Şimdi Ara

AMERICA CALIFORNIYAYA BENLE GELICEK KANKA MECERA ARIYAN VARMI

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar daha once america californiyada bulundum.(okuyodum trye dondum donem arasi asker kacaa ciktim askere aldilar askerlikte bitti geldim. oraya ogle bi alismisimki simdi yine donmek istiyorum))egitim ole yarim yamalak kaldi) oralari az cok bilirim simdi pek durumu iyi olmuyan ama oraya gidip en az bi kac ay yasiycak parasi olan arkadaslar yani benimle assagi yukari ayni durumda olan arkadas ariyorum,yani oraya gidebiliriz ve ayni zamanda calisip okuyabiliriz parada kazaniriz calisip az cok tanidiklarim var,yanima arkadas aramamim sebebi herzaman 2kisi olundugu zaman hersey daha ucuz en basiti kira bi oda tutulur beraber kalinir araba sart otarafta mesela araba ortak alinir bu tarz bi suru sey,birbirine destek olucak 2kisi cikarsa bence hersey super olur,okul okunur calisilir eglenlir ilerde orda kalma sansi bile olabilir heleki bi iyi bi is tutturup kazandiigin parayla okuluda bitirirsen kalma iside kolay ilgilenenler pm atsin arkadaslar konusalim detayli (konuu actim yazdim bu demek degildirki her onume gelenle atlayip gidicem,benim benimle ayni kafayapisina sahip benle ortak ozlellikleri olan bi arkadasa ihtiyacim var tabikide ayni sey karsi taraf icinde gecerlidir tesekkurler)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darklord28 -- 28 Şubat 2011; 18:58:39 >

• liseli olmasam gelirdim Nerdeydin UCLA demi okuyodun
  • Sana kim neden güvensin burada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mechaniker -- 28 Şubat 2011; 17:58:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BluePage

liseli olmasam gelirdim Nerdeydin UCLA demi okuyodun

ucla diil biraz daha assaaa taraflardaydim:))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darklord28 -- 28 Şubat 2011; 19:26:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mechaniker

Sana kim neden güvensin burada.

guvenip guvenmemekle ne alakasi var ki bunun ben kimse bana guvensin demiyorum msnden tanisilir konusulur kafalar dusunceler birbirine uyarsa olur yani neden olmasin (sanki bisey satiorum olmuycak bi vaatte bulunorm )arkadaslar guven olayi esit yani kim bana nekadar guvenirse bende ona okadar guvenirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: darklord28

quote:

guvenip guvenmemekle ne alakasi var ki bunun ben kimse bana guvensin demiyorum msnden tanisilir konusulur kafalar dusunceler birbirine uyarsa olur yani neden olmasin (sanki bisey satiorum olmuycak bi vaatte bulunorm )arkadaslar guven olayi esit yani kim bana nekadar guvenirse bende ona okadar guvenirim

Kardeşim, başka ülkeye yerleşmek öyle basitmi sanıyorsun bilmiyorum ama hiç basit değil. Birlikte büyüyük aynı lise ve üniversteyi okuyan tanıdıklarım yurtdışına master yapmaya gittiler şimdi saçma para mevzularından konuşmuyorlar. Yola çıkmak, vs güven işidir, yanlış anlama ben sana güvenilmez demiyorum. Seninde millete güven(e)memen gerek ayrıca. Öyle Amerikadaki gibi internetten adam bulamazsın Türkiyede. Amerikada ortak evde yaşayacağın adam bulursunda, Türkiyeden zor. Anca zaten gidecek birisi ile anlaşırsın diyeceğim, gidecek adam zaten en azından kalacağı yeri vs ayarlıyor.

yanlış anlama yani kardeş.

