< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
🟦 American Express® Türkiye [ANA KONU] (91. sayfa)
-
-
Konustugunuz mh desteksiz sallamis gibi dururuyor, 400bin MR'in TL karsiligi 666.66TL, katli kullanimda da 1333.33TL/2000TL ki kart ucretinin k'sini karsilamaz. Arti shopbyamex'le MR puan kullaniminin bir alakasi yok.
Zamaninda Gold Amex varken ben de asil kart ve ekkartin herbiri icin 250bin MR puan almistim ve seyahat hattinda kullandim. Orda/burda kullanamazsin diye bir kosul yoktu ki simdiye kadar boyle birsey duymadim. Aktif kullanan arkadaslar tecrubelerini paylasabilirler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rothloriel -- 4 Eylül 2024; 17:35:48 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Paylaşım için teşekkürler hocam, bilgilerinizi derleyip kendi bildiklerimle birlikte de ana gönderiye ekleme yapacağım.
Konuya yabancı olan arkadaşlar için de şu açıklamada bulunmak isterim;
Her alışverişinizde 1 TL karşılığında 1 MR puan kazanımı gerçekleşir, bazı işletmelerde ekstra MR puan kazanma fırsatı oluyor.
Örnek olarak; Migros Grubundan (Migros, Macrocenter vs.) fiziksel olarak (Online ödemeler geçerli değil) 1.000 TL'lik alışveriş yapıldığında 1.000 MR'a artı olarak 2.000 MR daha kazanırsınız ve toplamda bu alışverişten 3.000 MR kazanmış olursunuz.
Kazanılan 3.000 MR'ın; ekstra kazanılan 2.000 MR'ı hemen, normal kazanılan 1.000 MR'ı ekstre kesildiğinde kartınıza yansır.
Ekstrenizde görünen;
Ekstre Ödül Puanı (1 TL'ye 1 MR kazandıklarınızdır)
Üye İşyeri Ödül Puanı (Anlaşmalı üye yerlerinden ekstra kazandığınız MR puanlardır)
Kampanyadan Kazanılan Ödül Puanı (Katıldığınız kampanyalardan kazandıklarınızdır)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iDoctor -- 4 Eylül 2024; 18:34:11 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Cevap için teşekkür ederim. Yani bilemedim daha önce aidat iadesi alan olduysa metal kartın aidatına göre verilen puan şaka gibi. Kartı daha yeni aldım mr puan hesabı pek bilmiyorum ama temsilci o şekilde diyince tamam dedim bende.
Eğer durum buysa arayıp yanlış bilgi verdikleri için hatalarını telafi etmelerini isteyeceğim. Bilmem işe yarar mı ama
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ekleme yapayım;
Gant.com.tr - 1,4 kat
Jolly.com.tr - 0,4 kat
Kızılkayalar - 2 kat
Rossman- 0,2 kat
Hepsiburada - 0,04 kat
Zara - 1,20 kat
A101 - 0,06 kat
LCW - 2 kat
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ekstra MR Kazandıran Üye İş Yerleri listesi ana gönderiye eklendi. Katkı sağlamak isteyen olursa her zaman konuya yazabilir veya bana direkt mesaj yoluyla ulaşabilir.
Ana gönderinin en alt tarafında yer alıyor liste, konuya hakim olmayanlar için açıklamada ekledim.
Ekstra MR Kazandıran American Express Program Ortakları:
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iDoctor -- 14 Ekim 2024; 15:58:14 >
-
%3 Otel ve %5 Restoran İndirim Oranları Güncellendi!
- American Express Card'la bir hesap kesim dönemi boyunca %5 restoran ve %3 otel indirimlerinden ayda toplam 300 TL, yılda toplam 3.600 TL indirim kazanabilirsiniz.
- American Express Gold Card'la bir hesap kesim dönemi boyunca %5 restoran ve %3 otel indirimlerinden ayda toplam 500 TL, yılda toplam 6.000 TL indirim kazanabilirsiniz.
- The Platinum Card ve Metal The Platinum Card'la bir hesap kesim dönemi boyunca %5 restoran ve %3 otel indirimlerinden ayda toplam 1.500 TL, yılda toplam 18.000 TL indirim kazanabilirsiniz.
- The Centurion Card'la bir hesap kesim dönemi boyunca %5 restoran ve %3 otel indirimlerinden ayda ve yılda hiçbir sınırlama olmadan indirim kazanabilirsiniz.
* Yurt dışı restoran ve otel indirimleriniz TL ekstrenize yansıyacaktır.
Birkaç ekleme de ben yapayım
n11: 0.63 kat ekstra MR
Seyahat ve Concierge Hattı: 0.8 kat ekstra MR
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Selects Program İndirim Oranları Güncellendi!
