Şimdi Ara

AMD FX8320 overclock

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

AMD FX 8320 işlemcim var overclockla 1 ghz arttırılabileceğini duydum. Değer mi ?

Ve hiçbir bilgim yok bunun bir yazılımı falan yok mu

Sistemim:

AMD FX X8 8320 Soket AM3+ 3.5 GHz 16MB Önbellek 125W 32nm
    Asus GTX 970 ROG STRIX GDDR5 4GB 256 bit DX12 Nvdia GeForce
    Asus M5A97 EVO R2.0 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz (O.C.)
    XIGMATEK RED SCORPION 775/1156/1155/1366&AM3/FM1/FM2 İŞLEMCİ SOĞUTUCUSU
    XIGMATEK ASSASIN BLACK EDITION TAURO 80PLUS 700W MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA
    OCZ 120GB ARC 100 Serisi Sata 3.0 SSD (475MB Okuma / 395MB Yazma)
    GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V
    Seagate 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk

Dediğim gibi kendim overclock yapıp bilgisayarı mahvetmek istemiyorum kim yapar yada overclocku

• Asus un yazılımı var adını unuttum ama

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • suanki donanimlarin gunumuz sistemleri acisindan gayet yeterli.overclok bilgisayarin yetmedigi yerlerde fabrika degerlerinin uzerine cikarak yapilir.overclok yapipta bosuna sistemini yorma.

• quote:

Orijinalden alıntı: omfarcan

suanki donanimlarin gunumuz sistemleri acisindan gayet yeterli.overclok bilgisayarin yetmedigi yerlerde fabrika degerlerinin uzerine cikarak yapilir.overclok yapipta bosuna sistemini yorma.
    Al suite II programından Auto Tuning bölümünden Extreme yi seçerek stabil max o.c değerine ulaşabilirsin, bende o şekilde yaptım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpikalpi

Al suite II programından Auto Tuning bölümünden Extreme yi seçerek stabil max o.c değerine ulaşabilirsin, bende o şekilde yaptım.

Alıntıları Göster
    kuvvetli ekran karti almissin oc yapmazsan islemci yetersiz kalir.iki ayarla 4.5 ghz yapiliyor bunun icin yazilima gerek yok ama asusun var sanirim bu tip programi.biosa gir core multiplier ayarini 22.5 yap cpu voltaja gel onu da 1.375v 1.4v 1.425v bu ucunu dene degisir cunku islemciye gore.baska da ayari yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jake Lockley

kuvvetli ekran karti almissin oc yapmazsan islemci yetersiz kalir.iki ayarla 4.5 ghz yapiliyor bunun icin yazilima gerek yok ama asusun var sanirim bu tip programi.biosa gir core multiplier ayarini 22.5 yap cpu voltaja gel onu da 1.375v 1.4v 1.425v bu ucunu dene degisir cunku islemciye gore.baska da ayari yok.

Alıntıları Göster
    anakartın üzerinde tpu var en yüksek perfromansla çalışmasını sağlıyormuş

bunu mu deneyeyim biostan mı yapmaya çalışayım yoksa all suite 2 mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi epic_respawn_tr -- 14 Şubat 2015; 18:39:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: epic_respawn_tr

anakartın üzerinde tpu var en yüksek perfromansla çalışmasını sağlıyormuş

bunu mu deneyeyim biostan mı yapmaya çalışayım yoksa all suite 2 mi ?
    tpu dedigin ne bilemedim anakart otomatik oc mi yapiyor?o oto oc olayinda fsb'yi de yukseltebiliyor fsb'nin 200 kalmasi gerekiyor yukari cikarsa NB HT ramler de cikiyor o yuzden iyi degil.biostan yap demisim once ayarlarini ya da windowstan programindan yap dene kac mhz'ye cikiyor diye ama windowsta yaptiginla biosta yaptigin ayni hiz olmayabilir win'de 4.7 yapar biostan 4.6 yapar mesela cunku win'de yaparken acilmis sistemde yapiyorsun daha kolay olur biostan yapinca sistem sifirdan acilacak o daha zor ama yapma bakimindan ikisini de deneyebilirsin zor degil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD FX 8350 İŞLEMCİ
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jake Lockley

tpu dedigin ne bilemedim anakart otomatik oc mi yapiyor?o oto oc olayinda fsb'yi de yukseltebiliyor fsb'nin 200 kalmasi gerekiyor yukari cikarsa NB HT ramler de cikiyor o yuzden iyi degil.biostan yap demisim once ayarlarini ya da windowstan programindan yap dene kac mhz'ye cikiyor diye ama windowsta yaptiginla biosta yaptigin ayni hiz olmayabilir win'de 4.7 yapar biostan 4.6 yapar mesela cunku win'de yaparken acilmis sistemde yapiyorsun daha kolay olur biostan yapinca sistem sifirdan acilacak o daha zor ama yapma bakimindan ikisini de deneyebilirsin zor degil.

