Şimdi Ara

amd vs intel

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sizce amd mi iyi intel mi fiyat yönünden tabiki amd ama bazı kişilerde uzun vadede intelin iyi olduğunu intelde kolay kolay sorun çıkmadığını söylüyorlar görüşlerinizi beklerim

• intel zirt pist soket degistirmeye basladi
    ileriye donuk derken :D
  • Bu sorunun cevabı sürekli değişmiştir ama genelde amd althlon 64 serisinden sonra öne geçmiştir ama bu conroe kod adlı intel cpulardan sonra tam tersine dönmüştür.Günümüzde ise en hızlı cpu inteldedir ama 1055t ve 1090t gibi amd cpuları tam bir f/p canavarıdır intelin kendilerinden yaklaşık 2 kata kadar pahalı cpularına kafa tutup hatta geçmektediler.Birde soket bakımından incelersek intel son zamanlarda tam yahudi tüccar oldu uzun zamandır kullandıgı lga 775 soketten sonra 1156 1366soket olmak üzere 2 farklı modele gitti buda haliyle upgrade yapmak isteyenler için ekstra masraf çıkardı amd ise tam tersi güncel soket yapısı am3 ile bu ticari anlayışa girmemiştir.
  • çok üst düzey işlemler peşinde değilseniz 300liraya ayarlayabileceğiniz phenom II x4 965 BE işlemci ile zaten en az 3-4 sene oyunlarda falan işlemcisel sorun yaşamazsınız ki zaten intelin 300 liraya e 8400ü sattığını düşünürsek intel almak için hiçbi sebep yok

tek yok amd
  • ileri dönük derken ömründen bahsediyorum yani amd sorun çıkarırmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: oğuzçbn

ileri dönük derken ömründen bahsediyorum yani amd sorun çıkarırmı

Bunlar şehir efsaneleri.

AMD Yanar
    AMD Çabuk bozulur
    ATİ sorunludur

Bu tür şeylere inanmayın. Parça alırken şuna bakın. X fiyata hangi işlemcileri alabiliyorum ve bu işlemcilerin birbirleri karşısındaki performansı nedir? Buna kısaca fiyat/performans (f/p) diyoruz ve bu ibre şu anda AMD/ATI den yana.
  • quote:

...intelde kolay kolay sorun çıkmadığını söylüyorlar görüşlerinizi beklerim

Bunu genellersek daha doğru olur. İşlemciler, voltaj ve kötü soğutma eziyetine maruz kalmadıkları müddetçe pek sık arızalanmazlar. Hatta bilgisayardaki en sorunsuz donanım işlemcidir diyebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

quote:

ileri dönük derken ömründen bahsediyorum yani amd sorun çıkarırmı

Bunlar şehir efsaneleri.

AMD Yanar
    AMD Çabuk bozulur
    ATİ sorunludur

Bu tür şeylere inanmayın. Parça alırken şuna bakın. X fiyata hangi işlemcileri alabiliyorum ve bu işlemcilerin birbirleri karşısındaki performansı nedir? Buna kısaca fiyat/performans (f/p) diyoruz ve bu ibre şu anda AMD/ATI den yana.

+1

4. AMD çok ısınıyor :)

Çok eskiden öyleymiş ama artık tam tersi Amd Intel'den daha serin çalışıyor.

• 1100 tL GİBİ oyun amaçlı pc toplıcam da bu işlemci işi kafamı kurcalıyordu çok saolun.
  • phenomII 955 İŞLEMCİ
    M4A88TD-M ANAKART
    team elite 2gb 1600 mhz ram
    500gb hdd
    DVD RW
    Akasa zen 450w kasa
    ati 5770 e.kartı 1gb gddr5

nakit alırsan dediğin rakamlara gelir..
    taş gibi pc olur.
  • cok haklisin dostum,artik amd'ler intellerden daha az isinio
  • O sorunlar eskide kaldı (ısınma,yanma) artık bence f/p ve uzun ömür arasında AMD derim soke yapısı sağlamlık konusunda ve özellikle fiyat konusunda AMD alır kesinlikle
  • Netbook alacaksam intel atom, pil ömrü için tasarruflu intel mimarileri fark ettiriyor. Onun haricinde masaüstü bilgisayarda amd çok daha avantajlı performans/fiyat olarak. Passmark'ta athlon II x3 445 işlemcisi 36.küsür f/p oranıyla ilk beşe mi ne giriyor örneğin.
  • athlon II x3 435 kullanıyorum.günlük 3,6ghz tam stabil.3,70ghzde 3dmark 06 cpu testinde i5 750 2,66 lık 4 çekirdekli işlemciden 12 puan fazla aldım.ve bu işlemci çok ucuz.
  • İyice araştırdım ögrendim,paran yoksa Amd,paran varsa İntel.aynı değerde 2 sistem olsun intel 1000 lira tutuyor ise 1000 liraya daha üst seviye bir amd alırsın..
    ısınma sorunu olarak intel i7 lerle birlikte sıcaklıkları biraz yükselmiş
    atı de hep nvidia ya göre hep sıcak çalışıyordu,ancak gtx 480 ile işler biraz değişti bunu nvidia da kabul ediyor yüksek ısıda çalışan bir kart ürettiklerini...
    Anlıyorum ki artık amd ve intel aralarında pek fark kalmamış fiyat hariç Bence sıcaklık bir ürünün ömrü için çok büyük faktör içerir...Amd 1090T BE,1055T AMD nin en iyi fiyat performans olarak alınacak işlemcileri.İntel de 4 çekirdek olarak i7_860,i7_920 alternatif olabilir.
    Önce pc yi ne için alıcaksın o da çok önemli oyun için se frekans hızına önem ver adm nin 1090T BE 3.200Mhz oc yapmadan kullanmaya iyi bir seçim...Intel de Amd de artık aşmış.bana kızanlar olursa şimdiden özür dilerim eksik yada yanlışlarımı düzeltmelerini isterim

