Şimdi Ara

AMD PHENOM II X4 945 3.0 GHz - Bu Kasada Sorun Çıkarırmı? (Isınabilirmi?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İşlemci : AMD PHENOM II X4 945 AM3 3.0GHZ 8MB CACHE 45NM İŞLEMCI
    Anakart : MSI 770-C45 AM3 DDR3 (SB710)
    Ram : CORSAIR 2GB DDR3 1333MHz CL9 (Tek Modül - 2 Tane Ayrı - 4GB)
    Ekran Kartı : HIS HD4850 ICOOLER IV GDDR3 1GB 256BIT ATI DX10.1 EKRAN KARTI
    Kasa : AEROCOOL VX-9 460W AKTIF PFC MIDT ATX PERFORMANS KASASI
    Monitör : INCA 20" IL-1020 DVI GENİŞ EKRAN LCD MONİTÖR
    Ses Sistemi : CREATIVE SBS A300 2+1 SPEAKER
    Harddisk : SAMSUNG 500GB 16MB SATA2 7200RPM HARDDISK

Ben ekstra soğutma kullanmadan ve voltaj ayarlarıyla oynmadan direk 3.5 veya 3.6 GHz'a çıkartsam normal kullanımda ve oyunlarda ısınma sorunu olur mu?Veya anakart overclockta problem çıkarırmı?

460W Aktif falan yazıyor tam anlayamadım.Kısacası bu kasada işlemcinin ısınma sorunu olur mu?

Böyle bir sorun olacak diye korkuyorum çünkü bunları aldıktan sonra ayrıca soğutmak için uğraşıcak param olmıcak.

Peki ben işlemciyi hiç ellemesem orjinal hızında kullansam öyle bir problem olurmu normal kullanımda ve oyunda? (ısınma sorunu yani)

• hazır konu varken bende soruyim

ben bu oc işini daha önce hiç yapmadım
    bendede aynı işlemci var

amd phenom 945 3.0 ghz
    500 W
    anakart Asus m3a78-cm
    ekran kartı gtx260

bu işlemci hızını en fazla kaç yapabilirim ?
  • Adamlar stabil 3.6 kullanıyorlarda ısınma olayı ne alemde?
  • phenomII'ler az isinan islemcilerdir stok fanla bile 3.2 3.3 belki 3.4 yapabilmeniz lazim cunku bu hizlar icin fazla voltaj vermek gerekmiyor.ekstra sogutucu daha yuksek voltaj ve oc'ler icin lazim oluyor bir de ses konusunda.sicaklik konusunda problem cikmaz ancak ses konusunda cikabilir cunku stok fan biraz sesli calisiyor.ses onemli degil derseniz ekstra sogutucuya gerek olmadan sicaklik konusunda kafaniz rahat kullanabileceginiz islemci serisidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: foreverkinqs

hazır konu varken bende soruyim

bendede aynı işlemci var

amd phenom 945 3.0 ghz
    500 W
    anakart Asus m3a78-cm
    ekran kartı gtx260

Overclock konusundan bahsediyorsun, fakat ne alakaysa ekran kartını bile yazmana rağmen CPU soğutucusunu yazmıyorsun.
  • Ben vazgeçtim normal ayarında kullanıcam.Ekran kartını belki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

quote:

bendede aynı işlemci var

amd phenom 945 3.0 ghz
    500 W
    anakart Asus m3a78-cm
    ekran kartı gtx260

Overclock konusundan bahsediyorsun, fakat ne alakaysa ekran kartını bile yazmana rağmen CPU soğutucusunu yazmıyorsun.

dikkat et ne yazdıgımı
  • @burakc9393

500-600mhz o.c yapman kullanımda hiç bir karkı sağlamaz, ancak bench alırsan ufak bir artış elde edersin.

