İnfinity cache de gpu ya dahil harici bir şey değil genel olarak durum bundan ibaret. |
AMD RX 6000 tanıtıldı: RTX 3090’i soğuk terleten ve az güç tüketen RX 6900 XT geldi (7. sayfa)
-
-
Hocam,zaten önceki nesillerde Nvidia nın iyi olduğu tartışılmaz gerçek üstüne birde anlaşmalı olduğu şirketlerle AMD ekran kartlarında yazılım üzerinden vuruyorlardı.Bununla ilgili haberi tekel davasında okumuştum sanırım.Benim demek istediğim Nvidia nın stüdyo partnerleri üzerinden sağladığ avantaj gelecek nesilde kaybolabilir.
-
Sonunda çok güzel şeyler oluyor. AMD ye helal olsun hep böyle devam etsin. başa baş mücadeleler bizlere yarar.
bir firmanın tekel olması kadar kötü şey yok. ben sadece AMD değil İntel de ekran kartında başarılı olsun istiyorum
rekabet her zaman güzeldir!
-
RX 6800(579$) RTX 3070 in değil RTX 3070 Ti(599$) ın rakibi büyük olasılıkla RTX 3070(499$) in rakibi RX 6700XT olucaktır ve 12gb vram ile gelmesi muhtemel konsolları baltalamasın diye göstermemiş olabilir AMD yada Nvidiayı bekliyor 3060 Ti ın rakibi RX 6700 RTX 3060 ın ise RX 6600XT
-
Rx 6800 sunumu ve fiyatı çok saçma olmuş. Bu satten sonra 2080Ti ile kıyası kim ne yapsın. Rtx 3070 ile kıyasla ve ona göre fiyat koy. O fiyat fazla görünüyor. Rtx 3070 ile kıyaslasa büyük ihtimalle 500 dolar altı fiyat koyması gerekecek. Firmalar şu Cin Ali mentalitesinden kurtulamıyorlar sunumlarda.
-
Amd sonunda hem işlemci de hemde ekran kartında rakipleri yakaladı ve geçti.
En merak ettiğim konu ise Ryzen 5000 serisi işlemci kullanılınca Rx6000 serisi kartlarda ekstra performans artışı olması. %5-6 gibi bir performans artışı söz konusu. (Amd Smartshift)
Ekran kartın da ilk kez karşımıza çıkan "infinity cache" belleğin ne gibi avantajları var acep merak ettim.
Güzel gelişmeler ama bize uzak. Ben daha yeni Ryzen3 4350G gigabyte B550M S2H aldım. Ramlarde cl 15 - 3200Mhz oc yaptım. Uzunca bi süre işlemci değiştirmem ama 1660 super veya rx5500 xt ekran kartı planım var
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hayatikda 1 kere izledim Mesut Cevik ' i youtube uzerinden. O da 1 gigabit internet videosuydu. Daha ilk download kelimesini soylediginde o telaffuzu duyduktan sonra videoyu kapadim. Kardesim iyi kotü yıllardir bu sektordesin download' u davnlaaaad diye okursan olmaz olamaz.
quote:
Orijinalden alıntı: Timeguardİnfinity cache de gpu ya dahil harici bir şey değil genel olarak durum bundan ibaret.
Evet öyle görünüyor.
Biraz önce gördüm, gpu 26,8 milyar transistör denmiş. Bu da Navi 10'un iki katı üstüne 6 milyar transistör yapar. Tabi ışın hızlandırıcı birimleri eklenmiş bir de. Belki başka ufak tefek şeyler de vardır.
Nvidia, bellek bant genişliğini verimli kullanma konusunda Fermi'den beri her mimaride kendini geliştiriyor. Ancak Turing'de ne yaptılarsa, sıkıştırma teknolojilerinden hiç konuşmadılar. Fakat çok ciddi bir gelişme gösterdiler. Amd bile VII'yi 1 tbps olarak çıkardı. Gereksizdi ama rakibine anca öyle uçuk bir bant genişliği ile yaklaşabiliyordu. Şimdi ise infinity cache diye bambaşka bir şey sunuyor. Bu sayede bellek bant genişliğine ihtiyacı fazlasıyla azaltıyor. Ama karşılığında 6 milyar transistör harcıyor. Nvidia bu miktarda transistörü ray tracing ve daha önemlisi deep learning için harcıyor. Şuan ga102 ve Navi 21 gpuları transistör sayısı olarak oldukça yakın görünüyor. Tabi Nvidia'nın 2 sm'yi kapalı tuttuğunu unutmamak gerek. Saat hızı avantajı yıllar sonra Amd'de. Performansları birbirine yakın olacak gibi. Ancak Nvidia rt ve dl'de, özellikle de dl'de önde olmaya devam edecek görünüyor.
Amd bunlara yanıt vermezse, birkaç yıl için yine feci farklar oluşabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 29 Ekim 2020; 1:12:20 >
-
En ucuz yeni seri kart 500$ o da 3070. Test sonuçlarını görmekte yarar var ama 6800 bu fiyatıyla 3070 le pek rekabet edemez bence.
TL nin değer kaybettiği yetmiyormuş gibi Malesef amd de karanlık tarafa geçti.
