Şimdi Ara

AMD'nin 8 çekirdekli FX-8150 işlemcisi video inceleme (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
664
Cevap
2
Favori
151.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • amd adına çok üzüldüm bunca yaptığı yatırımdan sonra bana bu testler fail gibi geldi. amd nin işi çok zor :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RISC64 -- 10 Ekim 2011; 1:33:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AC_Hawker

Ha birde şunu belirtmeden geçemeyeceğim :
    Dikkatlerden kaçmaması gerek önemli bir detay daha var o da ; AMD FX işlemcilerinin tümünün 1866 mhz ram destekliyor olması.Bu göz ardı edilemeyecek bir husus. INTEL'in 1333 mhz üstüne destek veren işlemcisi yok sanırım. Varsa beni düzeltin.
    Sizi bilmem ama ben çok önemsiyorum bu ayrıntıyı

Resmi destek yok ama Intel'in bellek denetleyicileri meşhurdur. Ben şu an 1866 MHz CL9 olarak çok stabil olarak kullanıyorum 4GBx2 bellekleri. İşlemcim i7 2600K. Aynı işlemci ile bellekleri daha yüksek frekansta kullanan arkadaşlar var.
  • yazık oldu amd ye harcadılar amd yi eskisi gibi başarılı işler çıkaramıyor intel kullanıcısıyım fakat amd ye bir sempatim vardı şimdi oda gitti
  • rekabet açısından kötü olmuş.intel amd farketmez sonuçta bir taraf kötüyse diğer taraf pahalıdır:(
  • nedense halen daha umutlarım var, çıkmamış candan umut kesilmez, sırf o/c oluyor diye dahi alabilirim
    yoksa performans farkını gözümle bu hdd teknolojisi böyle gittiği sürece anlamam imkansız
  • İki firma arasında ciddi bir rekabet yok zaten,ikiside al gülüm ver gülüm kullanıcıları didikliyorlar, objektif olarak baksan Intel rekabeti getiren taraf aslında.
  • Buldozer kabağa dönüşmüş, Ivy bridge yi beklemek en mantıklısı . Amd nin yaptığı çok büyük ayıp.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eulogy
    OverClocK1ng hocam sen yapma bari :) Sen zaten bu tablolara yıllardır alışıksın ekran kartları, işlemci vs vs . Dh bunu ilk defa yapmıyorki... Bilimsel çalışmaları unut, ben ilk sıralarda da yazdım, grafikler konusunda kendimce uyarımı yaptım. Bir arkadaşıda destekledim. Benim demek istediğim Dh bunu uzun zamandır yapıyor ve çoğu eski üye bunu biliyor, yeni üyeler ise uyarıları okuyor.
    Amacım Dh'yi savunmak değil ama bu konuda artniyetli olmadıklarından eminim ... Kendilerince en uygun olanı yapıyorlar...
    Ya tamam ben o gözle bakmam. Ben alışığım tablolara. Fakat ben bir şeye bakarken anlamayan insanların da nasıl bakacağını düşünürüm.

Yani donanımdan veya tablolardan iyi anlamayan birisi tablolara bakarak 2600K nın 8150 den 3 kat hızlı olduğunu düşünebilir.

Oysa ki ben ise 8150 nin oyunda 2600K ile aynı veya daha iyi performans vermesine ve fiyatına bakıyorum.
    Ama 3 kat farkı gören kişi ise gidip etrafındakilere AMD şöyle kötü böyle kötü diye anlatabilir.

Zamanında Tom's Hardware'de Intel ve AMD'nin çalışan işlemcilerinin üzerindeki fanı "HEATSiNK ile birlikte" söküp ne olacağına bakıyorlardı.
    Intel işlemci çok ısınıp kendisini kapatıyordu, AMD işlemci ise yanıyordu. Sonra bir baktık ki bilmeyen orda burda "AMD Yanıyormuş" diye konuşup duruyor.

