|
AMD Ryzen 5 9600X çıkmadan test edildi: Peki ne kadar hızlı?
-
-
amd'de intelleşti. gıdım gıdım artırıyor.
-
ram çalıştırmıyor kendisi hayvan olsa ne gezer. 7950x3d ve x670e e gaming wifi ile 6000 mhz çalıştıramıyorum daha, paso hata veriyor.
intel kaldırmış geliyor öteden 9000 mhz ile
-
aynı anakarttan var. 2. biostan itibaren sorun sıkıntım kalmadı. gerçi sorunlarımı usb hoparlr yapmış ama olsun. 6400 mhz de xpg ramlerimi kullanıyorum. sorunsuz. 7800x3d var
-
Gıdım gıdım artırdığına değil, 105 W'tan 65 W'ta düşürdüğüne bakınız lütfen.
-
AMD 5600 ile overclock yaparak 6400 puan alabiliyorum Cpu-z'dan.
İki nesil sonrasında insan daha fazla performans artışı bekliyor..
-
5 nm'den olgunlaşmış 4nm FinFET üretime geçince zaten güç tüketimi düşer. keşke 100w yapıp %30 hız artışı getirseymiş.
-
O da olur elbet, o da olur...
-
Bende e-a olanıyla yeni topladım. G skill ramler 6000 mhz sorunsuz çalışıyor. 7800x3d işlemci.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dostum biz mantıksal yaklaşıyoruz haliyle tüketici olduğumuz için ama üretici rakipleri olduğu için daha stratejik düşünmesi lazım. Alın diye bütün tuşlara basıp verse bu sefer rakibe geçeceği sınırı belirlemiş oluyor ve elindeki gizli kartları hemen ortaya dökmüş oluyor. Rakipten adam akıllı bir cevap gelemiyor ki niye acele etsin.
Intel bir şeyler saklıyor olabilir. Yeni makineler alması, 12-14.nesiller arası aynı işlemciyi satıp durmaları vs. Bir tiyatro dönüyor. Belki amd'nin rezalet bulldozerlerin arkasında ryzen'i gizli gizli çalışması gibi bir şey bunlardan da çıkabilir. AMD her ithimale karşı hızlı gitmiyor olabilir.
Aslında L1-L2 arasında 2 kat hız artışı var. CPU-Z gibi salak saçma bir benchmark bu tarz yenilikleri ölçebilecek bir test değil. O yüzden gerçek boost'u daha günlük kullanıma uygun şeylerde görebiliriz. Misal CPU kullanan oyunlar helldivers 2, Spiderman, starfield vs.
Bu L1, L2'si güçlendirilmiş mimarinin x3d'lileri nasıl bir şey olacak asıl merak konusu o.
-
Yanlış ya da defektif ram aldınız büyük ihtimalle. 8000 mhzler çalıştırılıyor şu an. AMD'de ram yorum okunmadan alınmaz. EXPO etiketli olanların çoğunun sorunu da bioslar ile çözüldü. Intel'in gecikme değerleri farklı olduğu için 6000 cl30 işte diyerek bile ram aldıysanız sorun olabilir.
Teknik olarak 30-40'a yakın değer ile çalışıyor ram. Optimizesi de ona göre yapılıyor. Şurada bir birim artsa ya da azalsa PC açılmayacak değerler var. Yine de optimizesini kendiniz sağlayabilirsiniz. Aşağıdaki DDR4 guide DDR5 için de kısmen kullanılabilir. Ram hali hazırda expo ve anakartın listesinde yer alan bir şeyse de defektif olabileceğini değerlendirin.
githubMemTestHelper/DDR4 OC Guide.md at oc-guide · integralfx/MemTestHelperhttps://github.com/integralfx/MemTestHelper/blob/oc-guide/DDR4%20OC%20Guide.md
-
AMD iyi gidiyor, 100W'dan 65W'a düşüp birde üstüne taş koymaları iyi sayılır, bu yonganın üzerinde 3DV cache koyarak en az %15~20 eklerler ki intel'in derdine çare yok.
Elinde güncel bir altyapısı olan 5000 serisi sistem kullanıcıları için geçiş yapmaya değecek kadar bir performans farkı yok, kağıt üzerindeki hızların pratikte gündelik hayat uygulamalarında size ne kadar karşılık vereceği önemli.
2000 serisi sistemi olup eskidiğini düşünenler (merak ediyorum öyle birileri var mı?) bu değişim için ciddi bir para harcamaları gerekecek, karşılığında geçilecek sistemin en az 1 nesil daha idare edeceğini bilmeleri avantajı olacak, daha önce güncel altyapı ile 3000 serisi kurup ve ilerde 5000'le güncellerim diye düşünenler gibi bir geçiş olur.
