Şimdi Ara

AMD Ryzen 5000 Zen 3 İşlemciler [ANA KONU] (731. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14.860
Cevap
127
Favori
674.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 729730731732733
Sayfaya Git
Git
sonraki

AMD Ryzen 5000 Zen 3 İşlemciler [ANA KONU]

(En Son Oy Tarihi: 28.12.2024)
Giriş
  • combo 1.2.0.A diyor ya güzel bir şey bence kur. cine23'de bi dene buradaki gibi.

https://forum.donanimhaber.com/5800x3d-oc--156430569

@sukrullex

benim hatırladığım burada hala insanlara yardım kılıfında dolanan bir zat benim biosuma böyle bir hede geldi diye yüksek cine23 testi atmış ve herkes o ne ya bize de göster diyince ben yapabiliyorum siz yapamıyorsunuz demiş geçmişti. curve optimizer başlığını sırf bu olaya inat açmıştım bir kaç gün sonra benim de strix-e x570 anakarta gelince ayar. yani benden önce deneyebilirsin ama ilk ben gösterdim. alimle malim arasındaki fark budur. yanlış hatırlıyorsun win programı sonra geldi onu da ben gösterdim. daha da sonra core test programı geldi onu iplemedim. ilk önce bioslara geldi bu curve ayarı ama anakartına ve markasına göre değişti.

• Jake Lockley kullanıcısına yanıt
    Doğru söylüyorsun hocam ama x3d ilk geldiğinde kilitli geldi o yüzden pbo2tuner kullandık işte düz cpularda zaten curve optimizer kullanılıyordu sıkıntı yoktu. x3d ilk çıktığında böyle uğraştırmasalardı dümdüz curve kullanırdık mis gibi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sukrullex kullanıcısına yanıt

5600x zamanında çıktı bu iş 5800x3d falan yoktu sene 2020.

https://forum.donanimhaber.com/zen3-islemcilerde-curve-optimizer-nasil-ayarlanir-ss-video--146689844

x3d iki sene sonra geldi neredeyse ve belki sende kilitliydi bende hiçbir zaman kilitli olmadı. benim gıcık aldığım tek anakart rog x570 hero idi hep ona ilk çıkıyordu bios. alırken dedik ya artık gerek yok ya ne farkı var diye almadık işte böyle bir fark yaptı sağolsun asus. 

• Jake Lockley kullanıcısına yanıt

Valla eylül 2022'de msi boardda curve optimizer kilitliydi reis. yoksa niye uğraşalım :D zaten o sıralar işte kombo strike geldi tam anlamıyla. ağustos 2022'de gelmiş o da. iyi de oldu tabii

• anakartınız nedir belki bios güncellemesi gerekiyordu 5000 serisi kullanmak için. eski işlemciyi takın açılırsa bios güncellemesi yapıp tekrar deneyin

ekleme: harici ekran kartınız vardı değil mi? aldığınız işlemcide dahili gpu yok muhtemelen görüntü kablosunu anakarta değil harici ekran kartına bağlayacaksınız eğer ekran kartınız yoksa yenisini almanız gerekecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StG 44 -- 18 Ağustos 2023; 16:33:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • StG 44 kullanıcısına yanıt

bios güncellemesi yaptım hocam anakart ex-a320m. supportta yazdığına göre destekliyor ki eski işlemciyi taktım öyle de açılmadı.

ekran kartim var rx580. her sey olmasi gerektigi gibi calisiyor ama klavyeye mousea ışık gelmiyor, ekrana görüntü gelmiyor.

• https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/mb/SocketAM4/EX-A320M-GAMING/E13360_EX-A320M-GAMING_UM_web.pdf?model=EX-A320M-GAMING

pc kapatın fişten çekin, 9. sayfada 8 numarayla gösterilen pinlere (CLRTC) tornavida ile dokundurun hocam köprü yapar gibi, bios resetlensin. bir de öyle deneyin. olmazsa pili söküp takın yine pc kapalıyken

fise takiliyken mi yapacagim hocam kopru dediginiz seyi?

• yok hocam pc kapalı + fişten çekili olsun

maalesef degisen bir sey olmadı hocam. bilemiyorum sorun nedir her seyi denedim aklıma gelen hiçbir şey yok  

• pili söküp taktınız mı tekrar? yine pc kapalı ve fişten çekiliyken yapın hocam, yuvarlak pil var anakartın üstünde onu söküp 5-10 saniye bekleyip tekrar takın

yaptim hocam. pili söktüm bekledim geri taktım. dediginiz köprü şeyini yaptim. tüm kabloları çektim geri taktım. ramleri cıkarttım taktım, tek tek denedim taktım, eski işlemciyi geri taktım aynı sonuç hep.

daha sabah düzgün calısan bilgisayar simdi acilmiyor  

yazlık yerdeyim yardımcı olacak birini de bulmam zor burda.

• aklıma başka bir şey gelmiyor hocam. uzak bir ihtimal ama işlemciyi düzgün taktığınızdan emin misiniz? anakart soketteki üçgen ile işlemcinin köşesindeki üçgen işareti üst üste gelmeli. bir de soğutucu takılı değil mi üstünde? soğutucu takmadan önce bir deneyim açılacak mı derseniz açılmayabilir

https://preview.redd.it/dgodf2rgjgf31.png?auto=webp&s=05c28c2024e031aa7ed5726c8016b96215462892

aklıma geldi bazen soğutucu vidalarını çok sıkarsanız böyle şeyler olabiliyor fazla baskıdan dolayı. biraz vidaları gevşetip öyle deneyin sistemi açmayı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StG 44 -- 18 Ağustos 2023; 18:26:27 >

islemciyi iki defa cikarttim geri taktim ayni hocam. eski islemciyi taktım onda da aynı.

sogutucuyu da vidalar durdugu zaman sıkmayı bırakıyorum tutması için.

• psudan gelen cpu güç kablosunu taktınız mı hocam?

evet takılı hocam. bilgisayar zaten halihazırda calisiyordu, sadece islemci degistirdim. simdi ne görüntü var ne de usbden klavyeye mouse güç veriyor.

• değiştirirken anakartı kasadan çıkardınız mı hocam? anakart vidaları vs. kısa devre yapıyor olmasın? anakart arkasındaki soğutucunun plakası duruyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StG 44 -- 18 Ağustos 2023; 18:58:38 >

kasadan cıkartmadım anakartı kablolara da dokunmadım monye ederken. plaka duruyor onun üzerine monte ettim. bilemiyorum aklıma hiçbir şey gelmiyor. az önce eski işlemciyi taktım yine. iki işlemcide de görüntü gelmiyor ancak eskisini takınca power tusuna basılı tutunca kapaniyor yenisinde kapanmiyor fisten cekmek zorunda kalıyorum.

• ekran kartının psudan gelen güç pinleri takılı değil mi hocam? eski işlemciyi takınca monitöre giden görüntü kablosunu ekran kartına değil de anakarta takın öyle deneyin bir de

degisen bir sey yok maalesef :( aklıma hiçbir şey gelmiyor

• 
Sayfa: önceki 729730731732733
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.