Şimdi Ara

AMD ryzen 5 3600 sıcaklık değerleri yardim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
2
Favori
7.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Biosa girip core performance boost'u disable yaparsan stok frekansta ve düşük voltajda çalışır. Sıcaklık değerleriniz düşer.
  • gurmer kullanıcısına yanıt

Her işlemci yüksek voltajla gelir, normal. Düşürmeye de gerek yok. Sistemi kurarken voltaj falan verilmez. Biosu sıfırlayın. İnce ayara girmeyin stock kullanın. Biostan PBO kapamanız yeterli.

Mesh kasa ile diğerleri 15 dereceye kadar fark eder.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: IRQN

Biosa girip core performance boost'u disable yaparsan stok frekansta ve düşük voltajda çalışır. Sıcaklık değerleriniz düşer.

Evet yüzde 90 sorununuz kaynağı bu.

Hiç voltaj ayarı ile oynamadım işlemcinin. Boost kapatırsanız performans düşüşü muhtemel.

İlk kullandığım zamanlar stok fan vardı onda 80 dereceleri görüyordu. Daha sonra xıgmatech wp1264 soğutucusunu aldım. Sıcaklık değerleri önceki mesajda dediğim gibi. Kasanın da rolü büyük ama yine de o sıcaklıklara çıkmaması gerekiyor senin. Çünkü aynı durum mevcut. Benim kasa ön fanlar iptal desen yeridir. Hava alamıyorlar çünkü. Ona rağmen sıcaklık değerlerim iyi.

AMD ryzen 5 3600 sıcaklık değerleri yardim
    AMD ryzen 5 3600 sıcaklık değerleri yardim

Sürekli değişiyor voltaj. Mouse hareketinde vs anlık inip çıkıyor.

• Hocam öncelikle kasayı daha havadar bir yere koymanızı öneririm. Yeni bir soğutucu da iyi olacaktır. Soğutucu alamam diyorsanız daha havadar bir yer ve voltaj düşürme ile istediğiniz sonuçları elde edebilirsiniz.

Ben şu an Arctic Freezer 33 kullanıyorum, çok memnunum. Ryzen 5 1600x stok hızlarda en fazla 50 dereceyi görüyor. Eskiden Ryzen 3 1200 vardı elimde, 3.9 GHz / 1.425v ile kullanıyordum, onda bile gayet iyi iş çıkarıyordu. Yine en fazla 55 dereceyi görüyordum. Kullandığınız soğutucuya baktım da 3600 için yetersiz gibi. En sağlıklısı düzgün bir soğutucu almak bence.

• M1Abrams kullanıcısına yanıt

PBO dediğiniz hangi kısımda biosta

• IRQN kullanıcısına yanıt

boostu normale yani 3.60 alınca sistemde performans düşmesi olmazmı mesela oyunlarda daha az fps degeri almaz mi.

• quote:

Orijinalden alıntı: gurmer

Görev yöneticisinden bakınca hız 4.12 GHz kullanım yüzde 14 görünüyor.islemcinin Temel hızı 3.60.ben sistemi vatan bilgisayar dan toplattim.acaba kurarken sistemi biostan oc mi yaptılar.yani makina oc lu mu su an.ayrica kasa şu şekilde duruyor hava akımına engel olurmu bu dolap ama arka kısmı açık
    R5 3600 herkesçe sıcak çalışan bir işlemci olarak bilinmesine rağmen attığınız resimde kasa adeta sıkışık, dar bir alanda konumlanmış gibi duruyor. Masanın üstüne çıkarıp arkasını da duvardan uzak bir yere, etrafı açık olarak konumlandırıp dener misiniz?

Montaj veya soğutucu kaynaklı bir sorun yoksa tabi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

boostu normale yani 3.60 alınca sistemde performans düşmesi olmazmı mesela oyunlarda daha az fps degeri almaz mi.

Çok bir fark olmuyor. Boost açınca boşta bile sıcak çalışıyor. Soğutucu değiştirince zaten bütün çekirdekleri kendiniz yükseltirsiniz.

