Şimdi Ara

Amd sistem topladım lütfen bir bakın(Leon-x)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    İşlemci:AMD Phenom II X6 1090 T 3.2GHZ
    EKRAN KARTI. Sapphire HD6870 X 2 (Crossfire)
    RAM:GSKILL Trident ddr3 1600mhz cl8 4gb 2x2
    Hdd:WD 1TB 7200RPM 64MB SATA 3 (Caviar black)

ortalama fiyatı monitör dahil 2.5 civarı bişi oluyor

Arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba bir süredir forumları takip ediyorum böle bir bilgisayar topladım.
    Öncelikli amacım oyun oynamak ve alabileceğim en iyi performans la oynamak istiyorum.
    Gtx 580 daha ülkemize gelmedi bir iki gün içinde alıcağım için 6870 cf düşündüm.
    Sistem öncelikle size göre nasıl herhangi bir gözünüze batan eksiklik var mı?
    Özelikle bu ramler hakkında iyi yada kötü yorumlarınızı duymak isterim ve amd hakkında fikirlerinizi de.

Şimdi can alıcı konu kasa ve psu Thermaltake'in v9 serisinden 600watt olan vj40001w2z bu kasayı beğendim
    soğutması yeterli gibi geliyo ama psu sundan şüpheliyim crossfire ve birazcık overclock u kaldırabileceğini düşünüyomusunuz
    yoksa direk Thermaltake'in midtower armor kasasını alıp içine +650 o anki bütçeme göre 800watt kadar bir psu mu atıyım

Bu sistemi i5 kurmak istesem parçaları nasıl seçemmemiz gerekiyordu biraz f/p düşündüm
    Anakartın x16/x16 olması beni gerçekten çok etkiledi bi çok yere bakındım intel için x8/x8 gördüm.
    Bu fiyat aaralığında var mı i5 için x16/x16 anakart....Sizden ricam sisteme bir genel göz atmanız alternatif i5 setupları önerebilirmisiniz...

Ram hakkında yorumlarınız bekliyorum...ve kasa gerçekten takıldığım son nokta şimdiden çok teşekkürler cevaplarınızı bekliyorum

arz ederim !!!

• merhaba öncelikle size tavsiyem 6870 yerine 6850 1090t yerinede 1055t almanız olacak..

çünkü aralarında saat hızı dışında fark olmayan donanımlar..

6850 oc olur 1ghza gelir 6870te oc olur yine 1ghza gelir..

1055tde oc olur 4ghza gelir 1090tde 4ghza gelir..

ve birde x8 x8 x16 x16 durumunada takmayın x8li Cf ile x16lı cf arasında düzgün yapıldımı hiç fark olmuyor..

heleki üst seviye 2 kartla yapılmadımı hiç olmaz..

Size tavsiye edeceğim sistem şu şekilde..

890fx gd70

phenom II x6 1055t

6850cf

2 adet 4gb modul ram..

Güç kaynağı olarak Corsair 650Hx tavsiye ederim piyasadaki en iyi güç kaynaklarından biridir..

Team Extream S1 SSD alın 64gblık 250-350 arası olması lazım..

Birde Wd caviar black hdd alırsınız depolama için yada Usb 3 harici disk..

oyun oynuyorsunuz birde eyefinity yapardım ben olsam..

Ses kartı + güzel bir ses sistemi..

• Anakart: MSI 890FXA-GD70 de yapabilirsin.
    Harddisk: İki tane Samsung HD502HJ alarak Raid0 yap veya SSD alabiliyorsan SSD al. Şuan sistemlerdeki en yavaş parçalar sabit diskler ve bunların hızlandığını çok rahat fark edebilirsin.
    İşlemci: Bütçene göre 1055 ile 1090 arasında bir seçim yapabilirsin. F/P olarak 1055T alıp overclock yapmak daha mantıklı olur.
    RAM: Ramleri boşuna 1600 MHz alma, 1300 ile arasındaki performans farkını anlayamazsın.
    Kasa+PSU: Kasayı full tower seçmeni ve PSU da kaliteli bir ürün seçmeni öneririm. İçinde PSU olan kasaların PSU dandik olur.
    Ekran Kartı: Diyecek bir şey yok...
  • Geç saatte açmama rağmen ilgilenenlere teşekkürler.
  • Bu işlemcinin 1055T olmasımı 1090T olmasımı daha yararlı olur bu konuda Leon-X hocamın yardımlarını bekliyorum.Aralarında 100 TL gibi bir fark bulunmakta.1055T'ye overclock yapsak 1090T'nin performansına ulaşırmı mesela?
  • Aynı sisteme direk asus sabertooth i7 anakart ve i7 3.0 ghz işlemci attığımda hiç fark olmuyo neredeyse.

