Şimdi Ara

AMD FX8320 Fan Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bugün Bir bilgisayar topladım bütün parçalarım sıfır ve İşlemcim AMD FX8320 İşlemcinin fanı acayip ses yapıyor böyle makine deliriyor.
    BIOS'dan Silent mod'a aldım ancak halen CPU Fan Speed'i 4000 Küsur RPM'lerde.
    BIOS'daki en üstteki derece ise 68-112 arası yazıyor.
    İkinci derece ise 32-90 arası.

Şimdi ne yapmam gerekiyor?
    Oyunlarda vs denedim PC Performansım gayet güzel.
    Sadece bu ses problemim var.

Tahminimce : Fan gereğinden fazla hızlı dönüyor Bu yüzden ses oluyor.
    "Yeni bir soğutucu al,stok fan olduğu için öyle" vs diyecek arkadaşlar zahmet etmesin,Stok fanı çok kaliteli ve O.C yapmak için 6000RPM'e kadar çıkabilen bir fan kalitesiz olamaz.
    ancak yine de Her türlü öneriyi bekliyorum gerekirse yeni fan veya soğutucu da alabilirim.

Lütfen Yardımcı olursanız sevinirim.

• İşlemcin kaç derecede çalışıyor ısısı yüksek ise fan soğutmak için yüksek devirlere çıkacak haliyle ses yapacak..
  • quote:

Orijinalden alıntı: hachiko

İşlemcin kaç derecede çalışıyor ısısı yüksek ise fan soğutmak için yüksek devirlere çıkacak haliyle ses yapacak..

AMD FX8320 Fan Sorunu

Şuanda değerler bunlar hocam.Daha önce bu programı kullanmadım hangisi neyin değeri bilmiyorum bir bakarmısınız?

Bilgisayar toplandığında yüklü olan bir program vardı.
    EPU 4 Engine adlı pc'nin kendi programında "High Performance" olarak kayıtlıymış.
    Onu da "BIOS Keeping Settings" yaptım ve şuanda ses gitti sadece normal çalışma sesi geliyor kulağıma.
    Yani demekki BIOS'dan yaptığım Silnet ayarı bu programda High Performance ayarlı olduğu için geçerli olmamıştı BIOS Keeping yapınca düzeldi değil mi ses gittiğine göre?

Pardon kulaklık takılı diye öyleymiş çıkarttım ses aynı :D
    Hocam değerler nasıl bir bakarmısınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi backhoe -- 25 Kasım 2015; 18:18:31 >

• TMPIN0 ve 1 olanlar anakartla islemci ikisi de buz gibi bosuna donuyor 4000 devir sogutucun.onu biostan kisabiliyor olman lazim ama bir sekilde yapamamissin.128 olan programin hatasi yoksa hicbir parcan 128 derece calismiyor su anda.sesi yapan ekran kartin olmasin cunku donen fanlar icinde islemci fani da varsa 1240 devir diyor sen 4000 deviri nerede gordun?
  • Biosa girip baksan değerlere...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wilson Fisk

TMPIN0 ve 1 olanlar anakartla islemci ikisi de buz gibi bosuna donuyor 4000 devir sogutucun.onu biostan kisabiliyor olman lazim ama bir sekilde yapamamissin.128 olan programin hatasi yoksa hicbir parcan 128 derece calismiyor su anda.sesi yapan ekran kartin olmasin cunku donen fanlar icinde islemci fani da varsa 1240 devir diyor sen 4000 deviri nerede gordun?

Hocam BIOS'dan Silent moda aldım.
    Silent mod da Sözde sessiz çalışan ve işlemciyi zorlamayan modmuş.
    Silent moda aldım ancak 4000 RPM yazıyordu ancak bunu yaptıktan sonra bir işlem yaptım oyüzden düşmüş olabilir.

Bilgisayar kurulunca yüklü olan EPU isimli bir programda ayarlar "High Performance" olarak kalmış bunu "Max Power Saving Mode" moduna aldım ve settings'den "BIOS Keeping Settings" yaptım yani BIOS ayarlarını kullandırdım.

Şuanda ses normal :) RPM'de ondan düşmüş olması gerek.
    Dereceler nasıl hocam? o ekran görüntüsündeki 3.derece neyin derecesi 100 küsur olan :/

• quote:

Biosa girip baksan değerlere...

Tamam bakıp,ekran görüntüsü çekeceğim telefon ile hocam geliyorum hemen :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD FX 8150 SOĞUTUCU ÖNERİSİ
    12 yıl önce açıldı
    AMD FX8320 & FX8120 SİSTEMLER
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Biosa girip baksan değerlere...

AMD FX8320 Fan Sorunu

Hocam değerler bunlar.
    Bir bakarmısınız anormal bir durum var mı şuanda?
  • Burada en ufak sıkıntı yok slient değilde optimal diye bi seçenek varmı varsa onu bir seçseniz yukarıda arkadaşın dediğide olabilir ekran kartı fanı ses çıkarmasın..
  • quote:

Burada en ufak sıkıntı yok slient değilde optimal diye bi seçenek varmı varsa onu bir seçseniz yukarıda arkadaşın dediğide olabilir ekran kartı fanı ses çıkarmasın..

İşlemci hocam çünkü bu işlemci ayarlayıla oynadıkça seste oynamalar oluyor.
    ve Topladığım yere kontrole götürdüm onlarda işlemciyi belirledi söküp yeniden oturttular vs.
    Neyse hocam.
    Değerlerde bir anormallik var mı?
    Ses de kesildi zaten bu Ayarı yapınca :D
    Bir de bu 100 küsur dereceler nedir?
    Hem BIOS'da olan hem de konudaki ss'de olan 100 küsurlardan bahsediyorum :(
  • 100 dereceli olan değere kafanızı takmayın yanlış gösteriyor ben forumda daha önce bolca gördüm o 128 değerini.okuyamayınca öyle yazıyor demek ki.tehlikeli sıcaklıklar işlemci anakart onu da biostan göstermişsiniz yüksek değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: backhoe

quote:

Burada en ufak sıkıntı yok slient değilde optimal diye bi seçenek varmı varsa onu bir seçseniz yukarıda arkadaşın dediğide olabilir ekran kartı fanı ses çıkarmasın..

İşlemci hocam çünkü bu işlemci ayarlayıla oynadıkça seste oynamalar oluyor.
    ve Topladığım yere kontrole götürdüm onlarda işlemciyi belirledi söküp yeniden oturttular vs.
    Neyse hocam.
    Değerlerde bir anormallik var mı?
    Ses de kesildi zaten bu Ayarı yapınca :D
    Bir de bu 100 küsur dereceler nedir?
    Hem BIOS'da olan hem de konudaki ss'de olan 100 küsurlardan bahsediyorum :(

Gayet normal program yanlış okumuş olabilir..O değeri ekran kartının işlemcisi olabilir bir ekran kartı uygulaması değerlerine bakın..

• backhoe B kullanıcısına yanıt
    Forumdaki konumu bir inceleyin isterseniz.
    http://forum.donanimhaber.com/m_112237694/f_//tm.htm#112237694
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.