@foreverkinqs

İşlemciyi stok fan ile kullanıyorsan üstte yazdığım gibi ufak artışlar yapabilirsin, ama kullanımda uçmaz makine farkı anlamazsın o seviyede yapılan bir o.c ile, en az 4.0ghz yapman lazım ki değsin ve sen de farkı anla, bunun için de iyi bir soğutucu şart.
  • Ehh işte bunun gibi bir cevap bekliyorum kimeden bulamıyorum.Ama Nihat abi .Teşekkürler.Ben ilerde soğutucu alana kadar normal hızında kullanıyım en iyisi.
  • Bende x4 945 var stok fan ile normal voltajında 3.4Ghz de stabil olarak kullanabiliyorum.
  • Cevap için teşekkürler kardeş.Sorun çıkmazsa inşallah Mayıs ayı sonuna kadar alıyorum.Bende panele yazarım
  • arkadaşlar öncellikle merhaba 1 sorum olacak AMD Phenom ıı x4 945 kullanıcılarına aynı işlemciden bende de var EasyTune6 Build in fan hızı ayarı falan var bunların Smart sekmesinde ve ben bu ayarları az kurcaladım bu overlock vb konulardan anlamam birisi şu ayarların orjinal değerini verebilirmi fan zarar görmesin işlemcim overlocksuz dursun yardımlarınız için şimdiden teşekkürLer
    fan ayarı disable yaparsam 3300 kusur oluyor rpm
    auto yaparsam 1186 - 37 Derecede kısacası bana o yerin tüm resimleri lazım veya msn den görüşelim veya
    Orjinal herşeyi nasıl yapabilirim yardım lütfen:S
  • ben c2 revizyon 945 kullanıyorum sen yeni aldıysan sendeki c3 dür ve biraz daha az ısınır. 1.37v 3.6 da günlük stabil kullanabiliyorum. sendeki kasanın aynısı bende var fakat yan tarafa dışarı üfleyen bir fan daha taktım. kasanın tavanı da süngerle kapattım toz giriyor diye. bu sıcaklığı eskisine göre 2 derece artırdı ama en azından tozlanmıyor artık ayrıca işlemci soğutucum zerotherm nirvana. işlemci dahil tüm fanlar 1000 devir civarında dönüyor. bu şekilde yük altında 54 derece civarında sıcaklığı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 28 Kasım 2010; 1:00:38 >
  • içinden çıkan fan inanılmaz ısınıcağını sanmıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakc9393

İşlemci : AMD PHENOM II X4 945 AM3 3.0GHZ 8MB CACHE 45NM İŞLEMCI
    Anakart : MSI 770-C45 AM3 DDR3 (SB710)
    Ram : CORSAIR 2GB DDR3 1333MHz CL9 (Tek Modül - 2 Tane Ayrı - 4GB)
    Ekran Kartı : HIS HD4850 ICOOLER IV GDDR3 1GB 256BIT ATI DX10.1 EKRAN KARTI
    Kasa : AEROCOOL VX-9 460W AKTIF PFC MIDT ATX PERFORMANS KASASI
    Monitör : INCA 20" IL-1020 DVI GENİŞ EKRAN LCD MONİTÖR
    Ses Sistemi : CREATIVE SBS A300 2+1 SPEAKER
    Harddisk : SAMSUNG 500GB 16MB SATA2 7200RPM HARDDISK

Ben ekstra soğutma kullanmadan ve voltaj ayarlarıyla oynmadan direk 3.5 veya 3.6 GHz'a çıkartsam normal kullanımda ve oyunlarda ısınma sorunu olur mu?Veya anakart overclockta problem çıkarırmı?

460W Aktif falan yazıyor tam anlayamadım.Kısacası bu kasada işlemcinin ısınma sorunu olur mu?

Böyle bir sorun olacak diye korkuyorum çünkü bunları aldıktan sonra ayrıca soğutmak için uğraşıcak param olmıcak.

Peki ben işlemciyi hiç ellemesem orjinal hızında kullansam öyle bir problem olurmu normal kullanımda ve oyunda? (ısınma sorunu yani)

ben aynı işlemciyi günlük voltaj vermeden stabil 3.6 ghz de kullanıyorum. eğer gerçekten yaptığınız işlemlerde farkı görecekseniz ya da gta gibi işlemciye abanan oyun oynuyorsanız farkı hissedersiniz. geri kalan durumlarda işlemci fabrika çıkış hızında yeterlidir.

quote:

bendede aynı işlemci var

amd phenom 945 3.0 ghz
    500 W
    anakart Asus m3a78-cm
    ekran kartı gtx260

bu işlemcide oc için dikkat etmen gereken diğer bileşenleridir. çünkü bu işlemci BE oladığı için çarpan kilidi kapalıdır. daha ayrıntılı bilgi için oc bölmünü gözden geçirmeni tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilhdmr -- 3 Aralık 2010; 23:12:40 >

• normalde coolmaster fsp aopende markadalrda çıkmazda o bahsettiğiniz psu markasını hiç kullanmadım nasıl birşey
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.