|
AMD Zen 6 “Medusa Ridge” sızıntısı: Masaüstüne 24 çekirdek dönemi geliyor

-
-
ps6 işlemcisi muhtemelen bu olacak gibi 12/24
-
Umarım ama zor. Hangisi ucuzsa onu koyarlar. Ps5de 3600-3700x ayarında işlemci var.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
ps5 de zen 2 tabanlı ancak zen3 mimarisinden özellikler barındıran bir özelleştirilmiş işlemci var muhtemelen zen 5 mimarili olur ama 12/24 olarak gelir zen6 dan da bazı özellikler içinde olur zaten fiyatı 700 e çektiler hocam bu saatten sonra o fiyatta düşmez
-
kaç yıldır 6/12 deyim önce ryzen 1600 sonra 5600 hala da her işimi görüyor. en fazla 8/16 geçerim ben fazlasının standart bir kullanıcı için gerekli olduğunu düşünmüyorum.
-
Güzel güzel
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Intel 52 fiziki çekirdek getirecekmiş
-
Yaklaşık 70-60 iş parçacığı..... (16 P-32E-4Lp)
Verimli olursa inanılmaz bir işlemci olur.
Şu iddalarınıda tamamlarlarsa, ve performans iyileştirmeleri sağlarlarsa püf, Muazam bir şey geliyor.
48 vs 70 iş parcacığı, farka bak 🤔
-
Bunların fiyatı bir anlamda kazık olur ama şu intelin "verimli üretim stratejisi" güzel fiyatlara getirir, Büyük ihtimal olması gerektiğinden ucuz işlemciler gelir ama hala böbrek fiyatı.
Unutmadan, Mikrokodan öncesi Intel 8 ile 16 thread lideriydi...
-
intel'in son 15. serisinde 285'te 8 performans 16 enerji verimliliği çekirdeği var benim tabirimle muhtar kalemi çekirdekleri. bu şekliyle oyun hariç çok güçlü bir işlemci ama iş oyunlara geldiğinde yazılımsal problem yüzünden çekirdekler birbirleri ile anlaşamıyorlar. artık abi buyur rica ederim diye hiçbiri mi çalışmıyor nedir 14900 serisinden daha kötü sonuç verdi oyunlarda. intel bunun bios yüzünden olduğunu söyledi ki bir işlemcide yazılım zaten biostur ben de yazılım yüzünden diyorum ama yeni yaptıkları bios %20 daha kötü oldu bazı oyunlarda. 7 adet performans çekirdeğini kapatıp 1+16 konfigürasyonunda önünde işlemci kalmıyor o kadar fark oluyor. şimdi o muhtar kalemi çekirdekleri koymasaydı benchlerde rezil olmayalım demeselerdi 8 tane performans çekirdeği koyup geçselerdi HT zaten yok nasıl olurdu acaba? bir şey açıp kapatmaya gerek kalmazdı çünkü uyumsuzluk yapacak iki çeşit çekirdek olmazdı ve yazabilecekleri en kötü biosla bile alır götürürdü. bu durumda 52 çekirdekle gelecekmiş dediğini iyi bir şey olarak değil yandık manasında dediğini farz ediyorum çünkü tam bir felaket olacak çünkü ne kadar 18a diyip dursalar da TSMC'ye yine işlemci yaptıracaklarmış. e başkasının yaptığı donanıma yazılım yazmak o kadar kolay değil demek ki ya da bütün problem 12. seriden beri koydukları muhtar kalemi çekirdekleri. HT'yi ondan kaldırdılar 3 çeşit çekirdek olmasın diye ve sadece performans çekirdekleri ile gelse 8 çekirdekli işlemci mi olurmuş derdi bilen bilmeyen ama oyun sonuçlarını görüp de 8 çekirdek kullanmam ben 27 küsür lira verip diyen de çıkar çıkmazdı. yıllarca 4/8 işlemci kullandı bütün dünya intel yüzünden. şimdi 52 çekirdekle gönül mü alacaklar yoksa bench meraklıları bayılacak diye reklam mı yapacaklar? şu muhtar kalemi çekirdekleri işinden vazgeçmedikleri sürece intel'den işlemci konusunda bir şeyler bekleyenlere sabır dilerim. o 52 çekirdeği bırak 12/24, 8/16 ile oyunlarda dağıtır amd hiç kimse de şaşırmaz. Alparslan 27 bin kişilik ordusu ile ilerlerken gözcü dönmüş demiş ki 300 bin kişilik düşman ordusu bize doğru yaklaşıyor. Alparslan demiş ki biz de onlara yaklaşıyoruz. sayılara takılmayın yani hele söz konusu olan şey oyun olunca.
https://1000kitap.com/bizde-onlara-yaklasiyoruz--517116/alintilar
-
bravo amd.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
70 nerden çıktı 52 bence
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Zaten geriye başka bir şey kalmadı ki, iki özellik üzerinde devam ısı/enerji verimliliği ve çekirdek? Kaldı ki ısı/enerji verimliliği gpu'lar geri alıyor maalesef, anlamsız yani. Geriye bir tek çekirdek kalıyor; e, onda da kullanan yazılım sayısı bir elin 5 parmağını geçmiyor, çünkü sıkıntı işler. Bakalım kaç liraya çıkacak piyasaya...
