Şimdi Ara

🟦 American Express® Türkiye [ANA KONU] (96. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: CaVitas07 Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 12 Misafir (5 Mobil) - 7 Masaüstü6 Mobil
5 sn
1.954
Cevap
117
Favori
223.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
29. Sırada  bugün en iyi #3
Sayfa: önceki 9495969798
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: iDoctor

Geçen ay tahmin ettiğimiz gibi, Amazon Türkiye kampanyaları dahil edildi.

Amazon Türkiye'de 750.000'e varan MR Puan!

🟦 American Express® Türkiye [ANA KONU]

Amazon Türkiye’de farklı günlerde ve tek seferde yapılacak her 2.000 TL ve üzeri alışverişinize 150.000 MR, toplamda 750.000 MR puan verilecektir.

E-Ticaret alışverişlerinize 400.000'e varan MR Puan!
    🟦 American Express® Türkiye [ANA KONU]

amazon türkiye, hepsiburada, n11, pazarama ve trendyol’dan yapacağınız her 3.500 TL ve üzeri harcamanıza 75.000 MR, toplamda 300.000 MR puan; GarantiPay ile yapılacak her 3.500 TL ve üzeri harcamanıza 100.000 MR, toplamda 400.000 MR Puan kazanabilirsiniz.
    Amazon'da hediye kartı alarak kampanyalardan yararlanabilirsiniz. Amazon Türkiye teknik olarak cüzdana yükleme yerine direkt sepete eklemeli hediye kartı satışı yaptığı için, paylaştığım iki kampanyadan da Amazon Hediye kartı alarak yararlanabilirsiniz.

MR puanların ve Amazon Hediye Çeklerinin kullanma süresi 10 yıldır.

• rothloriel R kullanıcısına yanıt

Bunun sizi ilgilendirmediğini düşünerek yazmıştım. Aidat kısmı beni ilgilendiriyor.

• O seni ilgilendimez, bu seni ilgilendirmez kafasiyla yaziyorsaniz, iki tikla bulabileceginiz bilgileri gelip sormayin burda ki diger arkadasin yazdigi gibi ilk sayfada @iDoctor kartla ilgili tum bilgileri yazmis.

• rothloriel R kullanıcısına yanıt

Sorumu sordum, ilgili arkadaşlar cevap verdi. Uzatmaya gerek yok.

• delpiero68 kullanıcısına yanıt

Uzatmaya verek yok yazmadan once sizi ilgilendirmez diyen sizsiniz, once kendinizle celismemekle baslayabilirsiniz.

• iDoctor kullanıcısına yanıt
    Tek harcama ile iki kampanyadan birden puan kazanılabiliyor.
    Bugün 3600 tl civarı bir harcama yaptım amazondan. 150.000 + 75.000 MR puan verdi.
    Garanti pay ile ödeme seçeneği olsa amazonda daha da güzel olurdu tabi.
  • Garanti&Pazarama iş birliği ile bonus ve sho&fly millerinin kullanımı Pazarama’da yapılıyor artık. Yakın zamanda amex kartların geçmesi ile beraber MR puan kullanımı da olur diye bekliyorum. Puan katsayısı yüksek tutulursa faydalı olacaktır.
  • Aleksioss A kullanıcısına yanıt
    Çok düşük bir ihtimal ama imkansız değil tabi hocam. American Express MR programına, Garanti'nin uzun yıllardırdır puan harcama ortaklığı yaptığı hiçbir firma dahil edilmedi.

Seneler sonra bir tek Beymen dahil edildi ki, onda da puan oranı Seyahat Hattı'na nazaran biraz daha düşük.
  • Selamlar herkese, konu çok uzun olduğu için cevabımı sorumu yazarak almayı tercih ettim.

1- Priority pass kullanımı platinium kartlarda aktif mi halen?

2- Hangi Loungelarda kullanım yapabiliyoruz? Türkiye ve yurtdışında aktif bir liste var mı?
    1. Priority Pass ve Lounge Key gibi herhangi bir Lounge platformu YOK.
    2. Sadece Dunya genelindeki Amex Centruion Loungelarda geciyor. Avrupada Londra ve Stockholm da var, Asya tarafinda Hong Kong da ve Hindistanda var. Onun harici Amerika kitasi ve Avustralyada. Tam listesini google da Amex Centruion Lounge olarak arastirirsaniz cikacaktir yeni Tokyo'ya eklenecekmis sanirim 2025 de.

