Şimdi Ara

AMD Ryzen 5000 Zen 3 İşlemciler [ANA KONU] (57. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
14.947
Cevap
128
Favori
676.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki

AMD Ryzen 5000 Zen 3 İşlemciler [ANA KONU]

(En Son Oy Tarihi: 17.1.2025)
Giriş
    Gigabyte X570 Aorus master
    R7 5800x için hangi anakartı önerirsiniz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tier S-: 250A current draw on little ambient airflow, maxed out 3900X on liquid nitrogen (LN2) overclocking

Asus: X570 X570-E, Pro WS Ace, B550 B550-E

Asrock: X570 Taichi, Phantom Gaming X, Creator

Gigabyte: X570 Aorus Master, B550 Aorus Master

MSI: X570 Creation, Ace, Unify, TomahawkB550 Tomahawk

ikiside aynı sanırım 250ampere ve 3900x likit nitrojen oc lere dayanıklı kartlar vram olarak bir fark yok gibi vram ısı testine bakalım birde

• AMD Ryzen 5000 Zen 3 İşlemciler [ANA KONU]

sonuç olarak benim anladıgım gigabyte daha iyi 7 derece yerine göre önemli bir şey bana sorarsanız ben msi fan boyuyum xd

• kaos87 kullanıcısına yanıt

Teşekkürler dostum. Gigabyte'ında yazılım tarafı sıkıntılı diyorlar. Msi ı tercih edeceğim sanırım :) Gigabyte'da anakartın arka kısmındada pasif soğutma- koruma plakası var daha serin çalışması ondandr belki

• quote:

Orijinalden alıntı: Cyptek

Teşekkürler dostum. Gigabyte'ında yazılım tarafı sıkıntılı diyorlar. Msi ı tercih edeceğim sanırım :) Gigabyte'da anakartın arka kısmındada pasif soğutma- koruma plakası var daha serin çalışması ondandr belki

MSI X570 Meg Unify'da güzel yorumlar var ona da bakın istiyorsanız

• yani oc felan yapmıcaksanız ikiside fark etmez zaten sanırım

• quote:

Orijinalden alıntı: Cyptek

Ben Unify aldım. Aorus Master gözüme kestirmiştim ancak fiyat farkı çok fazlaydı. Sonuçta anakartlar CPU, RAM veya GPU gibi değil, 5 sene sonra elinizde iyi ama değeri düşük bir parça kalıyor.

• Ya şimdilik stok olarak ocsiz kullanırım sıcaklık çok artmaz herhalde wraith prism soğurucudan iyidir diyorum pc yi dizicem ama ona bütçe kalmıcak çok sonralarda olursada zaten bakalım 5800x e güücümüz yetmesse belki 5600x e düşücem zaten

• Sonra alsan da olur. Ocsiz hatta 1.1-2v da kullanabilirsin diye düşünüyorum.

• Teşekkürler cevap için kafamdada o vardı stock halde wraith prism den iyidir yani 2. Fan ayarlasam bide buna acaba nolurAMD Ryzen 5000 Zen 3 İşlemciler [ANA KONU] 

• mrt242 M kullanıcısına yanıt
    2-3c fark edebilir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Diyelim ki 2-3 güne 5600x'i aldık;yeni bir AM4 bir anakart aldığımda bu işlemciyi muhtemelen çalıştırmayacak değil mi?Yani anakartın yeni seri ryzen 5 işlemciler için çıkaracağı bios update'i mi bekleyeceğim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi plateau -- 3 Kasım 2020; 23:35:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: plateau

Diyelim ki 2-3 güne 5600x'i aldık;yeni bir AM4 bir anakart aldığımda bu işlemciyi muhtemelen çalıştırmayacak değil mi?Yani anakartın yeni seri ryzen 5 işlemciler için çıkaracağı bios update'i mi bekleyeceğim?

Anakart işlemci ile alacak sadece bios update yapana kadar düzgün kullanamayacaksınız

Ama o işlemci ile bios update yapabileceksiniz

• Mad_Wolf kullanıcısına yanıt

B550 x570 ler hazır değilmiydi beninmi yanlışım var b450 ler daha sonra alıcaktı bios u

• arkadaşlar merhaba. 1080p 60hz monitörden 2k 144hz monitöre geçmemle birlikte işlemci(6700k) ve gpu(gtx1070) konusunda biraz canım sıkıldı. 144fps alabilmek için ne 2k kullanabiliyorum ne de 1080p'de ultra ayarlara alabiliyorum. aslında sorum hem gpu hem de cpu anlamında.

6700k'yı bir süre daha kullanıp sadece amd 6800xt ekran kartı alsam olur mu? yeni işlemci demek benim adıma yeni anakart ve soğutma sistemi demek ve ekstra 20-25(veya kaç fps fark eder bilemiyorum) değer mi sizce?

• aborjini A kullanıcısına yanıt

6700k ile gtx1070 dengeli ürünler. 6800xt alırsan kartı cpu ya yüklenen oyunlarda düzgün kullanamazsın. Arada sinir bozucu fps droplar olur. Bunlara ve 30-40fps düşük almaya razıysan alabilirsin tabii.

Hepsi BIOS güncelleme olacak diye biliyorum. Anakart yeniyse BIOS güncellenmiş olarak da satılabilir herhalde. Güncel BIOS sürümleri web sitelerinde var.

b550/x570 anakartında AGESA combo V2 PI 1.0.8.0 bios varsa 5000 işlemciyi boot edebiliyor fakat stabil kullanamazsın.

Tam kullanabilmek için AGESA V2 PI 1.1.0.0 içeren bios yüklemek gerekiyor.

• No Way Out kullanıcısına yanıt

Şimdi baktımda am4v2pı 1.0.8.1 biosu var hazırda beta olarakta am4v2pı 1.1.0.0 patch c var b550 gaming edge wifi için konuşuyorum tabi yani şuan işlemci mi taksam tam verim alamıcam yani bios gelesiye kadar öylemi zaten ekran kartını beklicem pekte sorun değilde geçici ekran kartı şart oldu bios ayarları Windows kurulumu vs.

• Beta olması sorun teşkil etmez sorunsuz kullanırsın, işi garanti almak için beta yazıyorlar zaten cpu çıkınca beta olmayanıda çıkacak.

• 
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.