Şimdi Ara

AMD FX 8320 vs Intel i5 2500K Mini İnceleme (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
183
Cevap
0
Favori
4.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Dostum Benim Bulldozerler Cop Korunacak Bir Tarafi Kalmadi Bosver Bulldozerleri Benim Gibi Zen islemcilere Gec. Zen islemcilerde Dar Bogaz'a Rastlanmamis Bu Cok Guzel Bir Haber. Bulldozerler Asiri Dar Bogaz Yapan islemci Bulldozerler Cop Hepimize Hayir Gelmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FX in kötü bir oyun işlemcisi olduğu doğru. i5 ve i7 ler ortalama %40 hızlı fxlerden. Özellikle 120hz den hızlı bir panel ve iyi bir ekran kartı varsa kullanılmasını tavsiye etmem. AMD bile kendi demolarında intel kullanıyor. Ama 30-40 hatta 60 fps de oyun oynayan adam için birşey farkedeceğini sanmıyorum. Burada limiti koyan ekran kartı oluyor genelde.

Ama ben öyle anlık takılmaya falan pek denk gelmedim açıkçası. U. Heaven testi de yaptım. Ayarları 7850 ekran kartından dolayı extreme yapamadım. Yaparsam zaten ekran kartından dolayı min. dediğin sürekli oluyor. biraz ayarları düşürdüğümde min 27 fps aldı. Ki bu da yine ekran kartından kaynaklı. İşlemci kullanımı da %20 yi geçmiyor bile.

Ben de zen ve yeni nesil gpu ları bekliyorum bakalım onlar ne yapacak. İyi çıkarsa patlatırız ama bu sefer de ucuza satacaklarını sanmıyorum.

• burumbic kullanıcısına yanıt
    Durun siz oyunlar DX 12 desteklemeye başlasın ondan sonra görüşücez. Bu arada i3 kullanıyorum. amd fanı değilim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratungor06

Durun siz oyunlar DX 12 desteklemeye başlasın ondan sonra görüşücez. Bu arada i3 kullanıyorum. amd fanı değilim.

DX 12 sadece amd yemi yarayacak ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Machan

quote:

Hayır. Çekirdek sayısı önemli oluyor.
  • quote:

quote:

quote:

Ama mesela 5960X'de 8 tane güçlü çekirdek var 83xx serisinde 8 tane kabak çekirdeği var.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Ama mesela 5960X'de 8 tane güçlü çekirdek var 83xx serisinde 8 tane kabak çekirdeği var.

Yani tabi :) o kadar olmasa da bariz bir performans artışı olacak

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Yani tabi :) o kadar olmasa da bariz bir performans artışı olacak

Zaten Recep Baltaş şunu demişti. Ve bence sonuna kadar haklı.

quote:

Hala FX alan kaldı mı yahu ? Kilit...

Yonga setinin çıkış tarihi 2011... Öldü artık uğraşmayın boşuna. Platform öldü platform!

• yıllar öncede tartışıldı bu konu cevabı bulundu kapandı bile yıllar geçti hala devam ediyor

siz istediğiniz kadar anlatın fx8320 nin 2500k geçebileceği tek yer sizin hayal dünyanız

onun dışında intelde min fps anakart artıları ssd hızı vs..

bu kadar insan aptal zaten fazla para verip intel alıyor bi siz akıllısınız anlıyorsunuz amd nın daha f/p işlemcileri olduğunuda amd kullanıyorsunuz

yanlış hatırlamıyorsam amd bile gpu testinde intel işlemci kullanmıştı bence bunun üzerine daha konuşmaya bile gerek yok.
  • hort hort hort

mhz başına intelde performans daha fazla bence 2 sine oc yaptığınızda en fazla iişlemci farkından kaynaklı performans farkı azalırdı.

Zaten dx12 ile amd nin i5 haswell lerden 1 2 fps daha fazla alacağına emin gibiyim.

Şuan için 2500k gerisinde veya seviyesinde olabilir ama salt performansa bakıldığında 8350 i5 4690k seviyesinde(2 tarafında oc yapıldığını düşünürsek. 2 işlemciyede oc yapılmadığında amd daha önde olacaktır çünkü mhz başına intelde performans artışı daha hissedilir.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: sevecen69

hort hort hort

mhz başına intelde performans daha fazla bence 2 sine oc yaptığınızda en fazla iişlemci farkından kaynaklı performans farkı azalırdı.