Amex Centruion Loungelarda yaninizda misafir de girebiliyor, hemen hemen hepsinde denedim hicbir sorun olmadi.

Turkiyedeki Lounge kullanimlari da surekli kisitlaniyordu ve misafir girisi de olmuyordu en son. O sebeple ben Turkiyede daha dogrusu Istanbul havalimaninda THY Lounge u kullaniyorum zaten Star Alliance loungelarini. Ama detayli bilgi sitede olmali.

Lisans ile cikarilan kartlarda MR kazanimi da yok degil mi? Bunlar bildiginiz bonus kart o zaman…

• cyberjack kullanıcısına yanıt
    Lisans ile çıkarılan kartlar, çıkarıldığı kart türüne göre kazanım sağlar yani evet MR kazanımı olmaz.

Bonus AMEX'ler Bonus, Shop&Fly ve Miles&Smiles AMEX'ler mil kazandırır. Kendi içlerinde farklı AMEX ayrıcalıkları sunulur, bazı Global American Express ayrıcalıklarından da yararlanabilir.
  • Amex Concierge hizmeti ile MR Puanlarinizi kullanarak aldiginiz ucak biletlerin ne kadar tutacagini onceden gormek icin Shop&Fly hizmeti tarafindan da kontrol edebilirsiniz. Hizmet bedelleri ayni.

13000 TL tutan bir ucak icin iki taraf da 15000 TL gibi bir ucret aldi. Hizmet bedelleri vs. ile normalde gordugunuzden biraz daha fazla tutar karsiligi cekiliyor puanlarinizin.

• 3 yıldır MR puanları sadece otelde kullanıyordum , ama dün bir otel için teklif aldım , piyasa fiyatının 2 katı teklif ilettiler , son zamanlarda otel için kullanan oldumu , fiyatlarda şişirmeye gitmeye başlandı sanırım , yada metal kart a ayrı fiyatmı veriyorlar

• Herkese iyi akşamlar. Arkadaşlar ben bu kartı tanımak istiyorum.

Sanırım ödül web sitesindeki ödül fiyatları biraz şişkin.

Örneğin 1.000.000 MR puanı 1/1 harcadığımız zaman TL olarak faydası ne kadar oluyor?

Ya da ödül kullanım katsayısı 1/1 olan kartta kaç puan için kaç TL ideal bir harcama oluyor?

Kullanıcılar genelde memnun mu yoksa Miles&Smiles ya da Shop&Fly mı tercih ederlerdi?

Çok teşekkürler.

• Merhabalar,

Metal AMEX kart ile ayda 2 kere Sabiha Gökçen Lounge hakkı gözüküyor. Aynı günde ben ve misafirim olarak kullanılabiliyor mu bu?

• cptposeidon C kullanıcısına yanıt
    Selamlar

Ben Berlin şehir merkezindeki zincir bir otel için kullandım. (2-3 hafta önce) Fiyat MR bakımından normaldi.
  • İyi günler

Türkiye'de seyahat kartı bakıyordum doğal olarak AMEX düşündüm fakat Türkiye amexinin pek bir olayı yok gibi gözüküyor. Yabancı amexlerle benzer aidatlar öderken onların avantajlarının üçte birini alamıyoruz sanırım.

Sürekli selects indirimlerinden faydalanmak haricinde (ben faydalanmayacağım) bu türkiye amexin bilmediğim bir avantajı mı var? Sıradan restoran/otel indirimlerinde bile piyasadaki en iyi indirimleri vermediği gibi çok düşük üst limitler uyguluyor. Maximiles veya Wings çok daha anlamlı indirimler sunuyor.

MR kullanımında da anladığım kadarıyla shop&fly gibi acentayla bağlıyız. Ben shop&fly için fiyatlara baktığımda %10-%30 arası markup görüyorum, halbuki doğrudan amextravel normalde gayet düzgün fiyatlar verir.

Bunun haricinde özellikle herhangi bir yurt dışı veya hatta IST lounge hakkı vermemesi beni ciddi hayal kırıklığına uğrattı. 10bin+ aidata en azından bir priority pass bekliyor insan.

