|
AMD RX 6000 tanıtıldı: RTX 3090’i soğuk terleten ve az güç tüketen RX 6900 XT geldi (8. sayfa)
-
-
şaka maka bu sene nvidia 3000 serisi 2000 serisi arasında bu kadar sıçrama hapmasaydı amd liderliği fark ile alacaktı. gerçi belli olmaz bu amd ye bilerek yine aynı güçte çıkarır sonraki nesilde yeni kart diye itelerdi.
-
onlar da çıkar muhtemelen, rx 5700xt ve 5700 çıkmıştı hatırlarsanız önce. daha sonra 5500 ler bile çıktı. herkes bütçesine göre olanı seçer
-
quote:
Orijinalden alıntı: aceleciburak
sponsor olmuyor derken Apple gibi Nvidia gibi mesut a birebir sponsor olsaydı firma çoktan yayın yapardı. İnsan sapıtabiliyor böyle para görünce sonradan yada ülke koşulları yüzünden 80 90 bin olan Apple ekosistemi sana beleş gelince ve 10 küsür yıldır herşeye beleşçi olarak alıştıysan böyle güç zehirlenmeleri oluyor. geçen senelerde Apple İMac 5K yı mı geri istemişti ağlıyordu neredeyse gidiyor diye bunu da gör gözlerTürkiye de çoğu kanal böyle. Firma ürün yollarsa inceleme yapılıyor onda da sadece övülür.
Technopat vs hepsi bölye
Globalde bölye olmayan 1 2 YouTube kanalı var
Ancak bilimselliğe em yakın en objektif kanal Gamers nexus.
Gamers nexus un kalitesinde yayın yapan zaten dünya da kanal yok. Türkiye deki kanallar onun yanında kanal değil başka bir şey oluyor..
İngilizcesi olan gamers nexus izlesin. Adamlar objektif konuşuyor. Fan boylar sevmez o kanalı.
Mesela aynı ekran kartının 6 farklı markanın modeline bakıp şu 2 modelde soğutma sorunu var basınç az VS diyorlar sonra bakıyorsun firma çıkıp gamers nexus yayını sornası ürünü düzeltmiş
Artic freezer ii 240 aldım Türkiye de yayını bile yok. En iyi sıvı soğutma o şuan. 240 ama 360lık çoğu aio Dan iyi. Ayrıca vrm soğutması var. Bendeki z370 de 5ghz sıfır avx stabil değildi 1.4v a rağmen artık 1.34v ile stabil demek vrmler çok ısınıyordu vs
Neyse kurulum için siteye girdim. Site Gamers nexus videosu koymuş. Bir aio soğutma nasıl kasaya doğru takılır
Geçin o teknopatlar Burak şoltları. Türkiye de bile aio sıvı soğutmayı ürüne zarar vermeyecek pozisyonda takmayı bilen kanal yoktu be. Bu gamers nexus videosu çıktı hepsi aio takmayı öğrendi ne diyim
Adamlar test işini ciddi yapıyor. Sıcaklığın sabit olduğu yerde aynı şartlarda..
Oda sıcaklığı 3 derece oynasa senin bütün verin değişir.. Bizde bunları bilen takan yok.
Ben aynı gün odamda aynı sıcaklıkta mx4 ten gd900 geçtim sıcaklık 2 derece düştü. Farklı günde veya akşam yapsam anlamazdım mesela
Neyse bu adamda ağır nvidia fan boyu. En pahalısı o ya en iyisi o. Dediğiniz gibi reklam da alıyorlar.
580 dolara 3070i gömen kart çıkarmışlar fiyat politikası diyor 16gb vram var... 3090ı geçmişler 90 watt az güç tüketerek ve yüzde 30 ucuza çıkardılar. Büyük başarı adamlar çıkıp bunu itiraf edemiyor
Ülkenin özeti gibi. Herkes aşırı subjektif herkes çok haklı herkes en iyi biliyor. Siyasi partilere oy vermede bölye
Dolar 8.30 olmuş fakirlikten kırılıyor ülke kimse çıkıp bunu kabul etmiyor kendi partisine toz kondurmuyor. Ulan ileri zeka seninde hakkın gasp ediliyor ne toz kondurmaması. Neyse bu ülke böyle insan kalitesi cehalet seviyesi belli. Din ve takım tutar gibi bakılıyor herşeye
Ben Intelciyim amd alınmaz. Ben nvidia cıyım amd alınmaz. Afferin git 300 dolar 500 dolar çok öde aynı kartı al
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Nvidia RTX 3000 serisini tanıttığında burada "AMD'nin ayak sesleri bunlar" yazdığımızda dalga geçenler burda mı? AMD'nin Big Navi ekran kartları geleceğinden dolayı Nvidia büyük sıçrama yapıp fiyat kesintisine gitti. Tıpkı GTX900-GTX1000 geçişinde olduğu gibi, orada da RX400 serisinden korktuğu için GTX900 serisini anında öldürmemiş miydi Nvidia?
