Şimdi Ara

AMD ryzen 5 3600 sıcaklık değerleri yardim (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
98
Cevap
2
Favori
7.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 4.0 ghz 1.2 voltaj ve linkteki ürünle beraber kullanıyorum. Boşta 30 derece oyunlarda max 55-56 görüyorum.

urun.n11.com
    Aigo Darkflash dt 240 sıvı soğutma. Fiyatları ve Özellikleri
    https://urun.n11.com/sogutucu-ve-fan/aigo-darkflash-dt-240-sivi-sogutma-P441593229

• 3.6 ile 4.2 arasında bayaa fark var.

bende stock fan var. 4ghz 1.125v sabit kullanıyorum, ancak böyle çözüldü. 1.15 den itibaren olmuyor.

cinebenchte 78 görüyorum. 1.15 yapınca 88 sonrasında 95e kadar gidiyo.

şuan bana yetiyo, ilerde soğutu alırım, 4.5a kadar yolu var.

• gurmer kullanıcısına yanıt

Kule soğutucunun bakır ısı dağıtım borusu 2 tane mi ? 2 tane ise bu işlemciye yetmeyebilir.Çünkü 2 bakir borunun işlemciye oturduğu düz yüzeyi az olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim gerçekten bu konuda bayagı bilgili oldugunuzu görüyorum.ama inanaın kafam öyle bir karıştı ki bu işten pek anlamayan biri olarak.Genelde multiplayer dışında yüksek ve ultra ayarlarda uzun saatler boyunca oyun oynayan bir insanım.Benim için en önemli olay yüksek fps değerleri ve sistemin hızlı olmasına bağlı akıcılık.şimdi yazılan bütün tavsiyelerden kendimce anladığım şu :

1-şu an kullandığım kule tipi xigmatech fan yetersiz geliyor cpu için.
    2-bunun yerine daha kaliteli bir tane veya sıvı soğutmalı çeşidini almak faydalı olabilir
    3-yukarıdaki 2 seçenekten birini yaparsam işlemci hızı düşmeden ve sıcaklıklar normal değerlerde oyun oynayabilirim.
    4-veya bioastan boost özelliğini kapatıp 3600 hıza düşmüş bir şekilde oyunlara devam ederim performans kaybına ragmen

benim anladığım maalesef bu kadar arkadaşlar.sizden birşey rica edebilirmiyim.bana benzer sistem kullanan yani ryzen 5 3600 asus tuf gaming b550 plus game anakart varsa ve boost özelliği kapatıldıysa şu an oyunda veya boşta cpu sıcaklıgınız ve de hızını hangi değerlerde lütfen bu bilgiyi verirmisiniz bana

• Yazılanlara göre benim tahminim işlemci soğutucunun montajı kaynaklı. Yalnız fan devirleri de önemli. Sessiz modda ise fan ayarları, sıcaklıkların yüksek çıkması normal karşılanabilir.

Anakartın yardımcı programlarında fan ayarları vardır.

Benimkinden örnek vereyim. İşlemcim 2600X. Her fan için nerenin sıcaklığına göre hangi hızda çalışacağına dair ayarı mevcut.

AMD ryzen 5 3600 sıcaklık değerleri yardim

Benim ayarlarıma göre işlemcim 60 dereceyi geçmiyor. İşlemci boştayken resimde görüldüğü üzere 27 derece. Termal macun en son 2600X'e geçtiğimden beri değişmedi. Soğutucum seninkine kıyasla da düşük bir model Dark Freezer X120 ama fanı Be Quiet fan ile değiştirdim sessizlik için.

İşlemciyi uzun bir süre stok ayarlarda kullandım. Boştayken bile 4ghz 4.1ghz aralığında tutuyordu ve 1.4V ve üzeri voltaj çekebiliyordu. Gereksiz yere hem fazladan elektrik çekip hem de ısı üretiyordu. 3-5 fps için değmez dedim ve işlemciyi 3.8ghz sabit yaptım. Boost için serbest bıraktım. Tüm çekirdekler 4.25ghz'e kadar çıkabiliyor ve maksimum çektiği voltaj 1.18V. Bu hali benim için yeterli.

