Şimdi Ara

AMD Ryzen 5000 Zen 3 İşlemciler [ANA KONU] (733. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14.860
Cevap
127
Favori
674.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 731732733734735
Sayfaya Git
Git
sonraki

AMD Ryzen 5000 Zen 3 İşlemciler [ANA KONU]

(En Son Oy Tarihi: 28.12.2024)
Giriş
  • simdi bilgisayarcidan geldim. ısı kamerasıyla baktı ethernet girişi yanmış. kısa devre yaptıgını dusunduk ama söktüğümüzde de yine boot olmadi. aksam 6ya kadar haber verecekmis bakalim

eğer 1000 lirayı geçerse yeni anakart alırım artık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yuzarsif-06 kullanıcısına yanıt

Yusuf bey detaylı yorumunuz ve ilginiz için çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi yapayım en iyisi.

• degerli arkadaslar, dun tum gun bana yardimci olmaya calistiginiz icin tesekkur ederim

dun maalesef yazlıktaki bilgisayarımın islemci degistirme isini elime yuzume bulastirdim ve anakartimdan oldum bilgisayarci da ugrasti yapamadi, ki yapabilmis olsaydi da icimde sürekli tekrar bozulacagi hissi olacakti.

simdi yeni anakart bakiyorum, bu sefer ben monte etmeyeceğim

1800-2000 arasinda bir anakart onerirseniz sevinirim. islemcim ryzen 5 5500, ramlerim corsair vengeance lpx 8×2.

https://www.incehesap.com/msi-b450m-a-pro-max-gaming-anakart-fiyati-44166/

aklimda bu anakart var, ne dusunuyorsunuz? hardware isinde tam bir cahilim

@StG 44

• geçmiş olsun hocam ama niye bozuldu anlamadım şanssızlık yaşamışsınız ya da bozulacağı varmış artık  çok takip etmiyorum artık ama siz diyince baktım o bütçede sıfır için pek seçenek yok gibi zaten. A520 ve B450 çipsetli modeller çıkıyor hepsi mATX, A520M'lerde istediğiniz özel bir bağlantı noktası vb. bir özellik yoksa B450M olanlardan alın geçin diyorum ben ama isterseniz ayrı bir konu açın başkalarından da fikir alın

• benim anakart alarm veriyordu zaten   aralıklı ram cıkarıp takmam gerekiyordu falan, iyi oldu belki de. sanırım statik elektrikle bozdum anakarti  

dün akşam alacaktım msi kartı incehesaptan, üşendim maç izlemeye daldım. sonra bir de vatana bakayım dedim web için indirin falan yaziyordu, 1800e aldim  

• Arkadaşlar merhaba,

Gigabyte B550M S2H 5600x işlemcim var 1070 ile oyun oynamaktaydım.

D4'te açıkcası geçişlerde sürekli takılmaya ve zorlanmaya başladı. 1070i ilk çıktığında almıştım. Emektar yoruldu diye değiştirelim dedim. 4060 aldım. Eve gelip kurulumu yaptım. Sıkıntı aynı. Hiçbir değişiklik yok.

Sadece Valorant ve Diablo 4 oynuyorum. Monitörüm 360 hz. Ne yazık ki eski cs oyuncusu olduğumuzdan 1280x720 takılıyorum. Valoranta girdiğimde darboğaz ile daha düşük fps almaya başladım en low ayarlarda. ( En low ayarlarda oynuyorum yüksek grafik dikkatimi dağıtıyor zira) En fulle alınca fps biraz arttı. Ama halen 1070 performansını veremiyor. 1070 de en düşük 300 civarına düşüyordu. Şuan 250 civarında takılıyorum. Sanıyorum gerek darboğaz gerek 4060 bir tık fazla geldi çözüm bulalım derken daha sorun yarattık. Diablo biraz akıcı hale geldi sadece valorantta geriye gittik. 1070 de cpu kullanım 50 yi d4'te görmüyordu. 4060 tan sonra 50nin altına inmez oldu. 750w güç kaynağım bu arada.

