benim de gelmedi hocam ama bi fotoğraf çekin kasanın içinden belki bir şey gören olur eski işlemciyi takınca çalışmaması garip |
AMD Ryzen 5000 Zen 3 İşlemciler [ANA KONU] (732. sayfa)
AMD Ryzen 5000 Zen 3 İşlemciler [ANA KONU]
(En Son Oy Tarihi: 17.1.2025)
-
-
yarin bilgisayarcıya goturecegim cozer umarim.
anakarttan süpheleniyorum acaba takarken soğutucuyu çizdim falan ondan mı bozuldu bilemiyorum.
gözle bakınca da çizik yok ama
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayumi Hamasaki -- 18 Ağustos 2023; 19:55:34 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ekran kartına taktığınız kablo cpu kablosu değil inşallah?
-
yok hocam cpu kablosunun üzerinde cpu yaziyor kocaman ki ben kablo yerlerini degistirmedim. sadece sogutucuyu cıkarttım işlemciyi değiştirdim yeni soğutucu taktım. belki cpuyu değiştirirken yerinden oynamıştır falan diye kabloları cıkarıp aynı yere yeniden taktım.
Sizin bahsettiğiniz pbo ayarı işlemci fark etmeksizin zen cpu ların hepsinde var. Kombo strike ile karıştırmayın.
Macun olarak ne sürmüştünüz?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
stok fan, macun kendiliginden sürülmüs geliyor
Sök tak yapmışsınız, eskisini falan takmışsınız ondan sordum. Her seferinde yeni sürmeniz lazım
bilgisayarı 1-2dkdan fazla calıstırmadıgımdan ekran gelmedigi icin soğutucuyu cıkarttığımda bile hala sıvımsı kullanılmamış gibi. yarin bilgisayarciya goturecegim bakalim o ne yapacak
ben de göremedim hocam garip. umarım çözülür sorun, hangi işlemciyi almıştınız? 5600 mü?
Hocam, şimdi siz sadece işlemci değiştirdiniz, yeni işlemci ile görüntü alamadiniz, eskiyi geri taktınız yine görüntü alamadiniz doğru mu ? Hiç mi görüntü yok ? Ekran kartının fanı dönüyor mu ya da ışığı yanıyor mu ?
5500 aldim sıfır kutulu
Eğer yapmanız mümkünse, eski işlemcinizi geri takmanizi, ekran kartınızı sökmenizi ve görüntü almak için onboard a bağlamanız rica edeceğim.
aynen dediginiz gibi hocam. ekran kartimda 0db ozelligi var belli sıcaklıgı gecmeden fanları calısmıyor normalde de. çalıştığına dair olan ledi yanıyor ekran kartının. asıl sorun boot olmuyor bilgisayar cunku klavyenin numlock ışığı vs. de yanmiyor.
Peki , siz biosu ne zaman güncellediniz, önceki sistemi sokmeden mi?
evet, iki gün önce güncelledim son sürüme.
25 yıldır yeni topladığım veya upgrade yaptığım hiçbir sistem tak diye açılmamıştır ve işin garip tarafı açmayı her seferinde bi şekilde başarmışımdır ama nasıl başardığımı hiçbir zaman çözememişimdir.
-
Bir şeyi karıştırdığım yok. Tüm işlemcilerde olduğunun farkındayım. Kombo strike nedir onu bilmiyorum, hakkında bir yorumda da bulunmadım. Ben sadece forumda birisinin birine önerdiği Arctic Freezer 34 işlemci soğutucusunu 5900x ile PBO açıkken kullandığımı yazdım. Siz karıştırıyorsunuz
-
o soğutucuyu öneren bendim zaten
problem yok. sağlam soğutucudur
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yuzarsif-06 -- 18 Ağustos 2023; 22:0:13 > -
Vallahi öyle
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X