Ağustos ayında harcama yaptınız mı hepsiburada da, e-ticaret kampanyasına saydı mı? |
🟦 American Express® Türkiye [ANA KONU] (90. sayfa)
-
-
-
Bir şey sormak istiyorum Metal Platinum Amex ve Miles&Smiles Prive LoungeKey hakları kalktı mı?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ben de Garanti pay ile ödedim, benimki market olarak geçti. İlginç gerçekten.
-
Hepsiburadadan ne alınca market geçiyor ne alınca elektronik geçiyor bunu anlamak lazım artık,eskiden ne alırsak alalım,elektronik geçiyordu,hem e ticaret hem de elektronik kampanyasından yararlaniyorduk,örneğin mutfak eşyası veya sarıkız alınca da mı market geçiyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sözleşme değişikliğidir: Asıl ve ek kartlarınızı, kayıp/çalıntı vb. nedenler ile 1 takvim yılı içinde 2 kez ücretsiz yenileyebilirsiniz. 3. yenilemeden itibaren ise her bir kart yenilemesinde; American Express Metal The Platinum Card için 2.400 TL, Bonus Platinum Biyometrik kart için 500 TL, diğer kartlar için 99 TL ücret yansıtılacaktır.
Trendyol'dan geçenlerde eşime aldığım ayakkabı "market" kategorisinde geçmişti ancak bugün farkettim e-ticaret kampanyasına sayarak 35.000 MR vermiş Garanti
Hepsiburada bu son "market" gözüken harcamam 1.500 TL üzerinde olsaydı o da e-ticaret sayılacaktı belki, başka bir harcamada tekrar kontrol ederim.
-
Bu sektörler hep çorba olmuş.
HB ve Trendyol normal cüzdansız alışverişler de Axess'te diğer /sektörsüz olmuş mesela.
Garanti'de her ikisi "market" oldu.
-
Garantide artik e-ticaret siteleri market gorunmesine ragmen market kampanyalarinda etkisi yok ona dikkat edin. Artik e-ticaret harcamalari sadece e-ticaret kampanyalarini ve varsa garantipay kampanyasini doldurur. Diger sektor kampanyalarini etkilemiyor maalesef.
Eskiden elektronikle eticaret aynanda doldurulabiliyordu tek harcama ile. Simdi de onu market sayiliyor market ile yapayim diyorsaniz yaniliyorsunuz cunku orada gostermelik market yaziyor olmali. Benim market kampanyama etki etmeyip SADECE E-ticaret kampanyasini doldurdu hepsiburada harcamalarim.
Bir arkadas da LoungeKey sormus, maalesef hicbir garanti kartta artik LoungeKey ozelligi yok. Cok seyahat ediyorsaniz kullandigim kombinasyon su sekilde:
- Amex Metal Platinum (Centurion Loungelara giris, cogunlukla Amerikada ama baska ulkelerde de mevcut sitesinden bakabilirsiniz. Hong Kong, Londra, Stockholm ve Buenos Aires de olanlara girmistim Amerika harici ornegin, yanimdaki misafiri de aldilar.)
- THY Elite/Elite Plus statusu oldugu icin Star Alliance Gold uyesi oluyorsunuz. Bu Gold uyelik ile dunyanin hemen hemen butun havalimanlarindaki Star Alliance logolu loungelara giris ucretsiz yaninizdaki 1 misafir ile birlikte. Yine Star Alliance sitesinde butun loungelari aratabilirsiniz.
- Priority Pass: Bunu artik pek kullanmiyorum ama amerikadaki kartim ucretsiz vermisti. LoungeKey e benzer bir cok lounge a giris imkani veriyor. Eger Star Alliance Gold varsa buna cok gerek yok, fakat Star Alliance da Gold olamiyorsaniz ve cok seyahat ediyorsaniz, bunu ucretli almak da mumkunmus. Sitesinden inceleyebilirsiniz.
-
Ağustos ayında giyim ve elektronik kampanyası vardı ama kampanya görünmüyor. 250k mr veriyordu yatacak mi acaba?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
merhabalar, amex green card’a başvurdum ve güzel bir limit verildi. üst düzey harcamalarım yok (internet alışverişleri, yurtiçi seyahat, konaklama ve yeme içme esas giderlerim). amazon ve hepsiburada’yı sık kullanıyorum. kartı kullanmam mantıklı mı? başka önerebileceğiniz kart var mı ve aidat iadesi yapabilenler olmuş hala devam ediyor mu? normalde garanti müşterisi değilim. teşekkür ederim
Platinum veya Metal Platinum ile MR puanlari seyahattinda 2x/3x katli kullanmiyorsaniz veya Selects restoranlarina gitmiyorsaniz, Amex kartlarin bir esprisi yok bence.
Puan kazandiran kartlarin da artik varlik sarti var (bircogu 1milyon TL): S&F (1 Ekimden sonra), Wings Black Plus (Wings'de de degisiklik olacak 1Eylul'den sonra ancak nasil olacagi net degil), Bankkart Prestij Plus. Ek olarak THY ile cok ucuyorsaniz M&S + M&S Amex'le Garanti posundan gectiginizde restoranda 1750TL uzeri hesabin yarisi mil.
Garanti'deki limitinizi Bonus Flexi ile alarak maliyetsiz tutabilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rothloriel -- 29 Ağustos 2024; 23:21:19 >
Bankkart prestij de mevduat istiyor bankada anlamı yon yok yani
Zaten yukarida belirttigim kartlarin tamami 1milyon TL varlik kosulu ana basligi altinda.
Sadece M&S'i ayirdim, onun sebebi de (THY statutunuz Elite/Elite Plus degilse) artik normal alisverislerden 3x de olsa, 5.5x de olsa kazanilan milin bir anlami kalmadi, THY ve kampanyalardan kazandiginiz ile mil birikiyor.
Ayrica sizin yazdiginiz Bankkart Prestij icin varlik kosulu yok, ancak avantajlari da buna bagli olarak daha dusuk.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rothloriel -- 30 Ağustos 2024; 10:14:39 >
Evet hocam pluslar için varlık var kazanımlarda onumla başlıyor zaten
Merhaba arkadaşlar;
Bu haftasonu birkaç kıyafet alışverişi yaptık eşimle. Bazı mağazalardaki ekstra MR puan kazanımları ile ilgili bilgi vermek istedim.
Bildiğiniz üzere bunları Garanti Bankası bir yerlerde paylaşmıyor. Ancak alışveriş yapınca görüyorsunuz dönem içi işlemlerde ya da ekstrenizde.
@iDoctor dilerseniz bunu forumun ana sayfasına da ekleyebilirsiniz.
Hugo Boss - Ekstra 4 Kat MR Puan.
Camper - 6 kat MR Puan
Network - 0.2 kat MR Puan
Macro Center - 2 kat MR Puan
Lewis - 2 Kat MR Puan
Beymen - 0.2 kat MR Puan
Elle Ayakkabı - 0.8 kat MR Puan
Macro Center harici tüm alışverişler taksitli yapıldı. Tek çekimde verilen MR değişir mi bilemiyorum. Metal kart kullanıyorum, yine kart tipine göre verilen ekstra MR puanlar değişilik gösterebilir.
-
Çok değerli bilgiler teşekkür ederim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Migros alışverişlerinde de aynı şekilde 2 kat MR var
Diğer marketlerde de geçerli mi bilmiyorum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X