Şimdi sorum hali hazırdaki anakartıma 1 adet sıfır 5800x3d çekip bir tanede üzerine Corsair H100 RGB 240 mm 2 fanlı çaksam vrm i vs motherboard kurtarır mı? Yoksa kaldırmaz mı bu anakart. En ucuz yoldan bu upgrade i nasıl hallederim. Sinerji de şuan 10 k işlemci. fanda 2,5 civarı.

Açık konuşmak gerekirse sadece bu 2 oyunu oynuyorum. O da haftada max 3-4 saat. Bunun haricinde zaten 4060 i9 13980hxli bir laptopum var günlük ve seyahatlerde kullandığım bunda sorun yaşamıyorken evde takılma kasma biraz rahatsız ediyor. O yüzden çok fazla bir bütçe ayırmak istemiyorum. Şayet 5800x3d çekip h100 ü koyup gene kurtarmayacaksa gidip 7800x3d yada 13600k lı yeni bir sistem kuracağım. 4060 ı da ona takacağım. Buna gidince otomatik ddr5 yükseltme de yaparsam bütçe 24yi buluyor. 12 civarına yükseltmeyi mi yapmak (şayet vrm vs anakart kaldrııyorsa) ya da 24-25 sistemi mi değiştirmek daha mantıklı?

Tavsiyelerinize açığım.

• quote:

Orijinalden alıntı: hata_I

Arkadaşlar merhaba,

Gigabyte B550M S2H 5600x işlemcim var 1070 ile oyun oynamaktaydım.

D4'te açıkcası geçişlerde sürekli takılmaya ve zorlanmaya başladı. 1070i ilk çıktığında almıştım. Emektar yoruldu diye değiştirelim dedim. 4060 aldım. Eve gelip kurulumu yaptım. Sıkıntı aynı. Hiçbir değişiklik yok.

Sadece Valorant ve Diablo 4 oynuyorum. Monitörüm 360 hz. Ne yazık ki eski cs oyuncusu olduğumuzdan 1280x720 takılıyorum. Valoranta girdiğimde darboğaz ile daha düşük fps almaya başladım en low ayarlarda. ( En low ayarlarda oynuyorum yüksek grafik dikkatimi dağıtıyor zira) En fulle alınca fps biraz arttı. Ama halen 1070 performansını veremiyor. 1070 de en düşük 300 civarına düşüyordu. Şuan 250 civarında takılıyorum. Sanıyorum gerek darboğaz gerek 4060 bir tık fazla geldi çözüm bulalım derken daha sorun yarattık. Diablo biraz akıcı hale geldi sadece valorantta geriye gittik. 1070 de cpu kullanım 50 yi d4'te görmüyordu. 4060 tan sonra 50nin altına inmez oldu. 750w güç kaynağım bu arada.

Şimdi sorum hali hazırdaki anakartıma 1 adet sıfır 5800x3d çekip bir tanede üzerine Corsair H100 RGB 240 mm 2 fanlı çaksam vrm i vs motherboard kurtarır mı? Yoksa kaldırmaz mı bu anakart. En ucuz yoldan bu upgrade i nasıl hallederim. Sinerji de şuan 10 k işlemci. fanda 2,5 civarı.

Açık konuşmak gerekirse sadece bu 2 oyunu oynuyorum. O da haftada max 3-4 saat. Bunun haricinde zaten 4060 i9 13980hxli bir laptopum var günlük ve seyahatlerde kullandığım bunda sorun yaşamıyorken evde takılma kasma biraz rahatsız ediyor. O yüzden çok fazla bir bütçe ayırmak istemiyorum. Şayet 5800x3d çekip h100 ü koyup gene kurtarmayacaksa gidip 7800x3d yada 13600k lı yeni bir sistem kuracağım. 4060 ı da ona takacağım. Buna gidince otomatik ddr5 yükseltme de yaparsam bütçe 24yi buluyor. 12 civarına yükseltmeyi mi yapmak (şayet vrm vs anakart kaldrııyorsa) ya da 24-25 sistemi mi değiştirmek daha mantıklı?

Tavsiyelerinize açığım.

Sistem taplayın DDR5 bence. O anakarta ve güzel ramler de yok ise değmez 5800X3D almak. Gidip Ryzen 7700 alıp B650E ortalama bir anakart çekin. Birde amazondan ram düşürürsünüz olur biter. Elinizde Top Tier vrm sahip anakart olsaydı derdim ki 5800X3D alın.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• hata_I kullanıcısına yanıt

hepsini anlatmışsın da ramler ne onu söylememişsin. 5600x kullandım ben şimdi de x3d kullanıyorum. 720p bile olsa darboğaz yapması garibime gitti. ramler kötüyse 5800x3d de kurtarmayabilir yoksa o soğutucu ile soğutamayacağından ya da anakartın kaldırmayacağından değil.

• Normal şartlar altında senin o sistemle ve 4060 ile çok rahat oyun oynaman lazım. Sorun bence sistemde değil sanki windows ya da driverlarda gibi düşündüm.

Bence temiz kurulum yaparak yeniden dene derim. Çünkü 5600x güçsüz falan bir işlemci değil. Ortalama 3000-3200MHZ 16 ya da 32 gb ddr4 ram ile gayet performanslı kullanırsın. RTX4060 için gidip DDR5 sisteme geçmek gereksiz masraf olur bahsettiğin durum için. Elindeki kart 4070, 4070TI veya 4080 olsa daha mantıklı olurdu DDR5'e geçmek.

Sistem bileşenlerini kontrol edip temiz windows kurulumuna odaklanmakta fayda var. Anakartın giriş seviyesi bile olsa da sorun baska bir şeyden kaynaklı diye düşünüyorum.

• Jake Lockley kullanıcısına yanıt
    Hocam sizede sorayım genel olarak kullanıcılara da sorayım 5700x ısrarım vardı biliyosunuz fakat;

sadece 1080p oynanacak ve ağırlıklı olarak rekabetçi oyun oynanacak(apex legends, rainbow six) fakat yanlarına hikaye bazlı oyunlarda dahil olmakla birlikte;

6.200₺ lik 5700x mi alayım
    4.500₺ lik 5600x mi alayım?

Aradaki fiyat farkı 1600-1700₺ civarında. Sizce 1600-1700₺ fiyat farkı vermeye değer mi cyberpunk 2077 ve gta 5 gibi oyunlar dahil olmak üzere? Kart 3060ti olacak. 5600x in oyunlarda %50 den fazla kullanım yapması kafamda kuşku uyandırıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt

Direkt düz 5600 alın ya da 5800x3d. Diğer ara modeller oyun için aradaki farka değmez bence.

Bunun yanında iki üste cevap olarak, darboğaz hiç normal değil o işlemci ile hocam. Ramlerden sıkıntı yaşıyor olabilir misiniz acaba?

• Mosquerto M kullanıcısına yanıt
    5800x3d bütçemi baya aşıyor hocam ve sistemi dizdikten sonra türlü türlü oyunlar oynayabileceğimi düşünemiyorum ama yinede aklımda kütüphanede olan oyunları artık yükleyip oynamak var. Çalışma hayatı olan bi insanım ve genellikle haftada 6 gün çalışıyorum (bazen cumartesileri tatil oluyor). işten geldikten sonra pek oyuna vakit ayıramıyorum bazen yorgunluktan.