• evet farklı bir yere konumlandırmayı deneyeceğim.Ama öncelikle götürüp baktırıcam sorunu nedir diye umarım herşeye baktık bir sorun yok deyip de göndermezler beni.Vatan bilgisayardan böyle bir cevap almak çok da şaşırtmaz beni.

videoda pbo kapatınca neden hız 4125.Yani pbo yu kapatıp voltajı fazla verip oc mi yapmış oluyorlar.

• quote:

videoda pbo kapatınca neden hız 4125.Yani pbo yu kapatıp voltajı fazla verip oc mi yapmış oluyorlar.

Hayır o işlemcinin kendi boostu sanırım. Core performance boost bütün çekirdeklere voltaj verip boostluyor. Ben de kapalı stok ayarlarda 3600mhz'de çalışmıyordu, yüksek çalışıyordu. Aynı şekilde arkadaşımda da kapattıktan sonra işlemci kendi sıcaklığına göre 4000-4100 civarı çalışıyordu. Tabi her çekirdek bu hızda çalışmıyordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M1Abrams -- 5 Ocak 2021; 20:41:5 >
  • biostan core performance boostu kapatınca sorun düzelicektir. ryzen master uygulamasını indirip sabit voltajla denemeler yapabilirsin kendi test yapıyor. ben 1.15v 4.3 ghz da kullanıyorum max 55 derece bundan öncede 1.2 v 4.2ghz kullanıyordum. biraz slikon lottery işi ama denemeden bilemezsin.
  • rebelxn kullanıcısına yanıt

ne çıkarsa bahtına yani diyorsunuzAMD ryzen 5 3600 sıcaklık değerleri yardim 

peki ben pbo yu kapatırsam benim işlemci de 4125 de çalışırmı ya da nerden bilicem işlemcini kaçta çalışacagını normal olan degere 3.6 ghz ye düşerse AMD ryzen 5 3600 sıcaklık değerleri yardim 

• rebelxn kullanıcısına yanıt

bioısa girmeden core performance boostu varmı benim sistemde yokmu görebileceğim bir program yokmudur?

ryzen 5 3600 çok değişik bir işlemci 1.3 v ile 4.2 ghz alamayanlar varken 1.15v ile 4.3 alanlar var. 2020 yaz aylarında çıkan işlemcilerin çoğu 1.2v 4.2ghz destekliyor voltu düşürmeniz ve sistemim stabil çalışması ısıyı büyük ölçüde düşürücektir. ryzen masterdan 2 profil ayarlıyabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rebelxn -- 5 Ocak 2021; 21:0:4 >
    Biosa hertürlü girmeniz gerekicek ryzen masterdan denediğiniz volt ve ghz ı ellede biosa girmeniz gerekicek çünkü.

PBO'yu kapatınca 3.6'ya düşmeyecek frekans.

• https://forum.donanimhaber.com/amd-ryzen-5-3600x-ornek-hiz-asirtma--143504216

şu an en son değerlerim 4300 mhz ve 1.2875. max 1.3 volt ile uzun süre sorunsuz kullandım.

fsp windale 6 ile 37 - 55 derece gidip geliyor sıcaklık..

ai suite indir ve fanları optimize et.

amd soğutucusu biraz tırttır.

4150 mhz ile 1.22 voltta bile çalıştırırsın ama pbo cbs falan kapatırsan stutter yaşayabilirsin.

Oyunda programda falan hemen kendini belli eder. Çalıştırdığın uygulamada kesiklikler yaşarsan bu şeyleri tekrar açman gerekebilir.

Maksimum sıcaklığım 75 derecedir ama bende kasa içi fanlar çok kaliteli ve yandan bile üfletiyorum.

Ryzen Master kurun ve biosu güncelleyin. Asus x570'de çok çalışıyor her iki ayda bir bios çıkıyor neredeyse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 5 Ocak 2021; 21:10:33 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.