-
Habere bak çay demle, bunun sızıntıyla bir alakası yokki el mahkum o seviyeye çıkılması lazım dı, üretim node'larındaki gelişmelerle CCD yapısını masaüstüne özel yeniden kalibre etmek yerine aynen aktaracaklar.
INTEL'in buna ne hamle vereceğine bakmak lazım yoksa AMD yerinde durmaz bu sıçramaya fiyatları da katarak önümüze getirebilir, tüketici olarak Quallcomm'un ne yapacağına bakmak lazım, rekabet eden sadece 2 firma olunca konumlandırmalar belli oluyor,m GPU tarafında Nvidia eli yükseltip kaymak kârları iç ediyor hemen altında el mahkum tercihi AMD duruyor onlarda arta kalan kitleyi emcüklüyor, şimdi CPU tarafında intel'in kötü yönetimi sebebiyle geldiği durum AMD'nin fiyat politikasını illaki etkileyecek.
CoreUltra 200/300 serisinin durumuna göre burunlarının alacağı şekli göreceğiz... :) bir yorumcu intel'in 52 fiziki çekirdekle geleceğini yazmış buna deliliniz nedir? intel sadece fabrikasyon sorunlarıyla değil aynı zaman mimari tasarım sıkıntılarıyla da yüzleşiyor, yapsınlar görelim AMD dayıoğlunun firması değil sonuçta...
-
P çekirdeklerinin 1 iş parcacığı gücünde olmayacağıma ve E çekirdeklerinin 2 Iş parçacığı gücün olmayacağına ve Lp çekirdeklerinin 2 iş parcacığı gücünde olmayacağına göre?
P'den 16x2 = 32 geliyor, 32 E koysa 32 Iş parcacığı olur büyük ihtimal, Lp belirsiz, oda 1 iş parcacığı gücünde olur büyük ihtimalle.
-
P ler 16x2 değil sadece 16 intel ht yi kaldırmadı mı?
34 yıl önce ilk bilgisayar başına oturduğumdan beri o kadar çok bu söylendi ki, illa ki gerekeceği bir an olacaktır. :)
Web siteleri mimarileri bile o kadar değişti, gelişti ki. 2 çekirdeği bıraktım, tek çekirdekler celeronlar, pentium'lar gayet yetiyordu. pentium2 333 mhz kullanıyordum. p3 1000mhz ye çıkınca yuh uçuyor bu yahu diyordum. Şimdi basit diyeceğimiz bir web sitesini açmaya çalışırken bile oranın popup'ı, buranın autoplay videosu, tarayıcının bilmemne eklentileri devreye girdi derken, işlemci %100 vurup kafayı yer.
Misal Ofis bilgisayarına 256mb ram yeter, alt tarafı office açacak, tarayıcı açacak derken, aynı şeyler için 2gb yeter, 4gb, 8gb yeter standart falan der olduk.
Bu arada bende de 3700x var, eşimde de 5600, oğlumda 12650H gayet yeterli evet şimdilik. Ama yetmeyeceği zaman gelecektir.
-
Tabii ki hocam teknoloji nerden nereye geliyor :) 34 yıllık süreç için söylemedim zaten. Elbet oyunlar daha çok çekirdek istemeye başlayacak. İlk 1600 aldığım zamanlar intelin 2 /4 veya 4/8 lik işlemcileri hala kapış kapış gidiyordu ve herkes de fazla çekirdeğin gereksiz olduğunu önemli olanın optimizasyon vs olduğunu söylüyordu ama çoğu işlevsiz kaldı ryzenin 6 ve 8 çekirdekli işlemcilerinin yanında. Ben de bunu belirterek en fazla 8 16 yeter dedim mesela önümüzdeki 4 5 yıllık süreçlerde. Ama elbet 20 30 yıl içerisinde çok fazla şey değişecek
Bu e-core olayını ne yazık ki iyi optimize edemediler. O yüzden AMD bunun yerine daha küçük çekirdeklere geçti. Bu çekirdekler problem çıkarmadılar.
En Beğenilen Yanıtlar

kaç yıldır 6/12 deyim önce ryzen 1600 sonra 5600 hala da her işimi görüyor. en fazla 8/16 geçerim ben fazlasının standart bir kullanıcı için gerekli olduğunu düşünmüyorum. |
Benzer içerikler
- en iyi vpn
- şekilli yazı
- whatsapp kendine mesaj atma
- mırıldanarak şarkı bulma
- instagram yazı tipi değiştirme
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X