Merhaba arkadaşlar, arkadaşımda 8-10 tane aynı anakart ve işlemciden mevcut ben birini alıp çekirdek açmak istiyorum rastgele birinin bilgileri aşağıdadır, bu anakart ve işlemci ile çekirdek açabilirmiyim ? İşlemcilerin kodlarına bakabilirim hangi koda dikkat etmem gerekecek ve bu anakartla nasıl çekirdek açılıyor ? Şuan görünen takma adı Callisto...
CPU Türü DualCore AMD Phenom II X2 Black Edition 550, 3100 MHz (15.5 x 200) CPU Takma Adı Callisto CPU Sürümü (Stepping) RB-C2 Engineering Sample Hayır PU Özellikleri: CPU Türü DualCore AMD Phenom II X2 Black Edition 550, 3100 MHz (15.5 x 200) CPU Takma Adı Callisto CPU Sürümü (Stepping) RB-C2 Komut Seti x86, x86-64, MMX, 3DNow!, SSE, SSE2, SSE3, SSE4A Orjinal Saat [ TRIAL VERSION ] Min / Max CPU Çarpanı 4.0x / 39.5x Engineering Sample Hayır L1 Kod Önbellek 64 KB per core L1 Veri Önbellek [ TRIAL VERSION ] L2 Önbellek 512 KB per core (On-Die, ECC, Full-Speed) L3 Önbellek 6 MB (On-Die, ECC, NB-Speed)
Multi CPU: Anakart Kimliği OEM00000 PROD00000000 CPU #1 AMD Phenom(tm) II X2 550 Processor, 3114 MHz CPU #2 AMD Phenom(tm) II X2 550 Processor, 3114 MHz
CPU Kullanımı: CPU #1 / Çekirdek #1 0 % CPU #1 / Çekirdek #2 0 %
Biosta ACC denilen menüyü enabled yapacaksın.
Aynı işlemciden bende mevcut açılıyor 4 çekirdek ancak şans işidir. Hepsi açılacak diye bir kaide yok. 555 3 çekirdek açıldı 4. sorunluydu. :) Birde şunu gözardı etmemek gerek çekirdekler açıldığında tpd değeri 160w a dayanıyor ki elinizde anakartlar bu w gereksinimini karşılamayabilir.
2 tanesini denedim 1 işlemci hiç açmadı, 1 tanesi 4 ünüde açtı ama dediğiniz gibi 160w görünüyor ve stabil değil sanırım voltaj vermek gerekiyor veya 3 çekirdek açılabiliyorsa bu şekilde hallolabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: Turgut
2 tanesini denedim 1 işlemci hiç açmadı, 1 tanesi 4 ünüde açtı ama dediğiniz gibi 160w görünüyor ve stabil değil sanırım voltaj vermek gerekiyor veya 3 çekirdek açılabiliyorsa bu şekilde hallolabilir.
1 sene hiç voltaj vermeden 560 ı açık kullandım gerek yok sattım sattıgım kişide mirası devam ettiriyor :)
aynı işlemci vardı 4 çekirdeği açık çok stabildi hatta 4 çekirdeği açık 3.7 de stabil olarak kullandım sattım ama hakkını fazlasıyla verdi
ben hala x2 yi 4 e açtım kullanıyorum gayette memnunum acmadığı oyun yok hatta bi kere silkroad online oyununu 7 tane acarak rekor kırmıstım kendi capımda.
Konu biraz hortlamış gibi olacak ama benimde kafama takıldı acaba yapabilirmiyim diye 4-5 yıl önce topladığım bir sistem var her zaman kullanmasam da iş görüyor.
Anakart :MSI 790GX-g65 İşlemci:Phenom II X2 550 Black Edition 3.1 ghz(referans soğutucu) Ekran Kartı HIS 4850 iceq Turbo 4 GB Corsair Dominator (1333 mhz olması lazım) Thermaltake Elite 450W( 550 de olabilir eve gidince bakacağım)
Bu sistemde işlemcinin diğer çekirdeklerini açmam durumunda anakart destekliyor diye biliyorum ve işlemci soğutucusunu değiştirerek oc yapsam ne kadar performans fark eder acaba uğraşmaya değermi.
quote:
Orijinalden alıntı: Darkplate
Merhaba Arkadaşlar..
Konu biraz hortlamış gibi olacak ama benimde kafama takıldı acaba yapabilirmiyim diye 4-5 yıl önce topladığım bir sistem var her zaman kullanmasam da iş görüyor.
Anakart :MSI 790GX-g65 İşlemci:Phenom II X2 550 Black Edition 3.1 ghz(referans soğutucu) Ekran Kartı HIS 4850 iceq Turbo 4 GB Corsair Dominator (1333 mhz olması lazım) Thermaltake Elite 450W( 550 de olabilir eve gidince bakacağım)
Bu sistemde işlemcinin diğer çekirdeklerini açmam durumunda anakart destekliyor diye biliyorum ve işlemci soğutucusunu değiştirerek oc yapsam ne kadar performans fark eder acaba uğraşmaya değermi.
Baye performans artışı sağlanıyor x4 ile r7 265 gibi kartları rahatca kullanabilirsin şansını zorlayıp 7970lerle kullananlar var rahatça :)kabiliyetli islemciler phenomlar :) bende keske satmasaydm diyenlerdenim :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme