Şimdi Ara

AMD R7 240 DÜŞÜK PERFORMANS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, benim daha önce AMD HD 5450 ekran kartım vardı. 4 gün önce vatandan AMD R7 240 satın aldım ve sisteme taktım.
    Karttan tam performans alamıyorum, cs go 'da 1600x900 çözünürlük ve en düşük ayarlarda 50-60 fps arası alıyorum.
    Güç kaynağım 240w 12v kanalından 10a veriyor. İşlemcim ise İntel core i3 350m. İşlemci sıcaklığım boşta 50-60 dererce oluyor.
    Psu yetmezliğini düşünüyorum. Bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olabilirmi Buda bad sector taramam;  AMD R7 240 DÜŞÜK PERFORMANS

• En başta psu yetersiz min 450-500w lık bi psu alman gerekir. Daha sonra işlemciyide değiştirsen iyi olur.
  • İşlemcinin ısınma sorunuda psu'dan kaynaklanıyor değilmi ?
  • ellcrys kullanıcısına yanıt
    Soğutmasıda iyi olmayabilir fakat psu çok yetersiz ve performans sağlamaz.
  • Güç kaynağının fps ile yakından uzaktan alakası yoktur.İşlemci sıcaklığının da güç kaynağıyla bir alakası yoktur.Güç kaynağı yetersiz olsaydı bilgisayarın ya hiç açılmazdı ya da bilgisayarın ağır yüke girdiğinde kapanırdı.Bu sorunlar yok ise güç kaynağınızı değiştirmeniz için bir neden yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cenkakay08 -- 14 Kasım 2016; 16:57:2 >
  • 120w eder yeterlo 350m icin

I7 720qm islemci alin bu atombilisimin makinelerinden sanirm laptop cpuyu desktop boarda takiyorlar bi i7 720qm derdinizi cozer 70 100tl arasi satiliyor bu islemci sizi rahat ettirecektir sogutucunuzuda degistirin

Tx400w guc kaynagi oneririm ayriyetten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinayet13 -- 14 Kasım 2016; 17:58:35 >
  • cinayet13 kullanıcısına yanıt
    Doğru söylüyorsunuz takılı olan işlemci laptop işlemcisi. i7 720qm de eski bir işlemci. Performansı benim kullandığım işlemciden fark yaratacakmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: xtreme28

En başta psu yetersiz min 450-500w lık bi psu alman gerekir. Daha sonra işlemciyide değiştirsen iyi olur.

240 bu giriş seviyesi kart 500 w psu çok fazla r7 260 falan değil :)
  • R7 240 güç çekmiyor diye biliyorum
  • MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    Benim anakartım intel h55 pga998 soket ve üstünde laptop işlemcisi var. Bu anakarta r7 240 la iyi gidicek bir işlemci önerirmisiniz acaba ?
  • Single core gücü en yüksek işlemciyi almak gerekiyor i7 720qm ile 350m arasında çok fark yokmuş
    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-dizustu-notebook-i5-520-540-560-adetli-laptop-islemcisi-357112030/detay

560m fiyatınca görebildiğim en uygun işlemci single core puanı 1217 passmarkda tabi yetersiz ama yinede kurtarır i7 720qm'in 800lü değerlerde yetersiz tabi

i5 480m veya 560m öneriyorum sizin için bu ikisi dışında tercih yapmayın 560m sizi mutlu edecektir

560m'in turbo hızı 3.20ghz e kadar cıkmakta kendi hızıysa 2.66ghz ilk nesil i serisi cpularda en yüksek tek çekirdek gücüne sahip 988 soket işlemci sanırım bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinayet13 -- 16 Kasım 2016; 0:27:20 >

• cinayet13 kullanıcısına yanıt
    ben bu işlemciyi alsam, Oyunlarda kasma sıkıntımdan kurtarırmı beni ? yada ikinci el anakart+işlemci mi almalıyım ?
  • Bütçe meselesi biraz cs go - lol tarzı oyunlarda bu işlemci ve r7 240 işini görecek senin açıkcası hani daha fazlasının bi anlamı yok ki 80 liraya zaten daha iki bir ikili elde edemezsin...

Forumda 150 liraya h61 + g2030 satan arkadaş var tabi o ikili daha iyi ama dediğim gibi tamamen bütçe meselesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: cenkakay08

Güç kaynağının fps ile yakından uzaktan alakası yoktur.İşlemci sıcaklığının da güç kaynağıyla bir alakası yoktur.Güç kaynağı yetersiz olsaydı bilgisayarın ya hiç açılmazdı ya da bilgisayarın ağır yüke girdiğinde kapanırdı.Bu sorunlar yok ise güç kaynağınızı değiştirmeniz için bir neden yok.

öyle bir var ki.... güç kaynağım 200w idi bi ara . oyuna bir girdim 60 sabit olan yerde 30fps alıyor. çoğu yerde düşüşler gördüm. 3-5 ay çalıştı böyle yaza bozuldu şu an 300wlık bir şey var sorun yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MogoLKhan

quote:

En başta psu yetersiz min 450-500w lık bi psu alman gerekir. Daha sonra işlemciyide değiştirsen iyi olur.

Ne yapacak? Çektiği güç kadar olan psu mu alsın ne önerirsin 70w çekiyorsa 70w lık psu alsın mı? Engin tecrübeleriniz ve önerileriniz nedir?
  • jimhendrix kullanıcısına yanıt
    Hayır , yok .
  • cenkakay08 C kullanıcısına yanıt
    Benim sadece hurda 3650 75w cekiyor yukte geriye bir sey kalmıyor ama 200wattın enfes gucu yeter diyorsan ok
  • jimhendrix kullanıcısına yanıt
    Kardeşim ben gücü yeter yetmez demiyorum, fps ile alakası yok diyorum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MogoLKhan

quote:

Ne yapacak? Çektiği güç kadar olan psu mu alsın ne önerirsin 70w çekiyorsa 70w lık psu alsın mı? Engin tecrübeleriniz ve önerileriniz nedir?

Yegenim, 30 watt TDP si olan ekran kartı için boş yere üyeye PSU alıdaracaksın, o işlemcinin o ekran kartının canı ne ki ? bak iyisimi sen donanım bölümünde fazla takılma bu engin bilgilerin ile daha 3-5 sene boyunca ekmek yemen lazım o bile yetmez neyse :)

• R7-240 + a8 7650k ile 1920x1080 çözünürlükte birçok oyunu yüksek ayarlarda oynuyorum. Sorununuz işlemciden kaynaklanıyor, psu vesaire düşünmenize gerek yok. İşlemci değişimine ihtiyacınız var.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.