ayar yapmak için uğraşmak, ürünün f/p olmasını niye engellesin ki? 1 kere öğreneceksin ayar yapmayı, işlemci değiştirirsen de yapabileceksin. intel işlemci alsan da fan almak durumunda kalıyosun. ha 7 3700x stockta iyi çalışıyosa, hayırlı olsun. aradaki fark fan parasındna fazla ama rahatlık için verdiğinizden anlarım. |
AMD ryzen 5 3600 sıcaklık değerleri yardim (4. sayfa)
-
-
biostan boostu kapattım daha sonra oyuna girip denedim bayagı bir performans düşüsü yaşadım.oyun nfs heat.Ayrıca sıcaklık hiç fark etmedi yine boştayken 60 dercelerde oyun içinde maksimum 80 e kadar çıkıyor.madem ki oyle de ısınıyor boylede bari hızlı olsun.Eski haline geri aldım boost modunu.biosta auto olarak seçiliydi zaten o hale getirdim yeniden.ryzen master ile henüz voltaj olayını denemedim.daha doğrusu yapabilirmiyim onu da bilmiyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
şunu sormak istiyorum diyelim ki ryzen masterdan manuel oc ayarı olarak 4200 mhz ve voltajıda 1.3 yaptık uygula ve test et dedik sorun çıkmadı.sonrasında bunu biostanda mı yapmamız gerekecek fbo kısmından.çünkü orada sadece oto ve manuel secenekleri var.herşey ok olunca windows denetim masasından sisteme baktıgımızda işlemci kısmında 4.2 diye görmemiz gerekmiyormu?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurmer -- 5 Ocak 2021; 23:27:9 >
8 çekirdekli, daha güçlü ve ekstra soğutma çözümü gerektirmeyen ve daha önemlisi daha uzun vadeli bir işlemci 3700x o yüzden aradaki fiyat farkı çok makul kalıyor. 6 çekirdekli işlemciyi neredeyse bir işlemci parası daha verip üstelik nasıl sonuç vereceği belli olmayan voltage downgrade işlemine sokmaktansa, 8 çekirdek 16 thread ve 65w TDP değeri ile overclock yapmadıkça stok fanı oldukça yeterli olan bir işlemciyi almak daha mantıklı.
öyle de hocam şimdi ben bu sistemi 1 hafta önce toplattım vatandan şimdi gidip işlemciyi geri verip yükseltecem desem kabul etmezler büyük ihtimal mecburen çözüm arayışındayım
Kardeş endişeleneceğin bir şey yok. Kasanın önünde 3 tane fan var. Yalnız havayı nereden alıyor? Önde temperli cam mı var?
Xigmatek venom galiba.
-
evet venom kasa.temperli cam var ama camla kasa arasında 1 parmak kadar açıklık var elimle kontrol ettim hava akışı gayet iyi.kasayı koydugum yerde çok kapalı değil aslında arkası ve önü gayet açık yani hava çıkışı sağlanacak bir durumda. valla bende şaşırdım kaldım ne yapsam geri versem veremem e böylede kullanmak rahatsız ediyor
quote:
Orijinalden alıntı: gurmer
biostan boostu kapattım daha sonra oyuna girip denedim bayagı bir performans düşüsü yaşadım.oyun nfs heat.Ayrıca sıcaklık hiç fark etmedi yine boştayken 60 dercelerde oyun içinde maksimum 80 e kadar çıkıyor.madem ki oyle de ısınıyor boylede bari hızlı olsun.Eski haline geri aldım boost modunu.biosta auto olarak seçiliydi zaten o hale getirdim yeniden.ryzen master ile henüz voltaj olayını denemedim.daha doğrusu yapabilirmiyim onu da bilmiyorum.Hocam pbo kapattıktan sonra da sıcaklıklar düşmüyorsa büyük ihtimalle sizin soğutucu montajında bir sorun var. Öncelikle aldığınız yerde bunu bir kontrol ettirin.
daha iyi bi işlemci zaten. ama aradaki fark 1.5k, 0.5k lık bir soğutucu ile 3600ün sorunu çözülebilir.