Zaten dx12 ile amd nin i5 haswell lerden 1 2 fps daha fazla alacağına emin gibiyim.

Şuan için 2500k gerisinde veya seviyesinde olabilir ama salt performansa bakıldığında 8350 i5 4690k seviyesinde(2 tarafında oc yapıldığını düşünürsek. 2 işlemciyede oc yapılmadığında amd daha önde olacaktır çünkü mhz başına intelde performans artışı daha hissedilir.)

Bulldozer'de 1.6 milyar transistör var. Haswell'de 1.4 milyar... daha aşağısı zaten olmasın bir zahmet.
  • dx 12 çıkacak fx uçacak diyorsunuz da elde oyun var zaten Ashes of singularity ne yetim mi yok mu sayılıyor dx12 destekli değil mi bu oyun ben neyi kaçırıyorum?

bütün işlemcilerin kazancı var tabloda görülüyor zaten

AMD FX 8320 vs Intel i5 2500K Mini İnceleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 27 Ocak 2016; 14:49:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nerd Miner

dx 12 çıkacak fx uçacak diyorsunuz da elde oyun var zaten Ashes of singularity ne yetim mi yok mu sayılıyor dx12 destekli değil mi bu oyun ben neyi kaçırıyorum?

bütün işlemcilerin kazancı var tabloda görülüyor zaten.

SSE2 kullanıldığı söyleniyor. Ayrıca Nvidia kartı ile test edilmiş. Directx 12 olabilmesi için AMD Radeon ile test edilmeli ve Nvidia'da olmayan Paralel Komutlama'nın çalışıyor olması gerekli testin neticesinin geçerli olması için. Bu ikisinin getirilerinin şu dönemde masaüstü bilgisayarlar için yansıması yok maalesef. Çok havada kalmış bir test şu haliyle. Ama konsollarda çok fark yarattığı söyleniyor. 30 kare saniye hedeflerken, ortalama %18 hızlanma artışı yaptığı, 5 milisaniye gölge hesaplama süresini kısalttığı, hatta zor sahnelerde bu süreyi 10 milisaniyeye kadar kısalttığı söyleniyor. %43 diye hesapladım olası gölgeleme performansı artışını, eğer 30 kare saniye hızı korunuyorsa.
    Sonuçta daha çıkmış birşey yok ama bununla beraber somutlaşmış veriler de yok değil.

• Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Aslında eklemiştim testi r9 390x ile de fakat çıkmamış onuda tekrar ekleyeyim benim sitemim oyunun yok sayılması tam olarak dx12 nimetlerinden belki yararlanamıyodur kabulum ama sırf fx geride çıkmış beklendiği kadarını verememiş diye (ki buna rağmen aslında büyük bir artış oranını söz konusu) yok mu sayılıyor.
     AMD FX 8320 vs Intel i5 2500K Mini İnceleme
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nerd Miner

Aslında eklemiştim testi r9 390x ile de fakat çıkmamış onuda tekrar ekleyeyim benim sitemim oyunun yok sayılması tam olarak dx12 nimetlerinden belki yararlanamıyodur kabulum ama sırf fx geride çıkmış beklendiği kadarını verememiş diye (ki buna rağmen aslında büyük bir artış oranını söz konusu) yok mu sayılıyor.

Tekilliğin küllerinde işlemci testi SSE2 olması nedeniyle geçerli değil. Kim SSE2 kullanır şu devirde, lütfen mantık bunu mu gerektirir? Testte Nvidia kartlarına ayrı yolak hazırlanıp Paralel Komutlama'nın yerine Öncelikli Sıralama'nın kullanıldığından bahsediliyor.
    Mesele, Nvidia'nın performansıyla AMD'nin performansındaki taban tabana zıt duruşta. Paralel komutlama yoksa ekran kartı, performansını tam veremiyor. Çizim çağrısı artarsa Nvidia beklemeli çalışmaya başlayacak, AMD ise dediğim şekilde %43 performans kazancına doğru yol alacak. Bu daha çok gölgelemenin olduğu bir test, ama asıl gölgeleme için avantaj özelliği yok. Safi çizim çağrısı çalıştıran yapay Futuremark'ın altyazılım testinde AMD'nin işlemcileri şimdilik 16 milyon çizim çağrısını geçemese de(o testin de detayları tam açık değil), en azından Radeon R9 295X2 24 milyon çizim çağrısına çıkabiliyor. Daha hız aşırtması var, Paralel Komutlama'nın "gerçek" eserlerde gölgeleme işlerini hızlandırması var. Yeni ekran kartları çıkmadı Nvidia'nın, Vulkan'ı bile türlü gerekçelerle neticelendirmiyor. O hesapla zaten Volta'dan önce olmayacak Nvidia'da Paralel Komutlama.
    Seçim yapmak için henüz erken bahsetmiş olduğumuz nedenlerden. Directx 12'yi ciddiye alan hiçbir geliştirici getirdiği onca performansı daha iyi sahne çizmenin yerine daha kötü kodlamak için bir gerekçeye çevirmez, eğer iyi niyetliyse öyle olması beklenilir.

• Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    ya ne kadar cahilsiniz.

amd fx cok ustun tamam mi? her testte intel onde olabilir ama yine de amd cok ustun.
    bi kere o testlerin gecerli olabilmesi icin sse komut setiyle degil 3dnow ile yazilmis oyun lazim. sonra oyle asus m5a97 gibi dandik anakart degil cigolayt 990fxaaaxdddd anakart lazim. ayrica ramler dual ranked olmali. islemci sogutucusu olarak da corsair corsair h100i ya da sivi nitrojen kullanilmali. hava sicakligi 20c oda sicakligi 25c olmali ve kandilli rasathanesine gore testin yapildigi bolgenin 3 milyon km2 capinda sismik aktivite gozlenmemeli. tam testin ortasindayken tum jupiter ve venus ayni hizada olmali. anakart uzerindeki power swtich pinlerini okunmus tornavida ile kisa devre yaptirmali ve tornavida sag elle tutulmali.
    tum bunlara ragmen diyelim ki yine intel onde cikti o zaman ne olacak? kesin hile vardir. paralel yapi aman paralel islem birimi yoktur kodda. hem dx12 cikinca amd ucacak tam 8 kat fps verecek sonra dx13 cikinca 64 kat hatta gelecekte amdnin gizli cekirdeklerini acip 2050 gibi tum evreni ele gecirecekler. zaten intel israil mali nvidianin baskani da yossi kohen. sikayleykeler de bukuluyormus amd 32nm oldugu icin bokulmez 14nm cok ince olmus yapamamis intel.

• quote:

Orijinalden alıntı: positroN

ya ne kadar cahilsiniz.

amd fx cok ustun tamam mi? her testte intel onde olabilir ama yine de amd cok ustun.
    bi kere o testlerin gecerli olabilmesi icin sse komut setiyle degil 3dnow ile yazilmis oyun lazim. sonra oyle asus m5a97 gibi dandik anakart degil cigolayt 990fxaaaxdddd anakart lazim. ayrica ramler dual ranked olmali. islemci sogutucusu olarak da corsair corsair h100i ya da sivi nitrojen kullanilmali. hava sicakligi 20c oda sicakligi 25c olmali ve kandilli rasathanesine gore testin yapildigi bolgenin 3 milyon km2 capinda sismik aktivite gozlenmemeli. tam testin ortasindayken tum jupiter ve venus ayni hizada olmali. anakart uzerindeki power swtich pinlerini okunmus tornavida ile kisa devre yaptirmali ve tornavida sag elle tutulmali.
    tum bunlara ragmen diyelim ki yine intel onde cikti o zaman ne olacak? kesin hile vardir. paralel yapi aman paralel islem birimi yoktur kodda. hem dx12 cikinca amd ucacak tam 8 kat fps verecek sonra dx13 cikinca 64 kat hatta gelecekte amdnin gizli cekirdeklerini acip 2050 gibi tum evreni ele gecirecekler. zaten intel israil mali nvidianin baskani da yossi kohen. sikayleykeler de bukuluyormus amd 32nm oldugu icin bokulmez 14nm cok ince olmus yapamamis intel.

• Arkadaşlar bana oyunları 5 sene boyunca full çözünürlükte oynayabileceğim 2000 tl civarinda pc sistemi söylermisiniz saygilar...

• Yemin ediyorum bu cocukta gram beyin yok.Yillarca bosa kurek cekmisiz buna laf anlatmak icin.Engellemistim ama hala nasil bir insan malca yorum yapabilir diye blogu kaldirdim ve gene sok oldum.Malligin bir siniri yokmus :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Whatchangel

Arkadaşlar bana oyunları 5 sene boyunca full çözünürlükte oynayabileceğim 2000 tl civarinda pc sistemi söylermisiniz saygilar...

o fiyata öyle bi sistem toplayabilirsen haberim olsun bende alayım aynısından
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.