• arkadaslar ayrica usade yasam hakkinda ogrenmek istediginiz biseyler olursa sorabilirsiniz california ve new york cityle ilgili bi cok yerdede bulundum atri beyazrusya hakkindada sorabilirsiniz bi sure kalmisliim var ordada:)))
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: darklord28

quote:

Kardeşim, başka ülkeye yerleşmek öyle basitmi sanıyorsun bilmiyorum ama hiç basit değil. Birlikte büyüyük aynı lise ve üniversteyi okuyan tanıdıklarım yurtdışına master yapmaya gittiler şimdi saçma para mevzularından konuşmuyorlar. Yola çıkmak, vs güven işidir, yanlış anlama ben sana güvenilmez demiyorum. Seninde millete güven(e)memen gerek ayrıca. Öyle Amerikadaki gibi internetten adam bulamazsın Türkiyede. Amerikada ortak evde yaşayacağın adam bulursunda, Türkiyeden zor. Anca zaten gidecek birisi ile anlaşırsın diyeceğim, gidecek adam zaten en azından kalacağı yeri vs ayarlıyor.

yanlış anlama yani kardeş.

valla baska ulkeye yerlesmenin cok basit olmadigini biliyorum bundan eminolabilirsin 2seneden fazla californiyada yasadim)dogrudur beraber gidipte cok buyuk problemler yasayanlar var bizzat bende sahit oldum hatta ufak tefek seyler bende yasadimordayken bence forum donanim kaliteli bi forum ben boyle dusunuyorumonun icinde actim bu konuyu,yola cikmak evet guven isidir o yuzden burda tanisip konusup arkadas olup orda yapilicak seylerin onceden konusulmasi ve oyle yola cikilmasi bence orda bi aksilik cikmamasi acisindan daha iyidir,eger aradigin arkadi bulup gidersen senle ayni seyleri istiyen bence orda cok daha basarili olunur amacin dogrultusunda,tabikide ben boyle bisey kesin burdan forumdan birini bulu atliyip gidiyim demiyorum,ama bu foruma guveniyorum belkide cikar biseyler diye dusunuoyrm kaybedice gim bisey yok ama kazanicagim bisey olabilir en azindan su andada cevremde benle bu sartlarda gelicek arkadasim yok oolanlar kisa sureli gitmek istio duruomu cok iyi cocuklar ilerde ordada kalmak istiyen tipler degiller + parayla ilgili problemleride yok calisma isine falan yanasmiyolar bile:)))

• Üniversiteler hakkında bilgi verirmisin hocam.. Yıllık ne kadar tutuyor yaklaşık ? burs almış arkadaşın felan var mı? burs imkansız diyorlar nerdeyse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BluePage -- 28 Şubat 2011; 19:35:48 >
  • Valla hiç akla gelmeyecek şeyler gidince başına problem oluyor. Bizzat yaşadığımdan biliyorum yani. Bende Almanyaya yerleştim 6 ay önce, öyle kolay olmadığından bahsetmek istedim. Burada edineceğin arkadaştan sana yol arkadaşı çıkacağını sanmıyorum, forumun yarısı giderim, yaparım diye konuşur. 1 kişi bile gelmez. Forumda her tip adam var, güvenilecek adamda var, 1 kibrit emanet edilmeyecek adamlarda...

Bu gün anlaşırsın gidersin, yarın daha ucuza yaşayacağı birini bulur, satar gider. Arkasına bakmaz bile.

Rast gelsin
  • quote:

Valla hiç akla gelmeyecek şeyler gidince başına problem oluyor. Bizzat yaşadığımdan biliyorum yani. Bende Almanyaya yerleştim 6 ay önce, öyle kolay olmadığından bahsetmek istedim. Burada edineceğin arkadaştan sana yol arkadaşı çıkacağını sanmıyorum, forumun yarısı giderim, yaparım diye konuşur. 1 kişi bile gelmez. Forumda her tip adam var, güvenilecek adamda var, 1 kibrit emanet edilmeyecek adamlarda...

Bu gün anlaşırsın gidersin, yarın daha ucuza yaşayacağı birini bulur, satar gider. Arkasına bakmaz bile.

Rast gelsin

çok mantıklı katılıyorum
  • quote:

Üniversiteler hakkında bilgi verirmisin hocam.. Yıllık ne kadar tutuyor yaklaşık ? burs almış arkadaşın felan var mı? burs imkansız diyorlar nerdeyse

burs alan tanidigim yok hocam universitelerde, soyle ucla tarzi univler donemlik 10=15dolari falan bulur aldigin derse gore ama genelde yurt disindan gelen international studentlara esl dersleri agirlikli olmakuzere community collegeler tavsiye edilio bunlarda cok iyi okullar iki yillik univ gibi dusun sonra transfer oluosun ucla gibi univlere yada nereye istersen oraya community collegelerinde fiyatlari aldigin ders sayisina gore degisir ortalama donemlik 2500-3000$ gibi tutar ama geitim super bence ben bunlardan birine gidioyodum.
  • quote:

quote:

