Şimdi Ara

AMD RX 570 DRIVER KİLİTLENME,DONMA HATASI (Sorun Çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ekran kartımı geçtiğimiz mayıs ayında hepsiburada üzerinden satın aldım.
    2 gündür hangi driverı yüklersem yükleyeyim, yükleme sonunda bilgisayar kilitleniyor donuyor veya yüklenirken ekran gidip gelmelerinde no signal hatası düşüp res atmadıkça görüntü gelmiyor.
    19.9.2'den itibaren 20.2.1 e kadar driver yükleyip sildim.(Formatta atıldı bios'da sıfırlandı.)
    Ekran kartı chipseti mi arızalandı acaba aydınlatacak birisi var mı?

Edit:
    Arkadaşlar sorun çözülmüştür.
    Sorun yukarıda bahsedilenlerden çok bağımsız bir şekilde
    İşlemci fanının işlemciye temas etmemesinden dolayı yükselen sıcaklıklar nedeniyle sistem kapatma ve görüntü kesme olmuştur.
    İşlemci fanının bacakları daha sıkı oturtturularak sıkıntı çözülmüştür.
    Bahsettiğim sıcaklık 100 derecedir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WRRKRR -- 17 Şubat 2020; 11:8:37 >

• Kernel 41 hatası gibi görünüyor.

global wattman üzerinden;
    power limit +%50 en sona.
    -100mhz

save alın.

bios üzerinden;
    default.

HDMI ile bağlıyorsanız ses sürücüsünü aygıt yöneticisinden devre dışı bırakın.
    gereksiz usb portlarınızı çıkarın
    ethernet veya wifi'a bağlanmayın.

sıra sıra test edip geri dönüş yapın.
  • bence kartta bir problem var sürücü yokken görüntünün gelmesi kurarken görüntü gitmesi ve sonra daha da gelmemesi %99.9 kart problemine işaret eder.
    çünkü kart sürücü yokken tam güç almıyor düşük güçte çalışıyor sıkıntıyı fark edemiyorsun.
    sanırsam şu arkadaşın tamir ettiği karttaki sorun var sizin kartta da
    Teknik Takipyoutube
    ASUS RX 570 RX 470 MINING EKRAN KARTI TAMİRİ
    https://www.youtube.com/watch?v=BJ-c0Ol1kiA&feature=youtu.be

• quote:

Orijinalden alıntı: aschil

Kernel 41 hatası gibi görünüyor.

-100mhz

save alın.

bios üzerinden;
    default.

gereksiz usb portlarınızı çıkarın
    ethernet veya wifi'a bağlanmayın.

sıra sıra test edip geri dönüş yapın.
    Hocam olay günlüğünden kernel 41 hatasıyla karşılaşmadım.

Hatalı uygulama adı: Radeonsoftware.exe, sürüm: 10.1.2.1788, zaman damgası: 0x5e330423
    Hatalı modül adı: Radeonsoftware.exe, sürüm: 10.1.2.1788, zaman damgası: 0x5e330423
    Özel durum kodu: 0xc0000005
    Hata uzaklığı 0x0000000000405a07
    Hatalı işlem kimliği: 0x1f08
    Uygulama başlangıç zamanı: 0x01d5e3f9070439c9
    Hatalı uygulama yolu: C:\Program Files\AMD\CNext\CNext\Radeonsoftware.exe
    Hatalı modül yolu: C:\Program Files\AMD\CNext\CNext\Radeonsoftware.exe
    Rapor kimliği: ba63e230-c224-4ab3-9939-086d0048d7d4
    Hatalı paket tam adı:
    Hatalı paketle ilgili uygulama kimliği:

• quote:

Orijinalden alıntı: Dreadfrost

bence kartta bir problem var sürücü yokken görüntünün gelmesi kurarken görüntü gitmesi ve sonra daha da gelmemesi %99.9 kart problemine işaret eder.
    çünkü kart sürücü yokken tam güç almıyor düşük güçte çalışıyor sıkıntıyı fark edemiyorsun.
    sanırsam şu arkadaşın tamir ettiği karttaki sorun var sizin kartta da
    Teknik Takipyoutube
    ASUS RX 570 RX 470 MINING EKRAN KARTI TAMİRİ
    https://www.youtube.com/watch?v=BJ-c0Ol1kiA&feature=youtu.be
    Hocam sürücüyü kuruyorum kurarken no signal hatasıyla karşılaşıyorum veya bazen karşılaşmıyorum.
    Kurduktan sonra res atıyorum bilgisayar açılıyor tam
    windows password ekranında kilitleniyor (1)
    oyuna giriyorum belli bir yük binince herhalde kilitleniyor res atmadan düzelmiyor (2)
    İnternette dolaşıyorum aniden kilitleniyor (3)

Ama driver yüklemeyeyim hiç bir kilitlenme olmuyor.