• öncelikle bütün DH ailesine selam olsun bu ilk mesaj'ım, arkadaşlar bende pc donanım işinden pek anlamam az cok net'te okudugumuz yazılar var elimizde bilgi olarak, bu konuya yazı yazma ilhamı benimde konuyu acan arkadaşım gibi kararsız kalmamdan ibaret, mevcut sistemim pentium4 2.4ghz malum biraz eski bi sistem :) b konuyu okuyup karara vardım, ve amd almaya karar verdim (birazda fiyatlar etkili oldu bu kararda) acaba ?? AMD Athlon II X4 635 AM3 2.9GHz bu işlemci ile Athlon II X3 435 arasında kararsız kaldım, birde degerli forumcu arkadaşlar sizce hangi magazadan alışveriş yapmalıyım ? aslında netten alışverişi sevmiyorum (nedeni alışveriş bana göre görerek yapılmalı) ama fiyatları karşılaştırınca netten almak daha uygun gelior, siz bu konuda ne dersiniz alacagım urunu icabında olası bi arızasında hangi firma sattıgı malın ardında duruyor, engin tecrubelerinizi paylaşırsanız memnunolurum,,,saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi based_1984 -- 31 Temmuz 2010; 3:31:55 >

• sanada selam olsun kardeşim bu konuda şöyle yapabilirsin:
    Alacağın ürüne mağazadan bakıp sonrada internette uygun ve güvenilir bulduğun bir siteden sipariş verebilirsin
    seri olarak ta amd phenom II 4x gayet iyidir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: based_1984

öncelikle bütün DH ailesine selam olsun bu ilk mesaj'ım, arkadaşlar bende pc donanım işinden pek anlamam az cok net'te okudugumuz yazılar var elimizde bilgi olarak, bu konuya yazı yazma ilhamı benimde konuyu acan arkadaşım gibi kararsız kalmamdan ibaret, mevcut sistemim pentium4 2.4ghz malum biraz eski bi sistem :) b konuyu okuyup karara vardım, ve amd almaya karar verdim (birazda fiyatlar etkili oldu bu kararda) acaba ?? AMD Athlon II X4 635 AM3 2.9GHz bu işlemci ile Athlon II X3 435 arasında kararsız kaldım, birde degerli forumcu arkadaşlar sizce hangi magazadan alışveriş yapmalıyım ? aslında netten alışverişi sevmiyorum (nedeni alışveriş bana göre görerek yapılmalı) ama fiyatları karşılaştırınca netten almak daha uygun gelior, siz bu konuda ne dersiniz alacagım urunu icabında olası bi arızasında hangi firma sattıgı malın ardında duruyor, engin tecrubelerinizi paylaşırsanız memnunolurum,,,saygılar

eger sadece oyun için alıyorsan ve butcen kısıtlıysa x3 435 yeterli. ayrıca illa x4 olsun diyosan ve gene butcenın kısıtlı oldugunu varsayıyorum(1000-1200tL) althon serisi almalısın. l3 belleklerın oyunlarda cok bi artısı yok. leon-x ustadımızın bi konusu vardı bunla ilgili ayrıca x3 435 in i7 bi işlemciyle karşılastırması vardı hd5850 kart kullanılarak yapılmıs aralarında en fazla 15fps fark vardı diye hatırlıyorum. son olarak x3 435 in 4. çekirdeğini açarak stabil çalıştırma gibi bi imkanın var. tabi şans onemli bi faktor bu konuda.

• herkese şiddetle amd athlon II serisini tavsiye ederim.f/p olarak daha iyisi bulunmaz
  • öncelikle cevaplarınız için teşekkur ederim arkadaşlar
    şimdi seçim esnasında bana göre en buyuk etken fiyat bundan dolayı,
    alacagım işlemci ve uygun anakart max 250 tl olmalı :)
    elimde ddr2 kingston 800mhz 2gb ram'im var yani ram'e para vermeyecegim
    cocuklarım oyun oynamak istiyor pc de ama istedikleri oyunları maalesef acmıyo :)
    bu yuzden degişiklik zamanı geldi diyorum ben secimimi athlon 2 x3 ten yana yapmak istiyor gibiyim :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.