|
AMD RX 6000 tanıtıldı: RTX 3090’i soğuk terleten ve az güç tüketen RX 6900 XT geldi (6. sayfa)
-
-
Okşamalı sevişmeli 3080 videosunu seyretmiş miydiniz?
-
Her zaman söyledim, söylüyorum, söylemeye de devam edeceğim, siz istediğiniz kadar AMD den nefret edin, rekabet daima kullanıcıya yansır. Tamam bizim belki paramız pul olduğu için ağzımız sulanarak bu kartlara bakıyoruz ama, bu rekabet sayesinde en azından daha uygun fiyatlarla daha iyi donanımlar alabiliyoruz. Yaşasın AMD!
-
quote:
Orijinalden alıntı: QuasarFXOkşamalı sevişmeli 3080 videosunu seyretmiş miydiniz?
Bir bakacağım yarın hocam, sözüm olsun merak ettim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
fanboylar boşuna sevinmeyin. Dolar almış başına gitmişken bu fiyatlara anca avcunuzu yalarsınız. Eskiden amd fiyat performans demekti , şimdi Apple gibi şov yapıp fiyatları arttırmaktan başka birşey yapmıyor. Fanboylar da fiyatlar arttıkça seviniyor bravo size.
-
3070 almayı düşünüyordum ama bu kartlar çok hoş olmuş. En iyisi bütün kartlar çıkıp piyasanın oturmasını beklemek. Hangisi ucuzsa o alınır. Gerçi piyasanın oturmasını beklerken kartlar pahallanacak muhtemelen ya bakalım hayırlısı.
-
kıyamam mesut iyi patladı. güç zehirlenmesi diye bir şey var otur da iki satır oku işine yarar belki.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
AMD 3080 e zor rakip olur demiştim, yanılmışım. Özür diliyorum
-
Birtane Tusubasacı arkadaş var rx 5700xt in oc li versiyonları gelebilir diyordu :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Niye 6900xt konuşulmuyor? 3090'dan 500 dolar daha ucuz ve neredeyse aynı oyun performansı veren bir kart?
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Aslında bu nesilde değil diğer nesilde kıyasıya rekabet yaşanır gibi hocam.Nvidia yazılımsal ve diğer şirketlerle olan ve partner stüdyolardan dolayı bu nesilde AMD oyunlar üzerinde yazılımsal sorunlar yaşabilir hatta bu sorunların yavaş çözülmesi gibi şeylerde olabilir.Tam hatırlamıyorum haberi ama bununla ilgili dava Nvidia AMD ye dava kaybetmişti ya da kaybettiği Tekel davasında bunlarda geçiyor olabilir .Bu nesilde AMD iyice yaygınlaşınca stüdyolar AMD özelinde yazılımsal sorunlar için daha hızlı çözüm üretirler. NVİDİA son üç yıldır sürekli yayıncılarla ve donanım siteleri üzerinden sponsorluk ayağına rüşvet dağıtıyor...Çıkarttığı ürünler kötü fiyatını hak etmiyor demiyorum sadece İntelin düştüğü duruma düşmemek için gerilla savaşı yapıyor aynı zamanda
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuklacini -- 29 Ekim 2020; 0:20:32 >
-
Hocam kimsenin mimariden beklentisi yoktu, 5700 XT nin de termal limiti belliydi bunun üstüne ne koyabilirler ki diye mantık yürütmüştüm ama ilk Navi'ler belli ki olgunlaşmamış eksik bir mimariydi, arkadaşı tanımıyorum :D
-
Amd'den sürpriz bekleyen, hatta 3090'ı geçebilecek potansiyele sahip olduğunu söyleyen de bendim, ama görüyorum ki yine aşırı gaza gelenler olmuş.
Dostlar, bu ifadeler ve iddialar kartı üreten firmaya ait. Hemen gaza gelmeyin.
Tanıtım bana Fury dönemini hatırlattı. Umuyorum daha iyisi gelir.
Beklediğimden hem fazlası hem de azı söz konusu. Neden? Öncelikle 3090'a doğrudan rakip sunmalarını pek beklemiyordum. Belki göstermelik bir şeyler olabilirdi, ama doğrudan rakip sunulacağını söylemeleri ve bunu çok daha uygun bir fiyatla sunacak olmaları baya ciddi hazırlandıklarını gösteriyor bence. Ha belki de karşı tarafa kart sattırmayalım düşüncesiyle yapılıyordur.
