Şimdi Ara

AMD FX-9590 video inceleme 'Otomatik olarak 5GHz'e çıkabilen işlemci testte' (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
83
Cevap
0
Favori
2.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir tane testte biraz farkı açmış 9590 o da pov ray diye daha önce duymadığım bir test programı.
  • bence AMD, CPU işinden komple çıksın ve sadece GPU üretsin. Zira o segmentte oldukça başarılı bir firma.

• 1100T sahibiyim
    Amd hiç "aaa bu işlemciye geçmeliyim" dedirtmedi beni.
    Gelişme yok. Isı ve güç tüketim değerleri rezillik.
    neyse böyle devam edecez artık :)
    Zaten sıkntı olan bi durumda görmedim.
    Bi kaç sene daha zamanın var amd çalış :)

• o nasıl bir güç tükemi öyle r9 290x kadar güç tüketiyor nerdeyse şaka gibi

• Birde AMD fanları bizi linç etmeye kalkıyorlardı forumlarda ...

Phenom II x4 965be kullanıyordum , anakartı değiştirmekle uğraşmamak adına fx8350'ye geçmiş biri olarak sistem toplayan arkadaşlara kesinlikle Intel'i öneriyordum.

Şuraya bakar mısınız,jenerasyon fakı ile önde giden ekran kartlarının zaman zaman yaratamadığı fps farklarını şu işlemciler nasılda sunuyor.

Adamlar 780 ti'ya Fx 6100 yeter diyorlar birde.

2000 tl verdiğim ekran kartımla olması gerekenden %50-%60 daha az performans almaksa amaç, evet yeter ...

Vallaha şu anda Guild Wars 2 oynuyorum ve resmen kaç yıllık oyunda yüksek ayarlarda pvp yapamıyorum amd işlemci ile... Bırak arada ki performans farklarını bana oyun oynatmıyor. i5 4670'i olan adam kaptırıp gidiyor ... Yakın dönemde basit bir örnek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freshmind -- 20 Temmuz 2014; 3:48:21 >

• 4770k bundan iyidir

• OGuz51 kullanıcısına yanıt
    1.2 yıl kulanır atarım diyorsunuz elimde 965 X4 var gayete memnunum sizdeki Ego sanırım yeni alınca daha iyi hissediyorsunuz kendinizi yada paranız çok nereye yatırım yapıcağınızı şaşrıyorsunuz pc de en son değişicek parçalardan biridir işlemci bana göre ekran kartı deseniz neyse 1 yılda işlemci değiştirmek mantıklı gelmedi bana
  • Ya bu soğutma ve ısınma mevzusu ne kadar da yanlış. Sanki Intel i7 4770K alan arkadaşlar standart soğutucular ile rahat rahat kullanıyorlar. İşlemci standart soğutucu ile yüklenince 80 90 dereceden aşağıya inmiyor. Keza donanimhaber de en güzel soğutucu ile test etmiş, bir de standart soğutucu ile test etsineler..

Zaten bir işlemciye 800 TL veren bir kişi ekstra bir soğutucu alıyor sesiz olarak bilgisayarını kullabilmek için. Intel in $50 daha pahalı olduğunu düşünürsek bence FX 9590 halen tercih edilebilir bir noktada. Keza AMD tarafında su soğutma ile beraber verileceğine dair haberler var. Eğer 40-50 dolar daha fazla fiyat ile bu ürün satılır ise o vakit çok güzel ve mantıklı olur.

Gelelim 300w olayına arkadaşlar sanki sistem 24 saat tam güçte çalışıyor. Evet intel tam güç te düşük wattlar da ancak ben sahsım adına DH yaptığı işlemci yükleme testlerine de pek itibar edemedim. Ne ile tam yükte test ettiler… Keza onu geçin hadi diyelim rakamlar öyle facebook ta da gezerken demi 300 w harcıyor. Masa üstünde ne kadar harcayacak?

AMD dünyadaki ilk 5 Ghz işlemciyi yapmış ve son kullanıcıya sunmuş. Eğer bu işlemciyi alan bir kişi Fx 4100 veya Fx 6100 den geçecek ise sadece işlemci ve soğutucu parası verecek peki intel de ne olacak eleman gidecek 130 dolar daha verip anakart alacak.. o para ile ne alabilirdi bence güzel bir ssd alırdı.. Zaten Intel tarafında kaç kişi acaba anakartına 2. Bir işlemci takabildi merak ediyorum 
    Ayrıca şu wprime testleri ne kadar da sentetik ve güvenilir herkes zaten wprime ile bilgisyarını kullanıyor...Cinebench için ise durum gayet güzel.. bence.. Pcmark 7 testleri ki Microsoft compiler kullanan bir test için bence gayet net ortaya koymuş işlemcinin durumunu… (Intel in compiler ile herhalde AMD işlemciler hızlı çıkmayacaktı değil mi?)
    Birisi pov-rayi duymadığını söylemiş …
    POV-Ray (İngilizce: The Persistence of Vision Raytracer, Türkçe: Işın Görme Sürerliği İzleyici), çoğu işletim sisteminde çalışan bir ışın izleme programı. David Kirk Buck and Aaron A. Collins'in yazdığı program yine aynı programcılar tarafından Amiga için yazılmış DKBTrace'in devamı niteliğindedir. Kaynak koduna erişilebilir bir freewaredir. Ancak açık kaynaklı bir yazılım değildir. Ürünün dağıtımına izin veren ama programın değiştirilmiş halini dağıtma özgürlüğünü kısıtlayan firmanın kendi ürettiği POV-Ray lisansına sahiptir. Genel kamu lisansı (GNU) altında bulunmamasının nedeni olarak yazılımın ilk çıkış tarihinin genel kamu lisansının yaygınlaşmasından önce olması gösterilebilir. Son sürüm POV-Ray 4.0'ın GNU v3 kapsamında dağıtımı gündemdedir.

