Şimdi Ara

AMD FX 8350 Soğutucu Kararsız Kaldım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selamun aleyküm başlıkta belirttiğim işlemci için soğutucu alacağım yaklaşık 2 yıldır stok fan kullanıyorum ve artık yetersiz kalmaya başladı özellikle bu sıcak günlerde şu 3 ürün arasında kararsız kaldım. 2'si bilinen markalar ama hava soğutma diğeri ben ismini yeni duydum ama sıvı soğutma sizce hangisi daha verimli ve uzun ömürlü olur ?

1. Xigmatek Venüs XP-SD1266
    2. Thermaltake Nic c4
    3. Dark AquaForce W120

200 Tl'yi fazla geçmeyecek şekilde farklı önerileriniz varsa bunlara da açığım şimdiden teşekkürler iyi forumlar...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Amazondan al ben hyper 212 aldm 90tlye geldi turkiye fiyati 200tl gayette memnjnum.8320 var bnde stabil 4.6ghzde kullaniyorm sicaklk yukte en fazla 64 gordum

• loveinextreme L kullanıcısına yanıt
    Bu tek fanlı mı çift fanlımı acaba cevabınız için teşekkürler

• Tek fan olarak geliyor fakat 2.fanda takabilirsin disardan alip ben tek kullaniyorm

• quote:

Orijinalden alıntı: loveinextreme

Tek fan olarak geliyor fakat 2.fanda takabilirsin disardan alip ben tek kullaniyorm
    Sıvı soğutma iyi soğutmayacaktır.

Diğer ikisi bence güzel ikisinden birisini alabilirsiniz.

Uzun ömürlülük olarak hava soğutmalar ömürlük. Tabi 5-10 yıl sonraki anakartlara uyar mı garantisi yok. sadece fanı bozulabilir ama onu da değiştirebilirsiniz.

Çok ağır soğutucular anakarta yük bindirir ankartınız kaç gramlık soğutucu destekliyor anakartınızın sitesine bakın. Anakart modeli nedir?
  • loveinextreme L kullanıcısına yanıt
    Önerin için teşekkürler

• rerererara R kullanıcısına yanıt
    Anakart modelim
    Asus M5A97https://www.asus.com/tr/Motherboards/M5A97/

Kaç gram soğutucu desteği var bilmiyorum fiyatı biraz daha artırıp 250 TL ilk bi sıvı soğutma düşünsek yine mi hava soğutma dersiniz ?
    İlginiz için teşekkürler

Edit: 250 TL den kastım cooler master v.b bir marka

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SMTSRKY38 -- 28 Haziran 2016; 19:40:03 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: SMTSRKY38

Anakart modelim
    Asus M5A97https://www.asus.com/tr/Motherboards/M5A97/

Kaç gram soğutucu desteği var bilmiyorum fiyatı biraz daha artırıp 250 TL ilk bi sıvı soğutma düşünsek yine mi hava soğutma dersiniz ?
    İlginiz için teşekkürler

Edit: 250 TL den kastım cooler master v.b bir marka
    Sıvı soğutma hava soğutmadan daha etkili olur ancak radyatör üzerindeki Fan db oranını incelemeni tavsiye ederim pompa ses konusu rahatsız edici olabiliyormuş bir ara H100-120 sıvı soğutmalar vardı bende ikinci elden kovalamıştım zamanında ancak nasip olmadı hyper 212 evo ile kullanıyorum fx8350'yi max yükte 1800 rpm ile 62-63 dereceyi geçirmiyor sistemi aynı anakart kullanıcısıyım bu arada R2 modeli ile normal şartlarda energy save modunda sesini duyamıyorsun bile psu fan sesinden başka o derece sessiz çalışır yükte diğer havalandırma fanlarından daha sessiz çalışıyor desem yeridir.Günlük 4,5-4,6 ghz için yeterli seviyede soğutma sağlar ancak yaz aylarında tavsiye etmem bu anakart ile kuzey köprü sıcaklıkları sistem stabilite sorununa yol açıyor kilitlenme vs şu an stok değerde 4,0 gz şeklinde mutlu mesut çökme,kilitlenme vs yaşamadan milletin dediği amd driver sorunu var diye çok kötülediği amd ekran kartı en güncel sürücü ile ve işlemcisini kullanıyorum hiçbir sorun yaşamadan...