• WRRKRR kullanıcısına yanıt
    driver olmadığı zaman sistem donanımı görmüyor
    yukarıdaki söylediklerimi deneyin. ayrıca doğru driver indirdiğinizden emin olun.
  • Sürücüyü kurduğunda pc sapıtıyor, kurmadığında ise bir şey olmuyorsa çipset arızası olabilir.

Nejdat Delioğluyoutube
    Ekran Kartı Siyah Ekran Sorunu | GTA 5 Oynadım | Oyun Tamir İç İçe?
    https://www.youtube.com/watch?v=XCK7YH2NsyQ

• quote:

Orijinalden alıntı: aschil

driver olmadığı zaman sistem donanımı görmüyor
    yukarıdaki söylediklerimi deneyin. ayrıca doğru driver indirdiğinizden emin olun.
    Hocam dedikleriniz yaptım bir sıkıntı olmadı lakin
    Wifi adaptörümü takıp
    operaya girdiğimde kilitlenme yaşandı arkaplanda wildlands oyunu açıktı.
    Olay günlüğünden kontrol ettiğimde MSI_LED hatası KERNELBASE.dll şeklinde hata verdiğini gördüm
    MSI_LED gamingapp e bağlı bir yonga olarak görünüyor.

Uygulama: MSI_LED.exe
    Framework Sürümü: v4.0.30319
    Açıklama: İşlenmeyen bir özel durum nedeniyle işlem sonlandırıldı.
    Özel Durum Bilgisi: System.ArgumentOutOfRangeException
    konum: System.ThrowHelper.ThrowArgumentOutOfRangeException(System.ExceptionArgument, System.ExceptionResource)
    konum: System.Collections.Generic.List`1[[System.__Canon, mscorlib, Version=4.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b77a5c561934e089]].get_Item(Int32)
    konum: MSI_LED.App.Application_Startup(System.Object, System.Windows.StartupEventArgs)
    konum: System.Windows.Application.OnStartup(System.Windows.StartupEventArgs)
    konum: System.Windows.Application.<.ctor>b__1_0(System.Object)
    konum: System.Windows.Threading.ExceptionWrapper.InternalRealCall(System.Delegate, System.Object, Int32)
    konum: System.Windows.Threading.ExceptionWrapper.TryCatchWhen(System.Object, System.Delegate, System.Object, Int32, System.Delegate)
    konum: System.Windows.Threading.DispatcherOperation.InvokeImpl()
    konum: System.Windows.Threading.DispatcherOperation.InvokeInSecurityContext(System.Object)
    konum: System.Threading.ExecutionContext.RunInternal(System.Threading.ExecutionContext, System.Threading.ContextCallback, System.Object, Boolean)
    konum: System.Threading.ExecutionContext.Run(System.Threading.ExecutionContext, System.Threading.ContextCallback, System.Object, Boolean)
    konum: System.Threading.ExecutionContext.Run(System.Threading.ExecutionContext, System.Threading.ContextCallback, System.Object)
    konum: MS.Internal.CulturePreservingExecutionContext.Run(MS.Internal.CulturePreservingExecutionContext, System.Threading.ContextCallback, System.Object)
    konum: System.Windows.Threading.DispatcherOperation.Invoke()
    konum: System.Windows.Threading.Dispatcher.WndProcHook(IntPtr, Int32, IntPtr, IntPtr, Boolean ByRef)
    konum: MS.Win32.HwndWrapper.WndProc(IntPtr, Int32, IntPtr, IntPtr, Boolean ByRef)
    konum: MS.Win32.HwndSubclass.DispatcherCallbackOperation(System.Object)
    konum: System.Windows.Threading.ExceptionWrapper.InternalRealCall(System.Delegate, System.Object, Int32)
    konum: System.Windows.Threading.ExceptionWrapper.TryCatchWhen(System.Object, System.Delegate, System.Object, Int32, System.Delegate)
    konum: System.Windows.Threading.Dispatcher.LegacyInvokeImpl(System.Windows.Threading.DispatcherPriority, System.TimeSpan, System.Delegate, System.Object, Int32)
    konum: MS.Win32.HwndSubclass.SubclassWndProc(IntPtr, Int32, IntPtr, IntPtr)
    konum: MS.Win32.UnsafeNativeMethods.DispatchMessage(System.Windows.Interop.MSG ByRef)
    konum: System.Windows.Threading.Dispatcher.PushFrameImpl(System.Windows.Threading.DispatcherFrame)
    konum: System.Windows.Threading.Dispatcher.PushFrame(System.Windows.Threading.DispatcherFrame)
    konum: System.Windows.Application.RunDispatcher(System.Object)
    konum: System.Windows.Application.RunInternal(System.Windows.Window)
    konum: System.Windows.Application.Run(System.Windows.Window)