Sonuç olarak bence bu incelemden anlaşılacak tek şey Fx9370 ve 8350 nin ne kadar mantıklı işlemciler olduğudur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobragti -- 20 Temmuz 2014; 21:34:53 >

• freshmind kullanıcısına yanıt
    Eee artık bir Screenshot koyarsın bence.. :)
  • 220 W nedir öyle. işlemcinin üzerinde çay demle fazla para verip intel alırım elektrik faturasından 2 yıla kendini amorte eder zaten...

• Bu güç tüketimi ile kış aylarında ısıtıcı olarak kullanılabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: The Benefit

Hoşa gidecek bir şey yok gene ortada.

aynen kardeşim gereksiz bir masraf hele bunu oyun için yapıcaklarsa hiç yapmasınlar 5 fps için değmez :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: enja

1.2 yıl kulanır atarım diyorsunuz elimde 965 X4 var gayete memnunum sizdeki Ego sanırım yeni alınca daha iyi hissediyorsunuz kendinizi yada paranız çok nereye yatırım yapıcağınızı şaşrıyorsunuz pc de en son değişicek parçalardan biridir işlemci bana göre ekran kartı deseniz neyse 1 yılda işlemci değiştirmek mantıklı gelmedi bana

Ego ile alakası nedir hocam? Kendinizle kıyaslamayın lütfen! Size o sistem yetiyor olabilir ama benim için yeterli değil Sizinde bütçenizi ayırdığınız bir alan vardır elbet zevk meselesi bu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OGuz51 -- 3 Ağustos 2014; 0:44:18 >

• Bu ürün Cooler Master sıvı soğutma ile gelmeyecek miydi zaten? Gerçi her şekilde fiyatı artacaktır. 8350 ile halimden memnunum.
  • OGuz51 kullanıcısına yanıt
    davay
  • Gereksiz bir işlemci olmuş.O.C edip satışa koymuşlar.

Intel de bunu yapıyor lakin AMD abartmış.

"i-7 4770k/i-7 4790k gibi."
  • .

..........AMD = Anında Merkez Daire Isıtma Sistemleri........

..................... AMD Rezistans .....................

...........İNTEL = Anında Soğutma(sömürme) sistemleri.......

..................Sizi ve Cebinizi Anında soğutur :))))))))).........

.

• quote:

Orijinalden alıntı: ensaronline

1100T sahibiyim
    Amd hiç "aaa bu işlemciye geçmeliyim" dedirtmedi beni.
    Gelişme yok. Isı ve güç tüketim değerleri rezillik.
    neyse böyle devam edecez artık :)
    Zaten sıkntı olan bi durumda görmedim.
    Bi kaç sene daha zamanın var amd çalış :)

Kardesim galiba AMD FX 8350 kullananlar heralde AMD phenom x6 1100t gecmesi lazim dedigin gibi sana katiliyorum neyse 2016 bekleyecez durum onu gosteriyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mnbvb M kullanıcısına yanıt
    AMD daire isitma merkezi ne cok guldum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KhAnS- -- 26 Eylül 2014; 6:20:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OGuz51

AMD FX9370'i alırken yanında yangın tüpüde hediye ettiler. :D

Ne kadar abartılmış ya denildiği kadar ısınmıyor bu işlemciler.Tamam TDP değeri yüksek olabilir fakat İntel e de bütçe yetmiyor arkadaş. :) FX9370 1.45v 4.7GHz de Tuniq Propeller 120 soğutucu ile kullanıyorum [tam yükte 65-70 derece] [averaj 50-55 derece] gibi sıcaklıkları geçmiyor eminimki daha iyi bir soğutucuya sahip olsaydım eğer daha düşük değerler görebileceğime inanıyorum.

Not: AMD veya INTEL kiminin cebine kiminin beğenisine hitap eder.

Neredeyse aynı sistemi kullanıyoruz gibi hatta bellekleriniz 8 GB , yani bana göre daha avantajlı bile sayılabilirsiniz IMC nin zorlanmaması açısından ..
    Fakat 4.7 GHz için vermiş olduğunuz 1.45 V biraz fazla kaçmış gibi .. 4.7 GHz için 1.4 V veriyorum ve sıkıntısız kullanıyorum ..
    Bios ayarlarınızı gözden geçirmenizi öneririm ..

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.