istediğim kıvama geldi.Şimdi oldu.
Güzel
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Bambiyotik
quote:
Orijinalden alıntı: Sonicman
Prime 95 de işlemci sıcaklığı kaç oluyor 1.425V ile?
Tam teste sokunca stress ve sıcaklık herşeye yükleninde 61 dereceye çıkıyor.
Oho 61 derece çok iyi ver voltu dedigim gibi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Nb voltajın 1.3v olsun videodaki ayarları uygula cpu voltajınıda 1.5 ver bayağı hızın artacaktır.
4.8'i görmek için baya ayar vermiş. Ayrıca FSP de arttırmış e haliyle anakart ve ramlerde oc oluyor. Bana 4.7 Kafi. Battlefield 4 de eyefinity aktif çif ekran kartı ile 5760 a 1080 çözünürlükte gördüğüm maksimum sıcaklık 33 derece kafi değil mi :)
-
quote:
quote:
quote:
Kendimi şanslı hissediyorum :) Neden mi Bilgi iyi bilir bunu... Bana 4.4 den sonrası hayal demişti 8320 için :D Hayaldi gerçek oldu bilgi :D -
-
quote:
quote:
quote:
quote:
Kendimi şanslı hissediyorum :) Neden mi Bilgi iyi bilir bunu... Bana 4.4 den sonrası hayal demişti 8320 için :D Hayaldi gerçek oldu bilgi :D
NB voltajını 1.3 yaptınmı? Cpu voltajınıda arttır .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Şuanlık kafi diye düşünüyorum sonic. Biraz daha uğraşırsam kötü sonuçlar doğar filan sonra bilgi nin ağzına düşeriz. Aklımda bir kaç parça var onları ekleyince sınırları zorlıycam... -
-
-
4.7 için olan ayarlarımı istiyorsun 4.5 için olanımı güzel kardeşim ? -
Evet arkadaşlar ilk testim 10dk. Prime95 .. sonuçlar aşağıdaki gibi ..
Hava soğutma olduğunu bir kez daha hatırlatıyorum , sanırım sıvı soğutma olsa BAYA BAYA bi gideri var işlemcinin ..
Ben tabi işin makarasındayım :)) zevk meselesi yani 8320 , 8350 yada 9370 ne fark eder .. yok 4.7 olmuş yok 5 olmuş
4.7 sanırım benim kullanacağım hız bu voltajla , belki ileride sıvı soğutma alırsam 5 gibi kullanırım 7/24 .. ama dediğim gibi gideri var işlemcinin
Birde tuhaf bir nokta 5. çekirdek Prime'da diğer çekirdeklerden 3 test önde gidiyor .. anlamadım :)
-
quote:
Orijinalden alıntı: bilgi_ter
Hava soğutma olduğunu bir kez daha hatırlatıyorum , sanırım sıvı soğutma olsa BAYA BAYA bi gideri var işlemcinin ..
Ben tabi işin makarasındayım :)) zevk meselesi yani 8320 , 8350 yada 9370 ne fark eder .. yok 4.7 olmuş yok 5 olmuş
4.7 sanırım benim kullanacağım hız bu voltajla , belki ileride sıvı soğutma alırsam 5 gibi kullanırım 7/24 .. ama dediğim gibi gideri var işlemcinin
Birde tuhaf bir nokta 5. çekirdek Prime'da diğer çekirdeklerden 3 test önde gidiyor .. anlamadım :)
ÇOK ISINIYOR 9370 HOCAM
-
quote:
Gideri baya var bilgi. Anakartında zaten yeterince müsait. Sıvı soğutma ile oc yap ben hava soğutmaya hiç güvenememiştim ve stabiliteyi hava soğutma ile zor yakalıyorsun. Yakalasan bile noctua gibi markalar ile yakalıyorsun ki zaten o ürünlerin fiyatına sıvı soğutma alınıyor ülkemizde. Fsp vermeden çarpan kilidini kullanarak oc yaparsan sanki daha insancıl davranıcak gibi. Çarpan ile deneyip bide öyle teste soksana...
-
9370 alırken korkmuştum biraz yok 220 TDP yok çok ısınır vs ..
Xigmatek Aegir push-pull da olsa yeteri kadar soğutabilir mi diyede baya bi düsündüm ama gördüğünüz gibi sıkıntı yok ..
Sıvı soğutma ile sanırım 5 çok rahat .. -
quote:
Xigmatek Aegir push-pull da olsa yeteri kadar soğutabilir mi diyede baya bi düsündüm ama gördüğünüz gibi sıkıntı yok ..
Sıvı soğutma ile sanırım 5 çok rahat ..
Kullanıcısı her geçen gün artacak bir işlemci... -
quote:
Sıvı soğutma ile sanırım 5 çok rahat ..
1,38 voltaj ile 51 derece normal.
Aegir iyi iş çıkarmış yinede.
Fakat 1.4 ün üzerini pek ,primede tutamazsın. Yani ,sıvı soğutma,en azından seidon serisi lazım.
sıvı soğutma ile 5.0 rahat görülür.Testi de tamamlar,65 derece olmadan. -
Şöyle bir hayale de kapılmamak lazım ..
9370 1.38 de 4.7 G görebiliyor , e o zaman 1.4 V versek 5.0 olur gibi .. farkındaysanız 5 G için SS 'de vermiş olduğum voltaj 1.44 ..
300 Mhz fark için 0,65 V istiyor , sıvı soğutucu kullananlar için sıkıntı olamayabilir fakat benim gibi hava soğutma kullananlar için sorun olabilir .. -
çarpı şeklinde yapmak en iyisi sanırım yayarak yaptım 52 derece max görüyodum çarpı şeklinde 46. ya kadar düştü default voltajda. -
Prime95 testi yaparken bilgisayar bir anda kendini kapattı (uyku modu olarak sanırım) alt tab yapınca çalışmaya geri başladı ve prime95 testine baktığımda 6. çekirdek fatal error almıştı. Şimdi stabil değil demek mi oluyor bu overclock?
Test yaparken bilgisayar başında değildim o yüzden uyku moduna aldı sanırım :D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tentani -- 17 Mart 2014; 10:43:29 >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X