-
Yok canım daha ne yapsınlar 1080ti seviyesinden gelmiş 3090 dolaylarında gezen raster performansına 256bit ramle daha uyguna maal ediyorlardır 3090/3080 e göre muhtemelen kartları, aralık gibi ml bazlı upscale konuşuluyor şuan hazırlık varmış nvidia çok sayılı oyunda belli bir kaliteyi ki benim maalesef dlss için beğenmediğim bir kaliteyi ve şuan ki ray trace performansını yakalamak için 2000 serisinin başından beri yaklaşık 2 senedir optimizasyon kasıyorken.. Konsolları bütünleşik olarak konsol sahibi partnerlerinin bir çok oyun studyosunu kendi mimarisine optimize ettirecek bir amd nvidia böyle sallanırsa yakın gelecekte ciddi fark yaratır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 29 Ekim 2020; 1:30:25 >
Benim beklentimin çok üstünde bir kart olmuş. Performans olarak rtx 3080 i bile yakalayamaz gözüyle bakıyordum. Ayrıca TDP değerlerinin invdia dan çok yüksek olacağını düşünüyordum. Ancak şu anki tablo çok olumlu.
En önemlisi yeni mimariye geçilmesi. Ryzen in ilk serisi güzel bir giriş yaptı. Ancak ryzen 2 ve 3. Seriler ile AMD Intel in önüne geçmeye başladı. Bu ekran kartı serisi de başlangıç için güzel. Önümüzdeki yıllarda daha iddialı seriler görebiliriz.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 29 Ekim 2020; 2:1:50 > -
6800xt çok iyi kart olmuş. Artık fiyatlara söyleyecek kelime yok ama yine de rakibinden 50 dolar (tl bazında iyi para) ucuz ve daha az elektrik yakıp daha verimli çalışıyor .
-
Hocam rtx 3070 daha çıkmadığından amdnin test etme şansı yok zaten. Kart halkındaki bilgiler nvidia sunumuna ait. Nvidia 3070 ile kıyaslanmasın diye 3070 çıkışını ertelemişte olabilir. Zaten yakında hepsi çıkacak amdnin testlerinden ziyade kullanıcı testleri önemli bence.
Yalnız dikkatinizi çekerim 3070 8gb, 6800 16gb. Bu da ödenecek farka değer bence. 3070 16gb bir versiyon çıkarırsa çok daha pahalı olacağı düşüncesindeyim. Amd nin elinde koz olarak gddr6x kullanımı olabilir.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Herşey güzel eyvallah mükemmel görünüyor ama atladığınız bi detay var beyler. Driver meselesi gene çözülemezse rtx 3080 i geçmenin hazzını %50 daha az yaşayacaksınız. Kartlar çok heyecanlandırıcı evet ama driver meselesinden kimse bahsetmemiş
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: MeGaDave06
Herşey güzel eyvallah mükemmel görünüyor ama atladığınız bi detay var beyler. Driver meselesi gene çözülemezse rtx 3080 i geçmenin hazzını %50 daha az yaşayacaksınız. Kartlar çok heyecanlandırıcı evet ama driver meselesinden kimse bahsetmemişBizim forumlara sağa sola düşen driver sorunu yaşıyorum sananların çoğu driver sorunu yaşamadığını burda uğraştık bir çoğunun geçtiğimiz aylarda sorununun çözülmesi ile gördük içinde driver sorunu yaşayıp ya da arızalı karta denk gelmiş olanların gerçek durumunun bilimsel metot ile alıp incelenmeden karar verilebilecek bir yoluda yok acaba kullanıcı orada neler yaptı kartı bozuk mu ? bozuk değilse neden %90 da çalışan driver %5-10 da evet satılan kartlardan bizim gördüğümüz sağa sola düşen şikayet edenleri toplasan en fazla %10 etmez ki bunların yarısıda sorununu çözüyor.. Yaşadığını da anlamak gerçekten güç doğrusu 5000 serisi ön izleme preview bir seriydi ben vega ile doğru düzgün ciddi driver sorunu yaşamadım keza öncesi polaris vs tonla kartınıda kullandım amd nin ayrıca nvidia nında.. genel memnun kaldım hepsinden 6000 serisi revize olgun mimari ile gelen gerçek yeni nesil kartlar kullanıcı hatasıda her dönem çok olmuştur ve nvidia da özellikle 3000 serisi ile beraber ciddi sürücü ve çeşitli sorunlar yaşadı bu oem sektörünün içinde olan maalesef hep olmuş bir durum.. Bilinçli kullanıcılarda aynı oranda şikayete rastlamadığımı tüm samimiyetimle söylüyorum sonuç satılan her ay on binlerce radeon kartından elbette sorunları olan %5-10 olacaktır bu nvidia da %2-3 se amd de %5-6 dır arızalı çıkan kart olanı bunu dikkate alarak aldığın yeri iyi seçtikten bilinçli kurulum yaptıktan sonra 20 senedir radeon kartlar nasıl çalıştıysa aynı şekilde mis gibi çalışacaktır.. 8-10 aylık ve sadece Rx 5000 serisi ki tekrar söylüyorum bu seri geri çekilen vegaların yerine ekonomik olarak ön izleme sürümü tipi rdna kartlarıydı yeni nesile geçiş serisiydi ibaret sanarak hareket etmek ne bu sektörü iyi tanımışlıktır ne de bilgisayar donanımı tarihi hakkında tecrübeli erdemli olgun bir bakış açısıdır ne de tüketicinin menfaatine olacaktır. Kalın sağlıcakla iyi akşamlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 29 Ekim 2020; 3:19:8 >
-
Amd(Ati) efsane Hd 5... serisine uzun bir rölanti sürecinden sonra geri dönüyor gibi...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X