Şimdi Ara

AMD SİSTEM VS İNTEL... Arada kaldım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle oyun için topluyorum bütçe 2 ye yakın
    Amd ve intel yaptım.

Amd sistemde aldıktan 2 3 gün sonra gidip 4 gb ram daha alacam.

Sizce hangisi daha iyi olur ?

AMD SİSTEM VS İNTEL... Arada kaldım. AMD SİSTEM VS İNTEL... Arada kaldım.

• Her iki sistemde hem görüntü hemde fps olarak aynı performansı verir. Benim öngörüm AMD 8320 8 çekirdekli ve OC aralığının yüksek olmasından dolayı tavsiyemdir.

Dediğimi kanıtlamak için bir fps videosu paylaşacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Y2kmtt

Her iki sistemde hem görüntü hemde fps olarak aynı performansı verir. Benim öngörüm AMD 8320 8 çekirdekli ve OC aralığının yüksek olmasından dolayı tavsiyemdir.

Yabancılar İntel 4590 ve 4690'nı aynı kefeye koyup, intel şirketinin kafa karıştıran satış politikalarından biri olduğunu öne sördükleri için 4690'nı tarafsız test eden video bulamadım. Onun yerine 4590 testlerini paylaşıyorum.
    (AMD de 8320-8350 ile aynı politika izlenmiş)

http://www.youtube.com/watch?v=A3HX6JHM3QY

8320 deki ekran kartının farkından dolayı intel 4590 a göre farkı kapatır.

Tomb Raider (2013) Benchmark: Intel Core i5 4590 + R9 280X
    http://www.youtube.com/watch?v=CjprLPFs3Wg

Tomb Raider (2013) Benchmark: AMD FX 8320/ R9 280X
    https://www.youtube.com/watch?v=JiKaHmZdMVQ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Y2kmtt -- 19 Eylül 2014; 0:19:01 >

• quote:

Her iki sistemde hem görüntü hemde fps olarak aynı performansı verir. Benim öngörüm AMD 8320 8 çekirdekli ve OC aralığının yüksek olmasından dolayı tavsiyemdir.

bekliyorum hocam videonuza bakacağım.yalnız bir sorun var ben oc yapmayı bilmiyorum bide oc yaparsam extra fan falan lazım sanırım o da maliyet :S ekran kartını tri-x 4gb 512 bit yapalım derken daha kötü yapmayalım sistemi :)
  • hoca 4 gb ram üzerine r9 290 pek dengeli bir sistem olmamış. O kasanında 290 + 8320 nin yükünü çekebilecek bir psu ya sahip oldugundan emin değilim açıkcası. diğer yandan birde sogutucu eksiniğiiz var o sistemde. Yani r9 290 alabilmek için baya bir zorlamışssınız ve sistem dengesiz olmuş ...

ilk sistemde ramleri GSKILL 8GB (2x4GB) Sniper DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Ram ile değiştirin 20 tl cebinize kalsın aynı ramlere fazla para ödemeyin.
  • quote:

Yabancılar İntel 4590 ve 4690'nı aynı kefeye koyup, intel şirketinin kafa karıştıran satış politikalarından biri olduğunu öne sördükleri için 4690'nı tarafsız test eden video bulamadım. Onun yerine 4590 testlerini paylaşıyorum.
    (AMD de 8320-8350 ile aynı politika izlenmiş)

http://www.youtube.com/watch?v=A3HX6JHM3QY

8320 deki ekran kartının farkından dolayı intel 4590 a göre farkı kapatır.

Tomb Raider (2013) Benchmark: Intel Core i5 4590 + R9 280X
    http://www.youtube.com/watch?v=CjprLPFs3Wg

Tomb Raider (2013) Benchmark: AMD FX 8320/ R9 280X
    https://www.youtube.com/watch?v=JiKaHmZdMVQ

sizce r9 dual x yeterli midir . gerek varmı o amd sisteme ? işlemciden falan kısıp ekran kartına yükleneyim dedim de kafam karıştı. bide intel 4590 olacaktı yanlış yazmışım zaten :) 4690a gerek yok diye düşünüyorım

• quote:

Orijinalden alıntı: oskurrr

hoca 4 gb ram üzerine r9 290 pek dengeli bir sistem olmamış. O kasanında 290 + 8320 nin yükünü çekebilecek bir psu ya sahip oldugundan emin değilim açıkcası. diğer yandan birde sogutucu eksiniğiiz var o sistemde. Yani r9 290 alabilmek için baya bir zorlamışssınız ve sistem dengesiz olmuş ...

ilk sistemde ramleri GSKILL 8GB (2x4GB) Sniper DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Ram ile değiştirin 20 tl cebinize kalsın aynı ramlere fazla para ödemeyin.