Oysa ki çalışan işlemcinin en fazla fanı bozulur ve heatsink üzerinde durduğu için işlemci yanmayabilirdi de belki en fazla aşırı ısınırdı.
    Yani bu güne kadar kimin işlemcisi çalışırken üzerindeki fan ve heatsink birlikte komple düşmüş ki. Test ettikleri şeye bak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OverClocK1ng -- 10 Ekim 2011; 1:57:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zotti52

quote:

Ha birde şunu belirtmeden geçemeyeceğim :
    Dikkatlerden kaçmaması gerek önemli bir detay daha var o da ; AMD FX işlemcilerinin tümünün 1866 mhz ram destekliyor olması.Bu göz ardı edilemeyecek bir husus. INTEL'in 1333 mhz üstüne destek veren işlemcisi yok sanırım. Varsa beni düzeltin.
    Sizi bilmem ama ben çok önemsiyorum bu ayrıntıyı

Resmi destek yok ama Intel'in bellek denetleyicileri meşhurdur. Ben şu an 1866 MHz CL9 olarak çok stabil olarak kullanıyorum 4GBx2 bellekleri. İşlemcim i7 2600K. Aynı işlemci ile bellekleri daha yüksek frekansta kullanan arkadaşlar var.

Doğrudur

• quote:

Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

quote:

Orijinalden alıntı: eulogy
    OverClocK1ng hocam sen yapma bari :) Sen zaten bu tablolara yıllardır alışıksın ekran kartları, işlemci vs vs . Dh bunu ilk defa yapmıyorki... Bilimsel çalışmaları unut, ben ilk sıralarda da yazdım, grafikler konusunda kendimce uyarımı yaptım. Bir arkadaşıda destekledim. Benim demek istediğim Dh bunu uzun zamandır yapıyor ve çoğu eski üye bunu biliyor, yeni üyeler ise uyarıları okuyor.
    Amacım Dh'yi savunmak değil ama bu konuda artniyetli olmadıklarından eminim ... Kendilerince en uygun olanı yapıyorlar...
    Ya tamam ben o gözle bakmam. Ben alışığım tablolara. Fakat ben bir şeye bakarken anlamayan insanların da nasıl bakacağını düşünürüm.

Yani donanımdan veya tablolardan iyi anlamayan birisi tablolara bakarak 2600K nın 8150 den 3 kat hızlı olduğunu düşünebilir.

Oysa ki ben ise 8150 nin oyunda 2600K ile aynı veya daha iyi performans vermesine ve fiyatına bakıyorum.
    Ama 3 kat farkı gören kişi ise gidip etrafındakilere AMD şöyle kötü böyle kötü diye anlatabilir.

Zamanında Tom's Hardware'de Intel ve AMD'nin çalışan işlemcilerinin üzerindeki fanı "HEATSiNK ile birlikte" söküp ne olacağına bakıyorlardı.
    Intel işlemci çok ısınıp kendisini kapatıyordu, AMD işlemci ise yanıyordu. Sonra bir baktık ki bilmeyen orda burda "AMD Yanıyormuş" diye konuşup duruyor.

Oysa ki çalışan işlemcinin en fazla fanı bozulur ve heatsink üzerinde durduğu için işlemci yanmayabilirdi de belki en fazla aşırı ısınırdı.
    Yani bu güne kadar kimin işlemcisi çalışırken üzerindeki fan ve heatsink birlikte komple düşmüş ki. Test ettikleri şeye bak...

Bence bahsettiğin durumla bu durum aynı değil. Tom's Hardware zaten amd düşmalığıyla biliniyor, orada bariz bir artniyet var. Zamanında işe de yaradı. Ama ben burada ki grafiklere fransız kalıp yanlış anlayan kişilerin, ekran kartı alırken kaç mb ram olduğunu soran, fotograf makinesi alırken kaç megapixel olduğunu soran kitleden farksız olduğunu düşünüyorum. Onları sorun etmiyoruzda bunu neden sorun ediyoruz :)

• Amd yazılım destegi intel kadar çok degil oyüzden hep geride kalıyor testeki işlemci bence amd fx perfomansını tam yansıtmayan tam hazır olmuyan işlemçi intel 2600k işlemciden daha ucuz ve perfomanslı veya yakın perfomans veren amd fx işlemci olursa intel kullanıcısı olarak intele fazladan beş kurus vermem amd fx hele şatisa cıksın ozaman bakarız
  • Son olarak şunları söylemek isterim :
    Şu an için AMD ve FX işlemcileri için 3 avantaj görünüyor

