Şimdi Ara

AMD RX 6000 tanıtıldı: RTX 3090’i soğuk terleten ve az güç tüketen RX 6900 XT geldi (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
249
Cevap
2
Favori
16.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
88 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Birader sen ne anlatıyorsun? 2080 Ti dediğin kart 3070'le birebir aynı performansı veriyor, arada geçiyor, arada geri kalıyor ama fark çok az. Ne yapmasını bekliyordun 3080'in rakibi değil. 3080'le mi kıyaslasın? He oldu daha 3070 mi var piyasada. Kafaya gel. :D

• Kardeşim %10 az bir oran mı allasen? Onun dışında evet bu RDNA 1'in mimari sorunuydu. Nedenini yazman iyi olmuş, Vega'dan kalan serinin ekonomik olarak bir önizleme sürümü olarak çıkarılması falan. Ama bunu öngörememenin, yeni nesile geçiş serisiydi sanarak hareket etmenin ne bu sektörü iyi tanımakla ne de bilgisayar donanım tarihi hakkında tecrübeli, erdemli, olgun bir bakış açısı olmamasıyla bir ilgisi yok. Çünkü Radeon VII 7nm için bir önizleme sürümü olarak çıkmıştı zaten. Sonrasında 5700 XT'nin neden önizleme sürümü olduğunu düşünsün millet? Yani son gelişmeleri çok iyi takip etmek gerekiyor bunun için. :D

• Muten Baba kullanıcısına yanıt
    AMD Nvidia’nın ırzına geçmiş bildiğin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1660ti den 6800e terfi ederiz.

• Çok güzel kartlar ama şu ekonomik şartlarda pek alan olmaz. Keşke 650 dolar 650 lira olsa.

• smalsrol S kullanıcısına yanıt
    Bu kadar kişiselleştirmeye gerek var mı? Ekrem ve mesut'un ne kadar linç yediğini anlamıyorum doğrusu. Her yoruma da katılmak zorunda değiliz. Yukarıdaki örnekte Mesut'un aynı hatayı yaptığını görüyoruz. Bence hem editörler hem üyeler olayı kişiselleştirmeden tartışmalı. Burada yılların emeği var (iki taraftan da) .Yapmayın siz kardeşsiniz :)

• Bu kartın bu şekilde güçlü gelmesini açıkça beklemiyordum. İncelemeler bir çıksın bakalım. Tebrikler AMD

• quote:

Orijinalden alıntı: fotifoti

Bu kadar kişiselleştirmeye gerek var mı? Ekrem ve mesut'un ne kadar linç yediğini anlamıyorum doğrusu. Her yoruma da katılmak zorunda değiliz. Yukarıdaki örnekte Mesut'un aynı hatayı yaptığını görüyoruz. Bence hem editörler hem üyeler olayı kişiselleştirmeden tartışmalı. Burada yılların emeği var (iki taraftan da) .Yapmayın siz kardeşsiniz :)

Hocam kişiselleştirme noktası şurada başlıyor. Mesut benim dediğim doğrudur, siz ne derseniz deyin kafasında takılıyor. Seviyeli bir şekilde twitterdan ona yapılan her yoruma eğer Mesut'un düşüncesiyle örtüşmüyorsa aşağılayıcı ve kibirli cevaplar veriyor. Ve günün sonunda kendisi haksız cıkarsa tartıştığı kişiyi engelliyor, kendi yaptığı yorumları siliyor ve en sonunda da sanki her şeyi kendisi doğru tahmin etmiş işin uzmanı gibi video atıyor. Belli bir kitle de " vauv M.Ç ne kadar bilgili" diyor. Bana göre bu yapılan etik değil. Bir insanın başarılı bir kariyeri olabilir ama kimse her konuyu dört dörtlük bilemez. Benim 1 hafta araştırma yapıp, makele okuduğum konuda kalkıp bana sen ne anlarsın, hayal dünyasından cık, kaba etinden uydurma diyor. Yani olayı kendisi kişiselleştiriyor. Ben senin bu söylemlerine katılmıyorum diyebilir, bekleyip görelim diyebilir ama ergen, cahil vs gibi şeyler derse böyle ifşa ederim. Bu forumdaki insanlar bilgisiz insanlar değil, herkesin kendi ilgi alanları var. Herkesle her konuda laf dalaşına girilmez...

