Şimdi Ara

AMD FX X8 8320 OverClock Hakkında Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
4.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba ilk kez overclock yapacağım için yardım almak istedim. İşlemcimi 4.0 Ghz de stabil bir şekilde overclock yapmak istiyorum... Bunun için neler yapmam lazım sırası ile. Overclock da hiç tecrübem olmadığı için biri bana bu işlemci için detaylı bilgi verirse sevinirim...

Bilgisayarın Özellikleri:

Anakart : MSI 990XA-GD55 DDR3 2133 MHZ(O.C) SATA 3.0
    Ram : 8GB GSKILL 1600 MHZ (2x4GB)
    İşlemci Fanı: Cooler Master Hyper T4 Soğutucu
    Powersupply: OCZ FATAL1TY 80PLUS 750W
    Ekran Kartı: Powercolor HD5670 GDDR3 1 GB 128 BIT (Yakın zamanda hd7850 cf yapacağım)
    Kasa: Lian Li Pc-007 Plus 2

• biosta cpu ram ayarlari icin ozel bir bolum var anakart markasina gore degisir ismi.o bolumde cpu multiplier ayarini auto'dan x20 yapman yeterli 4 ghz icin.muhtemelen voltaj vermen gerekmeyecek dedigim sekilde yap bakalim stabil olacak mi?3dmark11 testi yapabilirsin.stunlarin uzerine taslarin atildigi fizik testinde mavi ekran vermez testi bitirirse oyunlarda da mavi ekran vermez.
  • ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elfuerte -- 26 Eylül 2013; 18:40:46 >
  • Hızı 4.2 ghz ye getirdim sadece işlemci çarpanını yükselterek. Sanırım bu işlemcilerde turbo özelliği vs varmış ama onların hiçbir ayarına dokunmadım.. Bu şekilde prime 95 testinde 65 dakika açık tuttum ve herhangi bir hata uyarı vermedi. Sıcaklıklar maks 52-51 derece arasında idi.. Şimdi de 3d mark 11 programını indiriyorum. 250 mb a yakın bişeydi sanırım.... Bunlara göre stabil olmuş diyebilirmiyiz voltaja ihtiyaç duymadan ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: elfuerte

Merhaba ilk kez overclock yapacağım için yardım almak istedim. İşlemcimi 4.0 Ghz de stabil bir şekilde overclock yapmak istiyorum... Bunun için neler yapmam lazım sırası ile. Overclock da hiç tecrübem olmadığı için biri bana bu işlemci için detaylı bilgi verirse sevinirim...

Bilgisayarın Özellikleri:

Anakart : MSI 990XA-GD55 DDR3 2133 MHZ(O.C) SATA 3.0
    Ram : 8GB GSKILL 1600 MHZ (2x4GB)
    İşlemci Fanı: Cooler Master Hyper T4 Soğutucu
    Powersupply: OCZ FATAL1TY 80PLUS 750W
    Ekran Kartı: Powercolor HD5670 GDDR3 1 GB 128 BIT (Yakın zamanda hd7850 cf yapacağım)
    Kasa: Lian Li Pc-007 Plus 2

direk 4.2 ye çıkar işlemcin takoz değilse sadece çarpanı 21 yapman yeterli (21 x 200 : 4.4 ghz işlemcinin fsb sini 200 olarka biliyorum değilse sen ona göre ayarla)

• quote:

Orijinalden alıntı: elfuerte

Hızı 4.2 ghz ye getirdim sadece işlemci çarpanını yükselterek. Sanırım bu işlemcilerde turbo özelliği vs varmış ama onların hiçbir ayarına dokunmadım.. Bu şekilde prime 95 testinde 65 dakika açık tuttum ve herhangi bir hata uyarı vermedi. Sıcaklıklar maks 52-51 derece arasında idi.. Şimdi de 3d mark 11 programını indiriyorum. 250 mb a yakın bişeydi sanırım.... Bunlara göre stabil olmuş diyebilirmiyiz voltaja ihtiyaç duymadan ?

prime95 65 dakika da yeterli aslinda ama yine de yap 3dmark11'i 3d uygulama testi olsun.sorun cikmazsa voltaj vermene gerek yok.her marka anakart auto ayarinda farkli voltaj verir sen voltajsiz 4.2 yaptim dersin biri cikar ben su anakartta 4 anca yaptim ya da voltaj verdim.her zaman dogru gostermeyebiliyor ama su programla yukteyken prime95 acikken mesela voltaj degerine bir bakip yaz normal mi bakalim.

http://www.cpuid.com/downloads/cpu-z/1.66-setup-en.exe

• şU an test aşamasında programlar açık. Test olarak bunu yapıyorum doğru seçenek mi ?

http://img489.yukle.tc/image.php?id=1409777.jpg
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ryzen 5600 Overclock yardım!
    2 yıl önce açıldı
    AMD X4 620 için Anakart
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • http://img489.yukle.tc/image.php?id=62730000.jpg

Son hali dediğiniz gibi yaptım bu kezde....
  • cpuz da çarpan düşük.neden öyle.
  • 14,5 - 21 arası gidip geliyor bende yeni farkettim onu... Core speed de 4,2 ile 2,9 arası gidip geliyor.. Sebebi ne olabilir bu durumun ?

Çarpanda 7-21 arası yazıyor.. Oto olarak kendimi hız azaltıp arttırıyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elfuerte -- 26 Eylül 2013; 21:13:57 >
  • Biosta, C1E ve cool'n quiet'i disabled yap. İşlem tamamdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metin abi 52

Biosta, C1E ve cool'n quiet'i disabled yap. İşlem tamamdır.

Şimdi bir kaza yapmadan o ayarlarıda bulursam noktayı koyucam bi sürelik oc işine :) ...
    Yardımın için teşekkürler bu arada
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.