Şimdi Ara

AMD' nin Mutlu Zamanları, İntel Olur Tokat Manyağı...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • long time ago in a galaxy far far away...
    Dünya adlı gezegen, yıl 2009, İntel Core2Duo ve Core2Quad' lardan yeni kurtulup İ serisine yeni geçer, AMD hemen karşılığını verir; PHENOM II.
    Uygun fiyatı ile çok mantıklı bir alternatif olur ve İntel'i tokat manyağı yapar... :)

Şaka bir yana AMD ne güzel bir seri üretmiş İntel' e karşı, hala da ekmeğini yiyor aslında.
    6 sene olmuş emektar PHENOM II X4955' i alalı, günlük 4ghz çalışmaya devam ediyor ve hala güncel oyunların üstesinden çok rahat geliyor , umarım İşlemci tarafında rekabetin olduğu, heyecanın olduğu eski zamanlara geri döneriz

techspot
    AMD Phenom II X4 955 Black Edition review
    https://www.techspot.com/review/162-amd-phenom2-x4-955/page11.html

https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/43209/7d408f92-6cac-49eb-ae3f-8a6f91329577.pnghttps://store.donanimhaber.com/7b/a9/0f/7ba90f1426e61608a02eccc8ae41edbd.pnghttps://store.donanimhaber.com/3a/9f/47/3a9f472dcf0b9fe2b6edb15c12d2e16b.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratBayrakçı -- 17 Aralık 2015; 9:36:08 >

• Konunun amacını anlayamadım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • :)
    bir sonuca ulaşmaktan ziyade tespit yapmak istedim, yıllardır yerinde sayan bir marka AMD.
  • Aga dünyadan haberin yok, bir de gelip böyle başlık açmışsın. Phenomlar mı inteli yolları manyağı yapmış? Intelin daha ucuza ürettiği c2q işlemciler bile genel olarak daha yüksek performans gösteriyordu. Phenom'un olayı ise yüksek saat hızları ile gelip o farkı kapatıyor olmasıydı. Ama bu sefer de güç tüketiminden Tabi ucuz olması eski anakartlarda çalışıyor olması gibi avantajları vardı. Yoksa core mimarili işlemciler bir kenara eski c2qlarla bile aynı saat hızında çok iyi kapışamıyordu.

Amdnin mutlu zamanları diyeceksen, ona 2006 öncesi demen lazım. Aç bak o zaman nasılmış durumlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amd nin tek mutlu zamani amd64 3000 veniceyi cikardigi zamandi 160 dolardi galiba dolarda o zaman 1.6tl falandi intelin 1000 dolarlik extreme edition 4 ghz e yakin cpu larini bile tokat manyagi yapiodu oyunlarda stock fanla 1.8ghz den 3.4 ghz e cikardigimi hatirliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şoray uzun yolda -- 17 Aralık 2015; 13:06:59 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mamad hocam 2003-2008 yılları arası Kadıköy Gold merkez mağazada bu sistemleri sizlere çay içip sohbet muhabbet eşliğinde satan bir sektör çalışanı olarak inan bu dünya dan yeteri kadar haberim var, açıp bakmama hacet yok, o yılları dolu dolu en janjanlı yerde bu işin merkezinde yaşadım.
    sana tavsiyem link verdiğim incelemeyi dikkatli okuman, PII 955BE ile eşdeğer işlemci CORE I7 965 3.2 ghz yani PII 955BE ile aynı saat hızlarına sahipler, hangi yüksek saat hızından bahsediyorsun anlamadım.

http://www.anandtech.com/show/2754/14
    http://www.techspot.com...nom2-x4-955/page11.html

Görüldüğü üzere CORE I7 965 3.2 ghz ve PII 955BE 3.2 ghz işlemcilerin oyun performansları aynı.
    Üstelik İntel CORE I7 965 o dönem PII 955BE' den 200 Dolar daha pahalı idi.

Amacım geçmişe mazi bir durum üzerinden tartışma çıkartmak değil inan.
    Anlatmaya çalıştığım şu, günümüzde hiçbir AMD işlemci İntel' in tepe işlemcisini bırak geçmeyi yanına dahi yaklaşamıyor maalesef.
    şoray uzun yolda arkadaşın dediği gibi AMD' nin o yııllarda ilk çıkan 64 bit işlemci olan Athlon64 3000+ Venice ondan önce de Athln XP2500 Barthon (ki bu işlemci 2,5ghz olmasına rağmen 2,8 ghz P4' leri tokatlardı) gibi işlemciler ile İntel' i tokatladığı zamanlar çok yaşandı.
    Keşke AMD şimdi de bu şekilde hem performanslı hem de uygun işlemciler üretebilir hale gelse.
    Geçmişte yaptı bunu, umudumuz ZEN mimarisinde başarılı olması, başarılı olsun ki rekabet bize fayda getirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratBayrakçı -- 17 Aralık 2015; 14:56:56 >

• AMD'nin kral olduğu zamanlar için daha eskiye gitmek lazım.

Duron ve Athlon XP dönemine.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Lana senmisin?
    Ne saçmaladın gene?

• PHENOM II X4 serisine kadar AMD işlemciler INTEL işlemciler ile yarışabiliyordu, bende buna kesinlikle katılıyorum. Günümüzde durum tabii boyke değil ama bakalım ilerleyen dönemde çıkartacağı yeni işlemcileriyle INTEL ile yarışabilmesi tek dileğimiz
  • Amd 64 3000 serisi gelmis gecmis en iyi seridir. İsinmiyordu , manyaj bi oc potansiyeli vardi. epox anakart ilr ucuyordu islemci. heyyy gidi gunler.

• Intel sıçramayı i3, i5, i7 serisinde yaptı. Yoksa eskiden Amd her türlü daha iyiydi, Intel'in çok sağlam reklam departmanı var, adamlar ürünlerini nasıl pazarlayacaklarını iyi biliyorlar. Şimdiki nesil pek bilmez o günleri, buralarda bir fanatik muhabbetler dönerdi o zamanlar gecelere kadar tartışmalar uzardı. Hey gidi hey be, şimdi yok o muhabbetler, herşeyi çok çabuk ve hızlı tüketir olduk, oyunun eğlencesine değil bir sürü gereksiz grafik ayarına takılır olduk,.
  • Anlaşılan AMD o zamandan beri bir gelişme gösterememiş. O zaman i920 kullanıyordum. Ondan sonra 2500k almıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadtneverdie -- 22 Aralık 2015; 10:57:33 >
  • Bugun i5 750 iyi oc edilince 980ti yi bile kaldiriosa intelde de pek bi gelisme olmamis demektir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • MuratBayrakçı kullanıcısına yanıt
    Phenom II'ler Cok Basarili islemciydi Hatta Bulldozer'den Bile 10 Kat Daha iyi Phenom II x6 Bile FX-8150'yi Cok Rahat Geciyor Tek izlek Performansi Daha iyidir .

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.