Valla hiç akla gelmeyecek şeyler gidince başına problem oluyor. Bizzat yaşadığımdan biliyorum yani. Bende Almanyaya yerleştim 6 ay önce, öyle kolay olmadığından bahsetmek istedim. Burada edineceğin arkadaştan sana yol arkadaşı çıkacağını sanmıyorum, forumun yarısı giderim, yaparım diye konuşur. 1 kişi bile gelmez. Forumda her tip adam var, güvenilecek adamda var, 1 kibrit emanet edilmeyecek adamlarda...

Rast gelsin

çok mantıklı katılıyorum

hocam anliyorum nedemek istedigini gercekten ,zaten bende evlenip beraber bi omur biyu beraber yasiycak birini aramiorum))))) ilk zamanlar benle ayni durumda olan birbirine destek olucak insan orda tabikide hayat bu insanlari caninimizin istedigi gibi kendimize bagliyamayiz zaten
    saol hocam sanada rast gele almanyada basarilar allahta sabir versin avrupalilar cok kil tipler oluyo ))

• param olsa şimdiye ordaydık be kardeşim güvenilmeyecek bi durum yok organ mafyası falan değilsen,alt tarafı kiraya ortak olacaksın bazı giderlere ortak olacaksın o kadar 2 taraf içinde kolaylık
  • quote:

Orijinalden alıntı: NitroWar

param olsa şimdiye ordaydık be kardeşim güvenilmeyecek bi durum yok organ mafyası falan değilsen,alt tarafı kiraya ortak olacaksın bazı giderlere ortak olacaksın o kadar 2 taraf içinde kolaylık

hahaha ya organ mafyasi ni duyunca guldum walla kusura bakma normal insanlar herseyi dusunuo tabi)) ya actik bi konu muhabbet ediyoruz iste eywallah olumlu dusundugun icinde :))briktir para ben hala biriktriorm bendede yok suan cokaz var yani)))parayi denklestirdimmi ucarim :)vizeyide aldim zaten gecen 10senelik turist:)
  • arkadaslar gercekten tek kisi gidip harcanan parayla bi arkadasinla yada kizarkadasinla gittiginde inanin masraf iki kati degil inanin 3-4kati daha rahat oluyo hersey maddi acidan yani))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darklord28 -- 28 Şubat 2011; 21:22:38 >
  • Eleman ciddi ise çok büyük bir iş yapıyor. 4 yaz boyunca 6 farklı kişiyle gittim ve bir daha gidersemtek yaşamaya karar kıldım

Aslında california görmek istediğim bir yer ama ilk mesajdaki yazış stiline bakarsak 5 dakikadan fazla konuşamayız.

"durumu iyi olmuyan" nedir yahu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: faruk

Eleman ciddi ise çok büyük bir iş yapıyor. 4 yaz boyunca 6 farklı kişiyle gittim ve bir daha gidersemtek yaşamaya karar kıldım

Aslında california görmek istediğim bir yer ama ilk mesajdaki yazış stiline bakarsak 5 dakikadan fazla konuşamayız.

"durumu iyi olmuyan" nedir yahu?

kardesim kusura bakma ama seninle benim aramdaki fark o iste ,ustune alinma ama senin tarzin insanlarla gitmek istememe sebeplerim
    1 4 defa gitmissin 6 farkli kisiyle belliki gecinememissin (bencede senin tek eve cikman en iyisi senin acindan)
    2 zaten oyle tek basina falan yasamayi dusunuosun, maddi durumun iyi demektir, neden olmaz, calisan bi insanla yada duzenli yasiyan okul is arasi mekik dokuycak biriyle yapamazssin bence
    3 ben oralari gezip gostericegim eglendirmeye goturcek adam aramiyorum yanima masraflarimi ilk zaman ortak karsiliyabilecegim bi ev arkadasi ve benim gibi hem okuyup hem calisicak biri
    umarim aciklayici olmustur....

• Özgüven meselesi,hazır okuduğum bölüm var,kurulu ev düzeni var.Herşeyi bırakıp sıfırdan başlamak herkesin harcı değildir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.