1. Çarpan kilidinin hala açık olması

2. 1866 mhz ram desteğinin olması

3. F/P Değerlendirmesinde zirveyi elden bırakmaması.

Bu saydığım 3 madde aslında AMD'nin, FX işlemcileri ile çıtayı yükselttiğine değil, Piyasadaki güçlü olduğu konumda (orta seviye) elini dahada güçlendirerek, orta seviye pazarındaki egemenliğini sürdürmek istediğini gösteriyor bize. Açık ve net bir şekilde.
  • hanım koş preorderler iptal
    rezalet resmen
    hiç çıkarmayın daha iyi
  • quote:

Son olarak şunları söylemek isterim :
    Şu an için AMD ve FX işlemcileri için 3 avantaj görünüyor

1. Çarpan kilidinin hala açık olması

2. 1866 mhz ram desteğinin olması

3. F/P Değerlendirmesinde zirveyi elden bırakmaması.

Bu saydığım 3 madde aslında AMD'nin, FX işlemcileri ile çıtayı yükselttiğine değil, Piyasadaki güçlü olduğu konumda (orta seviye) elini dahada güçlendirerek, orta seviye pazarındaki egemenliğini sürdürmek istediğini gösteriyor bize. Açık ve net bir şekilde.

türkiyeye giriş fiyatına bakarak pek f/p diyemeceğim üzgünüm. 1090t-1100t hala daha alınabilir işlemci olarak duruyor. ama detaylı oc testleri piyasada değil ve söylenilenlere göre 5 ghz oc oluyormuş işlemci. oc değerlerinden dolayı bir işlemcinin satmasını beklemek ne kadar mantıklı bilemiyorum. yani 2600kyı geçemedi diyelim bari 1100t ile arasında bariz bir fark olmalıydı. hem çekirdek fazla hem mhz yüksek buna rağmen arada nerede ise fark yok. sinir bozucu oldu bu durum.

• i7 2600k'dan 120 tl daha ucuz diye bence alınmaya değmeycek bir işlemci çıkarmış amd firması.F/P de bir yere kadar arkadaş bir kaç tanede üst düzey performans veren işlemciler çıkarsınlar bu ne böyle intel şu fiyatları birazcık aşağı çekse ortada amd diye bir firma kalmayacak
  • Bu DH nin hiç bir videosu 100 mb altı olamazmı yahu herkes 20 mbit kullanmıyor
  • AMD'nin 8 çekirdekli FX-8150 işlemcisi video inceleme
  • Herkes almaya değmez demiş, 1100T den bile kötü demiş de.
    Render hariç bizim işlemciden beklediğimiz en önemli şey oyun.

İşlemci de oyunda çok iyi. Bırakın Allah aşkına sentetik testleri, ıvır zıvır testlerini de gerçek hayat testlerine bakın.

Oyunda 2600K dan bile iyi olduktan sonra , fiyatı da 2600K dan 120 lira düşük olduktan sonra : Yemişim sentetik testi.

2600K masaüstünde çok hızlı olsa ne.

Messenger'da daha mı hızlı yazacağım? Ya da ne bileyim Word de daha hızlı mı yazdıracak?
    Excel'de daha mı hızlı tablo çizecek? Internet hızımızı mı arttıracak?

Bir işlemcinin Render veya çizim gibi işler hariç yani kısasacaı EV İÇİN KULLANIMDA 3 şeyde iyi olması beklenir:

1- Oyun
    2- Winrar. (Sıkıştırma)
    2- Video dönüştürme.

Video dönüştürme testleri olmadığı için o konuda yorum yapmayacağım ama oyun ve sıkıştırmada 2600K kadar veya daha iyi olduğuna göre,
    fiyatı da 120 lira düşük olduğuna göre benim beklentimi karşılıyor. Aynı fiyat olsaydı 2600K derdim.Ama 120 lira daha ucuz olduğu için ben tercih ederim...

• AMD bütün yatırımını bu işlemcilere harcamıştı,şuna bak bukadar uğraşmaya yazık.Amd batmazsa iyidir..
  • Ölü Doğmuş Kısacası...
    5 Yılda bunumu yapabildiniz sorusu geliyor aklıma...
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.