mesutçevik M kullanıcısına yanıt

Evet @mesutçevik bence yorumunda hatalı. Bu şekil geri bildirimlere gerek yok. Bu kronik bir hale geldiyse bir insülin testi tavsiye edebilirim. Elinde olmadan yapıyorsa başka sorunlar olabilir. Bilerek yapıyorsa uygunsuz olduğunu belirtmeliyim ve uzun vadede herkese zarar verir.

Çocuk değiliz artık hiç birimiz, karşımızdakini de çocuk yerine koymayalım.

Hocam sakin ol elindeki teknolojiyi pazara koymaya korkan(ya da koyamayan) 2 beceriksiz firma yüzünden kavga edilir mi ya?

Ve üslubun aynı; "resmin bile yok korkak" gibi olmuş ihihih 😂😂😂

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vay be dedirtti bu kez AMD. Ben uzuuuun yıllardır AMD'nin üst segment GPU tarafında NVIDIA'ya bırakın denk kart çıkarttığını, ucundan, kıyısından yetiştiğini bile hatırlamıyorum.

Şimdi geriye kaldı tek iş. Driver-yazılım. Şu Nvidia Denetim Masası ve GeForce Experience gibi, sorunsuz bir program ve driver paketi getirirlerse harika olur.

AMD'nin arayüz, program ve driver sistemini ben şahsen beğenmiyorum. En azından NVIDIA daha kullanışlı geliyor.

Bunu da çözerse eğer AMD o zaman bu kart bu jenerasyonun gözbebeği olur. Temennim kağıt üzerinde yakalanan bu pozitif enerji umarım performansta da hissedilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Siannis -- 31 Ekim 2020; 9:6:38 >
  • Nvidia nın durumundan pay biçersek bunlardan bizim sitelerde 2-3 misli fiyatına satılacak. İdare edebilenler elindeki sistemlerle idare etsin. Bu kurla artık ekran kartı falan hikaye.

• DH | equ* kullanıcısına yanıt

Konuyu silmisler, tüh!! millet ne doluymus arkadas su mesuta... Neler ögrendik neler :)) bilmedigimiz daha cok vukuati varmis...

• Param olsa da, şöyle full+full bir AMD sistem toplasam ya. Donate barı açsam yardımcı olur musunuz acaba

• Heyecanlandırır ama uzun süre takip edip kullanıcı yorumlarını görmeden AMD ekran kartı almam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Param olsa da been alsammm

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mesut çevik kim? Hiç videosunu izlemedim. AMD inteli, Nvidia yi tokat manyağı yapalı yıl oldu.

• İnsanların neden şaşırdığını anlayamadım. Bu seri gayet "ben geliyorum" diyordu. Amd eskiden Nvidia'nın çıkarttığı 2070 Super ayarındaki bir karta karşılık veremiyordu ancak 5700 XT hem 100 dolar daha ucuz olup, hem de yer yer 2070 Super'den daha iyi perfonmans verebiliyordu. Üstelik Vega kartlara göre de oldukça stabil kartlar bunlar ufak tefek sorunları olmuş olsa da... Umarım bu noktada Amd hemen yazılım tarafında da RDNA ve Ryzen atılımları gibi bir atılım yapar.

Şimdi ise durumu eşitliyor gibi görünüyor ancak bu noktada Nvidia ne yapacak asıl ben bunu merak ediyorum çünkü zamlar arka arkaya geldi ve söz konusu hangi firma olsa tekelleşme belirtileri göründüğü an gemi azıya aldığı biliniyor.

Bence Amd'nin amiral gemisi kartlara doğrudan rakip çıkartabiliyor olması çok değerli. Nvidia ve Intel de şöyle bir silkelenirse bize çok büyük faydası dokunur son kullanıcı olarak.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.