Şimdi Ara

AMD U ve H Serisi Performans farkı Neden Böyle ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Aynı mobil işlemci ailelerinin u ve h serileri. H serileri sadece %11-12 güçlü. U lar 15 watt iken h lar 35 watt tdp sahip. Bi gariplik yok mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi torquehp -- 11 Nisan 2020; 22:28:55 >

• UP
  • o sitenin sonuçlarına göre kıyas yapmak piyano ile balık avlamaya çalışmak gibidir.

bu siteye göre 3500u ile 3550h arasındaki tek fark birinin diğerinden 20w düşük TDP olması yoksa saat hızları aynı ama %10 küsür fark var.sormanız gereken birbirinin aynı işlemciler arasında %10 küsür fark TDP yüzünden oluyor ama o 20w'ı nasıl düşürmüşler saat hızlarını oynamadan?voltajdır ve turbo hızında çok kalmıyordur benim tahminim.

www.cpu-monkey.com
    AMD Ryzen 5 3550H vs. AMD Ryzen 5 3500U - Benchmark & CPU Karşılaştırma
    https://www.cpu-monkey.com/tr/compare_cpu-amd_ryzen_5_3550h-1092-vs-amd_ryzen_5_3500u-900

• İkisi de 4c/8t ve cache'lerine kadar aynı özellikteler. Aynı zamanda TDPleri de 12-35W. Yani performans durumu laptop üreticisinin ne kadar iyi soğutma sistemi koyduğuna ve buna bağlı olarak ne kadar TDP belirlediğine bağlı.

İyi soğutmalı bir laptoptaki 3500U ile 3550H arasında en fazla %15 fark oluyor. 3500U genelde az güç tüketmesi istenen, ince, soğutması başarılı olmayan laptoplarda kullanıldığı için bir süre sonra hızını düşürüyor. Benim 3500U'lu laptopum iyi bir soğutması olduğundan sürekli aynı hızı verebiliyor ve 1 saatlik render sonrasında bile 2.9-3ghz civarlarında dolaşıyor. 3550H'lı laptoplar da 3.1-3.4 arası hızlarda seyrediyor zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 12 Nisan 2020; 14:49:44 >
  • VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    laptop modeliniz nedir acaba ?
  • torquehp kullanıcısına yanıt
    Lenovo E595
    Harici gpu ya sahip mi ? Memnun musunuz ? Thinkpad'inbir farkı var mı ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Vega 8 var, harici bir gpu yok. Memnun olunmayacak bir laptop değil. Ben 3300'e aldım 1 ay önce. Şimdi en ucuz 3500U'lu laptop 3800TL.

O laptoplara göre bir çok üstün yanı var.

IPS ekranı var. Bu fiyat seviyelerinde neredeyse hiç yok.
    Kasası çok daha kaliteli
    Klavyesi piyasadaki en iyi klavye
    Type-c ile şarj oluyor (powerbankle de şarj edilebildiği için priz arama derdi yok)
    Çift bakır borusu ve büyük bir fanı olduğu için sürekli max hızda çalışıyor. Çoğu laptop kısa süre sonra hızını %20-30 düşürüyor genellikle.
    Bataryası bu fiyat seviyelerinin üstünde
    Genelde laptoplar lehimli ram bulunduruyor veya 1 tane ram girişi olan modeller de çokca var. Bunda o tarz bir durum yok, 32gb'a kadar yükseltilebiliyor.

Yani üst seviye bir laptopda bulunması gereken neredeyse tüm özellikler var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 13 Nisan 2020; 20:12:35 >
    Çok güzel özellikleri varmış hocam. Güle güle kullanın yaklaşık 1,5 yıl önce laptop bakarken seçeneklerim arasında E580 serisi ryzenli modeller yeni türkiyeye geliyordu onları da düşünmüştüm. Daha sonra alttan aydınlaatmalı klavye olmadığı için vazgeçmiş ve uygün birkaç kampanyayı birleştirerek şuanki laptobumu almıştım(8250u - mx150 hp 3400₺ ) ama şunu farketttim ki ne kadar küçükse o kadar kompak oluyor. Bir sonraki sefere f-p bi 14 , hatta 13,3 inch bi ultrabook ve ya ona yakın bi ürün istiyorum. Umarım o zamana kadar dahili gpu lar daha da güçlenir. Kullanım senaryolarınız nedir hocam ? Daha çok nelerde kullanırsınız laptobu bilinen aktiviteler dışında ?
    Teşekkürler. Evet ışıklı klavye olmaması bir dezavantaj, onu söylemeyi unutmuşum. Ben sadece gündüzleri kullandığım ve akşamları masaüstü bilgisayarıma geçtiğim için çok önemsemedim ama olsaydı iyi olurdu tabii ki.

Evde olmadığım zamanlarda mobil uygulama geliştirmek için kullanıyorum. Gayet yeterli bir güç sunuyor. Önceden masaüstü bilgisayarımda i5-6500 kullanıyordum ve ona çok benzer bir performans alıyorum. 15W TDP'si olan bir işlemci için gayet iyi yani. i5 6500 daha 2-3 sene öncesine kadar çoğu kişinin beğendiği ve tavsiye ettiği bir işlemciydi.

Aceleniz yoksa 4000 serisi laptopları da bekleyebilirsiniz ama fiyatları ne seviyede olur bilemem. 4500U %30-40 civarı daha güçlü olacak gibi gözüküyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 13 Nisan 2020; 19:57:52 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.