Şimdi Ara

AMD PHENOM X4 955 DEN AMD FX X8 8370 YE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar işlemcimi yükseltmek istiyorum. şu an ki sistemle 1920x1080 çözünürülükte 8gb ram ve asus r9 390 DC2 ekran kartımla far cry 4'te 45-60 fps arasında bir değer alıyorum. ve çoğu oyunda düşük fpslerde oynuyorum. youtube incelemelerine bakıyorum benim ekran kartı i5 işlemci ile 60 fps nin altında düşülmüyor bir çok oyun testinde . işlemci sorunumu gidermede yardımcı olur mu fx x8 8370 mevcut işlemcimden daha fazla fps performansı gösterir mi bunu merak ediyorum.

• Oladabilir olmayada bilir.Oc yapabilme imkanınız var mı o işlemciye bir deneyin derim.
  • Daha iyi olur ama ne kadar iyi olur tartışılır fx8370 ile. Fx mimarisi eskidi artık ya yılın sonunu bekleyip amd zen mimarili işlemci alın ya da skylake i5 alın.
  • anakartım asus m5a97 . i5 için ekran kartını ve ramleri değiştirmem gerekiyor buda baya masraflı olucak birde işlemci alınca .
  • aynı kart ve işlemciyi kullanıyorum. ekran kartını fırınladım ve yakında tekrar sorun çıkaracak. dolayısıyla ekran kartını değiştireceğim. bilgim olmadığı için soruyorum: i5'e geçmek için ekran kartı ve ramlerin değişmesi mi gerekiyor?
  • Eger ddr3 tabanli bir sistem kurcaksaniz ram değişimi gerekli değil ekran karti zsten hic bir sekilde fark etmiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anadolu

aynı kart ve işlemciyi kullanıyorum. ekran kartını fırınladım ve yakında tekrar sorun çıkaracak. dolayısıyla ekran kartını değiştireceğim. bilgim olmadığı için soruyorum: i5'e geçmek için ekran kartı ve ramlerin değişmesi mi gerekiyor?

I5 6xxx serisi iicn ram degisecek evet ancak i5 4xxx serisinde eski ramler ile devam edebilirsiniz. Almisken 6xxx alin 0 alinacaksa. Ben 2. El 4460 aldim 1 hafya once fiyati da iyiydi eski ramlen devam ediyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • goukiwins G kullanıcısına yanıt
    Ekran kartı ve RAM'leri değiştirmeniz gerekmez sadece Anakart yeterli.
  • eski bir 955BE kullanıcısı olarak yazıyorum, FX serisine para harcamayın.
    benim 955BE 1.460v hava soğutma ile günlük @4ghz çalışmakta idi, siz de en azından 3.8 ghz yakalarsınız, ve bu durumda FX işlemciler ile arasında harcayacağınız paraya değecek bir performans farkı olmaz.
    ZEN çıkana veya intel için bütçe oluşturana kadar 4 ghz civarı çalışan 955 sizi götürecektir.
    ben elimde ki DDR3 bellekleri kullanmak, 6. nesil Skylake İntel işlemci almak ve overclock yapabilmek istedim ve buna uygun anakart seçtim, piyasa da DDR3 bellek destekli bir çok 1151 soket anakart var.
    yerinizde olsam bütçe doğrultusunda i36100 veya i56400 ve Z170 çipsetli DDR3 destekli bir anakart alırdım, Z170 anakartlar ile K serisi olmayan Skylake işlemciler overclock olabiliyor.
    özellikle 4.5 ghz vivarı çalışan i36100 400 TL civarı fiyatına rağmen i5 serisine yaklaşan bir performans veriyor, FX serisi ise maalesef oyunlarda i3 ler kadar dahi performans veremiyor.

• Kullandığın işlemcinin tek çekirdek performansı fx-8... serisinden daha iyi artı oyun performansı fx'lerde çok kötü değişim yapsan dahi arada kayda değer fark olmayacak.Ben senin yerinde olsam en az i5'e geçerdim en azından yaptığın masrafa değer.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.