-
dostum iyi niyetin için sağol. ram şu : G.Skill 64GB(2x32) TridentZ5 Neo RGB 6000mhz CL30 DDR5 AMD EXPO Ram (F5-6000J3040G32GX2-TZ5NR)
anakart şu : rog strix x670 e e gaming wifi
anakartın sitesinden ramin kodunu girerek arattım ve destekliyoruz buyur al gel dendiği için aldım fakat biostan 6000 mhz ye çektiğimde pc sürekli çeşitli mavi ekranlar veriyor ve biosa sokup eski haline döndürmüyor. shift+ restart ile girmeye çalıştığımda bile pc kendisini kitliyor ve reset atmadan yine düzelmiyor. f1 del yahut f12 spamiyle de aynı sorun , ayrıca 6000 e çektiğimde pc açılışı 1 dakikayı geçiyor kendisine gelene kadar 2 3 defa açılıyor.
işlemci 7950x3d
-
https://www.amd.com/en/products/processors/ryzen-compatible-memory.html
Keşke işlemci ram uyumluluğunada baksaydın :(
Ayrıca şimdi baktım aldığın ram 36 36 36 76 değerleri varken
7000 serisi ryzenler için en düşük 36 36 36 96 38 38 38 78 gibi değerler var bunlarda V değeri yazmıyor
40 40 40 77 1.3 V değeri yazan en düşük bu
Sanırım sorun bundan
O kadar da bilemiyorum bu işleri. Alırken iyisi olsun istedim cl değerleri işte anakartta uyumluluk derken buraya geldik. 4800 de çalıştırıyorum korkudan 4801 yapamıyorum.
amd pişmanlıktır diyelim, aynı sorunlar intelde var mı ?
-
o zamanda niye 100w derdin... çamur atmak için mazeret üreticisin...
-
5600X im ile bakıştık
-
quote:
Orijinalden alıntı: Mylevidostum iyi niyetin için sağol. ram şu : G.Skill 64GB(2x32) TridentZ5 Neo RGB 6000mhz CL30 DDR5 AMD EXPO Ram (F5-6000J3040G32GX2-TZ5NR)
anakart şu : rog strix x670 e e gaming wifi
anakartın sitesinden ramin kodunu girerek arattım ve destekliyoruz buyur al gel dendiği için aldım fakat biostan 6000 mhz ye çektiğimde pc sürekli çeşitli mavi ekranlar veriyor ve biosa sokup eski haline döndürmüyor. shift+ restart ile girmeye çalıştığımda bile pc kendisini kitliyor ve reset atmadan yine düzelmiyor. f1 del yahut f12 spamiyle de aynı sorun , ayrıca 6000 e çektiğimde pc açılışı 1 dakikayı geçiyor kendisine gelene kadar 2 3 defa açılıyor.
işlemci 7950x3d
Hocam normalde olması lazım. Asus'un bu EXPO'larda bir sorunu var. MSI ve Asrock daha iyi gidiyorlar. Size zahmet AGESA 1.0.8.0'in bulunduğu Bios Version 1709'u yükler misiniz? Sonra EXPO açıp deneyin bir bakalım ne yapacak sistem.
Memory Context ve Power Down Enable'ı kapatın.(stabilite için)
Yine olmazsa biosda ram'e Autoda 1.40 veriyor olması lazım. 1.45v verip başlatıp o şekilde kullanmayı deneyin.
(Birkaç kişinin iddasına göre de 7950x3d'lerde silikon kalitesi ile ilgili sorunlar var. Umarım size denk gelen o değildir. )
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ridianod -- 14 Haziran 2024; 0:5:33 >
-
Aldığınız ram expo destekli orda sorun yok ama biosta expo aktif etmek yetmiyor. Ram ayarlarında memory context restore ayarı enable yapılınca, yine ram ayarlarında power down ayarınıda aktif etmek enable yapmak gerekiyor.
Yoksa ramler expo da olsa genelde sık sık mavi ekran hatası oluyor, ramler istenen frekansta olsa da.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
amd'de intelleşti. gıdım gıdım artırıyor.
|
5 nm'den olgunlaşmış 4nm FinFET üretime geçince zaten güç tüketimi düşer. keşke 100w yapıp %30 hız artışı getirseymiş.
|
Gıdım gıdım artırdığına değil, 105 W'tan 65 W'ta düşürdüğüne bakınız lütfen.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X