Hatalı uygulama adı: MSI_LED.exe, sürüm: 6.2.0.96, zaman damgası: 0xf3f2611b
    Hatalı modül adı: KERNELBASE.dll, sürüm: 10.0.18362.535, zaman damgası: 0x5bd9df62
    Özel durum kodu: 0xe0434352
    Hata uzaklığı 0x001135d2
    Hatalı işlem kimliği: 0xdf4
    Uygulama başlangıç zamanı: 0x01d5e4094b74be11
    Hatalı uygulama yolu: C:\Program Files (x86)\MSI\Gaming APP\MSI_LED.exe
    Hatalı modül yolu: C:\Windows\System32\KERNELBASE.dll
    Rapor kimliği: ead655b4-5fd5-47ac-8d49-2e25acf3ec6e
    Hatalı paket tam adı:
    Hatalı paketle ilgili uygulama kimliği:

Msı bileşenlerini kaldırdım yan uygulamalarını bir de böyle denicem.
    Duruma göre wifi adaptörünü takıp çıkartıyorum ondan dolayı mı diye işlem denedikçe alıntılarım.

• karnel hatasının sebebi windows ile ilgili,windows 10da ki tüm güncelleştirmeleri kaldırın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RASYONALIST

karnel hatasının sebebi windows ile ilgili,windows 10da ki tüm güncelleştirmeleri kaldırın.
    Hocam valla Windows 10 ile uğraştığım kadar win 7 ile uğraşmadım illa geri döndürecekler.
    Daha tam emin olamadım neden kilitlendiğinde uzun bir test sonuçları yapıyorum şuan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WRRKRR -- 15 Şubat 2020; 18:45:5 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: WRRKRR

Hocam valla Windows 10 ile uğraştığım kadar win 7 ile uğraşmadım illa geri döndürecekler.
    Daha tam emin olamadım neden kilitlendiğinde uzun bir test sonuçları yapıyorum şuan

Alıntıları Göster
    içinde karnel geçen herhangi bir hata varsa bil ki windows kaynaklıdır,birebir deneyimledim,aynı ekran kartıyla,aynı sorunlarla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RASYONALIST

içinde karnel geçen herhangi bir hata varsa bil ki windows kaynaklıdır,birebir deneyimledim,aynı ekran kartıyla,aynı sorunlarla.

Alıntıları Göster
    Hocam hangi sürüm güncellemesinde yaşamıştınız? 1909 ile mi acaba
    Bazı kernel hataları güç ile alakalı oluyor ondan korkmuştum çok yaşadım kernel hatası çoğu psu ve chipsettendi.
    Güncelleme ile hiç karşılaşmadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WRRKRR -- 15 Şubat 2020; 18:52:9 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: WRRKRR

Hocam hangi sürüm güncellemesinde yaşamıştınız? 1909 ile mi acaba
    Bazı kernel hataları güç ile alakalı oluyor ondan korkmuştum çok yaşadım kernel hatası çoğu psu ve chipsettendi.
    Güncelleme ile hiç karşılaşmadım

Alıntıları Göster
    1903-1909 ile yaşadım,huzuru 18363'de buldum.
  • MSI Gamingapp uygulaması kaldırılmasıyla ve

save alın.

bios üzerinden;
    default.

Yöntemleriyle şuan bir sıkıntı olmadı sistem 4 saattir testte.
    Driver sürümü olarak 19.9.2 kullanıyorum.
    Yeni driverı yüklemedim,yüklersem editlerim.

Sorunun nedeni büyük ihtimalle msi gaminapp uygulamasındadır böyle sorun yaşayıp da konuya girenler için detaylı bir şekilde açıklamak istedim.

@aschil @RASYONALIST Teşekkür ederim yardımlarınız için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WRRKRR -- 15 Şubat 2020; 20:59:20 >
  • Arkadaşlar sorun çözülmüştür.
    Sorun yukarıda bahsedilenlerden çok bağımsız bir şekilde
    İşlemci fanının işlemciye temas etmemesinden dolayı yükselen sıcaklıklar nedeniyle sistem kapatma ve görüntü kesme olmuştur.
    İşlemci fanının bacakları daha sıkı oturtturularak sıkıntı çözülmüştür.
    Bahsettiğim sıcaklık 100 derecedir.
  • WRRKRR kullanıcısına yanıt
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.