Şimdi Ara

Amd vs intel 10k

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
2.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Msi x470 gaming plus
    Rtx 2070 gaming

Vs

İ5 9600k
    Msi z390 tomahawk
    Rtx2070 gaming

Hangi sistemi tercih etmeliyim hangi sistem daha uzun ömürlü olur (oyun amaçlı)

10 k lık sistem olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iphoneseci -- 27 Aralık 2018; 16:15:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam aynı ikilemde bende kaldım sonra 2700x'in fiyatına bakıp vaz geçtim çünkü bu devirde bile 4-6 çekirdekli işlemciler tam performansta kullanamıyor oyunlar amd fx bulldozer serisi çıktığındada aynı şeyleri söylüyodu herkes yok oyunlar artık çok işlemciyi desteklicek ilerisi için fx alın filan boş işler.(bence)

9600k asus strix z390-e kullanıyorum 8 gb tek modül 3000 mhz ram ile hiç bi oyunda takılma kasma yok, sıvı soğutma olmasına rağmen o.c yapmadım şu anlıkta düşünmüyorum asus fan expert'le standart modda çalışıyo sistem 1000rpm işlemci fanı çalışıyo anakarta bağlı diğer tüm fanlarında hızını düşürüyo 800rpm gibi sessiz ve serin bi sistem oluyor çok hoşuma gitti böyle(oyunlarda max 56 derece cpu)
    10kya uzun omurlu sistem topluyor olsam sahsen benim tercihim

2700x

b450 anakart

1080ti ekran karti

16gb ram

1tb hdd

120gb ssd

en az 3fanli kasa

750w 80+ bronz psu tarzinda olur.

bu butcede ne 1080ti deki diger bicok karta gore 3gb vram avantajini ne de 2700x teki +2cekirdek 4 thread avantajini cope atarim. kolay gelsin.
  • Ayrıca ryzen için bu anakart yeter mi güncel midir daha üst modeli önerirmisiniz bütçeyi aşmak istemiyorum

• 10 bin para verip reyzen mi alınır. :) reyzen fakir işi fakir tesellisi işi. Çok çekirdekleri varmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iphoneseci

Amd ryzen 2700x
    Msi x470 gaming plus
    Rtx 2070 gaming

Vs

İ5 9600k
    Msi z390 tomahawk
    Rtx2070 gaming

Hangi sistemi tercih etmeliyim hangi sistem daha uzun ömürlü olur (oyun amaçlı)

10 k lık sistem olacak

144 hz 1080p de monitörde
    fps önemliyse intel sistem

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • martax32 kullanıcısına yanıt
    Yıllardır intel nvidia ikilisini kullandım ama çoğu kişi ryzen 2700x i öneriyor i5 9600k ile arasında kaldım :)

• Aynen öyle 1080 p ultrada 120 fps üstü istiyorum.ama çekirdek fazlasından dolayı ryzen daha uzun ömürlü olur mu. Çünkü en az 5 yıl sistemi değiştirmiyeceğim

• 4-5 sene işlemci değiştirmeyi düşünmüyorsanız, İntel tarafında 6 çekirdek /6 izlek 9600k yerine 6 çekirdek/12 izlek i7-8700 öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0FDA1336A -- 27 Aralık 2018; 20:33:26 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: iphoneseci

Aynen öyle 1080 p ultrada 120 fps üstü istiyorum.ama çekirdek fazlasından dolayı ryzen daha uzun ömürlü olur mu. Çünkü en az 5 yıl sistemi değiştirmiyeceğim

O zaman 9700k almak daha mantıklı
    kesenin ağzını açacaksın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • martax32 kullanıcısına yanıt
    Allahim cahil olmak istiyorum cok guzel birsey

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • intel alınmaz fiyatı aşırı şişik birde oyun içinse ekran kartı daha önemli oldugundan işlemciden kısıp 2600 alıp ekran kartını rtx2080 yapmak daha mantıklı olucaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 27 Aralık 2018; 22:4:51 >

• Hacı kesenin ağazını açtık zaten daha açarsan sonu gelmez

• asko56 kullanıcısına yanıt
    Dediğini yaparsak 1-2 yıl sonra işlemciyi değiştirmek zorunda kalacaz i5 9600k bile muallakta 2600 ne yapsın

• iphoneseci İ kullanıcısına yanıt
    dostum zaten 4-5 aya kalmaz yeni 7nm ryzenler ve 10.nesil inteller duyrulucak yani dedigim gibi 2600 gayet iş görür 6/12 olmasından kaynaklı 7nm de büyük şeyler olursa eldeki 2600 ü satar 7nm işlemciye geçersin sonuçta anakart desteklicek

zaten siz oyun dedigniiz için bu oldu oyunu ekran kartı oynatır işlemcide orta seviye bişi olsa yeter 2600 yeterli gelir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 27 Aralık 2018; 22:21:8 >
  • Hocam aynı ikilemde bende kaldım sonra 2700x'in fiyatına bakıp vaz geçtim çünkü bu devirde bile 4-6 çekirdekli işlemciler tam performansta kullanamıyor oyunlar amd fx bulldozer serisi çıktığındada aynı şeyleri söylüyodu herkes yok oyunlar artık çok işlemciyi desteklicek ilerisi için fx alın filan boş işler.(bence)

9600k asus strix z390-e kullanıyorum 8 gb tek modül 3000 mhz ram ile hiç bi oyunda takılma kasma yok, sıvı soğutma olmasına rağmen o.c yapmadım şu anlıkta düşünmüyorum asus fan expert'le standart modda çalışıyo sistem 1000rpm işlemci fanı çalışıyo anakarta bağlı diğer tüm fanlarında hızını düşürüyo 800rpm gibi sessiz ve serin bi sistem oluyor çok hoşuma gitti böyle(oyunlarda max 56 derece cpu)
  • MyCoDeR kullanıcısına yanıt
    Be biliyim bi taraf amdci bi taraf intel. Yıllardır intel kullandım pişman olmadım şuana kadar amd yede güvenim yok ayrıca 2700x daha pahalı dediğin gibi i5 9600k ya kayıyorum

2700x i5 9600k dan daha ucuz i5 9600k için sogutucu almak zorundasın sogutucu fiyatı eklendiginde sıvı sogutucu 2700x den daha pahalı oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 27 Aralık 2018; 23:30:40 >
    5 sene işlemci değiştirmeyeceksen ve İntel'de kararlıysan 6/6 işlemci alma. 6/12 olan i7 8700 düşün.
  • Çok çekirdeğin faydasını ekstradan fps olarak görmesen bile ekstra çekirdek daha akıcı bir oyun sergilemekte faydalı olacaktır. Eğer ryzen odaklı bir sistem düşünüyorsan güçlü bir mobo alıp ilerde çıkacak modellere hazırlık yapman daha iyi olacaktır. Bu açıdan baktığında rog strix x470f, msi x470 gaming m7 veya gigabyte aorus 7 wifi gibi anakartlara yönelebilirsin. Eğer ryzen 7nm sürecinde iddia ettiği aynı güç tüketimi için 1.25kat saat hızı iddiasıyla ortaya çıkarsa iyi bir anakart senin için faydalı olacaktır.

• Hocam AMD yeni 3000 serisi Ryzen işlemciler tanıtacak bekleyin derim. En kötü fiyatlar ucuzlar.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.