Şimdi Ara

AMD FX 8320!!! Sorun var sanki?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, Ortalama 1 hafta önce sistem topladım Vatan B.dan geçen farklı bir konu açmıştım o konuyu çözdüm derken gıcık edici bir konu daha, Masaüstünde veya internette gezinirken aniden bu tabloyla karşılaşıyorum.Aniden yükseliyor. Oyunda olmuyordu derken bugün GTA EFLC oynarkende oldu. Vatan B. ile irtibata geçeyim mi? Çözümü var mı? Teşekkürler.
     AMD FX 8320!!! Sorun var sanki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ghost.666 -- 22 Aralık 2014; 10:39:07 >

• ne gibi bir sorun ben bir şey göremedim.işlemci kullanımını gösteriyor o tablolar birden yükselecek oyun açtığında kullandığında vesair.coolnquiet açıktır belki hızını düşürüyordur ani bir işlemde yükseliyordur biostan kapatabilirsin bu özelliği.bu tabloyla karşılaşıyorum derken biraz açarsan daha iyi olur.
  • işlemcin boştayken frekansı otomatik düşürüyor.uygulama açtığında yüke biniyor ve frekansı yükselterek performans moduna alıyor kendini.bunda bir sorun yok.
  • Öncelikle yorumlarınız için teşekkürler. Masaüstünde gezerken aniden sistemin genel olarak donduğunu farkettim birkaç saniye sürdü.Daha sonra görev yöneticisini açtım ve sonuç bu...
  • bende bu işlemciyi kullanıyorum.masaüstünde tam ortada fareyi gezdirirken donma oluyor gibi.imleç nedense tam ortada donuyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sistem özelliklerini yazar mısın hdd den kaynaklanıyor gibi gözüküyor. Birde biostan hdd sata mı ahci modda bakar mısın?
  • Sistem Özellikleri
    Anakart : Msi 970A-G46
    İşlemci : AMD FX8320
    Ram : Hyper 8 GB DDR3 1600 Mhz
    Ekran Kartı : Asus R9 290
    Kasa : Xigmatek Tauro 700W 80+

Hocam baktığım kadarıyla hdd şu an ide modda
  • Denetim Masası\Donanım ve Ses\Güç Seçenekleri nden yüksek performansı seç.
    ama bu fazla elektrik tüketebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ghost.666

Sistem Özellikleri
    Anakart : Msi 970A-G46
    İşlemci : AMD FX8320
    Ram : Hyper 8 GB DDR3 1600 Mhz
    Ekran Kartı : Asus R9 290
    Kasa : Xigmatek Tauro 700W 80+

Hocam baktığım kadarıyla hdd şu an ide modda

Hdd yazmamışsın ancak sisteme bakarsak ssd vardır büyük ihtimalle biostan hdd modunu ahci yap sorun çözülür sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ceann Capall -- 21 Aralık 2014; 2:08:13 >
  • Yorum için teşekkürler öncelikle, evet 60GB SSD ve 1TB HDD var sistemde anladığım kadarıyla ahci modda ssd daha verimli çalışıyor ama sistemi daha önceden kurulumu ide üzerinden yapıldığı için şimdi ahci moda çevirsem sıkıntı olmaz mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ghost.666

Yorum için teşekkürler öncelikle, evet 60GB SSD ve 1TB HDD var sistemde anladığım kadarıyla ahci modda ssd daha verimli çalışıyor ama sistemi daha önceden kurulumu ide üzerinden yapıldığı için şimdi ahci moda çevirsem sıkıntı olmaz mı?

Sistem buyuk ihtimal calismayacaktir yeniden kurman gerekir ve anlattigin bu tablo ssd ile alakali gorunuyor :) degilse anakartla alakalidir ahci yapip formatladiktan sonra bakilir ona

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahci modunda hd bufferi devreye alınır, ide de alınmaz dolayısı ile tüm hd yükü cpu ya çöker hatta bu okadar fazladır ki windowsun kendi performans testinde dahi .2 puan oynatıyor, ayrıca ssd hd de tutup ide modunda çalıştırırsanız ssd trim yapmaz buda hdnizin yavaşlamasına ve ömrünün kısalmasına neden olur.

ide kurulmuş bir hdnin ahci de çalışması için registry den bir ayar yapmanız gerekmekte bu ayarı yaptıktan sonra işletim sistemi her iki modda da sorunsuz çalışır biraz google işinizi görür.. ( ahciye çekmeden önce ayarı yapın restart edin biosta ahciye çekin standart açın. ilk açılışta bilgisayarım c sağ klik özellikler, Araçlar, En iyi duruma getir butonuna basın.
    açılan pencerede c yi seçip en iyi duruma getir butonuna tıklayın.. sonra kim tutar sizi....

http://superuser.com/questions/471102/change-from-ide-to-ahci-after-installing-windows-8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnTEC -- 22 Aralık 2014; 13:21:18 >

• Arkadaşlar değerli yorumlarınız için tekrar teşekkür ederim. Zaten lisanslı Windows kuracaktım ahci moda alıp sistemi baştan kurdum sıkıntı yok masaüstünde, internette veya oyunda ama şu var ki ne zaman ctrl+alt+del yapıp görev yöneticisine girsem cpu u da artış var yukarıdaki tablo gibi çok garip bir durum. Yazılımsal olabilir mi? Umarım donanımsal olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ghost.666 -- 25 Aralık 2014; 11:48:48 >
  • Ghost.666 G kullanıcısına yanıt
    Dostum görev yöneticisine girdiğinde anlık bir artış olur. Onun dışında hemen normal kullanıma düşer.
  • Ghost.666 G kullanıcısına yanıt
    Ahci moda aldın diye windowsu baştan kurmana gerek yok.
    Biostan ahçi moda olamadan önce windowsta şunları yap:

there is a way to safely enable AHCI mode. Here we go:

Startup "Regedit"
    Open HKEY_LOCAL_MACHINE / SYSTEM / CurrentControlset / Services
    Open msahci
    In the right field left click on "start" and go to Modify
    In the value Data field enter "0" and click "ok"
    exit "Regedit"
    Reboot Rig and enter BIOS.

Ben bu şekilde yapmıştım.
  • Biliyorum hocam yukarıda başka bir arkadaş belirtmişti. Ama ben lisanslı Windows'a geçtiğimden dolayı...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.