Bilmediğim incelikler varsa bilgilendirirseniz sevinirim. Yoksa hizmetin iyileşir umarım. Amex hizmeti bu olmamalı diye düşünüyorum.

• Hubert Dobey H kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam, öncelikle amacım savunmaktan ziyade sorularınıza açıklama getirmek, o yüzden yanlış anlamamanızı rica ederim.

The Platinum Card'ın (Türkiye'de Metal The Platinum Card olarak adlandırılıyor) ABD'de yıllık aidatı 695$, Almanya'da 700$, Kanada'da 550$, Birleşik Krallık'ta 725$, Avustralya'da 1.000$ olarak görüntüleniyor.

Birkaç ülkeden fiyatları aldığımızda kartın aidatı ortalama 734$'a tekabül ediyor. Türkiye'de kartın aidatı, güncel kur ile 310$ yapıyor. Bu da dünyadaki Platinum kartlara oranla yaklaşık 2.5 kat daha ucuz olduğunu ifade ediyor. Yani dünyadaki Platinum Card'lara benzer aidatlar ödenmiyor. Ayrıcalıklar genelde global olarak sağlandığı için USD bazında hesaplama doğru olandır.

Restoran indirimleri konusunun ayrıca hesaplanması gerekir çünkü diğer kart programları (Wings, Maximiles vb.) varlığa bağlı olarak ayrı oranlar, tek seferde kazanılacak indirim tutarları ve aylık kazanılacak maksimum indirim konularında farklılık gösteriyor. Aidat konusuna geri dönülürse, Global'de sağlanan ayrıcalıklar göz ardı edilmemeli. (Hilton Honors Diamond, Marriott Bonvoy Gold Elite, MeliaRewards Platinum, Radisson Rewards Premium, IHG Rewards Club Platinum Elite, Hertz President's Circle, Avis President's Club vb.)

ANTUR ile çalışılıyor, Amex Travel konusunda haklısınız.

2018 sonrası döviz ile aidat alınması yasaklandıktan sonra Priority Pass gibi döviz bazlı karşılanan hizmetler sonlanmaya başladı. Keza Türkiye'de kurların dengesiz olduğu ve aidatlar yılda bir kez zamlanabildiği için ani bir yükselme ile 50-100$'a ücretsiz Priority dağıtılmış gibi olurdu ama yine de buna göre farklı bir önlem alınmalı haklılık payınız yüksek.

Konu ana sayfası ve gönderileri incelerseniz birçok ayrıcalıklardan daha önce bahsedildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iDoctor -- 27 Kasım 2024; 13:59:28 >

Ayrıntılı cevap için teşekkürler.

Aidat konusunda kısmen haklısınız, düz aidat ülkemizde kısmen daha ucuz ama en azından ABD'de normal indirimler haricinde 200-300 dolar arasında değişen doğrudan yıllık credit kazandığınız için pratikte aidat çok farklı olmuyor gibi hissediyorum. Yanılıyor olabilirim tabii ki.

Global ayrıcalıklar konusunda da hak veriyorum biraz. Türkiyede çok kısıtlı olsa da yine güzel ayrıcalıklar var ama çok niş ayrıcalıklar sunuyor. Tıpkı selects restoranları gibi, sık kullanabilenler için çok değerli, kalanlar için de çok az değerli kampanyalar.

Centurion loungeları ben çok beğeniyorum, fakat türkiye çıkışlı seyahat edenler ne kadar sık kullanabilir emin değilim. Yine kişiden kişiye çok değişen bir fırsat.

Priority pass konusunda da yaşanılan problemleri anlıyorum ama halihazırda başka bankalar loungekey sunarken amex platinuma sunulmaması bana garip geldi.

Kısacası türk amexi yurt dışı muadillerine göre çok niş bir kart kalmış sanki. Gördüğüm kadarıyla çok sağlam faydalanabilen arkadaşlar var, ama benim gibi genel bir seyahat kartı düşünenler için yanlış tercih olabilir. Yine de bir sene en azından normal platinum denemeyi düşünüyorum, MR muhasebesini görebilmek için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hubert Dobey -- 27 Kasım 2024; 15:5:16 >

• 
Sayfa: önceki 9495969798
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.