Bence sistemi topladıktan sonra 3-5 kenara koyup ramleri duale çevirirse hiçbir sıkıntı olmaz. Ancak PSU da sıkıntı olduğu aşikar...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

hoca 4 gb ram üzerine r9 290 pek dengeli bir sistem olmamış. O kasanında 290 + 8320 nin yükünü çekebilecek bir psu ya sahip oldugundan emin değilim açıkcası. diğer yandan birde sogutucu eksiniğiiz var o sistemde. Yani r9 290 alabilmek için baya bir zorlamışssınız ve sistem dengesiz olmuş ...

evet valla dediğiniz gibi oldu :) tri x ekran kartını koymak için düştüm düştüm :D ben de dağıldım sistemde :) heralde gerek yok amd ye değil mi ?
    çok takıldım o karta ama 1188 tl de az değil :S
  • quote:

quote:

Bence sistemi topladıktan sonra 3-5 kenara koyup ramleri duale çevirirse hiçbir sıkıntı olmaz. Ancak PSU da sıkıntı olduğu aşikar...

peki inteldeki gigabyte 700 w kasa psu nasıl iyi mi hocam.onda sıkıntı yok değil mi

• Hocam ekran kartları sistemin en çabuk eskiyen ve ençok değişen parçalarıdır. abartmaya gerek yok bütçeniz çerçevesinde dengeli bir sistem alın intel sistemde

İşlemci
    İntel
    Intel Core i5 4590 Soket 1150 3.5GHz 6MB Cache 22nm İşlemci 515

Ram
    GSKILL
    8GB (2x4GB) Sniper DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Ram 269

şeklinde düzenlerseniz daha iyi olacaktır...

dolar yine yükselişte 1 ay önce 2bin liraya ne sistemler öneriyorduk şimdi ne seviyeye cıktı... borsa gibi oldu pc parçaları

Gigabyte daki psu coguar cmx 700w 80+ bronz modüler bir psu o fiyata gayet uygun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oskurrr -- 19 Eylül 2014; 0:39:30 >
  • quote:

Hocam ekran kartları sistemin en çabuk eskiyen ve ençok değişen parçalarıdır. abartmaya gerek yok bütçeniz çerçevesinde dengeli bir sistem alın intel sistemde

İşlemci
    İntel
    Intel Core i5 4590 Soket 1150 3.5GHz 6MB Cache 22nm İşlemci 515

Ram
    GSKILL
    8GB (2x4GB) Sniper DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Ram 269

şeklinde düzenlerseniz daha iyi olacaktır...

dolar yine yükselişte 1 ay önce 2bin liraya ne sistemler öneriyorduk şimdi ne seviyeye cıktı... borsa gibi oldu pc parçaları

Gigabyte daki psu coguar cmx 700w 80+ bronz modüler bir psu o fiyata gayet uygun.

sağolun hocam zaten işlemcim 4590 olacak orda yanlış yazmışım ramlari de dediğiniz şekilde düzelttim.eksik olmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: blntgzm10

Arkadaşlar öncelikle oyun için topluyorum bütçe 2 ye yakın
    Amd ve intel yaptım.

Dostum yaklaşık 4 yıldır bu işle uğraşırım, oyun bilgisayarlarında işlemcinin oyuna etkisi bir yere kadardır bir yerden sonra işlemciden çok ekran kartının etkisi daha önemlidir.

örneğin çiçeklerin, otların arasında bir çatışma sahnesindesin işlemcini görevi sana saldıran insanları koordine etmek, etrafdaki ağaçların vs hareketlerini düzenlemek gibi işlerle uğraşır.Ama ekran kartı ise ekranda gördğün her şeyle uğraşır doku kalitesinden tut su yanısmasına, çizim datayına , piksellerin doldurulması, anti aliasing ki en zoru budur bunlarla uğraşır.Bu nedenle sana tavsiyem işlemciden önce alabiliceğin en iyi ekran kartını alman, işlemci intel yerine amd de seçsen çok fark yaşamazsın ancak r280 yerine r 290 ı seçersen bariz bir fark görebilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: msbphoenix

quote:

Amd ve intel yaptım.

Dostum yaklaşık 4 yıldır bu işle uğraşırım, oyun bilgisayarlarında işlemcinin oyuna etkisi bir yere kadardır bir yerden sonra işlemciden çok ekran kartının etkisi daha önemlidir.