tercih meselesi, belki fakir olmasaydık onu alırdık :d
-
muhtemeldir hocam.aklımda kalmasın diye en son ryzen mastera girip hızı 4.2 voltajı 1.2 yaptım.Şon durum şöyle cpu 37 cpu diyot 41 drece boşta iken.oyunda full yük altında maksimum 63,64 derecelere ulaştı.sanırım olmaı gereken bu.şunu da belirteyim kendi stok fanıyla bu hıza çıkabilirmiydim bilmiyorum.kule tipi fanın faydası oldu gibi.benim asıl istediğim kendi default ayarında hiçbir hız ve voltaj degeri ile oynamadan düşük sıcaklıklarda kullanmaktı sistemi.Biraz düşüneceğim.bu şekilde kullanmaya devam edebilirim.Ama yine de aklımda bir soru işareti kalacak gibi.sanırım en iyisi kasayı kaptıgım gibi aldıgım yere gitmek olacak.Bakalım hata kimde soğutucuda mı yanlış montajdamı ya da bendemi.
pbo yu tekrar açtım hocam.ryzen master ile4.2 hız ve 1.2 voltaj verdim.Şu an boşta 41 yuk altında en fazla 63 derece.Götürüp kontrol ettiricem.
-
işlemci derdine düşüp ekran kartını unuttum.gpu da yük altında 77 derecelere kadar çıkıyor.ona da bir sogutma çözümü düşünmem lazım.
Aynı işlemci ve ekran kartı var, üstteki soğutucuyu aldım kafam rahat. Core performans boostu kapatıyordum soğutucu almadan ancak düşük performans alacaksam neden 3600 işlemci kullanayım diyor insan :) -
evet aynen işte ben de düşük performansı kabullenmek istemiyorum.Mevcut kule tipi fanı değiştiricem sanırım
Adamda kule tipi sogutucu zaten var biride cıkıp adam akıllı Voltaj ile Ghz sabitle dememiş varsa yoksa pbo işlemci macunu kule tipi sogutucunu değiş diyen var sıvı sogutma al diyen var. Bariz belli 1.4v kadar voltaj veriyor 1.250v ile 4.2ghz sabitlese miss gibi kullanıcak.
-
quote:
Orijinalden alıntı: gurmerişlemci derdine düşüp ekran kartını unuttum.gpu da yük altında 77 derecelere kadar çıkıyor.ona da bir sogutma çözümü düşünmem lazım.
Ekran kartı 80-85 dereceye kadar çıkabilir yükte onda problem yok.
Afterburner yükleyip sıcaklık için üst limit belirleyebilirsiniz. Stok ayarda MSI GTX1080 Gaming X 82 dereceyi görebiliyor. Ben 75 dereceye ayarlayıp kullanıyorum.
-
Değerler yüksek gibi ,bende 10100f saatlerce oyun oynansa bile 69 dereceyi geçmiyor, sistem boştayken, internette takılırken 30-35 arasında gidip geliyor.
Tavsiyelerim,
kasa fanlarını %50, kesmezse %75 devir hızı seviyesine alabilirsin (gürültü artar biraz)
işlemci fanının termal macunu çok kaliteli değilse daha iyi macun sürülebilir (arctis mx-4 2019 edition tavsiye ederim)
kasanın üst tarafında fan desteği varsa 2 adet 12 cm fan daha ekleyebilirsin.
-
Kimsede de dememiş herhalde termal macunu yenile diye.
Soğutucuyu sokup baktin ni? Ben daha dun aksam bf5 de high ayarlarda 85 derece alirken, 68 e kadar dusurdum bu yenilemeyi yaparak.
Değerler yüksek, Voltaj ayarı yapmanız lazım.
Core Performance Boost'u kapat diyenleri kaale almayın. CPB kapalıyken işlemciniz baz hızda çalışır, boost yapmaz.
Adama sorarlar, CPB kapalı kullanacaktın madem o işlemciyi neden aldın diye? At çöpe daha iyi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X