Şimdi Ara

AMD işlemci OverClock Nasıl Yapılır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    CPU: AMD Athlon X2 240 2.8Ghz 45nm Regor

Bu işlemciye nasıl overclock yaparım? İnternette araştırdığım kadarıyla AMD X2 serisi 3.5-3.8ghz ye kadar rahatlıkla overclocklanabiliyormuş. Ancak emin olmak istiyorum, işlemci normalde 45 derece civarı, oyundan çıkınca max 55 oluyor. Buna nasıl overclock yaparım?

http://i.hizliresim.com/EJ7pyq.jpg

Burada zaten 200 yazıyor cpu z de ise 2.8 ghz. Bunu nasıl hesaplıcam? Ayrıca kendim değer yazamıyorum, 300 e kadar seçebiliyorum.

• sanırım o base frekans oluyor, öyleyse onunla oynamayacaksın rami filan da arttırıyor herhalde. orada cpu clock ratio yazıyor herhalde onu değiştireceksin.
    2,8 için 200x14 olabilir, 3,8 için 200x19 gibi. Ama sıcaklık artacaksa uğraşma yakarsın filan.
    o değeri 300 yapınca bilgisayar açılıyor mu ya da bios ayarları sonradan sıfırlanmıyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K120 -- 6 Ağustos 2016; 2:34:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: K120

sanırım o base frekans oluyor, öyleyse onunla oynamayacaksın rami filan da arttırıyor herhalde. orada cpu clock ratio yazıyor herhalde onu değiştireceksin.
    2,8 için 200x14 olabilir, 3,8 için 200x19 gibi. Ama sıcaklık artacaksa uğraşma yakarsın filan.
    o değeri 300 yapınca bilgisayar açılıyor mu ya da bios ayarları sonradan sıfırlanmıyor mu?

Bios ayarları sıfırlanmıyor ama az önce 230 yapmayı denedim ve daha açılmadan error verdi eski haline getir diye. Yani ben sadece işlemci için sizin dediğinizi mi yapıcam. Yanmasın sonra.
  • auto ya tıklayınca hangi değerler çıkıyor 14 normal değeri onun üstüne cıkınca artacak ama pek bir şey farketmeyebilir.
  • quote:

auto ya tıklayınca hangi değerler çıkıyor 14 normal değeri onun üstüne cıkınca artacak ama pek bir şey farketmeyebilir.

O dediğiniz yerde max 14 var.
  • yapacak bir şey yok o zaman diğerini de değiştiremiyorsan bırak öyle kalsın belki anakarta göre değişiyordur.
  • quote:

yapacak bir şey yok o zaman diğerini de değiştiremiyorsan bırak öyle kalsın belki anakarta göre değişiyordur.

Büyük ihtimal öyle az önce kabul ettiği 215 ide kabul etmiyo şimdi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Stabiliteyi yakalayamiyorsundur. Fsb yi sadece arttırarak birsey yapamazsin. ram mhz sini pci-e hızını vs herseyi duzenlemen lazim. sadece tek tarafa dokunarak oc yapılmaz.
  • Overclock olayına çok sıcak bakmıyorum, çok büyük bir değişiklik olmayacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: neutumn

Overclock olayına çok sıcak bakmıyorum, çok büyük bir değişiklik olmayacaktır.

Şu anda 2.8Ghz, ben bunu 3.4Ghz yapsam fazla bi fark olmaz mı yani? Bu işlemciyle rahat bi şekilde 3.8Ghz ye kadar çıkmışlar, o yüzden denemek istedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkan35xd

quote:

Şu anda 2.8Ghz, ben bunu 3.4Ghz yapsam fazla bi fark olmaz mı yani? Bu işlemciyle rahat bi şekilde 3.8Ghz ye kadar çıkmışlar, o yüzden denemek istedim.

Şöyle bir örnek vereyim; Core 2 E6300 1.80 GHZ işlemci, Core 2 E2300 3.80 GHZ işlemciden asla daha düşük bir performans vermez, rakamlar yanıltmasın zira işlemci nesli ve serisi işlemci performansında ana faktördür.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: furkan35xd

quote:

Şöyle bir örnek vereyim; Core 2 E6300 1.80 GHZ işlemci, Core 2 E2300 3.80 GHZ işlemciden asla daha düşük bir performans vermez, rakamlar yanıltmasın zira işlemci nesli ve serisi işlemci performansında ana faktördür.

O zaman hiç uğraşmıyayım ben bununla. İlk denediğimde 215e kadar çıkarttım, daha sonra 230 denedim hata vermeye başlamıştı daha sonra hiç birini yapamadım zaten hepsinde hata vermeye başlamıştı.

• En güzeli x4 işlemci alın siz, uğraşmanıza değmez.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.