Şimdi Ara

3999 TL AMD RYZEN 7 5700G

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.088
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şuan en uygun fiyatlı yerden 1000 TL daha uygun görünüyor APU sistem toplucaklar düşünebilir.

https://www.itopya.com/amd-ryzen-7-5700g-38ghz-16mb-onbellek-8-cekirdek-am4-7nm-mpk-islemci_u14783

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• gtx 1650 ayarında grafik verir mi ?

• batkent B kullanıcısına yanıt

Hayır, 5750G kullanıyorum. 1050'ye yakın bir igpu kendisi. 4000 mhz ramlerle desteklersen çok daha iyi sonuçlar veriyor çünkü kendisinin VRAM'i yok, bilgisayarın ramini VRAM olarak kullanıyor.

Bugün gördüğüm bir testte 750ti ayarında bir igpu'ya sahipmiş.

1650 zaten 4.5k valla hayret ediyorum bazen

• 5800x'te gözü olmayanlar için güzel işlemci ve güzel fiyat. iGPU olması da artısı.

• massacrer kullanıcısına yanıt

5600x ile karşılaştırsak nasıldır hocam.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Atmin kullanıcısına yanıt

5600X'in overclock potansiyeli nedeniyle ilave 400TL verirdim sanırım ya. Salt oyun için diyorum tabi. İlave çekirdek gereken yerde 5700G bi tık önde olacaktır.

• Atmin kullanıcısına yanıt

Zen 3 diye geçsede AMD APU'ları apusuz olanlar ile aynı sanmayın, apu koymak için cpu performansından kısmak zorunda kalıyorlar, daha düşük önebellek vs. oluyor. Ayrıca pci exp 4.0 da desteklemiyor.

Ürünün cpu oyun performansı 11400F'den bile kötü kaldı ki 5600X ile kıyaslanabilsin;

15:48

Ayrıca igpu performasının 3400G'den bir farkı yok amd yıllardır aynı igpuyu kullanıyor. Frekans arttı ama gpu çekirdekleri(11'den 8'e) düşürüldü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 18 Mart 2022; 19:38:57 >

• teşekkürler arkadaşlar.

• gpusunu kullanacaksanız bilmem ama sırf işlemci niyetiyle alıyorsanız ve amaç oyunsa 5600x alın bu paraya.das cpu yani şu an en çok satan model intel amd içinde.biraz daha artarsa fiyatı 5800x'ten pahalı hale gelebilir.

• siparis gecmis biri olarak neden alinir neden alinmaz konusunda yorum yapayim.

5600x 2500 civarinda olsaydi elbette ki onu almak cok daha mantikli olurdu, ustune de bi ekran karti alinirdi ama hic ekran karti olmayan biri icin 5600x ilk asamada cok maliyetli olacaktir. 5700g bu fiyata cok iyi kaliyor. turkiye'de ilk cikis fiyatinda neredeyse ve ustune dolar zamlari geldigi halde. ayrica stok fan da oc yapilmayacaksa yeterli olacaktir. fanli bir kasayla ilk maliyet kisilabilir. ayrica yine istenirse butce uygun oldugunda harici gpu da eklenebilir. kotu yani l3 16mb, yani apu olmayan islemcilerin yarisi. oradan bir kayip olacaktır muhakkak.

3,5k 34 inch monitorum var, bundan once hayatimda hic pc'de oyun oynamadim desem yeridir. ekran kartina ihtiyac duymayacagim bir is icin aldim ama test videolarinda bazi oyunlari iyi fps'lerle bazilarini idare eder sekilde oynattigi da cok acik. bu yastan sonra biraz oyun da oynarim diye dusunuyorum.

son tavsiyem de ram'leri yuksek mhz alin ama yine butce kisiti varsa 3200 alip bir tik oc yapabilirsiniz. igpu'ya faydasi olacaktir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Buraya sadece işlemci olarak almayı düşünenler için ufak bir not düşeyim. AMD düz 5600 için 200 dolar l3 belleği biraz daha düşük 5500 için 150 dolar ile duyuru yaptı.

• fkrt cgn F kullanıcısına yanıt

Yakin zamanda AMD islemcikerin MSRP fiyatlarindaki indirim ile 5700G 280-295 USD araligina indi. 3999TL kampanyali fiyatina gore 14.75USD/TL ile 272 USD olarak global fiyatin alt sinirindan bile dusuk. Yani fiyat guzel.

APU degil de 8/16 CPU olsun ama hem az isinsin hem de PCIEX Gen 4 destegi de olsun diyenler 300 USD fiyat ile gelecek olan 5700X de bekleyebilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.