• klement kullanıcısına yanıt
    İlginiz için çok teşekkür ederim
    Cooler Master Seidon 120V Sıvı soğutma ile
    Cooler Master CM X6 Hava soğutma arasında bi karar vericem bu ikisi arasında hangisini tavsiye edersiniz son olarak noktayı böyle koyayım

• quote:

İlginiz için çok teşekkür ederim
    Cooler Master Seidon 120V Sıvı soğutma ile
    Cooler Master CM X6 Hava soğutma arasında bi karar vericem bu ikisi arasında hangisini tavsiye edersiniz son olarak noktayı böyle koyayım
    Buradakiler sana Hyper 212 den başka bi şey önermez
    Çünkü başka bişey bilmiyorlar.

Soruna gelirsek 260 TL üzeri paralar Cooler Master marka hava soğutmaya verilmez.
    Hele de Amd işlemci için hiç verilmez.
    CM X6 yamuk şekilsiz bir ürün.
    Tasarımının soğutmaya ekstra bir katkısı yok.
    Sadece kırmızı gözüküyor diye alıcaksan buyur git al.

İlk sorduğun Xigmatek Venus gayet güzel.
    http://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-venus-intel-7751155115613662011-am2am3fm1-islemci-sogutucu.html

187 TL lik fiyatı ile üst düzey soğutucular arasında gayet makul bir seçenek.

200 TL üzerine çıkacaksan direkt Noctua NH-U12S bak :
    NOCTUA NH-U12S
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5967

• Iron Mask kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkürler tasarım kırmızı görünmesinin soğutmaya kesinlikle etkisi olmadığını biliyorum bu yüzden tasarım umurumda değil tabi ki 250-260 TL vermeyi düşünüyorum noctua bencede güzel ama bu paraya bunlardan daha iyi bir sıvı soğutma bulamazmıyım sizce ?

• quote:

Cevabınız için teşekkürler tasarım kırmızı görünmesinin soğutmaya kesinlikle etkisi olmadığını biliyorum bu yüzden tasarım umurumda değil tabi ki 250-260 TL vermeyi düşünüyorum noctua bencede güzel ama bu paraya bunlardan daha iyi bir sıvı soğutma bulamazmıyım sizce ?
    Hayır.
    Sıvı soğutma düşünüyorsanız çift fan takılan 240 mm radyatörlü modeller güzel
    Onlarında fiyat yüksek.

Amazon dan bu modele bakabilirsiniz, Tr ye gönderiliyor :
    https://www.amazon.com/DeepCool-Liquid-Cooling-CAPTAIN-240/dp/B00PQ6GJ44/ref=sr_1_13?ie=UTF8&qid=1467145333&sr=8-13&keywords=cpu+water+cooling

• Iron Mask kullanıcısına yanıt
    Saolun hocam aydınlattınız teşekkürler

• quote:

Saolun hocam aydınlattınız teşekkürler
    sıvı soğutma tercihi daha iyi ancak yineliyorum ürün sitesinden teknik detayları inceleyin poma sesi vs hava soğutma içinde aynı durum geçerli..kaliteli anakart modellerinde değil 200tl 260 tl bile verilir abidik kubidik yoruma aldanmayın o ayarda anakart ve işlemci için (amd bile olsa beğenilmeyen batan işlemci) Oc potansiyelini değerlendirmek için gerekli bir harcama olur ancak elinizdeki bileşen bu farkı maalesef karşılamıyor hayırlısı olsun hangisini alırsanız buradan yazın bakalım yine...
    Sizin öneriniz nedir peki ona göre bir değerlendirme yapayım

