|
AMD Ryzen 9000X3D işlemciler netleşmeye başladı
-
-
Geçen nesilden farkı yok. Anlaşılan 128 MB Cache olayı (12 ve 16 çekirdek için) Zen 6'ya kaldı.
-
5800x3d'den devam biz. Zen 6 gelince bakarız.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
abi keş bellek yaaa inanılmaz yaaaa
-
Zen6 ile beraber ddr6 ya geçiş olur mu
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Herhalde bellek miktarı tek belirleyici kriter değildir. Bellek artırımının da bir yerden sonra performansa ters etki ettiğini yazan arkadaşlar vardı.
-
Tek CCD'de 3D cache olunca ne yazık ki Windows'ta problemler çıkıyor ve Windows bunu başarılı kullanamıyor. Yani 9950x cache olmadan kullanmak oluyor.
AMD daha önce çift CCD için 3D cache protopi yapmıştı, 5950x için. Yıllardır onu bekliyorum. 192 MB toplam cache oluyor ve bahsettiğim sıkıntı ortadan kalkıyor.
-
AMD Ryzen Threadripper PRO 7995WX
Üretim: TSMC 5 nm
Mimari: Zen 4
Çekirdek Hızı: 2.5 GHz - 5.1 GHz (OC)
Çekirdek: 96 Core / 192 Thread
Önbellek: 486 MB Cache (L1 + L2 + L3)
Bellek: DDR5 5200 Mhz 8 Kanal
AMD Ryzen 9 7950X3D
Üretim: TSMC 5 nm
Mimari: Zen 4
Çekirdek Hızı: 4.2 GHz - 5.7 GHz (OC)
Çekirdek: 16 Core / 32 Thread
Önbellek: 144 MB Cache (L2 + L3)
Bellek: DDR5 5200 Mhz 2 Kanal
Görüldüğü gibi önbellek miktarının çokta bir önemi yok. Önemli olan yeni mimarinin getirdiği performans artışı ve geliştirilen teknolojiler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gamer4141 -- 8 Temmuz 2024; 15:37:24 >
-
Bahsettiğin sıkıntı ortadan kalkmıyor, hatta 2 CCD arası belleklerin iletişimi aşırı derecede yavaş kalıyor. Bu da her açıdan performans düşüşüne yol açıyor.
Eğer mantıklı olsaydı AMD şimdiye öyle bir işlemci sürerdi zaten.
486/96=5
144/16=9
attığın video tam tersine çekirdek başına düşen önbelleğin önemini gözler önüne seriyor.
Ki 7950X3D, 3Dler arasında en kötüsü, 7800X3D ile karşılaştırma yapılsa dediğim şeyin önemi daha da ortaya çıkardı.
Sızıntılara göre AMD, Intel'in manevrasına bağlı olarak bu işlemcileri piyasaya salacak. 12 ve 16 çekirdek o şekilde çıkmıştı.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X