Alıntıları Göster
    biosa girmeye korkuyorum

• nerden biliyorsunuz bu kadar şeyi aklım almıyor :D
  • quote:

nerden biliyorsunuz bu kadar şeyi aklım almıyor :D
    amd overdrive programını indir. Auto clock seçenegi var. Ona tıkla ve arkana yaslan. Kendisi güvenli bir şekilde overlock yapıyor ve deneye deneye yapıyor biraz uzun sürüyor ama (15dk) yapacak birşey yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MB-CLS

amd overdrive programını indir. Auto clock seçenegi var. Ona tıkla ve arkana yaslan. Kendisi güvenli bir şekilde overlock yapıyor ve deneye deneye yapıyor biraz uzun sürüyor ama (15dk) yapacak birşey yok.

ben yaptim o dedigini 8320 islemcide 6.3 ghz'ye cikardi apply demedim tabi o kadar kafayi yemedim. begenmedim ben o oto oc olayini biosa girip yapsa en temizi olur ama ayar degistirmeden ciktiktan sonra biostan niye korkulur en azindan ayarlarin yerini gorse resim atsa ben kesin sunu su yap diyebilirim.

• o neymiş öyle ya sıvı sogutma mı takılı sisteminiz de ?

benim a8 6600k yı 4.3 e kadar cıkartıyor. Standart hızı 3.9 ghz. Bende overdrive üzerinden 4.5 e kadar felan cıkartabiliyorum tabi sonrası risk.
  • değmezzzz

• quote:

Orijinalden alıntı: MB-CLS

o neymiş öyle ya sıvı sogutma mı takılı sisteminiz de ?

benim a8 6600k yı 4.3 e kadar cıkartıyor. Standart hızı 3.9 ghz. Bende overdrive üzerinden 4.5 e kadar felan cıkartabiliyorum tabi sonrası risk.

yoo sivi sogutma da yok 100 liralik sogutucu var guzel bir sogutucu gerci ama artik bir yerden sonra makarasina beklemeye basladim ne yapiyor bu ilginc diye.bir arkadasa resmini gondermistim bulayim da sana da pm atayim komedi.normalde ne oluyor dersen 5 ghz oluyor ama anakartin mosfetleri mi isiniyormus neymis iyi performans vermiyor 4.9'da iyi veriyor yani fx standartina gore iyi cikiyor aslinda ama programda ne oldu bilemiyorum.

• Nereyi ne yapcağımı bulamadım xigmatek red scorpion var cpu fanı var yeter mi bulamadım bios ta core multiplier m5a97 evo r2.0 anakart bide hazır değerleri yok mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi epic_respawn_tr -- 15 Şubat 2015; 12:43:01 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Nereyi ne yapcağımı bulamadım xigmatek red scorpion var cpu fanı var yeter mi bulamadım bios ta core multiplier m5a97 evo r2.0 anakart bide hazır değerleri yok mu

asusun biosu biraz farkli jumperfree bolumunden en tepedeki bir ayari manual yapiyorsun core multiplier filan o zaman geliyor.anakartlar artik hazir oc profili de sunuyor ama ben o sekilde hic yapmadim.jumperfree tabii hala ayni bu isimdeyse bolumunden resim atarsan soyleyeyim ayari.
  • epic_respawn_tr E kullanıcısına yanıt
    Sistemin oc ye müsait o işlemciyi çok fazla kişi oc yaptı ve çok kişi yazdı çizdi forumda arattırıp gerekli bilgilere ulaşabilirsin..

Konu açmadan önce.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GamTeli

Sistemin oc ye müsait o işlemciyi çok fazla kişi oc yaptı ve çok kişi yazdı çizdi forumda arattırıp gerekli bilgilere ulaşabilirsin..

Konu açmadan önce.
    Eğer oyunlarda takılma donma gibi sıkıntılar yok ise yapma böyle devam et bu şekilde ileride araştırarak öğrenirsin nasıl o.c yapılacağını.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Glorfindel1907

Eğer oyunlarda takılma donma gibi sıkıntılar yok ise yapma böyle devam et bu şekilde ileride araştırarak öğrenirsin nasıl o.c yapılacağını.

Alıntıları Göster
    overclock un zararı var mıdır garanti gider mi fotolarını attım buradandır heralde. yaz tatiline kadar oyun almayı düşünmüyorum ömrü falan kısaltır mı?

kaç saattir giremiyorum server too busy diyo allah allah
     AMD FX8320 overclock

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi epic_respawn_tr -- 18 Şubat 2015; 22:12:19 >

• quote:

overclock un zararı var mıdır garanti gider mi fotolarını attım buradandır heralde. yaz tatiline kadar oyun almayı düşünmüyorum ömrü falan kısaltır mı?

kaç saattir giremiyorum server too busy diyo allah allah
     AMD FX8320 overclock

Alıntıları Göster
    resim resim yaziyorum.

ai overclock tuner'i auto'dan manual'a alacaksin.cpu ratio ayarini auto'dan 22 yap mesela.turbo core technology ayarini disable yap.

core c6 state ayarini disable yap.hpc'yi enable yap.coolnquiet sana kalmis.apm master mode'yi disable yap.bu ayar voltajini degistirebilir o yuzden yukaridaki satirdan once bu satiri yap tekrar gir biosa.

cpu offset voltage ayarini 1.4v yapabilirsin.bu dedigimi ilk satirla birlikte yap.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.