örneğin çiçeklerin, otların arasında bir çatışma sahnesindesin işlemcini görevi sana saldıran insanları koordine etmek, etrafdaki ağaçların vs hareketlerini düzenlemek gibi işlerle uğraşır.Ama ekran kartı ise ekranda gördğün her şeyle uğraşır doku kalitesinden tut su yanısmasına, çizim datayına , piksellerin doldurulması, anti aliasing ki en zoru budur bunlarla uğraşır.Bu nedenle sana tavsiyem işlemciden önce alabiliceğin en iyi ekran kartını alman, işlemci intel yerine amd de seçsen çok fark yaşamazsın ancak r280 yerine r 290 ı seçersen bariz bir fark görebilirsin.

anladım hocam ancak bariz fark olur mu öyle tri x de. aşırı bi fark olmazsa gözle görülür pek fark olmazsa gerek yok cünkü

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: msbphoenix

quote:

Amd ve intel yaptım.

anladım hocam ancak bariz fark olur mu öyle tri x de. aşırı bi fark olmazsa gözle görülür pek fark olmazsa gerek yok cünkü

O kullanacınısına göre değişir. Ben alıp benc kasacam en yüksek çözünürlükte fuul ayar da en hızlı oynuyacam dersen tabiki ozaman tabi fark olur. Ona incelemeleri araştır youtube dan videolara filan bak karar ver sen.

• oyun oynamak sadece ekran kartı ile alakalı bir durum değildir. 1080p 60 hz monitör ile 290 boş yere para harcamaktır. diğer yandan sistem dengeli olsa yine önerilir. ama sistem okadar dengesiz olduktan sonra 2* 290 koysanızda performansınız dengeli bir sistem kadar olmayacaktır. 4 sene lik pc ile ilgilenmek yetmiyormus demekki. perfrmansı sadece ekran kartından ibaret sandıgına göre arkadas...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oskurrr -- 20 Eylül 2014; 1:44:25 >
  • quote:

oyun oynamak sadece ekran kartı ile alakalı bir durum değildir. 1080p 60 hz monitör ile 290 boş yere para harcamaktır. diğer yandan sistem dengeli olsa yine önerilir. ama sistem okadar dengesiz olduktan sonra 2* 290 koysanızda performansınız dengeli bir sistem kadar olmayacaktır. 4 sene lik pc ile ilgilenmek yetmiyormus demekki. perfrmansı sadece ekran kartından ibaret sandıgına göre arkadas...
    Elbette oyun oynamak ekran kartı ile alakalı bir şey değildir.Elbette dengeli bir sistem kurmak gerekir. Ben böyle bir şey yazmışmıyım dur bakım, yok yazmamışım neyse sende iyi bakarsın bi daha ki sefere. Hadi senin o güzel hatırın için detaylı anlatayım da bu sefer anla artık ama yani tamam.

Benim anlatmak istediğim ise şuydu genel olarak oyunların istediği işlemci performansını orta seviye bir işlemci bile karşılayabilir(çarpan kilitsiz i5 gibi). Böyle oyunlara sen kalkıp i7'i koyarsan rasyonel bir hareket yapmış olmazsın çünkü intel i5 den i7 ye geçerken kazandığın performans olmasada olabilir i5 de yeteri kadar performans sağlar(her oyunda geçerli değildir). Ama ekran kartında olay böyle değilir genel olarak ekran kartının performansı artıkça daha çok detaylı, gerçekçi, bol bol nesnenin bulunduğu ve en önemlisi hızlı bir oyun performansı alırsın ayrıca ekran kartının performansı artıkça en yüksek çözünürlükte en hızlı oyun deneyimini yaşarsın. Bu sebeple oyun bilgisayarlarında ekran kartının önemi işlemciden önde gelir. Yani işlemciyi belli bir yerden sonra yükseltmek yerine ekran kartını yükseltmek daha mantıklıdır. Ancak bu anlatımdan ekran kartı önemsizdir şu, bu, o, onlar, bunlar, şunlar, gibi söylenmemiş şeyler paranoyusuda çıkarmak ayrıca bir yetenektir belirteyim.

Eğer yine anlamadıysan(sanmıyorum ama) http://thgtr.com/cebinize-en-uygun-oyun-islemcileri-mayis-2012/4 bu sayfayı incele nedemek istediğim var burda. Ayrıca i7 ile diğer işlemcilerininde karşılaştırıldığı şu incelemeyide bakarsan kesin anlarsın değilmi yani anla artık.

http://thgtr.com/intel-core-i7-3770k-incelemesi-ivy-bridge-ile-tanisin/14

http://thgtr.com/intel-core-i7-3770k-incelemesi-ivy-bridge-ile-tanisin/15

http://thgtr.com/intel-core-i7-3770k-incelemesi-ivy-bridge-ile-tanisin/16

son olarak yukarıdaki yorum tamamiyle oyun pc si baz alınarak yapılmıştır. Sen kalıkpta ''vay nasıl olurda i5'e i7'den daha hızlı dersin'' gibi bir yorum yapma zira alakasız ve mantıksız olur.