Performans olarak tabiki amd mi intel mi kişisel bir zevk ama 6870x2 c/f intel için geçerli olabilir mi?
    Ayrıca ramleri 8gb mı yapmalıyım yoksa 6 gb ideal mi i7 için kasa siparişini verdim vatandan

Monitör olarakda philips(Philips 23.6" 244E1SB LCD Monitör 5ms Siyah ya da Philips 24" 241E1SB LCD Monitör 5ms Siyah)
    ve samsung'un yeni çıkan 24inclik 2ms olan led monitörünü düşünüyorum

Kasa konusunda en son thermaltake kararı aldım VJ40001W2Z V9 600W MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA
  • quote:

Orijinalden alıntı: henezini

Aynı sisteme direk asus sabertooth i7 anakart ve i7 3.0 ghz işlemci attığımda hiç fark olmuyo neredeyse.

Performans olarak tabiki amd mi intel mi kişisel bir zevk ama 6870x2 c/f intel için geçerli olabilir mi?
    Ayrıca ramleri 8gb mı yapmalıyım yoksa 6 gb ideal mi i7 için kasa siparişini verdim vatandan

Monitör olarakda philips(Philips 23.6" 244E1SB LCD Monitör 5ms Siyah ya da Philips 24" 241E1SB LCD Monitör 5ms Siyah)
    ve samsung'un yeni çıkan 24inclik 2ms olan led monitörünü düşünüyorum

Kasa konusunda en son thermaltake kararı aldım VJ40001W2Z V9 600W MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA

Kasa olmamış.Crossfire yapıcaksan 600W PSU n elinde patlar .80plus 750-800W bir PSU alman gerekiyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • MSI 890FXA-GD70
    AMD X6 1055T
    THERMALRİGHT SILVER ARROW

Bu parçaları alın.
  • İşlemciyi 1055 yada 1095 yapabilirsiniz ama O/C falan yapmayacaksan bütçe aralığına bakarak 1055 T Alabilirsin ama ekran kartına sözüm yok kasayı overclock yapacaksanız yüksek watt psusu olanı seçin çünkü hız aşırtma vs yapıldığı zaman güç kaynağına bindiriyor o yüzden daha rahat olabilmesi için 700/800 olması ön görülüyor problem çıkmaması açısından ve rame gelince üstteki arkadaşmıız demiş zaten 1600 ile 1333 MHZ Arasında hiç bir fark yok neredeyse hemen hemen aynı o yüzden onu 4 GB 1333 MHZ CL9 yapabilirsiniz saygılar.

Herşey burada sizin O/C yapıp yapmayacağınızdır ona göre kartı seçersiniz 6850 de alabilirsiniz sadece seri farkından başka bir özelliğ iyoktur o ikiside aynı performanta ise o azman 6850 alın derim çünkü hemen hemen aynı performansı verir hiç bir fark yok sadece seri farkı(saat) vardır başka birşey yok o yüzden onu 6850 alabilirsiniz. işlemciyi siz bütçeninezg öre kararlaştıırn.

• quote:

arz ederim !!!

Rahat ol arkadaş
  • psu yu aldım thermaltake thought power 600 watt +80plus sanırım bu overclok çeker çünkü gerçek watt veren psulardan

CORSAIR 6 GB (3*2GB) KIT XMS DDR3 1600MHz CL9 Ram 1
    THERMALTAKE TOUGHPOWER 600W GÜÇ KAYNAĞI su anda aldığım ürünler bunlar
    yarın da thermaltake armor midtower kasayıda aldığımda parçaları yavaş yavaş içine koyucam ..
  • quote:

psu yu aldım thermaltake thought power 600 watt +80plus sanırım bu overclok çeker çünkü gerçek watt veren psulardan

CORSAIR 6 GB (3*2GB) KIT XMS DDR3 1600MHz CL9 Ram 1
    THERMALTAKE TOUGHPOWER 600W GÜÇ KAYNAĞI su anda aldığım ürünler bunlar
    yarın da thermaltake armor midtower kasayıda aldığımda parçaları yavaş yavaş içine koyucam ..

Arkadaşım keşke yapılan yorumlara biraz önem gösterseydin.6 Gb ram şu an için gereksiz,Ayriyetten 1600 mhz almışsın 1333 mhz alabilirdin arasındaki farkı anlıyamazsın
    Gelelim PSU ya.600W hem crossfire hemde O/C yapılıcaksa yetersiz gelir.En azından 80Plus 750W almalıydın.
    Kasa kendi zevkine bağlı ama Full Tower bir kasa seçebilirdin.

Ayriyetten yeni sisteminde hayırlı olsun.İyi günler...

• bump
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.