Şimdi Ara

AMD Ryzen 5000 Zen 3 İşlemciler [ANA KONU] (56. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
14.947
Cevap
128
Favori
676.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki

AMD Ryzen 5000 Zen 3 İşlemciler [ANA KONU]

(En Son Oy Tarihi: 17.1.2025)
Giriş
  • Post kasınca ne oluyor para falan veriyorlarsa bizde kasalım. 2 konu takip ediyorum oda birini aldım ürünün güncelleme gelirse diye diğeri bu konu o da işlemci alacağımdan.

• nnemesiss12 N kullanıcısına yanıt
    Karizma sahibi oluyosun hocam herkes sana eyvallah baba diyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Eklemeler yapayim. Kullanılan soğutucu bu

http://www.phanteks.com/PH-TC14PE.html

Yaklaşık d15 performansında bir soğutucu ama üstünde test edilirken 120mm fan kullanılmış.

Gene de sonuçlar baya iyi. 4.6ghz 1.2v da 55c ler görülüyor.

Pbo nedense çıktığı mhz lere göre çok düşük puan almasını sağlamış.

Pbo açıkken çıkan sıcaklık 77c ve mhz olarak da 4840 görülmüş.(Gene maksimum voltajımız 1.32v civarı gözüküyor)

Pbo ile 4840 lar görüp de 4500 leri görmeden testi bitirip all core 4500 puanı almakta.

Manuel oc şu anlık daha iyi gözüküyor. Pbo zen 2 çıktığında da öyleydi ama güzel updateler ve driverlar ile pbo kullanmak daha avantajlı olmuştu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 3 Kasım 2020; 19:30:45 >

• Sıvı soğutma daha mantıklı degilmi hocam ?

• quote:

Orijinalden alıntı: MetronoM

Sıvı soğutma daha mantıklı degilmi hocam ?

Ben sıvı soğutmaya cesaret edemedim , anakart işlemci ram üçlüsü ben 8 senedir kullanıyordum heralde tekrar öyle bir süre kullanıcam . Noctua d15 aldım geçtim. Bu kadar masraf edicez rtx3080 e damlıcak falan tüm sistem pert olcak ben korkuyorum açıkçası sıvıdan :D

• MetronoM M kullanıcısına yanıt

Bu tarz 2 kule tipli soğutucular performans olarak 280mm lik radyatörler ile kapışır. 280mm lilerin farkı 2000 ve üstü yüksek rpmlerde gözükür.

Kısacası bu tarz hava soğutucular bu cpulara yetmiyorsa piyasadaki birçok aio da yetmez.

Aio olarak 360mm ya da 420mm alınabilir. 420mm likler yeni yeni çıkıyor. Onlar geldiğinde belki geçiş mantıklı olabilir. ama ben geçmeyi düşünmüyorum.

Ben zorunda olmadıkça hava soğutma kullanma taraftarıyım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 3 Kasım 2020; 19:42:40 >
  • Anladım hocam. 360 dan aşağısı pek randimanli değil gibi bana göre de.

Bir de thermal grizzly kryonaut gibi kaliteli macun kullanmak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MetronoM -- 3 Kasım 2020; 19:52:48 >

Benim için 5c nin pek önemi yok. Extreme oc yapmam zaten. Throttle yemiyorsam tamamdır. Buna da bu tarz soğutucular fazla bile geliyor.

Ama tabii 5900x i daha görmedik belki ona sıvı soğutma gerekebilir. Ama gerekeceğini pek sanmıyorum. Tahminim bu.

thermal grizzly kryonaut bende de var. Yedekte de gc-extreme oldu. Real madrid gibi yedekler bile yıldız  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 3 Kasım 2020; 19:54:44 >
  • :)))

Zaten exrem bir sistem kullaniyosun ve imkanın varsa olmazsa olmaz bunlar. Elbette daha uygun fiyatlı modeller ya da malzemeler iş görür ama burada daha iyisi varken neden olmasın.

Sabırsızlıkla bekliyorum yeni işlemcileri umarım 5 inde stoklarda bulabiliriz.

• Elimde dark freezer x124 var kule tipi 5 bakır borulu tek fanlı bu yeter li gelirmi sizce 5800x e

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mrt242 M kullanıcısına yanıt

1.2 gibi düşük voltajlarda kullanırsan bence yetecektir. Ama riskli biraz onu söyleyeyim. Bir de elimizde 5600x gibi bir örnek de yok. Olsa biraz daha net konuşabilirdim.

