< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
AMD Ryzen 5000 Zen 3 İşlemciler [ANA KONU] (730. sayfa)
AMD Ryzen 5000 Zen 3 İşlemciler [ANA KONU]
(En Son Oy Tarihi: 17.1.2025)
-
-
kombo strike seçeneğini görebilmeniz için 5800x3d gibi veya yine x3d modellerinden olan bi işlemciniz olması gerekmekte. nedeni ise x3d gibi işlemcilerin önbelleklerinin yüksek olması aynı zamanda daha fazla alanı kaplamasına neden oluyor. haliyle çip ve üst kapak arasında daha az boşluk kaldığı için işlemcinin daha fazla ısınmasına sebep oluyor. bu ısının tehlike yaratmaması, bi şekilde dizginlenmesi veya asgari seviyede tutulması için pbo tunner gibi bi takım yazılımlarlar kullanılıyor. kombo strike seçeneği ise o yazılımların msi tarafından biosa aktarılmış hali diyebiliriz. Böylece windows üzerinden ayar yapmaktansa bios üzerinden ayar yapılmasına olanak sağlayarak daha garanti bi yol sunmuş oluyor. ayrıca amd x3d modellerin de çarpan kilidini bu sıcaklık tehlikesi yüzden kilitli tutuyor. kullancılar oc vs uğraşıp zaten sıcak çalışan işlemcide mangal yakmasınlar istiyor.
-
cok sacma bir soru olacak belki ama bende 3200g var islemci olarak.
yeni islemci aldim 5 serisinden ama takamiyorum
islemci fanini nasil sokebilirim, vidayi cevirmeye gucum yetmiyor yalama yaparim diye de korkuyorum.
cunku tam tutmuyor gibi hissediyorum tornavidam.
hangi boy tornavida almak lazim bunun icin? bosch 49lu set aldım ama hepsiburada 3 gundur kargolamadi.
islemci yatiyor kutusunda geldiginden beri
-
Stok fan mı takılı? Vidaları kolay çıkıyor onların. Phillips #3 numara rahatlıkla açar onları. Büyük gelirse 2 numarayı da deneyebilirsiniz.
-
stok fan takili, 3 senedir hic dokunmadim. yalama olur diye korkuyorum.
#1 numara galiba bendeki, en iyisi aldigim set gelene kadar bekleyeyim ya da yarın dışarı cıkarsam bakayım.
tesekkur ederim.
-
gece gece yapmaya calıstım iki vidayı cıkarabildim kalan ikiyi sokemedim, sonra cıkarttıgım vidaları geri takamadım
kalan ikisi hafif yalama olmuş gibi tornavida tutmuyor, maalesef yeni aldığım tornavidaları beklemekten baska carem yok gibi.
cıkarttıgım vidaları bastıra bastıra taktım geri su an sorun yok
-
bu kombo strike denen icadı 5000 serisinin hepsinde geçerli curve optimizer işini kolaylaştırmak için çıkarmamışlar mıydı? hani hızlı çekirdeklere az ver gerisine aban mevzusu(kimi işlemcide 15 kiminde 20 bu da ona göre 1 2 3 seviyesi değil mi yani?) ilk çıktığında amd de dememişti resmen deneyerek bulduk sonra çıktı bu kombo icadı. dediğin gibi sadece x3d modelinde ki am4'te bir tane saçmaymış bir anlamı yok o zaman.
-
yıldız #1 olur gibi ama stock fanda vidaları tamamen sökmek gerekmiyor ki? vidalar yaylı zaten, hepsini gevşettikten sonra soğutucuyu sağa sola doğru oynatarak, hafif de yukarı çekerek çıkartılır
-
hic yapmadim hayatimda daha once. bugun tornavida takimi geliyormus deneyeyim bakalim. dikkat etmem gereken seyler var mi takarken fanı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
5900x ile pbo açık kullanıyorum
-
5900x kullanıyorum. Yeni bios gelmiş. Güvenlik açığı için güncelleme diyor. Bu açığı kapatmak için performans kaybediyor muyuz? Öyle bir durum varsa biosu güncellemeyeceğim açık falan umurumda değil, performans lazım bana
-
takarken pek bir şey yok vidalarını çapraz sıkın yeter. çıkarırken işlemci soğutucuyla beraber gelebilir ona dikkat etmek lazım çok çekmeden çıkarmaya çalışmak gerekli, bir de hemen öncesinde benchmark vs. ile işlemci ısıtılırsa iyi olur
-
çok teşekkür ederim. son soru olarak, anakartı kasadan çıkartmama gerek var mı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bilgisayar soğukken fanı sökmeye çalışırsan termal macundan dolayı yüksek ihtimalle işlemci ile birlikte gelir ve pinlere zarar verebilirsin. Bilgisayar çalışsın termal macun biraz yumuşasın ondan sonra sökmeyi dene.
-
b550 tomahawk. tarihe bakın hocam. asus gerçekten pişmanlıktır.
-
pek gerek yok ama anakartın arkasındaki soğutucu plakası belki düşebilir ona dikkat edin tekrar soğutucuyu takarken unutmayın
-
Ağabey, x3d ilk çıktığında curve -30 basmak için pbo2tuner programı ile yapıyorduk. biosta kilitliydi curve optimizer. sonrasında msi sağ olsun kombo strike çıkardı da biostan -30 basabildik. daha sonrasında da bios update ile curve optimizer açıldı çok şükür
-
Ben kendimi bildim bileli asus anakart kullanıyorum. Başıma bir iş gelmediği için farklı markalara da bakmadım hiç. Bios güncellemesinin gecikmeli gelmesi çok sorun değil. Arıza çıkarmasın başıma yeter.
-
Kalitesine laf edeni Allah çarpar zaten de, satış sonrası hizmette sınıfta kalıyor ya. Benim için güncellik önemlidir. Aylarca bekleyemem hocam :D Yoksa güzel üreticidir.
-
işlemciyi fanı vs taktım. şimdi bilgisayarı başlatıyorum ama görüntü gelmiyor, klavye ışıkları da yanmıyor. ama kasada tüm fanlar çalışıyor. tam oturtamamışımdır belki dedim işlemciyi baktım fanı çıkarıp tekrar oturtmuşum da.
ramlerde belki sorun vardır dedim cunku daha once ramlerde boyle sorun yasamıstım cıkartıp takınca düzeliyordu. cıkarttım taktım düzelmedi, tek ram de calıstırdım gene aynı.
bilgisayar calısıyor güç alıyor tüm fanlar dönüyor anakart rgbsi kasa ışıkları yanıyor ama ne ekrana ne de klavyeye güç gelmiyor
sorun nerede olabilir?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X