3080'e kesin bir meydan okuma olacaktı. Hatta onu geçen kart 3090'ı da karşısına alır diye düşünüyordum. O açıdan 6900xt, bu dediğimi yapacak durumda. Hem de üstteki iki model rakiplerinden daha düşük güç tüketecek denmiş. Ortalık karışır burada. Çünkü Amd 8,5 yıldır bu konuda geride. Buraya kadar beklentimin üstü diyebilirim.
Beklediğimden az olan kısımlar ise ne yazık ki çok fazla. İlki kartların durumunun tam olarak belli olmaması. Bir kere rakip kartlarla yapılan karşılaştırmalarda onların performansı net verilmemiş. Ama görüyoruz ki; 6800xt, 3080'i 4kda 5 oyunda geçmiş, 1 oyunda yakalamış, 4 oyunda gerisinde kalmış. Şimdi firma bunu diyorsa, söylenenin biraz daha altını beklememiz gerek. Biraz altı da zaten 3080'in altı oluyor. Ha performans olarak yine çok yakındır, hatta fark yok denecek kadar azdır, tamam. Fiyatı daha iyi, belleği de fazla diye alınır. Ama bakıyoruz, ray tracing tarafı konuşulmuyor. O zaman rt açıldığında 3080'in gerisinde kalıyor olabilir mi diye düşündürmeye devam ediyor. Zaten firmanın açıklaması 3080'le kafa kafaya kart şeklinde. Kötü değil ama şuan için uçmaya kaçmaya gerek yok. Nvidia tarafında mevcut olan bir dlss de var. Amd tarafında dlss kadar ortada olan bir şey yok. Bunların hepsi etken.
6800 için 2080ti'dan hızlı denmiş. Otomatik olarak 3070'ten de hızlı demektir. Ama fiyat yüksek, bir zahmet hızlı olsun yani. Ne kadar hızlı olduğu da belli değil. Bellek ise büyük avantaj bence. Ama kartın durumunun ne olduğu net değil yine. Rt açılınca ne olacak? Dlss destekli oyunlar hesaba katılıyor mu? Belli değil.
6900xt 3090'a göre her türlü mantıklı olur gibi. Ama o seviye zaten kimseyi ilgilendirmiyor. Zaten 6800xt'nin çok ötesinde olmayacak gibi. Tıpkı 3080 vs 3090 durumu gibi.
İşkillendiren esas mevzu ise bahsi geçen rage mod ve akıllı bellek erişimi. Bu akıllı bellek erişimi yalnızca yeni nesil Amd işlemcilerle kullanılacak gibi. Hadi onu da kabul edelim, bunun getirisi ne kadar olacak? Çok olsa bir dert, olmasa başka bir dert. Rage mod zaten belli değil ama kabaca otomatik oc sistemi denmiş. Kısaca turbo mod. O da işte her zamanki bel altı vuruş. O yüzden onu da çok önemsemedim. Dlss karşısında gösterilecek bir şey olsa daha iyi olurdu.
Benim esas takıldığım nokta ise Infinity cache'in, ayrı bir yapı olarak kartta yer alıp almayacağı. En az 6 milyar transistör deniyor. Bu kadar büyük bir yonga gpuya yerleştirilebilir mi, bilemedim. 150mm2 yer kaplar zaten. Big Navi için 536mm2 tahmini ölçüm yapılıyordu. Performansına ve Navi 10'un boyutuna bakınca, Infinity cache gpuda olmayacak gibi görünüyor. 536+150mm2 gibi iki ayrı birim olacaksa, bu firma için yine çok iyi bir durum değil. Ray tracing için ayrıca birim eklenmiş durumda mı? Gpuda ne kadar yer kaplıyor? Nvidia tarafında tensor core ve rt core'lar çok fazla yer kaplıyor. Turing'den beri verimliliğin düşmesindeki sebeplerin başında geliyor. Amd'de bunlar ne durumda henüz belli değil. Verimliliği yüksek tutmak için rt ve dl işini sallamışlarsa, üstüne de infinity cache'i gpu dışına almışlarsa, sonuç Amd açısında çok iyi olmaz gibi. Zamanında 8800gtx'teki nvio yongası gibi enteresan bir durum karşımıza çıkabilir.
