Şimdi Ara

AMD FX 8320 Isı Hakkında ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

AMD FX 8320 işlemcimi 1.392 V'da 4.3 GHzde desktopta stabil 43 46 derece arasında kullanıyorum.Video izlerken vsvs 50.Bunlar ideal değerler. Ancak BF4'e girdimmi 70 dereceyi buluyor.ALT TAB yaptımmı oyundayken masaüstündeki yazılar titriyor fakat monitörün üstündeki AUTO CONFIG butonuna tıkladığım zaman düzeliyor(sanıyorumki bu HERTZ ile alakalı neyse bunu geçelim)

Sadece BF4'te değil.Denediğim oyunlar;

-Ryse Son Of Rome
    -Adwanced Warfare
    -BF4

bu 3 oyunda işlemci nerdeyse 70 derece.

Şimdi size soğutmada kullandıgım parçaları sayayım.

İşlemci soğutucu olarak : COOLER MASTER SEIDON 120 V takılı,bu ızgarayı 2 adet AKASA VIPER 12 CMlik fanlar tam güçte dönerek soğutuyor.
    Fan kontrolcü olarak STRIKE X-1000 ile kontrol ediliyorlar.
    Tepede bi adet egsoz fanı
    Alttan üst üste bağlanmış 2 adet fan(Bir tanesi Zalmanın stock mavi ledli fanı,diğeri SEIDON 120 V 'den çıkan fan)
    Öndende içeri hava çeken yine ZALMAN marka bir fan var.

Normalmi acaba 70 derece sıcaklık.Bana fazla gibi geldi?

Bir kaç fotoğraf:

Cevaplarınızı bekliyorum iyi forumlar

Yiğit

• İşlemciniz yaklaşık %25 oc lu, ki bu az bi değer sayılmaz.
    Soğutucunun da kapasitesi belli.
    Yükte normale yakın gözüküyor ancak masaüstü bekleme konumunda değerler yüksek geldi.
    Hele de Viper fanların güçlü olduğunu düşünürsek.
    Soğutucunun bloğu işlemciye acaba tam sıkı şekilde oturmuyor mu ?
  • Vatanda taktirmistim bende ondan supheleniyorum.Yani takan eleman ne kadar macun surdu nasil surdu hangi kalinlikta surdu bilemiyorum.Ay basinda kaliteli bir macun alicam.Onuda deniyecegim.Yine isinirsa bu sfer seidonu satip.Noctua dh 15i alicam.Ozamanda isinirsa gidip polise teslim olurum heralde.Uykum geldiginden sacmaliyorum iyi geceler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dediğiniz gibi yeni macunla tekrar deneyin.
    Olmazsa NH-D15 pahalı olmasına rağmen kesin çözüm olur.
    Yalnız D15 çok geniş olduğu için tavandaki egzoz fan çıkışlarını iptal edebilir.
    İyi geceler
  • Onu seye takarim.Zalman Z11in catisi musait.Orasi olmadi dual fan yaparim.300 lira bira fazla ama gerekirse alinir.Iyi geceler

• Iron Mask kullanıcısına yanıt
    Macun olarak Noctuanın NT H1 modelini temin edene kadar.İşlemciyi fabrika çıkışı hızına geri getirdim.Zarar vermemek için.Eğer macunlada 70leri görürsem.Seidonu satmak zorunda kalıcam sanırım.

Bir foto

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Interv3nti0n -- 29 Kasım 2014; 21:04:22 >
  • montajda sıkıntı olabilir. 1.42v 4.3 ghzde dün 20 derece ortam sıcaklığında tt contact 21 gibi tırt bir soğutucuyla prime95 ile ne yaptıysam 69 dereceyi geçiremedim. Yaz aylarında yine bu soğutucuyla watchdogsu sabit 63 derecede oynuyordum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD FX 8150 SOĞUTUCU ÖNERİSİ
    12 yıl önce açıldı
    AMD X4 620 için Anakart
    4 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bende montajda sikinti oldugunu dsunuyorum.Macun yeniledikten sonra bakicam tekrar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.