• msbphoenix kullanıcısına yanıt
    Güzel dostum orda bir i7 - i5 tartısması yok. 2 tanesistemin bütün olarak ele alınması var. 60hz 1080p de dünyanın en iyi ekran kartını bile getirsen sana faydası senin monitörünün sana sundugu kadardır. Adam 144 hz monitörüm var demişte ben 290 alma mı demişim ?

varsayalım ki 100 fps aldı oyundan 290 ile 280 ilede 70 fps aldı... şimdi 60 hz 1080p monitörde bu 100 fps sana oyunlarında yırtılma (tearing ) olarak geri döner... Naparsın vysnc acaarsın 60 fps ye sabitlemeye calısırsın... Ayrıca 4 gb ram ile 290 kullanmak mı mantıklı yoksa 280 ile 8 gb ram mi ?
    sistem dengesinden bahsetmişim ben orda işlemci i7 i 5 vs vs vs bu sizin cıkarımınız... Oyun sadece ekran akrtından ibaret değil derken odaki vurguda monitörden acıkca bahsetmişim...

Senin yukarıdaki yazında da diyorki alabileceğin en iyi ekran kartını al yani 290 diyorsun... ibende diyorum ki bu iş sadece işlemci ekran kartı ile bitmiyor birde monitör kısmı var bu olayın... Umarım sende beni anlayabilmişssindir.

Ayrıca aradan 10 gün geçmiş adam pc yi aldı almadı belki aldı sattı bozdu tekrar konuyu hortlatmana gerek yoktu özelden yazabilirdin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oskurrr -- 30 Eylül 2014; 3:45:38 >

• quote:

Güzel dostum orda bir i7 - i5 tartısması yok. 2 tanesistemin bütün olarak ele alınması var. 60hz 1080p de dünyanın en iyi ekran kartını bile getirsen sana faydası senin monitörünün sana sundugu kadardır. Adam 144 hz monitörüm var demişte ben 290 alma mı demişim ?

varsayalım ki 100 fps aldı oyundan 290 ile 280 ilede 70 fps aldı... şimdi 60 hz 1080p monitörde bu 100 fps sana oyunlarında yırtılma (tearing ) olarak geri döner... Naparsın vysnc acaarsın 60 fps ye sabitlemeye calısırsın... Ayrıca 4 gb ram ile 290 kullanmak mı mantıklı yoksa 280 ile 8 gb ram mi ?
    sistem dengesinden bahsetmişim ben orda işlemci i7 i 5 vs vs vs bu sizin cıkarımınız... Oyun sadece ekran akrtından ibaret değil derken odaki vurguda monitörden acıkca bahsetmişim...

Senin yukarıdaki yazında da diyorki alabileceğin en iyi ekran kartını al yani 290 diyorsun... ibende diyorum ki bu iş sadece işlemci ekran kartı ile bitmiyor birde monitör kısmı var bu olayın... Umarım sende beni anlayabilmişssindir.

Ayrıca aradan 10 gün geçmiş adam pc yi aldı almadı belki aldı sattı bozdu tekrar konuyu hortlatmana gerek yoktu özelden yazabilirdin

Dostum tamam ancak ben ekran kartını alabilceğinin en iyisini al demiyorum. Ekran kartına yapacağın yatırım işlemciye yapacağın yatırımdan fazla olsun diyorum.

• Y2kmtt kullanıcısına yanıt
    AMD nin O.C aralığı yüksek işlemcisinin enerji tüketimi ve ısı değerlerine de bakmanızda fayda var. Kullanıcı, stok fan ile almayı düşünüyor! Üstüne üstlük 600w PSU var! O.C flan hikaye yani...

Öte yandan r9 290 alip 4GB ram ile devam etmek olmaz. Intel sistem çok daha mantıklı olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ozgn13

AMD nin O.C aralığı yüksek işlemcisinin enerji tüketimi ve ısı değerlerine de bakmanızda fayda var. Kullanıcı, stok fan ile almayı düşünüyor! Üstüne üstlük 600w PSU var! O.C flan hikaye yani...

Öte yandan r9 290 alip 4GB ram ile devam etmek olmaz. Intel sistem çok daha mantıklı olmuş.

Stok fanla alsın ocsiz oynar 100-150 lira biriktirtirmek çok zor değil. Bi cpu soğutucusu aldımıda oc yapar.
    600watt psu ile oc yapılmaz demişsiniz. Buradan o.c hakkında hiçbirşey bilmediğiniz bariz bir şekilde anlaşılıyor.

ikincisi 4gb ram ultra modda oyunlarda 3-4 saat sonra şişiyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.