Helal olsun AMD'ye Nvidia'yı 3 yılda 2 kez devrimsel değişim yapmak zorunda bıraktı. Bir de buna rağmen Nvidia'nın önüne geçti RTX 3090'ı çok daha ucuza ve daha az enerji harcayarak geçen kart yapmış. Nvidia xx90 ismini de kullandığına göre bir 3090 Ti veya 3090 Super ile cevap vermesi lazım. Cevap verse bile 3090'ın dahi 1500 dolar olduğunu düşünürsek 1000 dolarlık RX6900 XT'ye karşı Ti veya Super çıkarsa da en azından 3090'da baya fiyat kesintisi yapması gerekecek.
Hele ki AMD burada Nvidia'nın yaşadığı gibi stok problemleri veya sorunlu çiplerin piyasaya sürülmesi problemlerini yaşamazsa bu olay Ryzen işine dönüşür ve AMD ekran kartı konusunda da işlemci dünyasındaki gücüne kavuşur.
Yalnız konsol dünyasını zaten ele geçirmiş olan AMD, işlemci ve ekran kartı dünyasını da ele geçirirse bu şekilde, tek süper firma bize Intel ve Nvidia'nın yaşattığından daha büyük travmalar yaşatabilir. Bu yüzden AMD'yi sevsek de bu sevginin nefrete dönüşmemesi için rekabetin hiç sönmemesi dileğiyle...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 29 Ekim 2020; 12:46:27 >
-
Saf hardware olarak hizaya gelmiş lakin "AI", "Ray Tracing" ve "DLSS 2.0" gibi faktörler işin içine girdiği zaman durumlar nasıl olucak bakmak lazım , örneğin DLSS 2.0 AI desteği ile kaliteyi arttırırken performansıda ciddi oranda sıçratıyor bu tarz teknolojilerin işin içine girmesi ile AMD ciddi şekilde geride kalabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxwell1 -- 29 Ekim 2020; 10:41:45 > -
Driver sorunu değil donanım sorunu var. Nereden mi biliyorum aynı and karttan elimde 2 tane vardı. Biri rastgele zamanlarda kilitleniyordu. Diğerinde hiç sorun yoktu. Kalite kontrol sorunu çözülürse ben de alırım. Resimdekine benzemek istemem.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Nvidia koyar geçer amd yol alsın
Hiç anlamıyorum ulan yeni nesil ekran kartlarından
Daha real world test sonuçları düşmedi Volkan, erken konuşmamak lazım. Adamlar zaten nvidia kartları geçmek için koşul öne sürüyorlar yok rage mod yok bilmem ne..
Nvidia da doğru düzgün kart üretemiyor paso stok bitiyor.
-
Böyle ekran kartı tanıtımlarını çok seviyorum, millete yalan yanlış bilgi veremiyorlar, neyse onu veriyorlar, çünkü bunla ilgilenen insanlar ortalamanın üzerinde akıllı insanlar, yanlış bir şey yapsan hemen dalga geçilir, yerin dibine gömülür.
-
Ray tracing ve dlss benzeri teknolojilere değinilmemiş tanıtımda onlardan ne haber ?
-
harbiden yazık kafasına ya, bu rekabet fiyat düşüşü bize yararken hala daha nasıl fanboyluk yapmaya devam edebilir insan
-
2K Ultra ayar 120fps den 1 fps aşağı düşmeyecek kart hangisi şu an?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Mesut Çevik attığı tweeti silmiş :D
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Saab9000Şu kartla ne Hackintosh kurulur be
Aynı anda hem Apple Hem Nvidia fanı olmak da ilginçmiş. Ne Apple bilgisayara Nvidia kart takılabiliyor ne de Nvidia kartlı bilgisayara hackintosh kurulabiliyor. İkisini aynı anda kullanamıyorsun bile.
Ahhahahaahah
Nvidia ve Amd de öyle kart yok şuanda.
AMD w/p açısından RDNA'ya göre verimli denebilecek gpu çıkardı, ancak dikkat edilirse Ampere gpu'ları CC cores adedi olarak daha yüksek hesaplama gücüne sahip, RT cores olarak da daha iyi sonuç veriyor. Sunumda 6900XT 3080'den daha iyi gibi gösterilse de, 3080 yeni nesil oyunlar ve sürücüler ile zamanla daha avantajlı duruma geçecektir. Ayrıca orta seviye için NVIDIA'nın elinde büyük koz var, GA104 gpu'su 220W TDP'ye sahip. 3070'i full halde 6144 CC ve 12 gb olarak çıkarırsa, orta seviyede 6800-6800XT'ye karşı ciddi rakip olacak güçte olur. Bir sonraki Hopper mimarisi gelene kadar, 3090 sahip olduğu 10K cores'un nimetlerinden yararlanacak zaman bulamayabilir kendisine.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 29 Ekim 2020; 12:54:48 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X