Neticede bu bir tanıtım ve bir anlamda reklam yapmak. Amd de Nvidia'nın tüm kartlarına rakip sunuyorum diyor. Ama durumları henüz belli değil. En azından bu sefer üst seviyede olup biteni uzaktan izlemeyeceklerini göstermişler. Bu da büyük bir gelişme ve yeterince büyük bir sürpriz bence. Üstüne güç tüketimi ve fiyatı sürprizi daha da güzel hale getiriyor. Ama kartları görmeden gaza gelmemekte fayda var.
Kartların kasımda sunulacak olmasını, Nvidia'ya göre daha küçük gpu olmasını düşünürsek, Nvidia'nın neden Samsung'u seçtiği de anlaşılıyor. Ama saat hızı tarafında geride kalması, Nvidia'ya ciddi zarar verebilir. Amd de bu fırsatın ekmeğini yiyecek gibi. En son 290'larla gördüğümüz rekabetin bir benzeri yıllar sonra görecek gibiyiz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 29 Ekim 2020; 23:13:55 >
-
AMD nin problemi her zaman kullandıkları dolambaçlı saçma sapan GPU mimarileriydi (GCN) , mesela VEGA serisi kartlar komple hesaplama kartıydı, emülatör tarzı bir işlemle kendi içinde computeyi çeviriyordu. Bunun optimizasyonun yapıldığı tek oyun Forza 4 de vega 64 2080 in hemen arkasında.Bu nesilde ise safkan oyuncu kartlarıyla Nvidia'nın mimarisine çok yakın bir mimari izleyerek verimlilik problemini ortadan kaldırdı çok acı verici tablolar olmayacaktır.
-
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 29 Ekim 2020; 0:24:3 >
-
Konu Mesut Çevik'e gereksiz yere gelmiş. Bilgili kaliteli ve tarafsızca kendi yorumlarını yapan bir editör olarak görüyorum. Yorumlarını beğenmeyip saldırılınca da kendisini savunmuştur. Sadece verilerden ziyade piyasaya çıksın testleri görelim ilk. Sırf kas gücü değil artık arayüzünden tut uyumluluk gibi etkenler daha önemli.
-
Şunu bir sefer yazdım zamanında, 7 gün uzaklaştırma aldım. Garip ama gerçek.
Sanırım birine kafayı taktımı öyle gidiyor hem üye hem yönetici farketmiyor.
Üye otu, püsürü şikayet ediyor, yönetici ceza vermek için bahane arıyor.
Ne var ki bu cümlede şimdi dimi? Ama oluyor işte. Basit işler bunlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 29 Ekim 2020; 0:28:1 > -
quote:
Orijinalden alıntı: TimeguardOnu ben de gördüm. O yüzden diyorum, fazla olması da az olması da sıkıntı diye. Orada gösterildiğine göre akıllı bellek erişimi çok fazla bir şey getirmiyor gibi. O zaman lafını etmeye gerek yok. Ha çok olursa bu sefer Intel işlemci kullananın başı kel mi denecek.
Rage mod ise rakip kartları yakalamak için yapılmış turbo mod gibi bir şey bence. 5700xt'yi de 2070'i geçsin diye fazla zorlamışlardı, güç tüketimi dengesizleşmişti.
-
AMD DEDE GPULAR= RX 6900XTRX6800XTRX 6800RX 6700XTRX 6700RX 6600XT ŞEKLİNDE OLUCAKTIR NVIDIA DA İSE= RTX 3090RTX 3080 TIRTX3080RTX 3070 TIRTX 3070RTX 3060 TIRTX 3060 ŞEKLİNDE OLUCAKTIR
-
8K, 4K nın 4 katı dolayısıyla 4 kat fazla pixel işlemesi gerek..... Neyse kastettiğim uç donanımla ve eski nesil oyun teknolojileri ile değil. En azından düz rtx 2080 ile yeni çıkacak oyunlarda 4K 60 fps alabiliyorsan üst ayarlarda, nispeten geçmiş sayılırız. Tam geçtiğimizde ise rtx3080 gibi kartlarda oyun ve ayar sıkıntısı düşünmeden bunu alabiliyor olmamız lazım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X