• Soğutucunuzun fanlarını direk ana karta mı bağladınız yoksa fan kontrolcüsüne mi ? direk ana karta bağlı ise malesef bunu yapıyor fan kontrolcüsüne takmanız lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnadoluEfes -- 5 Ocak 2021; 21:29:47 >
  • bendeki kule soğutucu xigmatech windpower wp1264.Bu modelde 4 adet bakır boru var

• fractal design kullanıcısına yanıt

benim anakart asus tuf gaming b550 acaba sizin ki gibi bir programı varmıdır

• AnadoluEfes kullanıcısına yanıt

onu bilemiyorum ben sistemi magazadan toplattıgım için sogutucu fanını nereye bağladıkları hakkında bilgim yok ama kasanın fan ünitesine nasıl bağlanacaktı ki zaten.oradan kumada ile sadece kasa fanlarına müdahale edebiliyorum.ama tahminimce anakart üzerine bağlamışlardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurmer -- 5 Ocak 2021; 21:37:13 >
  • Core performance boost disable yaparsanız işlemciniz stock frekansında çalışır. R5 3600 için 3.6ghz. bu da bir miktar oyununa bağlı olarak FPS kaybı anlamına gelir fakat serin çalışır sisteminiz. CPB ayarını Auto değil de işlemci voltajını manuel deneyerek kendiniz verirseniz aynı performansı biraz daha düşük sıcaklıklarda elde edebilirsiniz. Yani CPB auto modunda iken 4.2ghz için 1.45v civarı güç çekiyor. Siz belki manuel olarak 1.2-1.3v verip 4.2ghz alabilirsiniz. Benim tavsiyem yüksek güç istiyorsanız güzel bir soğutma fanı alıp öyle oc işlerine girmek. Fanınız yeterli değilse stock hızlar daha güvenli çalışmasını sağlar. Sonuçta bu overclock işlemi de işlemcinizin ömrünü etkileyen bir faktör.

Olmaz mı tabi ki var. Fan Xpert 4 diye geçiyor.

AMD ryzen 5 3600 sıcaklık değerleri yardim

https://www.asus.com/tr/Motherboards-Components/Motherboards/TUF-Gaming/TUF-GAMING-B550-PLUS//

Adresinden Software and Utility başlığı altında ASUS AI Suite 3 ve alt bileşenlerini yükleyip bakabilirsin.

• IRQN kullanıcısına yanıt

sıvı soğutma alsam bir faydasını görürmüyüm .bir öneriniz varmı iyi bir marka soğutucu için

• quote:

Orijinalden alıntı: gurmer

sıvı soğutma alsam bir faydasını görürmüyüm .bir öneriniz varmı iyi bir marka soğutucu için

İlla sıvı soğutma şart değil. Bence kule tipi soğutucular yer ve montaj haricinde son derece hesaplı ve verimli. Piyasada model çok. Bende işlemci r5 3600x var soğutucu arctic freezer 34 esports modeli var sessiz çalışıyor performansı işimi görüyor. Çok bir iddiası yok. MSI Core Frozr L veya XL modelleri var tavsiye edilen. Noctualar var. Marka çok siz bütçenize ve talebinize göre bir soğutucu seçin. İşlemciniz de çok üst seviye olmadığı için fazla açılmaya gerek yok diye düşünüyorum.
  • IRQN kullanıcısına yanıt

sistemi topladığım yerde tavsiye etmişlerdi şu an kullandığım kule tipi soğutucuyu.Ama ne gariptir ki stok fandan çok daha iyidir diye aldığım ürün boşta bile 60 derecelerde sıcaklık veriyor işlemciye.ya hatalı takıldı ya da ürün bozuk.başka ne olabilir diye düşünüyorum.Alma amacım boostu kapatmadan düşük sıcaklıkda yüksek frekans değerlerine ulaşmaktı.