Bu arada yayın falanda açarım twitchten. Onun içinde 6 çekirdek yeterli gelir değil mi? Düz 5600 düşünmüyorum çünkü zamanında 3000 serisi çıktığında 3600x hayalim vardı alamamıştım ve şuanki 3600 ümden pek memnun değilim 4.1 bile çalıştıramıyorum. Bu sefer işlemcimde kesinlikle x takısı olsun istiyorum

5600x 2080 super(3060 ti) 2k'da kullanmış o dediğin oyunları oynamış biri olarak bence gerek yok 5700x'e falan hatta 5600x'e de gerek yok. 5600 yoktu ben alırken ben 5600x'i çıktığı an aldım. 3600 ile 3600x arasında fark olabilir ama curve optimizer ile 200 mhz kazanıyordu diye hatırlıyorum 5600 için yani hiçbir fark yok. ben olsam bunu alırdım işlemci kullanım yüzdesi oyuna göre değişir %50 olsun 60 olsun o sıkıntı değil. 1080p'de normal bu kullanım.

teknobiyotik.com / teknoloji sevenlerin ilacı...
    AMD Ryzen™ 5 5600 3.5GHz (Turbo 4.4GHz) 6 Core 12 Threads 35MB Cache AM4 İşlemci (Kutulu,Fanlı) | Teknobiyotik
    https://www.teknobiyotik.com/amd-ryzentm-5-5600-3-5ghz-turbo-4-4ghz-6-core-12-threads-35mb-cache-am4-islemci.html

ben yayın hiç açmadım bilmiyorum ne derece etki ediyor ama yayın işini pro yapacağını düşünmüyorum bir iki denersin sırf o yüzden 5700x alınmaz.

Ben oyunlarda işlemci kullanımı %50-60 ı bulunca yetmiyormuş gibi hissediyodum. Gpu kullanımı %99 olmasına rağmen bottleneck sanıyodum

Hocam şuan ki sistemimlede yayın yapıyorum sıkıntı yok. Streamlabs obs kullanıp twitchten canlı yayın yapıyorum gayet iyi.

Bide 5600x in B2 çıkmama ihtimali olmasa 5600x e şu sıralar yakınım. Ne dersiniz şuan bi siteden sipariş geçsem 5600x i B2 gelir mi acaba aldıktan sonra zaten öm kutunuzdayım ince güzel bi ayar yakalamak isterim bana, curve konunuzun içinden çıkamazsam diye

B2 dediğin herhalde yeni daha iyi revizyon? biz çıkar çıkmaz atlayınca ilk revizyondur herhalde?  ama o da şöyledir benim her ürünüm ilk revizyon olur bir araba son revizyon çıktı iyi oldu. ilk çıkanlar sağlam olur voltaj yer falan sonra çıkanlar daha nazik olur ssd'de falan çok başıma geldi aldım gösteriyorum adam benden bir iki hafta sonra alıyor diyor hocam hani bu öyle değil? yani salla boşver ne gelirse gelsin 5600 serisi candır önce kötüydü sonra iyi ya da tersi değil nasılsa voltaj çarpan oc yapmayacaksın dediğin gibi curve yapılacak. onda da bahtsızın önde gideni olsan 15-15-25-25 gibi bir şey yaparız yani eeen kötü.

• benim 3200g varken wowda max 100 fps aliyordum, 5500le 300 üstü goruyorum, cok mutlu oldum  

bilgisayarı kaldırıp cope atma fikri vardi daha dün  

• Keşke düz 5600 alsa idiniz ;)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    B0 b2 dediğimiz revizyon olayı var ya hocam redditte baya dönüyor hatta 5700x ler komple b2 revizyon geliyormuş. 2022 üretimler b2 diye geçiyor ama nadirde olsa b0 çıkabiliyormuş. 5800x3d lerde b2 revizyon

• arada 1000 lira oynuyordu aldigim zaman, sadece turkiyedeyken kullandigim bilgisayar diye fazla para vermek istemedim acikcasi

Benim de geçen hafta aldığım 5600 B2 revizyonmuş. Ne faydası var kısaca bilgi vermeniz mümkün müdür?

• 
Sayfa: önceki 731732733734735
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.