• Açıkçası ben genel olarak baktığımda 250 tllik bir hava soğutma aynı fiyat aralığındaki sıvı soğutmaya oranla daha iyi bir performans sağlar diye düşündüm ne kadar doğru bu düşüncem bilemiyorum

• quote:

Açıkçası ben genel olarak baktığımda 250 tllik bir hava soğutma aynı fiyat aralığındaki sıvı soğutmaya oranla daha iyi bir performans sağlar diye düşündüm ne kadar doğru bu düşüncem bilemiyorum
    Bir önceki mesaj da açıkça belli değilmiydi hocam önceliğim hava soğutma olurdu ancak mevcut anakart ile gereksiz yatırım olabilir hava soğutma modellerinde servis imkanlarını göz onune almanızda fayda var cooler master ile ilgili sorun yaşamadım bir defa gönderdim garanti kapsamında ses geliyor diye fan'dan tamir edilip tekrar gönderildi şuan kullanıyorum sorunsuz servis işlemleri kolay sorunsuz olan bir ürün tercih etmek daha doğru olur sanırsam yinede size kalıyor tercih 150-200 tl aralığında hava soğutma işinizi görecektir karar aşamasında ürünlerin net adreslerinden teknik detayları incelemeyi unutmayın rpm-db oranları vs sonuçta siz kullanacaksınız bu değerler rahatsız edici seviyelerde olmamalı tabi servis işlemleri hangi firma aracılığı ve sorunsuzluğu gibi bakmanızda da fayda var yinelemiş olayım....

İlginiz için tekrar teşekkür ederim o halde bende hava soğutma alacağım size son bir sorum olacak

Thermaltake NIC C4 mü
    XIGMATEK VENUS mü

EDİT: Cooler Master X6 Tek Fanlı olduğu için bu ikisinden daha düşük bir performans sağlar galiba yanlışım varsa söyleyin tercihlerim arasına sokayım bende tekrar teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SMTSRKY38 -- 29 Haziran 2016; 3:52:29 >
  • quote:

İlginiz için tekrar teşekkür ederim o halde bende hava soğutma alacağım size son bir sorum olacak

Thermaltake NIC C4 mü
    XIGMATEK VENUS mü

EDİT: Cooler Master X6 Tek Fanlı olduğu için bu ikisinden daha düşük bir performans sağlar galiba yanlışım varsa söyleyin tercihlerim arasına sokayım bende tekrar teşekkür ederim
    BU ARADA ÇOK ÖZÜR DİLEYEREK SÖYLÜYORUM ANAKARTIM M5A97 R2.0 OLAN MODELMİŞ NASIL KARIŞTIRDIM ANLAYAMADIM

• quote:

Thermaltake NIC C4 mü
    XIGMATEK VENUS mü

Tekrar yineliyorum.
    Cooler Master Hyper 212 nin sıfır alınmasını öneren bu işten zerre anlamıyordur.
    +
    Su soğutmalarda 120 mm fanlı küçük radyatörler de yazın işe yaramaz.
    Verdiğin paranın tam karşılığını alamazsın.

Vatan dan 175 TL ye Thermaltake NIC C4 alınmaz.
    Thermaltake düşünüyorsan Amazondan NIC C5 getirtirsin.
    Kargo dahil 60.25 USD a kapına kadar geliyor ve bu fiyatı hakediyor.

https://www.amazon.com/Thermaltake-120mm-Untouchable-Cooler-CLP0608/dp/B00E1JA1PA/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1467162985&sr=8-1&keywords=thermaltake+nic+c5
    ____________________________________________________________________________

Yurtdışı alışverişle uğraşmam, gidip hemen alıcam diyorsan düşünme bile Xigmatek Venus al.
    Venus, Noctua NH-U12S ayarında soğutucudur, sadece biraz daha sesli.
    Aynı performansı 50 TL daha düşük fiyata sunuyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.