Windpower WP1264 - XIGMATEK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurmer -- 5 Ocak 2021; 21:54:57 >
  • kasanın yeri kötü.her tarafı açık yere alıp deneyin birde.tahliye edilen hava,dar yer oldugu için rahat atılamıyor

Kule tipi soğutucu yeterli, sizinkide yeterli ki denemeden bilemezsiniz ryzen masrer indirip 1.3 vv den başlayın 4.2 ghz e sistem kararlı çalışıyorsa yavaş yavaş düşürün voltu. çok zor bie şey değil zaten her forumda gerekli incelemeler ve nasıl yapıldığı açık şekilde anlatılmış. bende 6 bakıe borulu snowman t6 var kasamda dark air unreal extra 2 fanda var toplamda 7 fan;) baya serin çalışıyor.
  • Merhabalar. Ben de aynı işlemciyi kullanıyorum ve voltaj ayarı yaptıktan sonra ısınma problemini hallettim. AMD Ryzen Master programını kullanarak yüksek voltajdan düşük voltaja doğru adım adım sistemi yük altına soktum. Voltaj düştükçe sıcaklık da düştü ve performans puanı arttı. Fakat belli bir voltaj değerinden sonra bilgisayar ya mavi ekran veriyor ya da test programınız hata veriyor. Bu hata ile karşılaşana kadar düşürme işlemine devam edip aldığınız sonuçları not etmelisiniz. Sisteminiz için bu şekilde en iyi sonucu bulabilirsiniz.

Kendi işlemcim için değerlerimi de paylaşayım ama bu değerler işlemciden işlemciye fark ediyor. Kalkıp da bu değerleri kullanmayın.

En iyi değerleri 3800 Mhz için 1,1V'da (66 derece), 4000Mhz için 1.16V'da (65 derece), 4200Mhz için 1.2V'da (76 derece) elde ettim. Sizin de sisteminizi kontrol etmeniz gerekiyor.

Aşağıdaki videoyu 15. dakikaya kadar izleyerek nasıl yapıldığı hakkında daha detaylı bilgiye sahip olabilirsin. 16. dakika ve sonrası overclock işlemine dahil olduğu için tavsiye etmiyorum; sistemin zarar görebilir.

Sizin kulede internet sitesinde hem 2 borulu,hem de 4 borulu var.

Bende 3600x ve xigmatek 3 bakir borulu kule soğutucu var.Oyunlarda 4.2ghz de en fazla 55 derece oluyor.3.8ghz de 45 derece civari oluyor.

Sizde ki ya termal macun çok kötü, ya da hava soğutucu montajında sorun var veya fanın üfleme yönü hatali.

Kasamda önde 2 adet 14cm fan var, önü mesh.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KISKANIYORLAR -- 5 Ocak 2021; 22:20:56 >
  • O kasa o dar alanda kaldığı sürece değerler yüksek olcak muadalillere göre. İkeadan uyguna masalar var onlardan alın,olmazsa fan vs. takviyesi yaparsınız.

Aynı işlemci bende var,şuan 35-40 arası. Oda sıcaklığı da yüksek olduğu için bu seviyelerde.Odayı havalandırınca 30lara kadar düşüyor. Oyunlar da 45 derecelerde,prime 95 testlerinde 65-70 civarlarında. Kasa açıkta,sıvı soğutma var +fanlar da full kasa da.

Şuan warzone 2k da 45 derece mesela.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exclbr -- 5 Ocak 2021; 22:53:1 >
  • Forumda çok övüldüğü için bu işlemciyi almıştım bende zamanında ama ısınma sorunu yüzünden satmıştım. Akabinde ryzen 7 3700x e geçip stok soğutucusu ile bile kafam rahat etti. Gidip 1000 TL daha para verip soğutucu alacaksam yada "nasıl ve nereye kadar voltaj düşürürsem bu işlemci daha az ısınır" diye saatlerce uğraşacaksam nerede kaldı bu işlemcinin fiyat performans olayı ? Şahsen ben fikir soran hiç kimseye r5 3600 tavsiye etmiyorum çünkü saçma sapan bir işlemci.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MSerhan -- 5 Ocak 2021; 22:50:9 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.