< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurmer -- 6 Ocak 2021; 18:47:48 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
AMD ryzen 5 3600 sıcaklık değerleri yardim (5. sayfa)
-
-
yazdıkda ıstemıyormus. ne yapak mahmut mu dıyek daha
-
Voltaj yüksek
-
quote:
Orijinalden alıntı: acura07yazdıkda ıstemıyormus. ne yapak mahmut mu dıyek daha
Senin yorumu gördüm abi ilk sırada cıkıyor yapcak bşi yok öle kullanıcak arkadaş ya da kesenin ağzını açacak 360lık sıvı sogutma en temizi :)
-
valla sıvı soğutma almaya çalıştım ama bugün başaramadım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
cpu için hız ve voltaj değerleri ne olmalı hocam sistemi çok üzmeden hafiften oc yapsam
Yeni mi eski çip mi onu görmek lazım öncelikle yeni çip ise 4.2 1.100v idealdir buz gibi kullanırsın ama eski çip ise pek o.c olmuyorlar yine 4.2 de 1.25-30v gibi değerler de stabilite yakalanabilir.
-
çip durumunu nasıl görebiliriz?
BF kodu üzerinden öğrenebilirsiniz başındaki 2 hane yılını son 2 hane haftasını temsil eder.
-
işlemciyi söküp bakmak gerek herhalde o da benim yapacağım iş değil ama yine de teşekkür ederim hocam.
sen urunu alip kendin evde taksaydin ya. youtube i acacaksin sivi sogutma nasil takilir yaz. 10 dk surmez takman.
Güzel kardeşim boş yere vatan a kadar gidip sıvı soğutma falan almışsın. Bak daha önce de yazmışlar. Tek yapman gereken bios ayarlarından 1.20v veya 1.25v ile 4.2ghz ayarlaman.
Bu çözüm olmuyorsa işlemcini iade etmeni öneririm..
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam arkadas oto ayarlarda kullaniyor sanirim voltaj normal
Hocam haklısın da ne diyip iade edicem almazlar ki.oc yaptım diyemem.sivi soğutma almaya gittiğimde oradaki eleman söyledi bu işlemci biraz sıcak çalışır diye.yani baştan almamam gerekirdi belkide hata bende yani.voltaj oc ayarına kadar girmek istemiyorum.bir defa denedim evet sıcaklık düştü ama bu sefer de oyunlarda drop ve donma yaşadım.
Hocam kasa tipimiz aynı. Size önerim ben öyle yapmıştım bilgisayarı yeni topladığımda. Amd ryzen 7 3700x kullanıyorum bende. Kasanın önündeki camı sökün ve kasanın arkası duvardan en az 45 cm uzak olsun o dolap gibi yerde de olmaz. Benim kasa da toz olmasın diye camın arkasında filtre de vardı onu bile çıkarttım. Tabi biraz toz tutuyor ama ayda bir temizliyorum. Filtre varsa çıkarıp çıkarmamak size kalmış. Ama öndeki camı kesinlikle çıkartmanızı öneririm. Ben kendi soğutucusu ile bu dediklerimi yapmadan önce 87 dereceleri gördüm. Sonrasında 70-75 üstüne hiç çıkmadım. Kasa içi hava akışı çok önemli.quote:
Orijinalden alıntı: gurmerHocam haklısın da ne diyip iade edicem almazlar ki.oc yaptım diyemem.sivi soğutma almaya gittiğimde oradaki eleman söyledi bu işlemci biraz sıcak çalışır diye.yani baştan almamam gerekirdi belkide hata bende yani.voltaj oc ayarına kadar girmek istemiyorum.bir defa denedim evet sıcaklık düştü ama bu sefer de oyunlarda drop ve donma yaşadım.
-
bilgi için teşekkür ederim hocam.
Oto da kullandığı için yaptığı işe göre voltaj yüksek demek istedim bu değerler de kullanmasını gerektirecek bir senaryo yok ortada
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X