Selects Program Üyelerinde;
• American Express Card'lar %10*
• Gold Card'lar %15*
• The Platinum Card'lar %20*
• Metal The Platinum Card'lar %20**
*Ayda en fazla 4.000 TL, yılda en fazla 48.000 TL indirim kazanabilirler. Aynı gün aynı Selects Program üyesi iş yerinde yapılan her bir işlem için en fazla 1.500 TL ve bir sefer indirim kazanabilirler.
**Ayda en fazla 6.000 TL, yılda en fazla 72.000 TL indirim kazanabilirler. Aynı gün aynı Selects Program üyesi iş yerinde yapılan her bir işlem için en fazla 2.000 TL ve bir sefer indirim kazanabilirler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iDoctor -- 7 Eylül 2024; 19:13:1 >
Ben de bir ekleme yapayim. Apple 4X ekstra MR puan veriyor. 200bin TLye laptop aldim 800k MR puan geldi ve ekstre sonunda da normal 1X gelen sekilde 200k da oyle gelerek totalde 1M gelmis oldu.
1M nin metal kart ile karsiligi 5bin TL gibi oluyor. Yani %2.5 luk bir geri kazanim olmus oldu. Cok gibi gozukse de oran olarak normal.
Ornegin Shop&Fly Amex kart ile yurtdisi alisverisleri de %2.5 veriyor. Yani bu urunu yurtdisindan shop&fly ile alsaydim da ayni TL karsiligini kazanmis olacaktim.
-
Selam Arkadaşlar;
Az önce Hepsiburada'dan GarantiPay ile alışveriş yaptım. E-ticaret kampanyasından puan kazandım. Sıkıntı olmadı.paylaşmak istedim.
-
Evet hocam min 1500 tl harcama şartını sağlarsan, ne alırsan al e-ticaret kampanyasından MR puan veriyor.
Ben de denedim geçen hafta, sorun yok.
-
E-ticaret sitelerinde, E-ticaret kampanyasinda sorun yok zaten. Sadece GarantiPay kampanyasi harici, diger kampanyalara islemiyor. Eskiden onlara da saydirilabiliyordu. Yani tek alisveriste, 3-4 kampanya dolduruluyordu. Onu iptal ettiler.
-
Amex Gold’u kapatmak için aradım. Aleyna hanıma denk geldik. Direkt talebi aldım dedi kartı kapadı. Hiç MR puan felan teklif etmediler. Beni sevmiyorlar sanırım.
Hocam bu ne yazık ki MH'nin insiyatifinde olan bir durum değil. Kart kapama esnasında ya da direkt kartım için bir teklif var mı diye de sorabilirsiniz, sistemin atamış olduğu teklifleri görüntülüyor ve size sunuyorlar.
Yani olay tamamen sistem ile alakalı, sistem kendi içerisinde belirli hesaplamalar yaparak size teklif çıkarıyor. Özellikle American Express özelinde bankanın kazancı çok fazla olmadığı için pek bonkör davranmaz sistem.
Hatta şaşıracağınızı düşündüğüm bir bilgi paylaşayım, yıllık aidatı 51.400₺ olan Centurion Card için hiçbir zaman MR teklifi çıkmaz, kapatmanızı bile göze alarak 1 MR bile teklif etmez sistem. Bulundurduğunuz mevduata istinaden, (8 haneli varlığınız bile olsa) bankanın diğer kendine ait ürünlerini ücretsiz bile verebilirler ama AMEX ürünlerinde bu durum söz konusu olmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iDoctor -- 13 Eylül 2024; 23:42:57 >
Benimde sormak çok işime gelmedi açıkçası yurt dışı harcamaları için kullanıyordum fakat bir espirisi kalmadı zaten. Centrurion’a nasıl başvururuz hocam?
The Platinum Card'ı kullanın, kart limitiniz minimum 250.000₺ olsun, bankadaki aktif mevduatınız 500.000$ veya muadili altına düşmesin (ürün yönetimi her ay denetler)
Harcama alışkanlıklarınızı (yurt dışı, lüks giyim/restoran) ve profilinizi uygun bulurlarsa ürün yönetimi ekibi sizinle iletişime geçer. Onlar iletişime geçtikten sonra bilgileriniz American Express'e gönderilir, onay gelirse kart basımına geçilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iDoctor -- 13 Eylül 2024; 23:58:37 >
Hocam limit 1.5M mevduat da oldukça yüksek nerden baksanız 2 yıldır böyle fakat herhangi bir arama olmadı.
Bahsettiğim "Profil" şartı engel oluyor olabilir. Sizi tanımamakla birlikte genel bir bilgi olarak bahsedeyim, bahsi geçen "Profil" içeriği İş insanı, ceo, sanatçı, sosyete, tanınmış kişi şeklinde tanımlanıyor.
İstisna tanınır mı? O da tamamen Amex'in onayına bağlı. Centurion için yaş ve profil dikkate alınıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iDoctor -- 14 Eylül 2024; 0:8:46 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X