Diğer yandan cpu uzun süreli kullanılacak ise güzel bir soğutucu almakta her zaman yarar var.

Ben o cpuya o soğutucuyu pek yakıştıramam.

• İncelemeler gelmeye başladı

AMD Ryzen 5 5600X Tested Stock and OCed upto 4.7ghz all core and 4.95ghz single core

https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=5OZzmaXIUvs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eryaz28 -- 3 Kasım 2020; 20:53:25 >
  • https://www.youtube.com/watch?v=5OZzmaXIUvs&app=desktop

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: selmand

https://www.youtube.com/watch?v=5OZzmaXIUvs&app=desktop

Latency 53-55 civarı. Çok iyi. İşlemci çok güzel olmuş hakkaten.

• Voltaj düşürme ve overclock işlerine dikkat edin oyundan atma, siyah ekran benzeri sorunlarla karşılaşabilirsiniz.

• @MetronoM Hocam eger ciddi dusunuyorsaniz, onu da almayin derim ben, Thermal Grizzly Conductonaut daha iyi sonuc veriyor, ve kullanimi da hayli kolay, tek dikkat edeceginiz, sogutmanizin aluminyum olmamasi. Eger kullanirken yardim gerekirse de hic cekinmeyin elimden geleni yaparim. Once dediginizi kullandim, sonra delid yapacagimda once onunla test edip, sonra Conductonaut denedim, yaklasik 4 derece fark yaratiyor. Ve extreme ocde kesinlikle onemli bir rakam, hatta muthis bir rakam.

@Timeguard Hocam aslinda duzgun yapilirsa, duzgun testler yapilirsa hic sorun olmaz. Bir cok insan oc yapar sonra aciliyorsa, 1-2 sey(genelde cinebench) tamamsa ok der. Asil test linpack ile linuxa boot ederek yapilmalidir. Islemciyi asiri zorlar ve asiri isitir, internettecok yerde gordum, isi yuzunden kapanan islemci, o yuzden derler ki gerek yok, o fazla. Ama hani bi raddeye kadar stabil sonra degil diye bir durum yok bilirsiniz ki. Ya stabildir ya degildir bir islemci, correction yaptigi icin basit seyleri halledebilir ama bir isi de iki kere yaptirmaya gerek yok. Amdlerde de bu ara cok potansiyeli actilar, intele gore cok farkli alanlara odaklanip guzel ocler yapilabiliyor.

Ayrica noctua, freezer,cooler master ve evga sogutucular denedim, bir de sanirim wraight master miydi neydi, amdnin bi tane vardi adini hatirlayamadim simdi, iyilik siralamasi yaparsam

• evga 360 aio
    • freezer 2 360 aio

en iyilerdi, diger 240lik su sogutucular ve noctua kafa kafayaydi. Bir de su sogutma alirken garantisine bakin, benim hic basima gelmedi, artik custom loop kullandigim icin zaten garantisi yok, ama bir cok firma sivi yuzunden olusacak zarara omur boyu garanti verir, yani ne parcaniz hasar gorurse, direk size oduyorlar, aklinizda olsun.

• sieger kullanıcısına yanıt
    Sıvı metal kullanmayı hiç düşünmedim hocam. Malum iletkenlik yüzünden. Çok da extrem oc yapmayı da planlanıyorum. Bilgiler için teşekkürler.

Sıvı sogutmalarin parça garantisini biraz daha acarmisiniz hocam. Msi da varmı mesela bu garanti ?

MSI maalesef hic kullanmadim hocam, evgada olduguna eminim, cooler masterda da var demisti arkadasim onu ben kullanmadim hic ama test ettim, bir kac sene once arkadasimin bilgisayarinda corsair h110i vardi, o sorun cikardi ve anakarti yakmisti, tabi biz garanti kapsaminda vereceklerini bilmedigimizden kendimiz almistik ama sonra bilgisayarcida konusurken oyle oldugunu ogrenmistik. Bence almadan o markaya bir bakin, zarari olmaz. Cok zorlmayacaksaniz dedigini en iyi thermal macun, https://www.gamingscan.com/best-thermal-paste/ bu listeden de bakabilirsiniz hocam. Ama yine de ne kadar az isi o kadar iyi, ve ne kadar cok voltaj o kadar iyi.

• sieger kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam. Bilgiler için MSI da bu garanti varmı hemen araştırıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: berdush42

Latency 53-55 civarı. Çok iyi. İşlemci çok güzel olmuş hakkaten.

Alıntıları Göster

Ram hızı hala önemli mi 5000 serisinde?

• 
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.